12000 catanesa na gostovanju u rimu, navijanje dok gube 5:0...
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
steve-o je napisao/la:par slicica od mozda i najkvalitetnije navijacke skupine u srednjoj-europi:
corteo na ulicama kod gostovanja u barceloni....
steta sto basel neigra u bundesligi, mogli bi komotno svakog vikenda svabama ocitati lekciju sto se tice tifo-a...TheManiacs je napisao/la: Fkt prejaki navijaci !![]()
![]()
ma drug, evo pa procitajValencia je napisao/la:Pogresno si cuo! HZ su bile najbolje, a odmah iza njih su bili Manijaci, pa onda Lesinari, pa RA (tu negdje sa Lesinarima)... Koliko ja znam (a znam punoRođeniMostar je napisao/la:Kako sam ja čuo HZ i RA su ubjedljivo naj bili iz BiH ! Tu su još bili Manijaci ali nisu kao ove dvije grupe...
Morate znati da je prva registrovana grupa u Jugi bio Red Army i to 1981. godine !![]()
Torcida je prva počela s navijanjem,nije 1950.godine,ali jeste prva ! tu su još Grobari koji su prema mnogima bili najjači u Jugi ! Torcida se isticala s koreografijama i bakljadama ! Cigana je bilo najviše i bili su uz Torcu i Grobare najbolji a BBB do poznatog okršaja s Delijama na Maksimiru bila pravo loša grupa !) 1981. su osnovani Crveni Sejtani, a ne Red Army. Crveni Sejtani su bili totalno marginalna grupa, pa se ubrzo i ugasila bez nekih znacajniji postignuca. Red Army je nastao 1986. Sjecam se podgrupa Zealots, Eagles i Furia. Ovi prvi (najpoznatiji, najjaca njihova grupa tada, nesto kao kod Manijaka Joint Union) su imali prijateljstvo sa United Force (FK Rad Beograd - sada jedna od boljih grupa u Srbiji, ultra desnicari i ekstremni nacionalisti
) koliko me sjecanje sluzi... Da li Zealots sada postoji?
maXimal BVB je napisao/la:Nisam znao da su navijači Basela ovako vatreni i dobro opremljeni pirotehnikom. Znam da Young Boys ima dobre navijače, al za Basel sam se pozitivno iznenadio
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.