FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
S obzirom da jako dobro poznajem situaciju u klubu a vidim da se pominje nekakav raspad Olimpika kao kluba, propadanje kluba, prelasci igrača itd... dužnost mi je da reagujem kako bi se na vrijeme prekinule priče oko toga i da ljudi koji se pominju u ovom kontekstu ne bi dovodili u ružnu situaciju.
Što se tiče raspada mislim da je svima jako dobro jasno da Olimpik kao klub je poželjan mnogim igračima iz Premijer lige zbog korektnosti i konkretnosti uposlenika zajedno sa predsjednikom na čelu, pa su tako dugogodišnje želje i Želje i Sarajeva došli u klub sa Otoke (Spalević, Rajević i ostali). Poznato je da su godinama pokušavali i jedni i drugi da ih dovedu ali su na kraju završili na Otoci. Mnogi vidim pominju propadanje kluba i kašnjenje plata ali o tome je smiješno pričati i svako ko iole poznaje situaciju oko kluba dobro zna kakva je situacija. Možda ne bih trebao pisati jer je to interna stvar ali evo u klubu je bila plata unaprijed tako da o tim nekim pričama nema govora. Što se tiče igrača a posebice Pelaka i pogotovo Ješea kojeg ste pominjali je totalna nebuloza jer su momci svojim statusom i uslovima koje imaju u klubu više nego zadovoljni i sigurni su da im trenutno u BiH niko ne može ponuditi ništa bolje. Ješe je baš neki dan istakao korektnost predsjednika koji ga je izvukao "iz mrtvih" kada su gotovo svi bili zaboravili na njega.
Zato je vjerujte sve oko tih priča o prelasku igrača iz Olimpika u Želju smiješne i nemaju veze sa istinom, kao ni navodno kašnjenje plata i neispunjavanje obaveza iz ugovora. Klub je svakoga dana sve jači i stabilniji, jak igrački kadar koji još nije rekao sve u PL BiH, omladinski pogon koji izrasta u ozbiljnu školu fudbala sa preko 400 djece pod svojim okriljem, ovdje treba napomenuti da su kadeti Olimpika jedni od glavnih kandidata za osvajanje titule prvaka BiH, postoji plan razvoja kluba u narednih pet godina koji se dosada ispunjava prema planu, tako da bez obzira šta neko mislio Olimpik je već sada stabilan klub koji u narednim godinama može samo naprijed.
I još jednu stvar da znate kada pominjete Olimpik je da je to klub koji nema apsolutno nikakvu i ničiju podršku, nema teren, nema opštinu grad ili klub iza sebe, nema sudijsku organizaciju iza svojih ledja (o tome svjedoči brutalno otimanje bodova osvojenih na terenu sudijskim odlukama koje su u najmanju ruku diskutabilne) itd .... Da postoji samo jedan segment od ovih gore pobrojanih u korist Olimpika siguran sam da bi Olimpik bio uz rame Širokom i Borcu na vrhu tabele.
Izvinjavam se na dužini posta i korištenju vaše teme
Pozdrav
Što se tiče raspada mislim da je svima jako dobro jasno da Olimpik kao klub je poželjan mnogim igračima iz Premijer lige zbog korektnosti i konkretnosti uposlenika zajedno sa predsjednikom na čelu, pa su tako dugogodišnje želje i Želje i Sarajeva došli u klub sa Otoke (Spalević, Rajević i ostali). Poznato je da su godinama pokušavali i jedni i drugi da ih dovedu ali su na kraju završili na Otoci. Mnogi vidim pominju propadanje kluba i kašnjenje plata ali o tome je smiješno pričati i svako ko iole poznaje situaciju oko kluba dobro zna kakva je situacija. Možda ne bih trebao pisati jer je to interna stvar ali evo u klubu je bila plata unaprijed tako da o tim nekim pričama nema govora. Što se tiče igrača a posebice Pelaka i pogotovo Ješea kojeg ste pominjali je totalna nebuloza jer su momci svojim statusom i uslovima koje imaju u klubu više nego zadovoljni i sigurni su da im trenutno u BiH niko ne može ponuditi ništa bolje. Ješe je baš neki dan istakao korektnost predsjednika koji ga je izvukao "iz mrtvih" kada su gotovo svi bili zaboravili na njega.
