Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

soko
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la soko » 05 mar 2013, 00:39

Ko se nece snaci kraj Riberya, Robbena, Schweinia i Mullera. Pa Vedo bi u Bayernu svaku po dva gola zabijao.
Mandzukic, Lewa, Gomez se ne mogu porediti sa Dzekom. Mandzo je zadnju sezonu u Wolsburgu zabio 12 golova u 30+ utakmica, presao je u Bayern radi proslog EP, jer tu je jak bio.

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 05 mar 2013, 00:40

Ko je gledao utakmicu vidio je onu dvojicu u odjelima astronautskim sa natpisom za Bentekea zna li neko gdje mogu nac sliku ako ima ?

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 mar 2013, 00:43

Zekoo je napisao/la:Ko je gledao utakmicu vidio je onu dvojicu u odjelima astronautskim sa natpisom za Bentekea zna li neko gdje mogu nac sliku ako ima ?
slika
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 05 mar 2013, 00:49

Mandzo, Lewa, ili Dzeko??Smijesna usporedba nedokazanih igracica, sa fudbalskom institucijom Edinom Dzekom.

Mandzukic ne moze ni blizu pricu u bili kakvu usporedbu, jer je igrac koji igra u Bayernu, gdje imas najbolje suigrace u ligi opcenito.
Zamislimo samo sta bi Dzeko radio u Bayernu protiv ostalih bundesligasa..kad je u Wolfsburgu dominirao, onda bi u Bayernu davao po 40 golova u sezoni...loptama te hrane Muller, Kroos, Ribery, Robben, Sweinsteiger...

Lewa je dosao na scenu prije 2 sezone, u jednom jako kvalitetnom kolektivu, gdje svi rade za njega, i gdje je posjed lopte na visokom nivou, naravno da ce se dokazati, ali to jos nije potpuno afirmisan igrac, niti dokazan da bi se mogao uporedjivati sa Edinom Dzekom.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 05 mar 2013, 00:57

velez_mostar je napisao/la:Mandzo, Lewa, ili Dzeko??Smijesna usporedba nedokazanih igracica, sa fudbalskom institucijom Edinom Dzekom.

Mandzukic ne moze ni blizu pricu u bili kakvu usporedbu, jer je igrac koji igra u Bayernu, gdje imas najbolje suigrace u ligi opcenito.
Zamislimo samo sta bi Dzeko radio u Bayernu protiv ostalih bundesligasa..kad je u Wolfsburgu dominirao, onda bi u Bayernu davao po 40 golova u sezoni...loptama te hrane Muller, Kroos, Ribery, Robben, Sweinsteiger...

Lewa je dosao na scenu prije 2 sezone, u jednom jako kvalitetnom kolektivu, gdje svi rade za njega, i gdje je posjed lopte na visokom nivou, naravno da ce se dokazati, ali to jos nije potpuno afirmisan igrac, niti dokazan da bi se mogao uporedjivati sa Edinom Dzekom.
mandzukic nije igrac tog kalibra sto i njegova cijena pokazuje,ali lewandowski je igrac 2 godien mladji od edina,nije bolji ali nije ni losiji toliko koliko se prikazuje,i jedan i drugi su igraci za koje vezni red mora raditi i vise nego sto treba,kad nema pomoci iza ledja njih nema nigdje,nisu individualci ni jedan ni drugi,i obojica su igrali u ekipama koje su bili prvaci njemacke,

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 05 mar 2013, 01:30

Cartman je napisao/la:
Zekoo je napisao/la:Ko je gledao utakmicu vidio je onu dvojicu u odjelima astronautskim sa natpisom za Bentekea zna li neko gdje mogu nac sliku ako ima ?
slika
To nosaju jel u Aston Vili nema atmosfere nikakve. ;)

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 05 mar 2013, 06:33

Čitam i nikako mi nije jasno, kako neki porede Lewu i Manđu sa Džekom.... Prvo ko prvo manđa je doso u wolf. kao zamjena za edina, međutim nije bio bas nekako kvalitetna zamjena, a sta se tice lewe, pored nake sredine i stila igre bilo bi smijesno da nebi pogađo... Ljudi zaboravljaju da je edin sam drzao ekipu wolf. kod zivih posle osvojene titule, dok su manđa i lewa nebi ja reko, najvazniji igraci... Nekoga sto se nemore zamjeniti nemores uporediti sa nekim ko ima kvalitetnu zamjenu na klupi samo sto nije u formi... Daleko je manđa od edina, daleko, daleko, a sta se tice lewe, slican je on igrac ko edin, al jopet i on je daleko od toga da bi bio nekako u rangu edina. Zaboravljate da je edin 3 napadac citija a njihov najbolji strijelac, a ova dvojica su glavni napadaci i imaju svu podrsku u klubu, sad uporedite situaciju, kako bi bilo da je dzeko u bayernu ;)

