FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
8%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
11
18%
1/4 finala
10
16%
1/2 finala
4
7%
Finale
2
3%
Schalke osvaja titulu!
25
41%

Ukupno glasova: 61

Pale_Companion
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la Pale_Companion » 02 mar 2013, 17:34

Četitke Schalkeu na današanjoj zasluženoj pobjedi, ali ono što sam malo gledao vidio sam kriminalnu igru Wolfsburga pogotovo reakcije njihove zadnje linije.
Agieren statt reagieren

Frobidden
Kontakt:

Post Postao/la Frobidden » 02 mar 2013, 18:40

odlična utakmica danas, baš ono Bundesligaška. mislim da se polako počinjemo vraćati na pravi kolosijek, zadnje četiri utakmice se polako slažu kockice i mislim da, bilo kakav uspijeh na kraju neće izostati. iznenadile su me danas dvije stvari:

- prva je loša realizacija kontra-napada. naime, pola kontri je osujećeno već u startu i mora se na tome poraditi jer siguran sam da bi turci pali na tom segmentu igre.

- druga ima samo jedno ime, DRAXLER. Taj momak nije normalan, realno. dva gola i asistencija u ovako važnom susretu su za svaku pohvalu + vidi se da je fizički mnogo pripremljen. jednom riječju, odličan !

Nastaviti ovako samo. rekao sam, još treba da se malo kockice poslože ali ovo danas je onaj dobri Schalke koji smo navikli gledati. :)
Another hero - another mindless crime.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 02 mar 2013, 21:17

Frobidden je napisao/la: - druga ima samo jedno ime, DRAXLER. Taj momak nije normalan, realno. dva gola i asistencija u ovako važnom susretu su za svaku pohvalu + vidi se da je fizički mnogo pripremljen. jednom riječju, odličan !
Plus što je imao još jednu izrazitu šansu. Svaka čast za 'poletarca', vrijeme je da se trzne i da parira (koliko-toliko) Befaubeovim pulenima.
Frobidden je napisao/la: Nastaviti ovako samo.
Valjda je loš period iza njih i plasmanom među 4, Schalke bi učinio veliku uslugu Bundesligi.

Jones neće igrati u derbiju.
Vom Jäger zum Gejagten

Frobidden
Kontakt:

Post Postao/la Frobidden » 02 mar 2013, 21:41

geronimo je napisao/la: Valjda je loš period iza njih i plasmanom među 4, Schalke bi učinio veliku uslugu Bundesligi.

Jones neće igrati u derbiju.

Schalke ako prođe Galatasaray, u što čvrso kao navijač istog vjerujem, u nastavku sezone igrat će kao preporođeni. To je taj famozni mentalitet; u nekom pokušaju preporoda nakon loših rezultata dovoljna je značajna pobjeda u tako važnoj utakmici da bi ostatak sezone igrali vrhunski !

a ne sumnjam da će rezultat izostati. brine me samo Dortmund ali Bože, moje je da se nadam najboljem . :)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 mar 2013, 14:53

Kako pise Kicker Schalke je dogovorio sve uslove sa Veh-om i sada je na istom hoce li prihvatiti ponudu Schalke-a. Za mene rijesenje koje niti smrdi, niti mirise, a stvarno ne znam sto Schalke nije kontaktirao Büskensa koji je vec dokazao da zna raditi auf Schalke-u i da zna kakvi vjetrovi tu pusu.

PS: Cestitike na ubjedljivoj i zasluzenoj pobjedi protiv Wolfsburga...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 04 mar 2013, 15:14

Veh ako ima imalo mozga ostat ce u frankfurtu gdje je na dobrom putu da nesto napravi...on nije trener koji moze radit pod pritiskom a u schalkeu je pritisak sto javnosti sto navijaca ravan onom u hamburgu a vidjeli smo kako se tamo proveo...po meni bi mirko slomka bio najbolja opcija jer kako sada stvari stoje nece se jos dugo zadrzat u hannofi...ali otom potom

Frobidden
Kontakt:

Post Postao/la Frobidden » 05 mar 2013, 09:57

gruezi je napisao/la:Veh ako ima imalo mozga ostat ce u frankfurtu gdje je na dobrom putu da nesto napravi...on nije trener koji moze radit pod pritiskom a u schalkeu je pritisak sto javnosti sto navijaca ravan onom u hamburgu a vidjeli smo kako se tamo proveo...po meni bi mirko slomka bio najbolja opcija jer kako sada stvari stoje nece se jos dugo zadrzat u hannofi...ali otom potom
potpis za Mirka 8-)

Heldt za derbi kaže:

Dolazi nam nevjerovatno važna utakmica sljedeće kolo. Obje strane mogu pobjediti, mi smo to učinili u prvom okršaju. Očigledno, mi želimo da izađemo kao pobjednici iz ovosedmičnog okršaja. Osjećamo pozitivnu energiju svuda oko nas i kladim se da imamo više samopouzdanja.

sad idu dvije prokleto teške tekme, BVB i Galata. kad bi kod prvih bod izvukli a druge pobjedili, bilo bi ko džamija, obje pobjede - ko dunjaluk. :mrgreen:

al dajem prednost nama u obje, domaći teren i forma iz zadnje 4 utakmice, iako se tu ima još mnogo toga posložiti. :)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 mar 2013, 15:25

Sto se Slomke tice istina je da trenutno ima odredjenih problema u Hannover-u, ali isto tako mislim da on olahko nece napustiti ono sto je zapoceo u Hannover-u, a takodjer ne treba zaboraviti cinjenicu da je isti i dan danas kivan na Schalke zbog jednog od najglupljih otkaza u Bundesligi...

