FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

amerosm
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la amerosm » 04 mar 2013, 14:56

Motzki je danas ponovo u svom elementu gdje je kritikovao i igrace i Heynckes-a i rekao da previse pricaju i da bi on vise volio da sute i da pobjedjuju, a nek drugi pricaju.

Nakon ovoga je dobio pohvalu od strane Kahn-a koji je izjavio da Sammer dobro zna predosjetiti opasnost i da zna na adekvatan nacin reagovati.

Sto se tice natjecanja u Njemackoj da opet ponovim da je smijesno vise bilo sta komentirati kada je Bayern u pitanju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 04 mar 2013, 16:29

schweinsteiger je napisao/la:Ja ocekujem da Kroos odmori jos jednu utakmicu (odmarao je i onu protiv Werdera).

Zato bi za mene sutra bilo pametno sredinu postaviti ovako:

---------Schweinsteiger--------
-----Gustavo------Martinez---

Samo da Gustavo i Javi odigraju 2 utakmice zajedno (sutra protiv Hoffenheime i sledec vikend protiv Fortune).

Samo da se pohvalim prognozom 8-)
#miasanmia

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 04 mar 2013, 21:01

Sve je meni jasno, ali kako Schweini toliko popravi slobodnjake... :o
To mi stvarno nije jasno. Prije kad su bile takve situacije, samo sam se nadao da nam preotivnik ne slozi kontru. Sad skoro svaki je opasnost. Je li Schweini trenutno najbolji veznjak na svijetu? Mislim da konkurencije nejma. 8-)

Prije duela Barce i Milana sam molio Boga da Milan prodje, pa da imamo vece sanse za titulu. Sad se nadam da ce Barca proci.
Ne zato sto mislim da je Milan jaci, daleko od toga, nego zato sto mislim da cemo izbaciti i Barcu ako naletimo na nju. Po mojim proracunima, bolji smo na najmanje 6 pozicija od njih, i to ako racunamo da je recimo Xavi bolji od Schweinija, sto je trenutno daleko od istine. ;)

I da, imamo najboljeg stopera na svijetu. slika
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Klare

Post Postao/la Klare » 04 mar 2013, 22:47

schweinsteiger je napisao/la:
---------Schweinsteiger--------
-----Gustavo------Martinez---

Samo da se pohvalim prognozom 8-)
A šta ćeš se hvaliti jadan ne bio, fulio si cijelu metu,
nego idi lezi i pokrij se dekom po glavi. :lol:
JetSet_Hantraga je napisao/la:Je li Schweini trenutno najbolji veznjak na svijetu?
Skoro da je pogodio. :mrgreen:
JetSet_Hantraga je napisao/la:Mislim da konkurencije nejma. 8-)
Ima! :!:
Kad ga zalomi Riki Maria livin da vida loka. :lol:
JetSet_Hantraga je napisao/la:Po mojim proracunima, bolji smo na najmanje 6 pozicija od njih
Tako ti i ja odavno računam.
Neuer, oba beka, jedan stoper, jedan centralni, te Ribery.
Ona bolja za Iniestu i Mesija, a ostala trojica su tu negdje.
Živa istina! :!:
JetSet_Hantraga je napisao/la:I da, imamo najboljeg stopera na svijetu. slika
Bujto dominira! 8-)

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 04 mar 2013, 23:11

Pet razloga zašto je Bayern trenutno u prednosti u odnosu na Barcelonu <>

Barcelonu i Bayern brojni ljubitelji nogometa smatraju dvjema trenutno najboljim momčadima u Europi i glavnim kandidatima za osvajanje Lige prvaka, a nije malo onih koji vjeruju da je Bayern trenutno u prednosti. Donosimo pet glavnih razloga zbog kojih bi to moglo doista biti tačno.

