BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

Semir bvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Semir bvb » 04 mar 2013, 23:34

Prije nekoliko dana jedan portal iz Mančestera je obajvio da je Ferguson spreman dati 18 mil funti za Lewata. To bi trebali objeručke prihvatiti i riješiti se sebičnog g*vneta. :evil:
http://www.manchestereveningnews.co.uk/ ... ce-1377890" onclick="window.open(this.href);return false;

Ako Santana bude igrao primiti ćemo gol 100 %. Čovjek se definitivno ne može pouzdat' njega. Previše ispada u fazi odbrane. Nadam se da će Hummy skupit' snage da nastupi. :)

P.S.
Slažem se da bi Diouf i Szalai bili dostojna zamjena za Lewata ( i Schiebera :P ). Pod Kloppovim vodstvom i uz ekipu i sistem kakav gaji Dortmund ti igrači bi čuda činili. 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 04 mar 2013, 23:44

Lokos19 je napisao/la: zasto? jel to samo tvoje misljenje ispravno? trebam li te podsjetit na slucaj gündogan?
diouf ili szalai pod palicom kloppa su u pet deka sa levatom,
nadam se da ce barem jedan od njih od sledece sezone nosit bvb dres sa brojem 9
Pa zato kaj sam ja Dioufa predložio kao zamjenu prije nego je bilo ko na njega pomislio, a kamoli kreteni iz Bilda. Vi tu na forumu ste samo srali o Džeki, kad ono Bild mene sa Dioufom kopira.

Ja ovdje prvi neosporavam kvalitete Dioufa, ali ti ne možeš napisati da je:

Pod jedan: Diouf bolji igrač od LewanGnjilog!

Da li to može postati to je drugi par cipela

Pod dva: Za 10 miljona eura se nemre SAMO TAKO vani nači bolji igrač.

Zašto ti to kažem? Pa zaš si ti onda protiv prodaje Lewandovskog za kojeg ćeš kako ti kažeš u najgoru ruku dobiti 8, a istina je da se ispod 15 neće dobiti, ne bi tog lewandovskog prodao pa čak i za 8, dodao 2 miljona i doveo igrača koji je BOLJI od Lewandovskog?

Pa zar ta tvoja tvrdnja u najmanju ruku nije glupa? Pa ako je to tako, onda neka Bayern za 20 proda Gomeza i dovede tog boljeg za 10, ma neka si cijela liga za 10 miljona eura dovede napadača koji je bolji od Lewandovskog. Neznam kaj čekaju!!!?!?!? :mrgreen:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 05 mar 2013, 00:02

Nadam se da se neće obistiniti predviđanja Bilda oko sastava, tj. nadam se da će Hummels igrati. :)
slika
Ukoliko prođemo u 1/4 finale igrači će dobiti po 50 000 evrića premije. 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 05 mar 2013, 08:43

Većina vas potcjenjuje značaj Lewata za momčad zbog toga jer vam nije simpatičan, a za nas bi najbolja opcija od svih bila da Lewa produži i nastavi ko ove sezone. To što je sebičan kod napača nije nužno loša osobina, jer su svi vrhunski napadači sebični u igri. Od ovih što se spominju kao moguće zamjene jedino Džeko bi mogao u istu rečenicu sa Lewom, nad svima ostalima je veliki upitnik.

Robert o večerašnjoj utakmici:

ROBERT LEWANDOWSKI najavio je uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka. Nakon 2:2 u Donjecku, o četvrtfinalistu Borussia i Šahtar odlučivat će na Signal Iduna Areni u Dortmundu.

"Šahtar je u prvoj utakmici pokazao koliko je opasan. Zabili su nam dva gola. Zato ne smijemo igrati na remi, to bi bilo suviše riskantno. Moramo igrati na pobjedu i očajnički to želimo, iako nam neće biti lako. Znamo da možemo zabiti Šahtaru, pokazali smo to u prvoj utakmici. Moramo zabiti najmanje jedan gol i u utorak", rekao je Poljak.