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 05 mar 2013, 07:43

Koliko vidim Gomez se vraca na staro, tako da ce ta prica tesko da prodje, u zadnjih 20tak dana dijele minutazu pola/pola, vidjecete za mjesec dana situaciju.....Gomez je ipak Gomez i on se moze porediti sa Dzekom. Mandzukic je solidno odigrao ukazano vrijeme, ali ipak se nije toliko nazabijao i nije dokazao da je bolji od Gomeza, Bajern je ubjedljivo prvi, da je Gomez bio zdrav dao bi 10 golova vise nego sto je ovaj sada, cak mislim i da ce ga stici do kraja sezone, ukoliko ga zdravlje posluzi...

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 05 mar 2013, 10:15

Mandzukic je trenutno bolji fudbaler od Dzeke!

Dzeko zadnje dvije godine ide skroz unazad a Mandzukic samo naprijed...sjetiti se samo kakav je Dzeko bio u Wolfsburgu a kakav Mandzukic kad je dosao u Wolfsburg.

Tada je Mandzukic imao dvije lijeve noge, a sada je obrnuto nazalost.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 05 mar 2013, 10:18

Pauk je napisao/la:Mandzukic je trenutno bolji fudbaler od Dzeke!
:shock: :o :roll:

Kolika neznalica moraš biti pa da bubneš nešto ovakvo.
Bitno je počet' neku raspravu, a sad na koji način - to je nebitno.
Taj Mandžukić ni u vicu ne može u istu rečenicu sa Edinom!

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 05 mar 2013, 10:23

mrsko mi je čitati prijašnje postove,pa neka mi samo neko u kratkim crtama objasni kako ste na na Džekinoj temi preko utakmice City-a i Ville došli do Mandžukića i Lewandowskog? hvala :) nigdje veze, shvatio bih da ovi igraju u istom timu kao i on,da su mu konkurencija,pa da se razglaba o njima nadugo i naširoko kao o Tevezu i Agueru,ovako nema smisla

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 05 mar 2013, 10:32

Pa molim vas, svetogrdje je poredjenje 'rvata i Poljaka sa Dzekom............. Dzeko je 2 godine bio najbolji igrac te lige.... Ne najkvalitetniji jer je to Ribery, al' najbolji da, s obzirom sta je cinio, i naravno najvise je pokazao........
Ovi ne mogu u istu recenicu koja je namjenjena najboljeg igraca.........
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 05 mar 2013, 10:50

Dzeko zadnje dvije godine ide skroz unazad a Mandzukic samo naprijed...sjetiti se samo kakav je Dzeko bio u Wolfsburgu a kakav Mandzukic kad je dosao u Wolfsburg.

ovo moze napisati samo onaj ko je dusmanin ,ne da si u krivu,nego to sto pricas vrijedja zdrav razum!
neki ljudi su zaista prokleti,iz vise razloga....

revoX.
Kontakt:

Post Postao/la revoX. » 05 mar 2013, 10:52

Ma neka si ti asistiro onom robu tevezu haj neka si Bgti i meni izbio 200km iz dzepa. Nema veze Dzeko mi te volimo :D
slika
HZ87

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 mar 2013, 11:45

Rece isti lik koji je kritikovao Dzeku sto je dao pare za humanitarnu akciju, jer eto, to je malo za Dzeku. Srami se.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

sanji
Kontakt:

Post Postao/la sanji » 05 mar 2013, 11:47

Hypnose je napisao/la:Pa molim vas, svetogrdje je poredjenje 'rvata i Poljaka sa Dzekom............. Dzeko je 2 godine bio najbolji igrac te lige.... Ne najkvalitetniji jer je to Ribery, al' najbolji da, s obzirom sta je cinio, i naravno najvise je pokazao........
Ovi ne mogu u istu recenicu koja je namjenjena najboljeg igraca.........