~1. Korištenje različitih taktika~

Barcelonina taktika se ne mijenja iz utakmice u utakmicu. Naglasak je uvijek na tiki-taka igri. Pep Guardiola se uvijek držao iste formacije i iste taktike, a njegovim stopama samo je nastavio Tito Vilanova. Bayern, s druge strane, ne igra uvijek na isti način. Prošle sezone su svoju igru uglavnom oslanjali na visoki postotak posjeda lopte, dok su ove sezone u svoju igru dodali i presing.

Oni koji su gledali Bayern u dvoboju protiv Arsenala sigurno su primijetili malu, ali značajnu, promjenu u taktici. Nešto više su koristili duge lopte, a nakon vodstva od 2:0 malo su se povukli, što u posljednje vrijeme rijetko čine. Veći dio drugog poluvremena igrali su na kontranapade.

Bayern može mijenjati stvari u svojoj igri. Jupp Heynckes nije tvrdoglav, on je trener spreman na promjene. Što se Barcelone tiče, čini se da su zapeli u jednom sustavu. Iako to ne znači da Barcelona i dalje nije odlična, Bayern pokazuje da jedna momčad može biti odlična na više načina.

~2. Ne ovise o jednom igraču~

Leo Messi je trenutno najbolji igrač na svijetu, u to nema sumnje. Neizbježno, trenutno igra za jedan od najboljih klubova na svijetu. Međutim, bez Messija, ili kad je Messi dobro čuvan, Barcelona izgleda bezopasno. Najbolji primjer za to je nedavna utakmica osmine finala Lige prvaka kod Milana.

Sedam različitih igrača je ove sezone zabijalo golove za Barcelonu u Ligi prvaka. Međutim, ta statistika može dosta zavarati. Barcelona je ove sezone zabila jedanaest golova u Ligi prvaka, od čega je pet puta strijelac bio Lionel Messi. Nasuprot tome, Bayern ima deset različitih strijelaca u istom natjecanju.

Bayern je zabio najviše golova u Ligi prvaka ove sezone - 18. Najbolji strijelac je s četiri gola Thomas Müller. Claudio Pizaro i Toni Kroos su zabijali po tri puta. Drugim riječima, Bayernovi strijelci su puno bolje raspoređeni, a sigurno je kako ne ovise o jednom pojedincu.

~3. Žele učiti~

Nikad se ne smije potcijeniti želja jedne momčadi da uči iz vlastitih pogrešaka koje su radili u prošlosti. Nakon poraza u finalu Lige prvaka 2010. i katastrofalne sezone 2010./2011., barem prema Bayernovim standardima, Jupp Heynckes je toliko pojačao igru u obrani, da je malo trpio i napad. Shvativši da je s igrom zasnovanom na posjedu lopte Bayern prošle sezone završio kao prvi pratitelj u svim natjecanjima, Heynckes je shvatio da su potrebne dodatne promjene.

Bayern je naučio i dvije vrlo važne lekcije od momčadi koje su prošle sezone završile ispred njih, Borussie Dortmund i Chelsea. Pojačali su obranu dovođenjem Dantea, vidjevši koliko je jaka obrana koristila Chelseau u finalu Lige prvaka, a u igru su dodali komponentu presinga, koja je donijela toliko dobrih rezultata Borussiji. Rezultati govore za sebe

Unatoč svojoj izvrsnosti, Barcelona nije doista naučila lekcije koje su trebali naučiti iz poraza od Intera 2010. i Chelsea 2012. Jednostavno ne mogu naći načina za zabiti gol kvalitetnoj momčadi koja 'parkira autobus' ispred svog gola. Milan je to pokazao, prepustivši posjed lopte Barcelone i ipak upisavši pobjedu.

Bayern je ne tako davno imao iste probleme. Ove sezone, Bayern nije završio niti jednu utakmicu a da nije zabio gol. Još jednom - učenje iz vlastitih pogrešaka je izuzetno važno. A Bayern je to napravio.

~4. Defenzivna snaga~

Uzmemo li u obzir domaće prvenstvo i Ligu prvaka, Barcelona je primila 35 golova u 32 utakmice. 28 golova su primili u domaćem prvenstvu, a sedam u Ligi prvaka. Nešto više od jednog gola po utakmici i nije tako loš prosjek, ali samo dok se ne usporedi s Bayernovih 16 primljenih golova u 30 utakmica, odnosno tek nešto više od jednog gola u dvije utakmice.