Zato je vjerujte sve oko tih priča o prelasku igrača iz Olimpika u Želju smiješne i nemaju veze sa istinom, kao ni navodno kašnjenje plata i neispunjavanje obaveza iz ugovora. Klub je svakoga dana sve jači i stabilniji, jak igrački kadar koji još nije rekao sve u PL BiH, omladinski pogon koji izrasta u ozbiljnu školu fudbala sa preko 400 djece pod svojim okriljem, ovdje treba napomenuti da su kadeti Olimpika jedni od glavnih kandidata za osvajanje titule prvaka BiH, postoji plan razvoja kluba u narednih pet godina koji se dosada ispunjava prema planu, tako da bez obzira šta neko mislio Olimpik je već sada stabilan klub koji u narednim godinama može samo naprijed.
I još jednu stvar da znate kada pominjete Olimpik je da je to klub koji nema apsolutno nikakvu i ničiju podršku, nema teren, nema opštinu grad ili klub iza sebe, nema sudijsku organizaciju iza svojih ledja (o tome svjedoči brutalno otimanje bodova osvojenih na terenu sudijskim odlukama koje su u najmanju ruku diskutabilne) itd .... Da postoji samo jedan segment od ovih gore pobrojanih u korist Olimpika siguran sam da bi Olimpik bio uz rame Širokom i Borcu na vrhu tabele.
Izvinjavam se na dužini posta i korištenju vaše teme
Pozdrav
Nemas se ti drug na cemu izvinjavat sve dok normalno ko ljudi diskutujemo, po onome sto ja znam a znam iz usta jednog igraca koji nema razloga da laze ima dugovanja prema njima rekao mi je i za to da nekom pare koje su trebali dati na ruke nisu dali ustvario dio para, nije mi govorio o imenima.Vec sam rekao da nema nekih igraca koji su bar meni nesto posebno interesantni da sam vidio nesto bolje od prosjeka a i logicki gledano bolje dati pare Zebi i ostaviti njega u Zelji nego Pelaku ili slicnim...
- TheManiacs
- Kontakt:
Kome je bolje pare dati u to ne ulazim i vjerovatno bih ja dao nekome kome ti ne bi i obratno, ali kod nas sve finkcioniše po sistemu "neka komšiji crkne krava" a volimo praviti skandale i tamo gdje ih ima i nema. Po g. Gracić Nijazu se ovdje pljuje od onog momenta kada je postao realna prijetnja starijim klubovima u gradu iako on to nijednim potezom nije zaslužio. I vjerovatno će tako i ostati godinama zbog podneblja u kojem živimo. Realno je da je taj čovjek napravio veliku stvar iz trećeg ranga došao za dvije godine u najviši rang, stvorio respektabilan klub koji realno ima ako ne najjači sastav onda sigurno medju 3 najjača, hrani 50-ak porodica, pomaže u stvaranju omladinske škole, a pokrenut je njegovom inicijativom projekat Liga malih šampiona koja ima samo jedan cilj odvojiti djecu i mlade od ulice i svega lošeg što ona nosi. Ovo su samo neke stvari zbog kojih ga treba podržati u njegovom naumu a ne koristiti svaku priliku da ga se popljuje i proglasi svakakvim.
- Жика Павловић
- Kontakt:
- TheManiacs
- Kontakt:
Re:
Pa ne igraju na rezultat !" ? je napisao/la:Od svih timova koji su gostovali u Prijedoru ove sezone, Olimpik je na mene ostavio najbolji utisak. Bez ikakvog kalkulisanja, otvoreno i dobro igraju.

Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987
THE MANIACS 1987
Željo najposječeniji klub u bivšoj Yugi u ovoj polusezoni.podaci jedino nemaju za Srbiju

Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Fino fino 

NE SERI... baotic sehicu moze drzati treninge o tome kako se postaviti poslije kornera, o izlijetanju, isupucavanju i jos 1000 stvari, koje pravi golman treba znati... baotic je extra golman, samo je imao loseg trenera u zelji...Seyo_TM je napisao/la:jel to govorite o baoticu strasnom, sto u sturmu nije mogao lopte dohvacati?
ugrozeni ljubimac navijaca...bolje vam je da dajete podrsku igracima koje imamo, jer ipak ih je amar doveo/ostavio, il vam mozda i on nevalja...

- bistrikboy
- Kontakt:
Također imam info od igraca Olimpika da mu kasne plate,herbion kao i za Viscu siri demagogiju,samo ne znam kome...herbion je napisao/la:Ljudi ne zamarajte se Olimpikom i njihovim igracima,od te price nema nista.Nijedna plata ne kasni a koliko znam sa danasnjim danom svi igraci nemaju ni marke potrazivanja.Pelak,Jese i Subasic su potpisali na vise godina ugovore i uz dobro obestecenje sigurno bi ih Gracic pustio a tih para Zeljo nema.Kada se spominje bivsi trener Olimpika otjeran iz razloga sto je bio losa kopija A.Osima i Gracic ga uhvatio i otjerao.Cuvajte svoje igrace jer Gracic sa njima pregovara.
btw.Visca se jos uvijek oporavlja jer ne samo da je dobio udarac protiv Famosa vec mu je slomljena koscica

Nemojte oko Baotica i Sehe molim vas!!!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
E sad bog zna hocel' biti onaj ko i prijebistrikboy je napisao/la:Također imam info od igraca Olimpika da mu kasne plate,herbion kao i za Viscu siri demagogiju,samo ne znam kome...herbion je napisao/la:Ljudi ne zamarajte se Olimpikom i njihovim igracima,od te price nema nista.Nijedna plata ne kasni a koliko znam sa danasnjim danom svi igraci nemaju ni marke potrazivanja.Pelak,Jese i Subasic su potpisali na vise godina ugovore i uz dobro obestecenje sigurno bi ih Gracic pustio a tih para Zeljo nema.Kada se spominje bivsi trener Olimpika otjeran iz razloga sto je bio losa kopija A.Osima i Gracic ga uhvatio i otjerao.Cuvajte svoje igrace jer Gracic sa njima pregovara.
btw.Visca se jos uvijek oporavlja jer ne samo da je dobio udarac protiv Famosa vec mu je slomljena koscica
Nemojte oko Baotica i Sehe molim vas!!!

- bistrikboy
- Kontakt:
A sto nebi bio,on vec radi sa ekipom,znaci sa pripremama koje ce proci mozemo racunati na njega....nime_tm87 je napisao/la:E sad bog zna hocel' biti onaj ko i prijebistrikboy je napisao/la:Također imam info od igraca Olimpika da mu kasne plate,herbion kao i za Viscu siri demagogiju,samo ne znam kome...herbion je napisao/la:Ljudi ne zamarajte se Olimpikom i njihovim igracima,od te price nema nista.Nijedna plata ne kasni a koliko znam sa danasnjim danom svi igraci nemaju ni marke potrazivanja.Pelak,Jese i Subasic su potpisali na vise godina ugovore i uz dobro obestecenje sigurno bi ih Gracic pustio a tih para Zeljo nema.Kada se spominje bivsi trener Olimpika otjeran iz razloga sto je bio losa kopija A.Osima i Gracic ga uhvatio i otjerao.Cuvajte svoje igrace jer Gracic sa njima pregovara.
Nemojte oko Baotica i Sehe molim vas!!!![]()
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
TMovac
hajd ako mozes napisi sa kojeg su ovo web-a podaci
www.fkzeljeznicar.com - novi, do sada najbolji portal o nasem klubu!
-
- Kontakt:
TMovac je napisao/la:Željo najposječeniji klub u bivšoj Yugi u ovoj polusezoni.podaci jedino nemaju za Srbiju

Mi smo iz Prijedora,iz grada ludaka
pijemo pivo ispred dragstora,
bodrimo naseg Rudara, Za njega pijemo,za njega bijemo
jer on je nama uvijek najbolji, Rudare moja ljubavi...ooooooo
pijemo pivo ispred dragstora,
bodrimo naseg Rudara, Za njega pijemo,za njega bijemo
jer on je nama uvijek najbolji, Rudare moja ljubavi...ooooooo
ja sam preuzeo sa ORGA,a neko je ovo preuzeo sa stranice SOCCERWAY.COMkinone je napisao/la:TMovac
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
-
- Kontakt:
Gledajući odnos kapacitet: prosjek gledaoca( procenti ovi), Rudar poslije Dinama

