ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
"Dobro vece, dobri ljudi"Monolog je napisao/la:Ne znam ko je ovaj komentator na SK-u, al' frajer 'ladno reče da gledamo finale najboljih šljakaša svih vremena.Inače, trenutno im je snimak sinoćnjeg (jutrošnjeg) finala između Rafe i Davida.
https://twitter.com/ADzankic" onclick="window.open(this.href);return false;
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Buranija turniri su završili, sad počinje prava igra, a britanski ponos velki Andy Murray će da pokaže svu raskoš svog talenta uz atomski tenis prikazan prošle godine na vremenskom potezu OI - US Open, kada su svi ostali igrači izgledali kao pristojni sparring partneri. Predviđam hektolitre prolivenih suza u tupouglom trouglu Srbija-Švicarska-Španija, a ni domaći, ovoprostorni ljubitelji trojice mušketira neće imati pretjeranog razloga za zadovoljstvo. Posebno će biti interesantno krajem juna i početkom jula, kada će se u svjetskoj prijestolnici na najčuvenijem turniru na svijetu veliki Andy Murray sa pozlaćenim peharom pozdraviti ekstatičnu domaću publiku, dok će jedan od trojice navedenih mušketira roniti gorke suze nad srebrenom tepsijom, a ostala dvojica će vrtiti daljinski u rukama. Takođe, ne treba zaboraviti ni finiš sezone kada će veliki Andy u prelijepom zdanju O2 Arene u svjetskoj prijestolnici stanovitom R.F. iz Basela ispisati penzijski ček, a ostale mušketire baciti u agoniju koja će naknadno potrajati dugi niz godina.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
-
samosarajvo
- Kontakt:
Jaoo jaooo razveselio si me i dobro nasmijao postom majke miDukeOfWellington je napisao/la:Buranija turniri su završili, sad počinje prava igra, a britanski ponos velki Andy Murray će da pokaže svu raskoš svog talenta uz atomski tenis prikazan prošle godine na vremenskom potezu OI - US Open, kada su svi ostali igrači izgledali kao pristojni sparring partneri. Predviđam hektolitre prolivenih suza u tupouglom trouglu Srbija-Švicarska-Španija, a ni domaći, ovoprostorni ljubitelji trojice mušketira neće imati pretjeranog razloga za zadovoljstvo. Posebno će biti interesantno krajem juna i početkom jula, kada će se u svjetskoj prijestolnici na najčuvenijem turniru na svijetu veliki Andy Murray sa pozlaćenim peharom pozdraviti ekstatičnu domaću publiku, dok će jedan od trojice navedenih mušketira roniti gorke suze nad srebrenom tepsijom, a ostala dvojica će vrtiti daljinski u rukama. Takođe, ne treba zaboraviti ni finiš sezone kada će veliki Andy u prelijepom zdanju O2 Arene u svjetskoj prijestolnici stanovitom R.F. iz Basela ispisati penzijski ček, a ostale mušketire baciti u agoniju koja će naknadno potrajati dugi niz godina.
[youtube][/youtube]
Endi Marej i raskoš njegovog talenta su zanimljivi kao što je i derbi meč Voznijacki-Radvanska....
Ubi se od atrakcije...
Mada ima nečeg u tvojim riječima, zanimljivog....
Ubi se od atrakcije...
Mada ima nečeg u tvojim riječima, zanimljivog....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
-
samosarajvo
- Kontakt:
Tvoje misljenje dok je moje da je onaj US-o bio slucajnost a ne kako bi mnogi rekli napokon skinuta barijera Murraya.Msm od ovih najboljih ne racunajuci Rafu naravno mi je najdrazi ali covjek jednostavno nije kapacitet ....retro je napisao/la:Izgubio bi kucu bezveze.
Sta Rafa trenutno radi u NY ? Je li to neki humanitarni ili egzibicioni mec? Priprema za IW ... ? nisam u toku nikako
Postoji li sansa da Nadal bude 4.nosilac na RG-u bez obzira na petu poziciju ATP liste ?
Ok...hvala...mislio sam da se nosioci ne moraju odredjivati striktno po listi vec da zavisi od samog organizatora turnira ili nesto slicno.
Na Wimbledonu je jedino to moguce, tamo organizatori odredjuju nosioce.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
Slucajno primjetih da je nagradni fond IW za zene 4,5 miliona, a za muskarce 3,64 miliona...? WTF?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sad gledam na ATP sajtu vijest da je nagradni fond poveca od ove godine, na 5,03 miliona.