Bayern je ove sezone jednostavno izvanredan u obrani. Bavarci su pokazali kako ih je puno teže slomiti nego Barcelonu. Posljednja četvorka, koju čine dva odlična beka Philipp Lahm i David Alaba, te dva sjajna stopera, učvršćena je defanzivnom igrom Bastiana Schweinsteigera i Javiera Martineza.

~5. Uspon mladih igrača~

Fanovi Bundeslige imaju različita mišljenja o Thomasu Mülleru i Toniju Kroosu, a više je argumenata na strani ovog drugog. Müller je, nakon sjajne sezone 2009./2010. u prošle dvije sezone bio u padu. Ove sezone je ipak pokazao da ima kvalitetu. Konstantno se njegovo ime nalazi na listi strijelaca, a upravo je s Kroosom stvorio odlično partnerstvo na terenu.

Kroos, koji se prošle sezone premještao s pozicije defanazivnog veznog na poziciju ofanzivnog veznog, je izrastao u vrhunskog igrača. Njegov talent nikad nije bio upitan, ali njegova konstantnost i odnos prema igri su uvijek bili pod mikroskopom. Veznjak iz Greifswalda je ove sezone ipak pokazao snagu i puno bolji odnos prema obvezama.

Konstantno dobra forma ovog dvojca može Bayern odvesti daleko ove sezone. Dok se na Barcelonine mladiće poput Tella i Thiaga ne može osloniti da će uvijek donijeti rezultat, na Bayernove može.

evo jedan malo poduzi tekst ali se isplati procitati

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 04 mar 2013, 23:35

Ko je pisao ovaj text ? :mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 04 mar 2013, 23:36

M4kaveli je napisao/la:Ko je pisao ovaj text ? :mrgreen:
šta nije uredu sa tekstom ?

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 04 mar 2013, 23:39

Puno toga.
Mog'o bi napisati sta to, ali bi mi trebalo sat vremena tako da necu.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

nishikori
Kontakt:

Post Postao/la nishikori » 04 mar 2013, 23:43

ne znam zasto bi se neko zamarao sa barselonom koja je pred ispadanjem od milana...

pravi konkurenti bayernu su dortmund, united i juventus. iz te 4 ekipe cemo dobiti novog prvaka evrope.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 mar 2013, 23:44

Odbrana Bayerna zajedno sa golmanom je daleko ispred Barcelonine.Napad Katalonaca bez Messija izgleda kao napad Espanyola dok u Bayernu svi rešetaju.Tako da je autor ovog gore teksta potpuno upravu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 04 mar 2013, 23:45

Pa Barca je ustvari prosjecna ekipa.
Bez Messija su i ispod tog prosjeka.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 mar 2013, 23:49

Pa ko je to još u vrhu strijelaca ekipe osim Messija.? Čovjek vas vadi iz utakmice u utakmicu i kad njega stane onda i Barca dobije po ušima.A na klupi rasni strijelci Pedro i Sanchez.Ne zna se koji je gori.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 04 mar 2013, 23:50

A obojica duplo bolji igraci od Mandzukica, Gomeza i Pizzara.
Da ne spominjem Villu.

Ne bih vise da ne bi navuk'o hejtere.

quadro
Kontakt:

Post Postao/la quadro » 04 mar 2013, 23:52

Dakako da su bolji, što se vidi i iz njihovih igara koje pružaju. :lol:

Da bolji! :lol:

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 04 mar 2013, 23:53

I vi svakog shvatate ozbiljno :roll:
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

nishikori
Kontakt:

