Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

sedra
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la sedra » 13 nov 2009, 20:28

Pratim vas vratite se na temu ili cu vas banovati(sala mala) :D
Nego evo citam da je Ferguson dao izjavu medijima iz Portugala da navija za njih ali da ce im biti tesko,vrlo tesko bez"obrijanog"

hooligan_SA
Kontakt:

Post Postao/la hooligan_SA » 13 nov 2009, 20:29

Ja vec sedmicama imam prizor te utakmice u glavi, a prvi put kad sam o njoj razmisljao i zamisljao i sanjario, predocio sam sebi 2 nasa gola naspram jednog njihovog, i to ovako:

Prvo poluvrijeme Portugalci imaju terensku nadmoc, ali promasivaju 3-4 stopostotne prilike, nasi nesto malo prijete iz polukontri i daljine, uglavnom Dzeko i Ibricic, ali daleko pored ili iznad gola. Uglavnom, rovovska borba na nekih 30 - 40 metara od naseg gola.

Onda drugo poluvrijeme, negdje 55. minuta: polukontra Ibricic preko desne strane, ulazi u sredinu prema kaznenom prostoru, igra dupli sa Misketom u 16-tercu i onda snazno puca iskoso sa 12 metara. Jedan Portugalac uklizava, cime lopta mjenja smjer, dolazi do Ibisevica na 5-erac, koji, nekako slicno kao sto je Bayernu prosle sezone dao gol, prima poluvisoku loptu, namjesta je na desni volej, i zakucava pod precku, nakon sto je Carvalho zamalo zakasnio. Sve to pred nasom tribinom! Nastaje opsti delirij i rusvaj, a sebe vidim kako sam na tribini naoko polu-bijesan i van sebe od srece, dok skacem po onim crvenim stolicama i grlim i koga znam i koga ne znam.

Tekma se nastavlja, Portugalci se trude, imaju terensku inicijativu, ali ne mogu proci, jer nasi imaju toliku volju, da su uvijek u pravom trenutku prije na lopti ili na nozi.

I onda 78. minuta: U medjuvremenu je usao Pjanic umjesto Ibisevica, te probija po lijevom krilu portugalsku odbranu, dolazi do same gol-aut linije, odakle lijevom nogom igra prizemnu povratnu loptu prema 5-ercu, Pepe uklizava i skida je Misimovicu sa noge, ali se lopta samo blago odbija na otprilike 10 metara, a Dzeko iz punog trka desnom nogom zakucava loptu pod precku, onako nekako bijesno. 0:2 na Luzu! Dzeko trci prema navijacima, skida dres i ljubi grb! Naravno delirijum na tribinama, ludiiiloooo, neko je i baklju zapalio, koja se ipak brzo gasi.

I onda neka 3. minuta sudijske nadoknade, i Ronaldo (tada jos zdrav) nezaustavljivim udarcem u gornji desni cosak sa 25 metara savladava naseg golmana. Neki portugalac vadi loptu iz mreze, trci prema centru, a nasi cim su krenuli s centra, sudija svira kraj....KRAJ, GOTOVO, LJUDI MOJI JE LI TO MOGUCE, BOSNA I HERCEGOVINA JE POBIJEDILA VELIKA PORTUGAL U SRED LISSABONA SA 2:1, U JEDNOJ MAJSTORSKI ODRADJENOJ UTAKMICI, KAKO TAKTICKI, TAKO I BORBENO I SLOZNO, SA VEOMA EFIKASNIM NAPADACIMA, KOJIMA JE OBOJICI TREBALA SAMO JEDNA SANSA I MALA NESMOTRENOST PORTUGALSKE ODBRANE I MALO SRECE DA DOVEDU BOSNU I HERCEGOVINU NA PRAG PLASMANA NA SVIJETSKO PRVENSTVO!!!

I onda otvorim oci, i nasmijesim se sav zadovoljan, jer znam da ce tako bit :mrgreen:

Ja sam puk'o k'o kokica, znam... :mrgreen:

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 13 nov 2009, 20:40

sutra daremo portugal...deremooooooooo...
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

kenoo
Kontakt:

Post Postao/la kenoo » 13 nov 2009, 20:41

a ljudi razmislja mi iko sta ce biti ako se plasiramo,sto je vjerovatno,sta onda raditi,ciniti,misliti,sarati sve do ljeta i SP i afrike..kad za ovu utakmicu brojimo sekunde,pisemo ovoliko,o svacemu,mislim da ne postoji stvar o kojoj nismo raspravljali,od taktike do snova,zelja itd..
ne ucim nista evo 7 dana,svi ispiti katastrofa i znam da je slicno kod nas svih ovdje,bez obzira da li radimo,ucimo ili nesto trece..a sta ljudi tek ako se plasiramo,pa tako mi bude citavu godinu,sad sam poceo i o tome razmisljati,samo kako bi ubio dosadu jos 24 sata..

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 13 nov 2009, 20:42

sedra je napisao/la:Pratim vas vratite se na temu ili cu vas banovati(sala mala) :D
Nego evo citam da je Ferguson dao izjavu medijima iz Portugala da navija za njih ali da ce im biti tesko,vrlo tesko bez"obrijanog"
koga briga sta pedofil stari misli :D
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 13 nov 2009, 20:44

ja sam ubjeden sutra dzeko zabija 10000%........imam neki poseban osjecaj da ce ga dijamant zabit...ja sam danas 100KM bacio na nas i nezalm i ako ih izgubim mislim (remi ili kakav poraz 2:1)

leonardo
Kontakt:

Post Postao/la leonardo » 13 nov 2009, 20:47

NK_CELIK je napisao/la:
miralem444 je napisao/la:ej raja moram se sa svima vama oprostit...jer neznam sta se sutra moze desit...ovo je itakmica za infarkt..tako da ....oprostite mi ako sa ikad ikog uvrijedio...
Mire jarane, halalimo.....

