Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Adinjo
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Adinjo » 13 nov 2009, 21:36

cappy je napisao/la:
Adinjo je napisao/la:
cappy je napisao/la::D:D Vidjecemo jarane, mada kakva vremena dolaze vi necete samo interu gledati u ledja vec i drugim klubovima kao fiorentini, napoliu, milanu..nema brige :D
Ma zezas????
A sto bi zezo... moje misljenje da nije samo inter ispred vas vec i pomenuti klubovi..vidjecemo mozda se popravite malo :mrgreen:
Ozbiljno te pitam,jel se zezas???
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 13 nov 2009, 21:40

Ale' Grande Viola :mrgreen:

Evo za vas sto se prepirete, :D

:D
Support Velez, It's logical! ★

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 13 nov 2009, 21:43

Zezam se...a zeza cemo se i 4.12 kad vam na vasem olimpiku pokazemo gdje vam je mjesto

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 13 nov 2009, 22:37

Adinjo pusti ba djecu.. dobili malo paznje i sad misle glavni..

da vas nismo poceli pustati ovo ne bi licilo ni na sta.. slazem se sa kapijem Viole imaju solidan tim.. i to kad smo im mi napravili tim sa Marchionnijem i Zanettijem.. umjesto da nam zahvaljuju oni ovako..Napoli isto tako ima sjajan tim.. kao i Genoa.. Roma pocela popustati sa Rankom ( koji idol :lol: ) Milan pocinje fatat formu.. Lazio nenormalno los sa odlicnim timom.. a inter ko inter.. levati ostaju levati.. placenici ostaju placenici.. svi su dostigli godine.. imaju 2 mlada igraca Baloteli i Santon od kojih jedan hoce da odma ide iz kluba a to je ovaj drugi tj. bolji Santon.. Baloteli bi mogao biti kao Cassano.. bad boy sa dosta potencijala kojeg nece iskorisiti radi ponasanja.. dok sa druge strane pogledaj nas tim.. igra se oslanja na momak koji svi imaju 25 god i manje.. jedino Camoranesi sto iam 30 godina..!!
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 13 nov 2009, 22:52

dafi je napisao/la:Adinjo pusti ba djecu.. dobili malo paznje i sad misle glavni..

da vas nismo poceli pustati ovo ne bi licilo ni na sta.. slazem se sa kapijem Viole imaju solidan tim.. i to kad smo im mi napravili tim sa Marchionnijem i Zanettijem.. umjesto da nam zahvaljuju oni ovako..Napoli isto tako ima sjajan tim.. kao i Genoa.. Roma pocela popustati sa Rankom ( koji idol :lol: ) Milan pocinje fatat formu.. Lazio nenormalno los sa odlicnim timom.. a inter ko inter.. levati ostaju levati.. placenici ostaju placenici.. svi su dostigli godine.. imaju 2 mlada igraca Baloteli i Santon od kojih jedan hoce da odma ide iz kluba a to je ovaj drugi tj. bolji Santon.. Baloteli bi mogao biti kao Cassano.. bad boy sa dosta potencijala kojeg nece iskorisiti radi ponasanja.. dok sa druge strane pogledaj nas tim.. igra se oslanja na momak koji svi imaju 25 god i manje.. jedino Camoranesi sto iam 30 godina..!!
Ma znam jarane, ali stvarno mi cudno kad neko moze da odvali takvu glupost i kaze da su klubovi koje je nabrojao bolji og Juventusa. Ja stvarno neznam sta ti ljudi gledaju i sta misle, i sta se krije u tim mozgovima. Ja shvatam kad se svi redom zezamo pa kazemo nekad neke stvari u zezanciji, ali kad je neko ozbiljan i potvrduje receno onda fakat mi cudno.
Zna se da je Juve veliki klub, ne samo u Italiji nego i van nje, to je cinjenica i ne treba trositi rijeci na to.