"Igramo kod kuće i moramo biti pozitivni. Mi želimo i možemo izboriti plasman u četvrtfinale, to je naš veliki cilj. Znamo koliko je Šahtar dobar i u gostima. Odigrali su nakon duge pauze i prvu utakmicu u ukrajinskom prvenstvu. Bit će spremni i sigurno u boljem ritmu nego u prvoj utakmici u Donjecku. Ali, to neće biti odlučujuće. Mi se moramo koncentrirati na sebe i odigrati najbolje što možemo. Bude li tako, razveselit ćemo naše navijače s novim uspjehom", zaključio je Lewandowski.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 05 mar 2013, 09:40

slika

Prva utakmica između Shakhtara i Borussie odigrana u Donetsku završila je bez pobjednika, pa večeras možemo očekivati neizvjestan i zanimljiv uzvrat. Oba trenera smatraju kako je ključ za pobjedu izbjeći praviti pogreške, a Mircea Lucescu je uvjeren kako će ona momčad koja prođe ovu fazu biti jedan od finalista ove sezone.

Mala prednost je na strani njemačkog prvaka, s obzirom na dva gola u gostima i činjenicu da igraju pred svojim navijačima, ali Lucescu je istaknuo kako je njegova momčad oba gola u prvoj utakmici primila nakon vlastitih pogrešaka, te je naglasio važnost da se takvo što ne ponovi i večeras. Jürgen Klopp, s druge strane, ipak vjeruje kako će pogrešaka biti, ali kaže kako je važno odigrati toliko dobro da te pogreške ne mogu doći do značaja.

"Pročitao sam kako bi ovo bila izgubljena sezona za nas ako ne prođemo dalje. Mislim da je to previše stroga ocjena. Imamo veliku priliku završiti kao drugoplasirani u Bundesligi, a o tome smo prije tri sezone mogli samo sanjati. Ovo je jako, jako važna utakmica za nas, jer ova momčad ima priliku dosegnuti nešto novo, četvrtfinale Lige prvaka. Bit će teško za obje momčadi. U prvoj utakmici smo vidjeli da su obje momčadi ovdje s pravom i da imaju visoku kvalitetu. Prva utakmica nije odlučila ništa. Naša pozicija je sada možda malo bolja, ali ništa više od toga. Nisam zabrinut da ćemo praviti pogreške. Nema takve stvari kao što je nogometna utakmica bez pogrešaka. Važno je odigrati toliko dobro da te pogreške ne igraju ulogu u širem kontekstu. Možda me Mircea Lucescu može iznenaditi, ali doista je rijetkost da jedan trener uistinu iznenadi drugog. Najvažnije je koliko će dobro momci na terenu odigrati - to je ono što je odlučujuće. Lucescu je prošle srijede u Munchenu vidio da smo dovoljno mudri da mu ne pokažemo sve za što smo sposobni. Možda ga možemo iznenaditi pokazavši više nego što smo pokazali tamo. Trebali bismo to napraviti." rekao je trener domaće momčadi Jürgen Klopp.

Borussia je u tom spomenutom susretu u Munchenu poražena od Bayerna u polufinalu kupa rezultatom 0:1, ali su u subotu u prvenstvu pobijedili Hannover rezultatom 3:1. Robert Lewandowski je trebao propustiti i tu utakmicu nakon što je dobio suspenziju od tri susreta zbog crvenog kartona, ali mu je suspenzija u petak smanjena, te je zaigrao i zabio dva gola, potvrdivši svoju dobru golgetersku formu. Strijelac izjednačujućeg gola u završnici prvog susreta Matts Hummels je propustio posljednje dvije utakmice zbog gripe, ali postoji nada kako bi večeras mogao zaigrati. Jučer je odradio lagani trening, a Klopp mu je nakon toga dopustio da se ode oporavljati kod kuće umjesto u hotelu u kojem je noć proveo ostatak momčadi.

Nastavljeno je i ukrajinsko prvenstvo, pa je Shakhtar proteklog petka slavio na svom terenu protiv Volyn Lutska rezultatom 4:1. Nakon puna tri mjeseca stanke Shakhtar se tako vratio svojim uobičajenim navikama i upisao osamnaestu pobjedu u devetnaest prvenstvenih utakmica ove sezone. Velikih problema u sastavljanju momčadi Mircea Lucescu nema, ali u Njemačku zbog ozljede gležnja nije doputovao Dmytro Chygrynskiy.

"Pozorno sam pratio posljednje utakmice Dortmunda i uživo sam ih gledao protiv Bayerna. U prvom poluvremenu su igrali na kontranapade, ali u drugom su bili aktivniji i igrali su više napadački. Mislim da smo mi dobro pripremljeni, iako je Dortmund vrlo snažna momčad. Oni su prošli dalje iz skupine u kojoj su bili Ajax, Manchester City i Real Madrid, a protiv svake od tih momčadi su na domaćem terenu stvorili šest ili sedam čistih prilika za gol.

