Sve u svemu ovaj dug je nista i nece biti placen niti jedan klub nema pare da plati.Ovo je nesto sto ce se morati reijesiti na drzavnom nivou i vracanje ovakvih dugova je bacanje para.Konkretno znam da je Zeljo vratio zadnjih mjeseci 150 000 KM duga zeljeznicama i interexu jer ovi su dugovi trenutno prioritet a opet svi ih klubovi imaju a o njima se manje prica ili gotovo nikako.Batistuta je napisao/la:Tacno je da ide zakon i to vrlo brzo po kojem ce ako platis do sredine 2014 to je fiksni rok biti svako oslobodjen kamata ako plati glavnicu, konkretno Zeljeznicar mora platiti 1.202.402,33 glavnice da bi ih oslobodili 968.289,99 tako da pada u vodu prica o svjesnom neplacanju jer se vama povecala prvenstveno glavnica koju morate platiti.
Sarajevo mora platiti 1.015.477,35 da bi nam se oprostilo 929.342,91 kamate. Ako ne platis u roku ostaje ti i glavnica i kamata. Reprogram ne znaci previse jer ga svakako ne ostujemo, po njemu su oba kluba trebala mjesecno placati oko 50.000 KM i time se isplatiti, al nejseZeljeznicar ima 200.000 KM duga vise nego Sarajevo na danasnji dan
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Cuj nije nista, sta ce onda reci Siroki Brijeg koji je redovno placao doprinose i poreze.pile87 je napisao/la:Sve u svemu ovaj dug je nista i nece biti placen niti jedan klub nema pare da plati.Ovo je nesto sto ce se morati reijesiti na drzavnom nivou i vracanje ovakvih dugova je bacanje para.Konkretno znam da je Zeljo vratio zadnjih mjeseci 150 000 KM duga zeljeznicama i interexu jer ovi su dugovi trenutno prioritet a opet svi ih klubovi imaju a o njima se manje prica ili gotovo nikako.Batistuta je napisao/la:Tacno je da ide zakon i to vrlo brzo po kojem ce ako platis do sredine 2014 to je fiksni rok biti svako oslobodjen kamata ako plati glavnicu, konkretno Zeljeznicar mora platiti 1.202.402,33 glavnice da bi ih oslobodili 968.289,99 tako da pada u vodu prica o svjesnom neplacanju jer se vama povecala prvenstveno glavnica koju morate platiti.
Sarajevo mora platiti 1.015.477,35 da bi nam se oprostilo 929.342,91 kamate. Ako ne platis u roku ostaje ti i glavnica i kamata. Reprogram ne znaci previse jer ga svakako ne ostujemo, po njemu su oba kluba trebala mjesecno placati oko 50.000 KM i time se isplatiti, al nejseZeljeznicar ima 200.000 KM duga vise nego Sarajevo na danasnji dan
Cuj bacanje para, pa zbog toga i jesmo tu gdje smo.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Slezem se da ovo nece platiti niti jedan klub i da ce ostati i kamate..i slazem se da ima jos dugova kojih se bar kod nas nesto vratilo zbog licence prvenstveno ali ima jos kako fizickim tako i pravnim licima...a ovo kontam za Interex ali otkud dug zeljeznicama, po kojem osnovu??pile87 je napisao/la:Sve u svemu ovaj dug je nista i nece biti placen niti jedan klub nema pare da plati.Ovo je nesto sto ce se morati reijesiti na drzavnom nivou i vracanje ovakvih dugova je bacanje para.Konkretno znam da je Zeljo vratio zadnjih mjeseci 150 000 KM duga zeljeznicama i interexu jer ovi su dugovi trenutno prioritet a opet svi ih klubovi imaju a o njima se manje prica ili gotovo nikako.Batistuta je napisao/la:Tacno je da ide zakon i to vrlo brzo po kojem ce ako platis do sredine 2014 to je fiksni rok biti svako oslobodjen kamata ako plati glavnicu, konkretno Zeljeznicar mora platiti 1.202.402,33 glavnice da bi ih oslobodili 968.289,99 tako da pada u vodu prica o svjesnom neplacanju jer se vama povecala prvenstveno glavnica koju morate platiti.