Eh, sad sto je nekome to krivo, i sto nekima radi guza ko meduza jer Juve je sve jaci, i lagano ali sigurno se vraca na mjesto gdje i treba da bude, i da polako dolazi vrijeme kad ce na opet svi gledati u ledja, mi im nemozemo nista. 8-)

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 13 nov 2009, 23:00

ljubomora brate ljubomora..

ista stvar kad pricas npr. sa nekim madridistom.. kad im spomenes **** u posljednjih 15 godina i kako nemaju pobjede protiv nas odma se fataju Farspolija.. ili kad nekom placeniku koji navija za placenicke timove ( engleske ) krenes nabrajat svoje trofeje i legende koje su igrale u tom klubu odma se fataju Farsopolija.. pa ako smo varali i namjestali ne bi imali najbolje igrace svih vremena.. onda smo mogli pobjedjivati sa igracima klase Poulsena.. ;)

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 13 nov 2009, 23:04

dafi je napisao/la:ljubomora brate ljubomora..

ista stvar kad pricas npr. sa nekim madridistom.. kad im spomenes **** u posljednjih 15 godina i kako nemaju pobjede protiv nas odma se fataju Farspolija.. ili kad nekom placeniku koji navija za placenicke timove ( engleske ) krenes nabrajat svoje trofeje i legende koje su igrale u tom klubu odma se fataju Farsopolija.. pa ako smo varali i namjestali ne bi imali najbolje igrace svih vremena.. onda smo mogli pobjedjivati sa igracima klase Poulsena.. ;)

Dobro si, ali znas kako, nekom je lakse metar u guzice nego cenat u glavu. :)

A Poulsen se mrak og igraca,hahhaha...

Lahko mu se sad frajer praviti sa plavom kosom do ramena, kad nam nema vise Neddy-ija :lol:

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 13 nov 2009, 23:12

Kakva ljubomora...to samo vi mozete biti...vas je farsopoli unazadio mnogo godina... A to sto vi zivite od stare slave okacite macku...juve jest veliki klub, eto i najveci u italiji al ne zivi se od proslih vremena i stare slaue...vama ce trebati jos puno godina da se vratite na stare staze ili barem da se priblizite interu koji je trenutno u italiji broj jedan... I adinjo molim te zar mislis da ste u ovom trenutku bolji od milana i fiorentine.. Pa vama je odbrana suplja ko izderana vreca...bez ljutnje :D

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 13 nov 2009, 23:26

cappy je napisao/la:Kakva ljubomora...to samo vi mozete biti...vas je farsopoli unazadio mnogo godina... A to sto vi zivite od stare slave okacite macku...juve jest veliki klub, eto i najveci u italiji al ne zivi se od proslih vremena i stare slaue...vama ce trebati jos puno godina da se vratite na stare staze ili barem da se priblizite interu koji je trenutno u italiji broj jedan... I adinjo molim te zar mislis da ste u ovom trenutku bolji od milana i fiorentine.. Pa vama je odbrana suplja ko izderana vreca...bez ljutnje :D

Nikakva ljutnja jarane, tu smo da diskutujemo,zar ne??

Ne bih se slozio da smo bas ko izderana vreca, kad uzmes u obzir da smo samo tri gola primili vise od vas, ali eto ako mislis da jesmo, onda niste ni vi Bog zna sta bolji od te vrece ;)..Isto tako licno mislim da smo bolja ekipa od Milana i Viole. Imamo sirinu u timu, sto se bas nemoze reci za ova druga dva kluba, nekoliko vaznih igraca je bilo van stroja od pocetaka sezone, tako da smo kuburili sa tim povredama, mozda smo na nekim pozicijama manje pokriveni, nego na drugim ali kad se vrate ozlijedjeni i jos mozda ako koji transfer padne na zimu bice sve kako treba. Licno mislim da je ovo sezona gdje ce na kraju opet juve i Inter se ganjati do kraja sezone, i na kraju ga mi vama suknemo ;)