Iako im u Bundesligi dobro ide, u prvoj utakmici protiv nas su profitirali samo iz naših pogrešaka. Kod gola Lewandowskog dvojica naših igrača su se sudarili, a slično je bilo i kod drugog gola. Dortmund je možda u boljoj kondiciji fizički. Oni igraju na vrlo visokoj razini, bilo okomitim ili horizontalnim loptama, niskim ili visokim ubacivanjima. Moja momčad ima za cilj napraviti manje pogrešaka i izbjeći davati im poklone. Dortmund će nam otežati život i krenuti u napad od početka uz potporu tih navijača. Bit ćemo pod velikim pritiskom otraga. Momčad koja prođe dalje će se sigurno plasirati u finale Lige prvaka. Klopp je sjajan trener, svjetska klasa. On je doveo ovu momčad do dva naslova prvaka Njemačke u nizu i zna kako razvijati mlade igrače. Bilo je sjajno vidjeti kako je opušten s mojim igračima kad je posjetio naš trening prije prve utakmice." izjavio je Lucescu.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 mar 2013, 13:47

Samo se nadam da igra Hummels pa makar ispali...najgore bi bilo da ispadnemo bas zbog njegovog neigranja.Ovako obje ekipe kompletne pa ko bude bolji neka i prodje.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 05 mar 2013, 14:10

adnan24 je napisao/la:Samo se nadam da igra Hummels pa makar ispali...najgore bi bilo da ispadnemo bas zbog njegovog neigranja.Ovako obje ekipe kompletne pa ko bude bolji neka i prodje.
Vjerovatnoća da Hummels zaigra je minimalna. Klopp je rek'o da još ima nade. Čak mu nisu dopustili da bude sa ekipom u hotelu zbog potencijalnog širenja virusa. Uglavnom je trenir'o, ali odvojen od ostatka ekipe pa vidjet' ćemo. :)

Ovo mi je najjače:
KSIVLE je napisao/la: "Lucescu je prošle srijede u Munchenu vidio da smo dovoljno mudri da mu ne pokažemo sve za što smo sposobni." - Klopp
Ma znali smo da tamo nismo igrali 100 %. K'o što @Hare reče možda 60 - 70 % smo pokazali ... 8-)

Lucescu: "Ekipa koja večeras prođe ide do finala."

Gotzinho :D :lol:
slika

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 05 mar 2013, 14:18

Braco zutalji sretno veceras i da prodjete :D :D :D
Ocekujem rezon 2-1 :D
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 05 mar 2013, 15:18

van gall je napisao/la:Braco zutalji sretno veceras i da prodjete :D :D :D
Kakva braća??? Nismo mi braća. ;) Ta nećemo biti ko oni patnici sa Serie A što navijaju za rivale zbog koeficijenta. :lol:

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 05 mar 2013, 15:21

KSIVLE je napisao/la:
van gall je napisao/la:Braco zutalji sretno veceras i da prodjete :D :D :D
Kakva braća??? Nismo mi braća. ;) Ta nećemo biti ko oni patnici sa Serie A što navijaju za rivale zbog koeficijenta. :lol:
Bilo kako bilo u europi uvijek uz svabske timove bez obzira na koeficijent,takva krv :D
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 05 mar 2013, 15:24

naravno da svi bavarci navijaju za bolju ekipu koja igra ljepsi fudbal i koja bi u nekom od narednih krugova bila u stanju pruziti kakav-takav otpor velikom bayernu a nama navijacima spektakl.
dakle, mi bavarci navijamo za donjeck. 8-)
van gall je napisao/la:Braco zutalji sretno veceras i da prodjete
e jesi naso s kim ces se bratit. :)
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 05 mar 2013, 15:27

MI imamo godspodski rivalitet sa BVB-om,necemo bit ko spanski seljaci i odrzavat takav rivalitet zar ne :D

BAYERN MUNCHEN

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 05 mar 2013, 15:28

Piše u novinama da će Borussia na ljeto potrošiti oko 50m na pojačanja. :o

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 05 mar 2013, 15:30

s cigama ciganski, ili :twisted:

:lol:
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 05 mar 2013, 15:33

Blaženi ignore.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 05 mar 2013, 16:08

Moj secko,prije bih se ranio u koljeno(da "ne boli" :lol: ) nego se pobratio s crvendacima pu pu pu...
Ni ja ne bi sa jajern navijao da igraju protiv ne znam ti koga,sto se mene tice nek izgube svaku,to bi bilo idealno! ;)

Nego,zuta braco pustimo jaju i jajarce,idemo proci dalje,nervoza raste iz minute u minut,valja izdurati do veceras! :evil:

p.s.respect za sve koji su iskreno uz nas klub veceras,naravno i za "B"avarce ,iako ja uz njihov klub(pu pu pu)ne bih nikad bio!Samo protiv ;)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 mar 2013, 18:48

Ne znam zasto ali danas sam bas pesimista...da hoce bar Hummels iznenaditi,popravio bi mi moral sigurno :x

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 05 mar 2013, 19:05

anton 1983 je napisao/la: Pa zato kaj sam ja Dioufa predložio kao zamjenu prije nego je bilo ko na njega pomislio, a kamoli kreteni iz Bilda. Vi tu na forumu ste samo srali o Džeki, kad ono Bild mene sa Dioufom kopira.
pa dzeko bi bio 1:1 zamjena i skupa varijanta
anton 1983 je napisao/la: Ja ovdje prvi neosporavam kvalitete Dioufa, ali ti ne možeš napisati da je:
Pod jedan: Diouf bolji igrač od LewanGnjilog!
Da li to može postati to je drugi par cipela
zasto nemogu? na koji argumrnt se oslanjas?
da levat je trenutno u formi, ali u isto vrijeme pola akcija zasere
klopp bi dioufa na pripremama digo na nivo levat, ako ne i veci
anton 1983 je napisao/la: Pod dva: Za 10 miljona eura se nemre SAMO TAKO vani nači bolji igrač.
pa eto diouf ima odstetnu klausulu od 8,5
szalai istu od 12
a prosle godine bio je burak yilmaz za 5,5
ima tih potencijala do 10 mil, samo treba trazit
anton 1983 je napisao/la: Zašto ti to kažem? Pa zaš si ti onda protiv prodaje Lewandovskog za kojeg ćeš kako ti kažeš u najgoru ruku dobiti 8, a istina je da se ispod 15 neće dobiti, ne bi tog lewandovskog prodao pa čak i za 8, dodao 2 miljona i doveo igrača koji je BOLJI od
pa nebih ga pustio ispod cijene
znaci ako nudi neko 20+ onda sretan put
ako neko misli dobiti za 8-12 ili dzabe onda bi ga ostavio do 2014 i nabio mu nanos novog napadaca koji bi bio broj jedan

Pa zar ta tvoja tvrdnja u najmanju ruku nije glupa? Pa ako je to tako, onda neka Bayern za 20 proda Gomeza i dovede tog boljeg za 10, ma neka si cijela liga za 10 miljona eura dovede napadača koji je bolji od Lewandovskog. Neznam kaj čekaju!!!?!?!? :mrgrer
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 05 mar 2013, 19:09

adnan24 je napisao/la:Ne znam zasto ali danas sam bas pesimista...da hoce bar Hummels iznenaditi,popravio bi mi moral sigurno :x
i ja imam neji glup predosjecaj
mozda bi bilo pametno startat sa
grosonjom, gecom i kubom
a da reussa drzat kao jokeroruzje, ukoliko krene po lose

u veznom pored günija treba startat sa kehlom, u formi je a imam i masu iskustva

kakogod
HEYA BVB
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 05 mar 2013, 19:17

Nema šta krenut´ loše ako se uđe u utakmicu s ciljem da se pobjedi,ako budu kalkulisali i priželjkivali neki remi 0-0 ili 1-1 koji bi BvB vodio dalje e onda moglo biti gutavo.

2-2 je sjajan rezultat,i daje velike šanse Dortmundu ali u isto vrijeme je jako nezgodan,ko (ako) prvi postigne gol u ovoj utakmici biće u velikoj prednosti ali mi je čitav dan u glavi utakmica protiv švaba i oni preokreti ne daj Bože nešto tako večeras ,vjerujem da bi na SIP-u bilo min. 10 infarkta miokarda,zato nedaj Bože :mrgreen: .

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.