Pa sta ima od toga da plati Zeljo ili sarajevo ako ostali ne plate ili bolje receno sta ce imati od toga da plate ! Kome da plate federaciji, gradu, kantonu koliko jedni, drugi ili treci pomazu ova dva kluba...vjeruj mi da je ovo razmisljanje identicno u oba kluba.bhsport je napisao/la: Cuj nije nista, sta ce onda reci Siroki Brijeg koji je redovno placao doprinose i poreze.
da li bi oprost duga jednako pogadjao sve klubove ili bi nekom bio oprsten milion nekom 100 000 ?
i pitali se neko sta je sa klubovima kojima su dugovanja neznatna pa bi ovakva odluka imala kontraefekat?
i pitali se neko sta je sa klubovima kojima su dugovanja neznatna pa bi ovakva odluka imala kontraefekat?
To svakako nije pravedno prema Sirokom Brijegu ali u pravu je covjek. Takvi dugovi su se prastali i vecim klubovima (Real, Barca) i nije bilo pravedno prema nekima koji nisu bili duzni.bhsport je napisao/la:Cuj nije nista, sta ce onda reci Siroki Brijeg koji je redovno placao doprinose i poreze.pile87 je napisao/la:Sve u svemu ovaj dug je nista i nece biti placen niti jedan klub nema pare da plati.Ovo je nesto sto ce se morati reijesiti na drzavnom nivou i vracanje ovakvih dugova je bacanje para.Konkretno znam da je Zeljo vratio zadnjih mjeseci 150 000 KM duga zeljeznicama i interexu jer ovi su dugovi trenutno prioritet a opet svi ih klubovi imaju a o njima se manje prica ili gotovo nikako.Batistuta je napisao/la:Tacno je da ide zakon i to vrlo brzo po kojem ce ako platis do sredine 2014 to je fiksni rok biti svako oslobodjen kamata ako plati glavnicu, konkretno Zeljeznicar mora platiti 1.202.402,33 glavnice da bi ih oslobodili 968.289,99 tako da pada u vodu prica o svjesnom neplacanju jer se vama povecala prvenstveno glavnica koju morate platiti.
Siroki je mozda i jedini klub u BiH koji je to placao. Mislis da je bolje rjesenje da fudbal propadne?
Da je dosljedno svim klubovima bi iz Federacije Porezna uprava trebala zaplijeniti imovinu i prodati je da namiri svoje, ali to se ne smije zbog mira u kuci...klubovi ce u dogledno vrijeme morati platiti dugove prema drzavi jer ce to zahtijevati UEFA za licencu, a zasto nemamo jake sponzore treba traziti i u cinjenici da su vecini klubova blokirani racuni i da se posluje preko privatnih...koji ce sponzor uplatiti pare kada mu kazes plati na ime Mehe Mehica, to je problempile87 je napisao/la:Pa sta ima od toga da plati Zeljo ili sarajevo ako ostali ne plate ili bolje receno sta ce imati od toga da plate ! Kome da plate federaciji, gradu, kantonu koliko jedni, drugi ili treci pomazu ova dva kluba...vjeruj mi da je ovo razmisljanje identicno u oba kluba.bhsport je napisao/la: Cuj nije nista, sta ce onda reci Siroki Brijeg koji je redovno placao doprinose i poreze.
Sta znaci jednako za sve..., to je prvenstveno zakon za privredne subjekte koje zaposljavaju veliki broj ljudi da se rasterete i plate bilo sta drzavi...tu su i klubovi kao duznici i kao sto sam rekao ako npr. KLUB A duguje 100.000 KM glavnice on plati to i oprosti mu se 40.000 kamate lupam sad, a ako KLUB B npr duguje 2 miliona od toga 1 200 000 glavnice on mora iskesirati tu cifru i oprosti mu se 900.000 KM kamate, ne duguju svi isto ...e sad haj ti nadji u nasoj drzavi preko 1.000.000 KM to je fantastikaciza je napisao/la:da li bi oprost duga jednako pogadjao sve klubove ili bi nekom bio oprsten milion nekom 100 000 ?