Ja i dalje stojim pri svojoj tvrdnji da je Mike Büskens najbolje rijesenje za Schalke.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 mar 2013, 15:48

Veh se pokazao kao solidan trener...On je jak, dobar u klubovima gdje nema pritiska. Ni u Hamburgu ni u Wolfsburgu nije dugo izdržao, a uspjeh ima sad s Eintrachtom i imao ga je sa Stuttgartom s kojim je bio prvak. U Eintrachtu su već samim ulaskom u ligu bili zadovoljni i samo su htjeli opstati i negdje se etablirat u sredini tabele. Pritiska nema i Veh odmah razvaljuje, zato i ja mislim da on nije dobar ili hajmo bar reći idealan izbor za Schalke.
A Schalke se već navikao i na daleke domete u Evropi, uvijek se skoro po par krugova prođe, mislim da i po pitanju Evrope on ne bi mogao te neke apetite zadovoljit u Gelsenkirchenu.
Veh je po meni idealan za ove klubove poput Eintrachta, za nešto više teško. Ali eto mlad je još, pa vrijeme će dlaje pokazat, da li i proboj u slavnim , velikim klubovima može postići.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 06 mar 2013, 16:06

Zamlio bih nekoga da ukratko kaže kakva je trenutna finansijska situacija u S 04 (ko je poslije Bayerna najstabilniji i to me zanima). I zanima me ako je to uopšte službena himna S 04 otkud se poslanik spominje u istoj. Budite pozdravljeni. :)
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 08 mar 2013, 17:06

Farfan danas nije trenirao a razlog je nepoznat. Nadam se da će naš najbolji igrač sutra igrati jer bez njega su nam šanse minimalne da ostvarimo neki pozitivan rezultat.

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 08 mar 2013, 17:32

fuchs / kolašinac ? šta vi mislite ? :)
Odlazi Safete.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 08 mar 2013, 18:52

AeGon099 je napisao/la:fuchs / kolašinac ? šta vi mislite ? :)
Zar je uopste upitno?
Kolasinac je izbacio Fuchsa iz prve postave u onoj utakmici protiv Bayerna i od tada nema dileme ko je standardan u pocetnih 11.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 08 mar 2013, 19:50

Sutra ocekujem pobjedu Plavaca :D
FC Bayern !!!!!

Frobidden
Kontakt:

Post Postao/la Frobidden » 08 mar 2013, 20:02

optimizam u ekipi je na zavidnom nivou sa primjetnom dozom opreza. raduje me to što će Kolašinac sutra imati priliku da pokaže ko je i šta znači Schalkeu.

prema navodima nekih novinara u Njemačkoj, Farfan neće sutra početi utakmicu a to bi uistinu bio hendikep za S04. Nadam se da ću ga vidjeti u prvih 11 jer on stvarno puno znači timu, od tehničkog do moralnog pogleda.

SCHEISS BVB !

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 09 mar 2013, 09:05

Frobidden je napisao/la:SCHEISS BVB !
:lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 mar 2013, 09:08

Može jedno pitanje. zašto vas bosance raduje kada neki vaš zemljak igra za klub za koji vi navijate, a taj igrač je slabiji od igrača kojeg on zamjenjuje? Pa nemreš se radovati tome što igra kolašinac, a ne Fuchs. Fuchs nije Bog zna kaj, ali je ziher JOŠ UVIJEK bolji od vašeg zemljaka!

Samo neka neko ima muda i pokuša se uvrijediti! 8-)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 09 mar 2013, 14:41

Početni sastav:

34 Hildebrand - 22 Uchida, 4 Höwedes, 32 Matip, 35 Kolasinac - 12 Höger, 33 Neustädter - 17 Farfan, 31 Draxler, 9 Bastos - 25 Huntelaar

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 09 mar 2013, 16:22

Odlično prvo poluvrijeme, bolji smo od protivnika u svim segmentima ali nam je realizacija loša. Realno, mogli smo sa lakoćom još dva, tri gola zabiti ali Weidi brani fantastično a i Götze je odlično spasio jednom sa linije.
Draxler je po meni najbolji igrač na tereni ali je počeo malo preseravati. Jednostavno je MORAO u onoj situaciji dodati slobodnom Farfanu a ne sam pokušati da zabije svoj drugi gol.
Nadam se da ćemo i u drugom poluvremenu jednako dobro igrati i da nam se neće koštati one neiskorištene šanse.

GLÜCK AUF

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: eaglebvb09 i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []