Ono sto ocu reci je da je BiH PL trenutno na 34. mjestu, ali je srecom pocetkom sezone bila 32. pa ce iduce sezone imati jedan klub u 2. predkolu EL, dok ce dva morati da krecu iz prvog. Bas sam usao na tablicu da vidim koliko je potrebno da se obezbjedi da dva tima krecu iz drugog predkola i onda vidim to da ce iducu sezonu biti jedan u drugom, ali vec u sezoni 2014./15. svi timovi ce EL krenuti iz prvog predkola i od moje zamisli nema nista.
PL kaska za Finskom skoro cijeli bod, a taj bod je jako veliki ako uzmemo u obzir da je u pitanju u ukupnom zbiru 7 i 8 bodova, a ne 200-300. Moldavija i Irska su za vratom, Slovenija se vec daleko odmakla iako ce iducu sezonu oni sve klubove u EL imati u prvom predkolu, ali to ce se vec nakon iduce sezone uvelike promjeniti. Ispred BiH je i jedna nogometna velesila Gruzija, kao i Azerbajdzan
Ovo mi je sve vec neshvatljivo, klubove iz BiH se stavlja u iste recenice s klubovima iz Srbije i Hrvatske, a JSL i HNL su daleko ispred PL. Uzmimo za primjer da ce HNL iducu sezonu sva tri kluba za EL imati u drugom predkolu, a nije bas nedostizno mjesto koje osigurava klub direktno u trecem predkolu. Istina da je puno toga ostvario Dinamo, ali Hajduk i Belupo su u EL napravili rezultate kakve klubovi iz PL tesko dostizu. Hajduk je prije par sezona igrao grupnu fazu EL, a Belupo izbaci grcki Aris, protiv jednog Galatasaraya i CSKA Moskve su izgubili sve cetiri utakmice sa po jedan razlike, a trunka je falila da dobiju obe kuci ili barem remi odigraju. Dobili su Bilbao i skoro ih izbacili, to nisu male stvari i bilo bi vrijeme da i timovi iz BiH krenu pobjedjivati. Nebi sad nabrajao tocno sve utakmice hrvatskih i srbijanskih klubova, ali je cinjenica da ostvaruju bolje rezultate sto pokazuje i poredak s koeficijentima, a i gore sam nabrojao Slaven i Hajduk. Mozda BiH klubovi pariraju klubovima iz HNL-a i JSL-a u prijateljskim ogledima, al ocito da je to daleko od realne slike. Ovu sezonu u PL opet imamo nadmocni Zeljeznicar koji ce vjerojatno osvojili naslov prvaka, Sarajevo pada, to dokazuje i neocekivano visoki poraz u Zenici. Ja se nadam da ce se Siroki dignut, jos malo pojacati i da ce oni i Zeljo na ljeto po neka iznenadjenja u Europi. Iskreno, ni u kog vise nemam vjere, iako je za mene Sarajevo bilo oduvijek tim koji je jedino mogao napraviti nesto u Europi, ali ispadanje od Zete je unistilo sve. Mozda i nebi da ta Zeta poslije nije dobila 14 komada od PSV-a. Vjerojatno bi i Sarajevo dobilo kantu, al tko zna, mozda bi Sarajevo imalo vise srece u zdrijebu, ali o tome mozemo samo razglabati.
I za kraj, tesko ce Slavija i Borac do Europe kroz prvenstvo, nadam se da neka mafija nema namjeru da namjesti Kup Slogi.
Cirkus bi bio da i Slavija izbori Europu, pitam se gdje bi igrali, nisam upucen jel Olimpc konacno u Tuzli, jer ako nije, sta bi tek bilo da i oni i Slavija izbore tu Europu. Tu vec mozemo poceti pricu koja je za temu o rekonstrukciji stadiona.