Vec sam gore rekao o tim dugovima. Taj problem postoji u svim drzavama koje su siromasne.
Neku noc gledam (slucajno) tekmu iz Grcke, na tribinama 900 ljudi. Narod NEMA para.
Sta ce bolan neko zaplijeniti u FK Sarajevo (dajem primjer)?? U tom slucaju je Sarajevo bankrot. KRAJ!
Ako bude tako kako ti kazes, 90% klubova u BiH je bankrot i samim tim fudbal umire. Sta mislis koliko radnih mjesta je u tom slucaju nestalo? Koliko je tek onda manje para poreznoj?
Nije porez samo ono sto klubovi direktno plate, porez je i onaj proizvod koji kupuju igraci i ostali uposlenici klubova. Sve sto kupis je porezovano, od hljeba do benzina i struje.....
Znaci, ukines li toliko radnih mjesta, ostajes bez jos vise para u kasi. To ovi u poreznoj znaju, zato i prastaju, a ne zato sto vole i paze fudbal.
Neku noc gledam (slucajno) tekmu iz Grcke, na tribinama 900 ljudi. Narod NEMA para.
Sta ce bolan neko zaplijeniti u FK Sarajevo (dajem primjer)?? U tom slucaju je Sarajevo bankrot. KRAJ!
Ako bude tako kako ti kazes, 90% klubova u BiH je bankrot i samim tim fudbal umire. Sta mislis koliko radnih mjesta je u tom slucaju nestalo? Koliko je tek onda manje para poreznoj?
Nije porez samo ono sto klubovi direktno plate, porez je i onaj proizvod koji kupuju igraci i ostali uposlenici klubova. Sve sto kupis je porezovano, od hljeba do benzina i struje.....
Znaci, ukines li toliko radnih mjesta, ostajes bez jos vise para u kasi. To ovi u poreznoj znaju, zato i prastaju, a ne zato sto vole i paze fudbal.
mada i zakon o privatiziaciji bi dobro dosao,ne znam kakva su vasa misljenja kad smo kod toga,dali bi mogli navijaci kao dionicari imat toliko dionica da imaju neku bitniju ulogu u odlucivanju? mislim da li i jedan klub iza sebe ima toliko naviajca koji su na to spremni?
Vala bas... pa da dodje seljak kao Blekic i kupi tim sa tradicijom i navijacima.ciza je napisao/la:mada i zakon o privatiziaciji bi dobro dosao,ne znam kakva su vasa misljenja kad smo kod toga,dali bi mogli navijaci kao dionicari imat toliko dionica da imaju neku bitniju ulogu u odlucivanju? mislim da li i jedan klub iza sebe ima toliko naviajca koji su na to spremni?
Od svih privatizovanih firmi svega 10% je opstalo a 5% je uspjesno. Prvatizacija klubova bi bio veliki promasaj.
Samo jos da ovo dodam. Jovic ponovo sam sebi skace u stomak. Kakve su ovo izjave i racunanje bodova u neodigranim utakmicama i to na glas. A naslov je sve rekao. Sam sebi otkaz daje.
Sta da zapljene sarajevu da otmu fudbalerima stucene i kopacke, pa vecina klubova nema nista u svom vlasnistvu!Batistuta je napisao/la:Sta znaci jednako za sve..., to je prvenstveno zakon za privredne subjekte koje zaposljavaju veliki broj ljudi da se rasterete i plate bilo sta drzavi...tu su i klubovi kao duznici i kao sto sam rekao ako npr. KLUB A duguje 100.000 KM glavnice on plati to i oprosti mu se 40.000 kamate lupam sad, a ako KLUB B npr duguje 2 miliona od toga 1 200 000 glavnice on mora iskesirati tu cifru i oprosti mu se 900.000 KM kamate, ne duguju svi isto ...e sad haj ti nadji u nasoj drzavi preko 1.000.000 KM to je fantastikaciza je napisao/la:da li bi oprost duga jednako pogadjao sve klubove ili bi nekom bio oprsten milion nekom 100 000 ?
Ima to da moze ici igrati euro tekme, jbg.pile87 je napisao/la:Pa sta ima od toga da plati Zeljo ili sarajevo ako ostali ne plate ili bolje receno sta ce imati od toga da plate ! Kome da plate federaciji, gradu, kantonu koliko jedni, drugi ili treci pomazu ova dva kluba...vjeruj mi da je ovo razmisljanje identicno u oba kluba.bhsport je napisao/la: Cuj nije nista, sta ce onda reci Siroki Brijeg koji je redovno placao doprinose i poreze.
Sta ce ih ko pomagati nisu oni njihov klub ba, a zbog toga sto je identicno zbog toga smo tu gdje jesmo i mi i pitari, daleko od ozbiljnog i organizovanog kluba.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Igraju i sad euro tekme! Svi gradovi regdije drzave guraju svoje klubova pogotovo one koji su u vrhunskom sportu osim kod nas.Zato i jesamo tu gdje jesmo! Nisu samo Zelji i sarajevo, kriv je i grad, kanton, drzava jel mislis da ce neko od njihn odgovarati za to?!bhsport je napisao/la:Ima to da moze ici igrati euro tekme, jbg.
Sta ce ih ko pomagati nisu oni njihov klub ba, a zbog toga sto je identicno zbog toga smo tu gdje jesmo i mi i pitari, daleko od ozbiljnog i organizovanog kluba.
Nasi klubovi placaju porez kao da su u pitanju firme a ne udruzenja gradjana, ili ko je kriv sto nema zakona o privatizaciji klubova nisu ni Zeljo ni sarajevo nego ljudi na vlasti...ne da mi se dalje, dobra rasprava al na pogresnoj temi...
pa to je mac s dvije ostrice ,tesko da ce neko dozvolit da dadne ili ulozi pare ili kupi (privatizuje) klub pa ti dozovoli da ti nastavis s njim rukovodis i upravljasPL BiH -1 je napisao/la:Vala bas... pa da dodje seljak kao Blekic i kupi tim sa tradicijom i navijacima.ciza je napisao/la:mada i zakon o privatiziaciji bi dobro dosao,ne znam kakva su vasa misljenja kad smo kod toga,dali bi mogli navijaci kao dionicari imat toliko dionica da imaju neku bitniju ulogu u odlucivanju? mislim da li i jedan klub iza sebe ima toliko naviajca koji su na to spremni?
Od svih privatizovanih firmi svega 10% je opstalo a 5% je uspjesno. Prvatizacija klubova bi bio veliki promasaj.
Samo jos da ovo dodam. Jovic ponovo sam sebi skace u stomak. Kakve su ovo izjave i racunanje bodova u neodigranim utakmicama i to na glas. A naslov je sve rekao. Sam sebi otkaz daje.
Tebi sam vec odgovorio ali mozda nisi vidio. Evo cu ponoviti (iako nikad ne ponavljam) i dodati neke podatke.bhsport je napisao/la:Ima to da moze ici igrati euro tekme, jbg.pile87 je napisao/la:Pa sta ima od toga da plati Zeljo ili sarajevo ako ostali ne plate ili bolje receno sta ce imati od toga da plate ! Kome da plate federaciji, gradu, kantonu koliko jedni, drugi ili treci pomazu ova dva kluba...vjeruj mi da je ovo razmisljanje identicno u oba kluba.bhsport je napisao/la: Cuj nije nista, sta ce onda reci Siroki Brijeg koji je redovno placao doprinose i poreze.
Vec sam govorio o tim dugovima. Taj problem postoji u svim drzavama koje su siromasne.
Broj zaposlenih u fudbalu (u BiH) je po procjeni oko 5000. Zamisli samo koliko je to para koje kruze drzavom? A sve pare koje kruze u drzavi prije ili kasnije zavrse u drzavnoj kasi (porez). Znaci, smao pare koje stoje i koje izlaze vani ne zavrse kod njih.