Miraleme brate..sve je moguce..moguce je da sutra nakon tekme posjeta sportsporta bude drasticno umanjena..takodje i forumi da budu prazni...jerrr..u meni osjecaj ko nikad do sad
..Siamo l'armata Rossonera..

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 13 nov 2009, 20:47

miralem444 je napisao/la:ja sam ubjeden sutra dzeko zabija 10000%........imam neki poseban osjecaj da ce ga dijamant zabit...ja sam danas 100KM bacio na nas i nezalm i ako ih izgubim mislim (remi ili kakav poraz 2:1)

Duzan si ti i BOgu i narodu :mrgreen:
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 13 nov 2009, 20:48

Samo da nas Portugalci ne spuste na zemlji i onda naslovi kako smo se previse uzdigli,da nismo realni u ocekivanjima.. :oops:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 13 nov 2009, 20:48

leonardo je napisao/la:
NK_CELIK je napisao/la:
miralem444 je napisao/la:ej raja moram se sa svima vama oprostit...jer neznam sta se sutra moze desit...ovo je itakmica za infarkt..tako da ....oprostite mi ako sa ikad ikog uvrijedio...
Mire jarane, halalimo.....

Miraleme brate..sve je moguce..moguce je da sutra nakon tekme posjeta sportsporta bude drasticno umanjena..takodje i forumi da budu prazni...jerrr..u meni osjecaj ko nikad do sad
dada.ovo se dogadja mislim ovaj osjecaj samo jednom u zivotu.....

malacarsijabl
Kontakt:

Post Postao/la malacarsijabl » 13 nov 2009, 20:50

hooligan imas gajbu pivkane,harise rekoh ja grafika ;)
slika

Tihi
Kontakt:

Post Postao/la Tihi » 13 nov 2009, 20:53

no rules je napisao/la:žiku Spahe što grize ... :) , ovo je ona čini mi se ura za kulturu :P

slika
Aarane kako bih ja ovu "opalio" iza njih uhhhh... :lol:
FOOTBALL WITHOUT ULTRAS IS NOTHING. Say no to modern football.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 13 nov 2009, 20:54

po cemu...po usima, i ja bih :mrgreen:
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 13 nov 2009, 20:55

Nema tu nista Dylan Dog, sva koncentracija samo na pobjedu.

Znas kolika je podrska za nas samo u Njemackoj, na forumu TMa Njemci i Turci stavljaju nas grb, jedan slusa nase navijacke pjesme, jedna druga Njemica kupila sebi nasu zastavu, na razlicitim stranama se pojavio interview sa Misimovicem, a ispod gomila komentara, gdje Njemci kazu kako smo simpaticni, da smo mi ti koji ce uci sa pobjedonosnim duhom u utakmicu i nadvladati Portugal.

Svi vjeruju u nas i nase momke, vjerujmo beskompromisno i mi.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 13 nov 2009, 20:55

rob do bagro je napisao/la:po cemu...po usima, i ja bih :mrgreen:

hehe..ostavite malo i meni..nebudite sebicni.... :D :D :D :D

Tihi
Kontakt:

Post Postao/la Tihi » 13 nov 2009, 20:57

miralem444 je napisao/la:
rob do bagro je napisao/la:po cemu...po usima, i ja bih :mrgreen:

hehe..ostavite malo i meni..nebudite sebicni.... :D :D :D :D
Dobit ces usi!!! :D
FOOTBALL WITHOUT ULTRAS IS NOTHING. Say no to modern football.

adas_barca
Kontakt:

Post Postao/la adas_barca » 13 nov 2009, 20:58

Podrinje je napisao/la:
lejla je napisao/la:
vrebac86 je napisao/la:Musko,,,,, ako se nebi promjenilo dok se nerodi????ßhahahah
a ako kojim slucajem se desi da budne zensko,,,,,vedina ili edina hahahah
Sejada :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
a sta iskomplikuje se do poroda i budu blizanci Sejo i Sejada ubitacna kombinacija
edin i miralem

NK_CELIK
Lokacija: Sjedim na gajbi piva u redu za ulaz na prepuno Bilino Polje
Kontakt:

Post Postao/la NK_CELIK » 13 nov 2009, 20:59

Sta mislite da se cijeli forum navali na nju..Izgleda mi kao da bi nas mogla izdrzati....Ja mislim da bi Miralekm bio najkrvolocniji... :D :D

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 13 nov 2009, 21:02

Principatus je napisao/la:Nema tu nista Dylan Dog, sva koncentracija samo na pobjedu.

Znas kolika je podrska za nas samo u Njemackoj, na forumu TMa Njemci i Turci stavljaju nas grb, jedan slusa nase navijacke pjesme, jedna druga Njemica kupila sebi nasu zastavu, na razlicitim stranama se pojavio interview sa Misimovicem, a ispod gomila komentara, gdje Njemci kazu kako smo simpaticni, da smo mi ti koji ce uci sa pobjedonosnim duhom u utakmicu i nadvladati Portugal.

Svi vjeruju u nas i nase momke, vjerujmo beskompromisno i mi.
imal kakav link drug, ali engleski jezik?
Zadnja izmjena: Elddar, dana/u 13 nov 2009, 21:02, ukupno mijenjano 1 put.
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 13 nov 2009, 21:02

[youtube][/youtube]
BOSNO MOJA ZEMLJO PONOSNA!!! ;)
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.