Zeleni Zub, nije grub. Zeleni zub nema brata, Zeleni zub je kao stub,Zeleni zub jeste tata.
- TheManiacs
- Kontakt:
THE MANIACS 1987
THE MANIACS 1987
edhemaga po cemu si zakljucio da je baotic toliko dobar golman...a to sto ti mislis da je baotic ugrozen bio to je tvoja stvar...udruzenje ko ovce poletilo na stranu nezadovoljnog golmana, jer raji treba opravdanje...a baotic ce sa svojim golmanskim umijecem stvoriti karijeru (fakat se nadam da hoce, al "dabogda")... a iz svega je najvise izvukao guso (sehic nikad nece stvoriti toliko sekiracije kao sto je guso uradio) i tu treba malo razmisliti....govoris za ispucavanje (tu si rekao dovoljno o svom strucnom misljenju), jel ides na utakmice slucajno...najlosija sehina strana je izlijetanje a to nema veze sa golmanskim sposobnostima nego sa samopouzdanjem koje "pitari" sa plavim salovima prave na grbavici...edhem_sa je napisao/la:NE SERI... baotic sehicu moze drzati treninge o tome kako se postaviti poslije kornera, o izlijetanju, isupucavanju i jos 1000 stvari, koje pravi golman treba znati... baotic je extra golman, samo je imao loseg trenera u zelji...Seyo_TM je napisao/la:jel to govorite o baoticu strasnom, sto u sturmu nije mogao lopte dohvacati?
ugrozeni ljubimac navijaca...bolje vam je da dajete podrsku igracima koje imamo, jer ipak ih je amar doveo/ostavio, il vam mozda i on nevalja...
amar je najbolji trener za Zelju, all realno nema ni on nikog da zamjeni Sehica... pa pogledaj sehica kako izgleda, gradjen je za saha samo da igra...
bboy necu vise al kad neki zvaljo ko ovca poleti i tako pametno pocne konverzaciju sa ne seri onda moram reci nesto...
@maltasa posto si ocito uposlenik ili jako blizak sa olimpikom, jel znas nesto o tome sto sam rekao za otpustanje ekipe, na vrlo ofiran nacin, i nedavanje ostatka para i dugovanja...(mozda si dosao nakon desavanja ali reko da znas nesto vise)...uopste ovo nije slucaj krepavanja krave, nego prevelikog zagriza (govorim za svoje postove vezane za olimpik)
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
- TheManiacs
- Kontakt:
Seyo_TM je napisao/la:edhemaga po cemu si zakljucio da je baotic toliko dobar golman...a to sto ti mislis da je baotic ugrozen bio to je tvoja stvar...udruzenje ko ovce poletilo na stranu nezadovoljnog golmana, jer raji treba opravdanje...a baotic ce sa svojim golmanskim umijecem stvoriti karijeru (fakat se nadam da hoce, al "dabogda")... a iz svega je najvise izvukao guso (sehic nikad nece stvoriti toliko sekiracije kao sto je guso uradio) i tu treba malo razmisliti....govoris za ispucavanje (tu si rekao dovoljno o svom strucnom misljenju), jel ides na utakmice slucajno...najlosija sehina strana je izlijetanje a to nema veze sa golmanskim sposobnostima nego sa samopouzdanjem koje "pitari" sa plavim salovima prave na grbavici...edhem_sa je napisao/la:NE SERI... baotic sehicu moze drzati treninge o tome kako se postaviti poslije kornera, o izlijetanju, isupucavanju i jos 1000 stvari, koje pravi golman treba znati... baotic je extra golman, samo je imao loseg trenera u zelji...Seyo_TM je napisao/la:jel to govorite o baoticu strasnom, sto u sturmu nije mogao lopte dohvacati?
amar je najbolji trener za Zelju, all realno nema ni on nikog da zamjeni Sehica... pa pogledaj sehica kako izgleda, gradjen je za saha samo da igra...
bboy necu vise al kad neki zvaljo ko ovca poleti i tako pametno pocne konverzaciju sa ne seri onda moram reci nesto...
@maltasa posto si ocito uposlenik ili jako blizak sa olimpikom, jel znas nesto o tome sto sam rekao za otpustanje ekipe, na vrlo ofiran nacin, i nedavanje ostatka para i dugovanja...(mozda si dosao nakon desavanja ali reko da znas nesto vise)...uopste ovo nije slucaj krepavanja krave, nego prevelikog zagriza (govorim za svoje postove vezane za olimpik)
Eh upravo to !
THE MANIACS 1987
THE MANIACS 1987
http://sportsport.ba/forum/viewtopic.ph ... start=2000kinone je napisao/la:TMovac
kolega stole je vec postavio to na odgovarajucu temu...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
Trenutno korisnika/ca: bvsic, Direktorcic, Google Adsense [Bot], Laudrup, mavi i 55 gostiju.