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 13 nov 2009, 23:38

Mislim, respect svim timovima, ali reci da je Juve napravio ovu sada Fiorentinu je malo khm :P Ta dva igraca koja spominjete su najvjerovatnije dio deal-a oko Melo-a, samo sto se sa tim podacima nikada nije izaslo u javnost, jel tako? Otkad se vratila u Seriu A, Fiorentina je veoma dobra Italijanska ekipa, sa kojom se niko skoro nije naigrao, ako izuzmemo prvu "povratnicku" sezonu, kada je u klubu bilo igraca iz skoro svih klubova, najmanje Fiorentininih, i za tu prvu sezonu se moze reci da je Juve dobrim dijelom "pogurao" Fiorentinu u borbi za opstanak, kada je dao par igraca na posudbu. Sve od tada, kada je na klupu sjeo Mister Cesare Claudio Prandelli 8-) , pa do dan danas, Fiorentina u svakom pogledu napreduje i samo napreduje, i moze se reci da je postala jedan od vodecih timova u Italiji, zasto ne, mislim da nije velika greska ako se to napise. Klub ima i daleku i lijepu historiju, iako je uvijek kroz istu bio u sjeni Juventusa, Milana, Intera... No, nebitno. Od te proslosti klub nema nista, kao nijedan drugi, vazno je ono sta se danas desava, a ta slika pokazuje Fiorentinu kao klub koji stoji rame uz rame sa ostalim timovima Calcia, u kojem Inter, htjeli mi priznati ili ne htjeli, odskace, pa makar jednu mrvu, iako se iskreno nadam da ce uskoro da se ukljuce i Juve, Milan, pa sto ne i Fiorentina u borbu za prvaka, to je potrebno Seriji A. Malo mi je zao i krivo sto su Roma i Lazio u ovakvim situacijama, ali eto, Napoli, Genoa i Doria to nadokadjuju svojim partijama u dosadasnjem dijelu prvenstva, jos da ova dva rimska kluba dodju na svoje, i Seria A nikad bolja, mada ce vec do kraja ove sezone to da se ispostavi, siguran sam u najneizvjesniju sezonu u posljednjih nekoliko godina.

Zivi vi meni bili i jos dugo uzivali u Seriji A, drago mi je da nisam jedini kojemu je to prvi izbor. Respect.
Support Velez, It's logical! ★

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 13 nov 2009, 23:39

ma mi smo bolji i od intera.. samo sto povrede uzimaju svoje ove sezone kao i prosle..

ne znam odkud ti da milan ili viole imaju bolji tim od naseg?*

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 13 nov 2009, 23:54

Mi ako vam pobjegnemo na neku vecu razliku od 10 bodova tesko cete nam opet suknuti...kosto ste 2001 mislim u zadnjem kolu nas lazio na olimpicu sa 4-2 dobio a vi golom treze u zadnjoj minuti dosli do scudeta..po meni inter je vec prvak, jer sumnjam da ce biti zanimljiva bitka za scudeto, prije ce biti zanimljiva bitka za drugo izmedju vas i milana :mrgreen:

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 14 nov 2009, 00:52

cappy je napisao/la:Mi ako vam pobjegnemo na neku vecu razliku od 10 bodova tesko cete nam opet suknuti...kosto ste 2001 mislim u zadnjem kolu nas lazio na olimpicu sa 4-2 dobio a vi golom treze u zadnjoj minuti dosli do scudeta..po meni inter je vec prvak, jer sumnjam da ce biti zanimljiva bitka za scudeto, prije ce biti zanimljiva bitka za drugo izmedju vas i milana :mrgreen:
po cemu?? radi 5 bodova??

koliko ste imali povreda?? 2,3 a mi ?? 15.. daj molim te.. ako vec pises da je zavreseno pucaj po argumentima.. ;)

tuga_sa_sjevera
Kontakt:

Post Postao/la tuga_sa_sjevera » 14 nov 2009, 09:58

Ma, dobro jarani moji...pustite Serie A na miru...dobra je ona ove godine. Nego, dajte malo diskusije o Serie B. Evo recimo ovog vikenda stavljam dvicu u gostima na Torina, i keca na Anconu. To je sigurna lova na kladionici po meni! Imaš čitavu najavu kola na http://calcioitaliano.blog.hr/

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 14 nov 2009, 13:48

dafi je napisao/la:
cappy je napisao/la:Mi ako vam pobjegnemo na neku vecu razliku od 10 bodova tesko cete nam opet suknuti...kosto ste 2001 mislim u zadnjem kolu nas lazio na olimpicu sa 4-2 dobio a vi golom treze u zadnjoj minuti dosli do scudeta..po meni inter je vec prvak, jer sumnjam da ce biti zanimljiva bitka za scudeto, prije ce biti zanimljiva bitka za drugo izmedju vas i milana :mrgreen:
po cemu?? radi 5 bodova??

koliko ste imali povreda?? 2,3 a mi ?? 15.. daj molim te.. ako vec pises da je zavreseno pucaj po argumentima.. ;)
Vec je 12 kola proslo a bjezimo vam 5 bodova pa sta ce biti u 25 kolu....alibi vam nemogu biti povrede alexa i brazza...sad cete biti kompletni pa cemo vas vidjeti.. Ziv bio ;)

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 14 nov 2009, 13:56

Mont0 je napisao/la:Mislim, respect svim timovima, ali reci da je Juve napravio ovu sada Fiorentinu je malo khm :P Ta dva igraca koja spominjete su najvjerovatnije dio deal-a oko Melo-a, samo sto se sa tim podacima nikada nije izaslo u javnost, jel tako? Otkad se vratila u Seriu A, Fiorentina je veoma dobra Italijanska ekipa, sa kojom se niko skoro nije naigrao, ako izuzmemo prvu "povratnicku" sezonu, kada je u klubu bilo igraca iz skoro svih klubova, najmanje Fiorentininih, i za tu prvu sezonu se moze reci da je Juve dobrim dijelom "pogurao" Fiorentinu u borbi za opstanak, kada je dao par igraca na posudbu. Sve od tada, kada je na klupu sjeo Mister Cesare Claudio Prandelli 8-) , pa do dan danas, Fiorentina u svakom pogledu napreduje i samo napreduje, i moze se reci da je postala jedan od vodecih timova u Italiji, zasto ne, mislim da nije velika greska ako se to napise. Klub ima i daleku i lijepu historiju, iako je uvijek kroz istu bio u sjeni Juventusa, Milana, Intera... No, nebitno. Od te proslosti klub nema nista, kao nijedan drugi, vazno je ono sta se danas desava, a ta slika pokazuje Fiorentinu kao klub koji stoji rame uz rame sa ostalim timovima Calcia, u kojem Inter, htjeli mi priznati ili ne htjeli, odskace, pa makar jednu mrvu, iako se iskreno nadam da ce uskoro da se ukljuce i Juve, Milan, pa sto ne i Fiorentina u borbu za prvaka, to je potrebno Seriji A. Malo mi je zao i krivo sto su Roma i Lazio u ovakvim situacijama, ali eto, Napoli, Genoa i Doria to nadokadjuju svojim partijama u dosadasnjem dijelu prvenstva, jos da ova dva rimska kluba dodju na svoje, i Seria A nikad bolja, mada ce vec do kraja ove sezone to da se ispostavi, siguran sam u najneizvjesniju sezonu u posljednjih nekoliko godina.