A sto govoris ( evo slucajno tebe citiram,,odnosi se i na druge postove) u proslom vremenu,,, to je nekad bilo,,jeste bio je 2 godine najbolji napadac bundelige ali je to proslost! Sada je 10 napadac u Engelskoj,,bio je i Kaka nekada najbolji na svijetu pa gjde je sada. Ne razumijem sto pljujete Mandzu koji je u usponu svoje karijere,a o Lewandoskom da ne pricam,on je trenutno najbolji napadac bundes,,vjerovatno je to bio i prosle godine. Dok Dzeko odkada je presao u City, karijera mu je u padu sve do danas i to se nece promjeniti sve dok bude igrao za Shity, i to me nece niko od Vas ubjedite ,da nije tako. Gledao sam ga sinoc,, kretanje nula,,sada je li to naredba od trenera, saigraci ovo, ono,to me ne zanima. Bolje se nasri ubacivao u sesneterac, a o Yayi da ne pricam. Sve sposobnosti sto su ga nekada krasile je izgubio, cak ne zna svoju snagu i visinu vise da iskoristi, sve zracne duele je izgubio sinoc.I nemojte odmah burno reagovati na ovaj post ,ovo je samo moje misljenje. Dzeko je dobar napadac, sinoc je imao losu utakmicu ( moje misljenje),bice bolje ako napusti City,mozda postane onaj stari pa cak jos bolji igrac,ja mu to zelim. P.S kada Mandzo ili Lewandowsky osvoje ligu prvaka ove godine :) Hebo bundes ;)
Zadnja izmjena: sanji, dana/u 05 mar 2013, 12:08, ukupno mijenjano 4 puta.

nevera
Kontakt:

Post Postao/la nevera » 05 mar 2013, 11:49

I ja mislim da je Dzeko bolji od Mandzukica...Samo sto Mandzukic igra u boljoj ekipi i reprezentaciji pa samim time ima bolje suigrace koji mu mogu zavrseno asistirat. Dzeko u BiH ima samo Pjanica koji zna asisitirat a u citiju vecina njegovih suigraca su sebicni dok Mandzukic u reprezentaciji iza sebe ima Rakitica, Modrica, Srnu itd, o Bayernu da ne pocinjem...Mislim da bi Dzeko sa takvim suigracima dao dosta vise golova. Jedinu prednost koju Mandzikuc ima je igra s glavom i sto se vise bori / trci...

Ali Lewandowski je opet druga prica, mislim da su on i Dzeko tu negdje..Ne zato sto toliko zabija nego svako ko ga je gledo ce priznat da malo koji napadac na svijetu zna tako dobro drzit loptu i ukljucit se u igri kao Lewandowski. Momak me stvarno fascinira...

ADEEEEEEL
Kontakt:

Post Postao/la ADEEEEEEL » 05 mar 2013, 11:56

U Bayernu bi i ja zabio 15 golova da igram u napadu.
Željo ♥
Chelsea ♥
B.Dortmund ♥

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 05 mar 2013, 11:56

kad citam o dzeki u wolsfsburgu ko da grafitea ni bog nije dao,pa i on je bio najbolji strijelac sezonu prije DZeke a DZeko iducu,i bili su najbolji tandem u historiji bundes lige,kad hvalimo onda je samo on ,kad pljujemo onda su svi
mandzukci je igrac koji kosta nesto malo vise od 10 miliona,DZeko i lewa po 30 tak tu prica zavrsava
Zadnja izmjena: ciza, dana/u 05 mar 2013, 12:05, ukupno mijenjano 1 put.

sanji
Kontakt:

Post Postao/la sanji » 05 mar 2013, 12:05

ADEEEEEEL je napisao/la:U Bayernu bi i ja zabio 15 golova da igram u napadu.
hahahha ne bi 15,,ali bi izvukli jedno 5 iz tebe :). Ko je Dzeki kriv, imao je priliku da predje u Bayern,,sada ima priliku da predje u Dortmund koji je samo malo ispod Bayerna po mom skromnom misljenju.
I sad opet prica nemoj u Dortmund to nije veliki club bla bla bla. Dortmund ima itekako bogatu historiju i na pravom su putu da se vrate na stare staze(slavu),imaju jednog od najboljih trenera i predobar kadar igraca,i sa parama se pocinju popravljati,i by the way samo je Dortmund i Inter pokazao interes. Inter je toliko dobar ,mozda nece ni izboriti ligu prvaka ,a najskluplji igrac Intera je stoper Ranocchia 18mil,strasan tim(trenutno).

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.