Sta ce neko zaplijeniti u FK Sarajevo (dajem primjer)?? U tom slucaju je Sarajevo bankrot. KRAJ! bankrotirao bi i Zeljo i vjerovatno preko 90% klubova u BiH, a samim tim fudbal umire. Sta mislis koliko radnih mjesta je u tom slucaju nestalo? Koliko je tek onda manje para poreznoj?
Zamisli samo koliko Zeljo i Sarajevo indirektno plate drzavi?
Pa skoro svi zaposleni imaju auto i sipaju gorivo. Skontaj koliko oni svaki mjesec daju drzavi jer cijena benzina je vecim dijelom porez.
Slicno je sa svim proizvodima koje ti uposlenici kupuju, jer sve je porezovano, nesto vise a nesto manje. Drzava bi ostala bez mnogo vise para ako bi toliko klubova bankrotiralo.
Umjesto da POMOGNU i naprave te klubove jacim, isplatilo bi im se. Neko bi da se od tih klubova uzima crno ispod nokata, a klubovi NEMAJU.
Treba placati porez, ali stoji i ta da dva najveca kluba u drzavi moraju dobiti podrsku grada, prije svega, pa onda i drzave. Pa bar po 100.000. Ali ako moze grad Banja Luka pomagati Borcu sa 350.000, onda moze i grad Sarajevo sa po pola miliona, realno. Druga je prica sto ne zele.
Ali to je vec problem grada, drzave, politike itd. Daleko smo mi od normalne sredine, tako da...
Ali to je vec problem grada, drzave, politike itd. Daleko smo mi od normalne sredine, tako da...
Sta ba treba placati porez? Sto ga Lijanovic ne plati, ili Klas? Ili Pivara? Ili Vegafruit? Da vise ne nabrajam firme.Zon je napisao/la:Treba placati porez, ali stoji i ta da dva najveca kluba u drzavi moraju dobiti podrsku grada, prije svega, pa onda i drzave. Pa bar po 100.000. Ali ako moze grad Banja Luka pomagati Borcu sa 350.000, onda moze i grad Sarajevo sa po pola miliona, realno. Druga je prica sto ne zele.
Nijedna kladionica u BiH ne placa porez a trebaju klubovi da plate.
Drzavu nece popraviti porezne uplate sportskih kolektiva nema teoretske sanse. A klubovi su pametni ne trebaju uopste placati nego samo uplacivati taj minimum da mogu dobiti licencu. Docice na vlast nekad neko pametan, neko ko nije korumpiran, neko kome predizborna kampanja nece biti raspirivanje nacionalne mrznje, i neko kome ce napredak u svim sferama zivota biti prioritet i on ce oprostiti te dugove.
Do tada cemo samo pricati ko ima koliko dug.
Bezveze ti je ta logika. Sve dugove treba pokriti, da (malo)sutra, kada budemo imali normalnu drzavu, ne vucemo repove iz proslosti. A da ne pricamo o UEFA-i, licencama itd.
Dok to klub moze, treba redovno placati porez. A ti sto ne placaju ce kad-tad odgovarati za to (nadam se). Ukoliko klubu to ne ometa normalan rad, apsolutno sam za placanje poreza. A kriminal ostavljam kriminalcima.
Ali dobro, misljenja nam se razilaze. Ja sam generalno protiv razmisljenja tipa 'kad taj moze, mogu i ja'...
Dok to klub moze, treba redovno placati porez. A ti sto ne placaju ce kad-tad odgovarati za to (nadam se). Ukoliko klubu to ne ometa normalan rad, apsolutno sam za placanje poreza. A kriminal ostavljam kriminalcima.
Ali dobro, misljenja nam se razilaze. Ja sam generalno protiv razmisljenja tipa 'kad taj moze, mogu i ja'...
Isto nam je... ti se nadas da ce ovi odgovarati a ja se nadam da ce na vlast doci neko normalan.Zon je napisao/la:Bezveze ti je ta logika. Sve dugove treba pokriti, da (malo)sutra, kada budemo imali normalnu drzavu, ne vucemo repove iz proslosti. A da ne pricamo o UEFA-i, licencama itd.
Tj. jadna nam je sudba.
Trenutno korisnika/ca: Pena, Sinfoc1986 i 60 gostiju.