Vjerovatno na Wikipediji nisu azurirali...
Vjerovatno na Wikipediji nisu azurirali...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
IW je vjerovatno turnir sa najvecom tradicijom van GS-a, a Miami ima tendenciju da to postane zbog bogatog vlasnika.
Zdrijeb je nocas u ponoc.
Vrijeme je da Andy ode u Novakon dio
, a vjerovatno ce opet biti po starom, Roger i Andy, a Novak i Ferrer.
Treba vidjeti gdje ce Rafa upasti, moguce je da do finala ima Federera, Murraya i Djokovica.

Zdrijeb je nocas u ponoc.
Vrijeme je da Andy ode u Novakon dio
Treba vidjeti gdje ce Rafa upasti, moguce je da do finala ima Federera, Murraya i Djokovica.
Napokon turnir gdje smo kompletni, igra velika cetvrorka prvi put jos od Wimbledona... Bit ce uzivanje 
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
@retro
Mala korekcija. Miami je historijski gledano najveći turnir van GS-ova, ima i dužu tradiciju od IW-a, a od 1987 do 1990 i famozne kategorizacije turnira kada je ATP sve turnire izuzev GS-ova uzeo pod svoje okrilje, igrači su morali igrati 7 mečeva na 3 dobijena seta. Osim toga, jedini je pored GS turnira nudio žrijeb od 128 igrača, a do 1988 godine i više novca nego jedan Ozi open.
IW ima tendenciju da postane veči turnir zbog razloga koji si naveo, jer u današnjem globalizovanom sportu novac igra najbitniju ulogu. Zato ne čudi što IW trenutno ima jaču postavu nego ovogodišnji Ozi open. Nadam se da će kvalitetom mečeva pokazati zašto se IW (uz Miami) smatra petim GS-om sezone. Žrijeb je u 00h.
Mala korekcija. Miami je historijski gledano najveći turnir van GS-ova, ima i dužu tradiciju od IW-a, a od 1987 do 1990 i famozne kategorizacije turnira kada je ATP sve turnire izuzev GS-ova uzeo pod svoje okrilje, igrači su morali igrati 7 mečeva na 3 dobijena seta. Osim toga, jedini je pored GS turnira nudio žrijeb od 128 igrača, a do 1988 godine i više novca nego jedan Ozi open.
IW ima tendenciju da postane veči turnir zbog razloga koji si naveo, jer u današnjem globalizovanom sportu novac igra najbitniju ulogu. Zato ne čudi što IW trenutno ima jaču postavu nego ovogodišnji Ozi open. Nadam se da će kvalitetom mečeva pokazati zašto se IW (uz Miami) smatra petim GS-om sezone. Žrijeb je u 00h.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Znaci zamijenio sam ih. 
Do mene, znam da jedan ima bogatog vlasnika, koji obozava Federera, sad nisam bio siguran jel to IW ili Miami, hvala na ispravci.

Do mene, znam da jedan ima bogatog vlasnika, koji obozava Federera, sad nisam bio siguran jel to IW ili Miami, hvala na ispravci.
Ništa strašno, oba turnira imaju respektabilnu tradiciju. Nemam sada vremena, ali lako je provjeriti kakvi su igrači uvijek igrali na ova dva turnira. Inače, oba turnira su bili dio GPT serije (današnji Mastersi), Miami od 1986, IW godinu dana kasnije. Miami se do 1990 komotno mogao smatrati i GS-om, a Mecirove i Wilanderove titule osvojene 1986, odnosno 1987 godine GS titulama, budući da su morali dobiti 7 mečeva na 3 dobijena seta i to u nenormalno jakoj konkurenciji, na kojoj bi im pozavidjeli i određeni GS turniri. 
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Hehe.
1988 je Wilander slavio u Key Biscayneu, a Mecir 1987.
Vjerovatno najbolja godina za Matsa u karijeri. Tada je imao i onih 70/72 ubacenih prvih servisa u finale RGa protiv Lecontea.
Prvi dobio Connorsa, drugi Lendla.
1988 je Wilander slavio u Key Biscayneu, a Mecir 1987.
Vjerovatno najbolja godina za Matsa u karijeri. Tada je imao i onih 70/72 ubacenih prvih servisa u finale RGa protiv Lecontea.
Prvi dobio Connorsa, drugi Lendla.
To, to.BNP Paribas Open @BNPPARIBASOPEN
Potential SFs: Djokovic/Murray, Federer/Ferrer #BNPPO13
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.