Post Postao/la nishikori » 04 mar 2013, 23:54

dovoljno je vidjeti klupu barcelone gdje se nalaze pinto, mascherano, tello i cetiri skupljaca lopti

ribery i muller (robben) su za pedra i alexisa izmislili fudbal. da ne pricam o smjesnoj odbrani barcelone na celu sa klocem dani alvesom kojem svaki centarsut ide preko krova stadiona, piquea kojeg dante u zubima nosi, patuljka mascherana i albe kojem bolje lezi balet..

uostalom
arsenal-bajern 1 3
milan-barca 2 0

quadro
Kontakt:

Post Postao/la quadro » 04 mar 2013, 23:54

Pogledaj samo koliko su bolji.

http://www.whoscored.com/Players/24088" onclick="window.open(this.href);return false; - Mandzukic

http://www.whoscored.com/Players/6319" onclick="window.open(this.href);return false; - Villa :lol:

http://www.whoscored.com/Players/25244" onclick="window.open(this.href);return false; - Sanchez :lol:

http://www.whoscored.com/Players/44055" onclick="window.open(this.href);return false; - Pedro -> Jedini koji nesto valja.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 mar 2013, 23:55

M4kaveli je napisao/la:A obojica duplo bolji igraci od Mandzukica, Gomeza i Pizzara.
Tupac se u grobu okreće. :lol:

I ne spominji Villu nemaš razloga.

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 05 mar 2013, 00:02

A sad spektakl. Taraaamtaaraaam... :twisted:
Martinez da zamijeni Bastia, nema šanse, naveo sam četvoricu naših koja su baš teško zamijenjiva, a među njima i Basti.
Tražilo se, tražili smo zamjenu za Bastia, a šta dobili, dobili zamjenu za Gustava koji je usput rečeno vrh defanzivnih u Evropi i svijetu, i to za 40 mil. , ali neka, neka nam se svijet smije, a Urutia naslađuje.
za 40 mil. smo trebali biti momentalno dosta jači, no da znate jači smo samo na klupi.
Ovaj igrač je trebao vrijediti 20, i to jako nategnuto, a primanja cirka 6.
Odrekao se 2 mil. po sezoni , i vama poštenu . ma neću dalje da pričam.
Transfer je mrlja, propast, a o pričama da Martinez zamijeni Bastia, eh hej, haj bolje da se malo smijemo ha ha ha.
Taj igrač nama uopšte nije bio potreban, uzeli smo zamjenu za stopere, te Gustu i Tymu, budimo iskreni da Gusta ovakve za doručak jede, takva je situacija.
Slažem se s Haretom, L.Bender puno bolje rješenje, uostalom treba priznati da je Marti zasad flop, teški, a vrijeme će pokazati, ja stojim iza svojih riječi.
...kao i uvijek. :mrgreen:
zbog toga što smo ovim transferom načinili korak unazad, trebali smo biti bolji, ili zadržati kvalitet, u tom nismo uspjeli, tu je stvar, valja njega gledati, a cijena je ta koja će njega gurati da igra, neki neće shvatiti, ali naša igra i rezultati će trpjeti, ustvari nadam se da neće, nadam se da će imati sreće...
ne može, ne može ovaj ni blizu Guste koliko god da napredovao.
bio destruktivan kao i uvijek, samo što je to bio po nas i našu igru, ma da, u pravu čovjek 100%
Shvatite da je ovdje strano tijelo, ne radi, ne radi što treba, svako ko imalo zna će reći isto.
Martinez , iz utakmice u utakmicu sve više ne mogu da vjerujem.
ali šta igra, pa to je katastrofalno, maltene igra nekakvog osigurača, kao treći stoper, doslovno, nije gdje treba da bude, loptu gnjavi, kad je preda skroz pogrešno radi od onoga što bi trebao, dakle opet se vraća po nju umjesto da širi teren, lopta se odbija od nogu, startove ima urođne u sebi, znao sam, ZNAO SAMMM!!!
...znao si, znao. :twisted:
ne zna ući u duel sa manje agrisovnosti, yebi ti ovo,l yebe, šta je ovo?, ah, jye'+o, ovo nije noramALNO, PA JESU li imali oči
sad valja od govana pitu praviti, niste svjesni o kakvom se ovdje potencijalnom flopu radi.
ne, samo da su bačene velike pare, nego ovaj ne može ni približno zadovoljiti rezultatu, trenutno je na nivou jednog Otla, Tymo je ispred
imamo Rusa u godinama pouzdanijeg na sredini.
Šta si dobro kod njega vidio stvarno ne znam, ali znam šta sam ja, ali to nije dobro, nije dobro.
Vidio sam jednu nesigurnost, sporost, jedan nedostatak energije, vidjeh kako ga sa lakoćom pretrčavaju, vidjeh kako ne može pratiti ni srednje brze nogometaše, i na kraju krajeva vidjeh potpuni promašaj.
šta nam drugo ostaje nego da Španca učimo igrati lopte.
Evo Španca, Timko nije zaslužio da ga se ovako izbaci, kako god izmjena je s konja na magarca.
Martinez, šta još da kažem sem da lik ne zna igrati lopte.
nepromišljen, koči našu igru, zabušava,
usporava, dok prebaci s jedne noge na drugu, malo je zavrne,
duge lopte dosta spore olako bivaju presječene
Timko je klasa iznad, koliko god neke to bilo sram priznati.
pod velikim upitnikom biti da li će ikada postići ono što se očekuje od jednog prosječnog nogometaša Bayerna?
A sad spektakl…
vadi kloca iz igre!
izgubićemo utakmicu yebem ti orangutana da ti yebem!
sa igračem manje igraju, al' **** kad kod nas pored tog što igramo sa igračem manje, nego pritom još imamo i smetalo na terenu.
pu, pu, pu