Zivi vi meni bili i jos dugo uzivali u Seriji A, drago mi je da nisam jedini kojemu je to prvi izbor. Respect.
kapa dole.. lijep komentar stvarno.. za Zanettija i Marchionnija sam tek tako rekao.. i jedan i drugi klub je profitirao.. ruku na srce, Viole se bore za mjesto u ligi prvaka, dok Juve ide na Scudetto.. tako da nama 2 solidna igraca manje znace od jednog dobrog.. dok je Violama obrnuto.. Marchionni je bio kao dio ugovora, ali i Zanetti 100%.. jer nije mogao se tek tako odluciti da samo ode u Fiorentinu.. lijepo si to slozio, samo sto svi svrstavate Milan na vrh.. ovo im je sada krenulo, sreca.. oni nemaju nikakav tim.. cak i Viole, Genoa, Napoli i Sampa imaju bolji tim.. sve deda do dede u Milanu zato ih nemgou.. osim Pata i Silve sve je preko 30.. jos uz to da Berluskonija boli vise q. za citavim zivotom i trosi pare na svoje privatne stvari a ne na Milan cini sve ljepsim.. naravno , meni je zao sto je Milan slab jer sto su jaci protivnici jaci smo i mi.. ali ove sezone sigurno Seria A je predobra..

Juventus
inter
- sigurno se bore za Scudetto
Viole
Genoa
Napoli
Milan
Sampa
Roma
Lazio
- borit ce se za europu

dok ce Siena, Livorno i Catania ispasti..

legy
Kontakt:

Post Postao/la legy » 14 nov 2009, 17:38

slazem se sa prognozom , ipak interu je jedini pravi konkurent juve , lazio mora promjeniti trenera greska im je bila sto su pustili rosia imaju kvalitetu za evropu i ja im to zelim

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 14 nov 2009, 19:09

legy je napisao/la:slazem se sa prognozom , ipak interu je jedini pravi konkurent juve , lazio mora promjeniti trenera greska im je bila sto su pustili rosia imaju kvalitetu za evropu i ja im to zelim
vidi se kako igraju lijepo u Europa Ligi.. sljedece godine bi to mogli biti Napoli, Genoa i Roma.. sumnjam da ce Sampa izdrzati vise.. vec su poceli kiksati, startali su kao Udine prosle godine i onda odjednom pad u igri.. a Lazio vec sada zaostaje dosta u ligi.. mozda kad bi se okrenuli potpuno prema Europa Ligi napravili bi veci uspjeh..

btw. slazem se za Prandelija.. on je genije.. trener kojeg gotivim najvise..!! :D

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 14 nov 2009, 20:11

dafi je napisao/la:
legy je napisao/la:slazem se sa prognozom , ipak interu je jedini pravi konkurent juve , lazio mora promjeniti trenera greska im je bila sto su pustili rosia imaju kvalitetu za evropu i ja im to zelim
vidi se kako igraju lijepo u Europa Ligi.. sljedece godine bi to mogli biti Napoli, Genoa i Roma.. sumnjam da ce Sampa izdrzati vise.. vec su poceli kiksati, startali su kao Udine prosle godine i onda odjednom pad u igri.. a Lazio vec sada zaostaje dosta u ligi.. mozda kad bi se okrenuli potpuno prema Europa Ligi napravili bi veci uspjeh..

btw. slazem se za Prandelija.. on je genije.. trener kojeg gotivim najvise..!! :D
Takodjer. Malo nam je falilo da nam dodje, i to onda kad je na mjesto trenera dosao Fabio. Mozda nekad bude na klupi Juventusa, jer puno puta je izjavljivao da je njegova familija uvjek bila uz bianconere.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 14 nov 2009, 22:21

da, ali on je ikona Viola.. bilo bi previse da im uzmemo i Prandelija.. mrze nas iz Firenze vise nego Milan, inter i Romu zajedno.. prvo Baggio, posle njega Chiellini pa sad Melo.. od ovih "zvucnih" imena..

za koju godinu cemo doci po Jovetica :)

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.