gdje nisam za Bayern pa da se malo smijem ovom ispljuvku 40 mil. , kud nisam p.rčim li svaku tu paru datu za ovog manekena
Lik veze s vezom nema
Oooj Javi, u crno me zavi…
a ova slina treba, slina koja pogurati loptu ne zna, slinćo koji luta, protivnicima svane kada ga ugledaju,
a meni mrak na oči, oj jadu, jadu, šta dočekah da gledam u preporodu Bayerna.
Ova karika je toliko slaba da Bayern s njim u ekipi apsolutno nigdje nije favorit,
igramo yebeno sa smetalom u ekipi, oćerajte ga mamu li mu,
oćerajte poganćera naše igre,
garantujem izbacite ga iz ekipe, pobjeda je naša.
najslabiji igrač ikada zaigrao u Bayernu otkako ga pratim.
I još jednom da zacrtam, gonite ga iz ove ekipe, vratite nam Ottla,
od ovog pavijana nikad igrača biti neće.
…ma sto posto.
Zaboravite, ništa od njeg' biti neće
Zaboravili.
ali i takav je stoput bolji od onog Španjolskog pavijana, žali para, za kakvaog bavlana protraćiše četeresmiljona.
Gero me naćer'o na ovo, Broza mi. :mrgreen:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

supermario
Kontakt:

Post Postao/la supermario » 05 mar 2013, 00:03

M4kaveli je napisao/la:A obojica duplo bolji igraci od Mandzukica, Gomeza i Pizzara.
Da ne spominjem Villu.

Ne bih vise da ne bi navuk'o hejtere.
Mandzukic je kasicni spic i on se moze porediti samo sa igracima istog profila. Ako stavis Perdra ili Alexisa u spic slobodno mogu reci da je Mandzo za njih Messi. Pa coek je dao vise golova u Bundesligi nego ova dva zajedno u svim takmicnejima od pocetka kerijere :mrgreen:. Ozb Mandzo kao spic je dosta bolji od ove dvojice, a Villa je flopina uvijek bio i ostat ce :D.
Znas da je onaj nas Gomo stvarno znao fulati nemoguce i svi bili ljuti na njega, a ja trazio utjehu gledajuci Villine blamaze( ovo je bgm ziva istina) i u tom segmentu je Villa jaci od Gome defintivno. :lol:
Bilo kuda,bilo gdje, Bayern u srcu zauvijek......

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.