FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

LBJ MVP
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la LBJ MVP » 09 mar 2013, 17:41

Ne igra Dante i odmah primate.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 mar 2013, 17:49

**** zljeb koja ludnica. :o
Stekao sam dojam da kada su htjeli da su mogli stvoriti 100%-tnu sansu, sad je druga stvar sto su se dobrano ispromasivali. :D

Mozda bi bilo bolje da smo zijanili, malo bi se spustili na zemlju ali ni ova opomena u vidu dva primljena gola nije losa. Vjerujem da ce u budnucnosti puno vise ozbiljnosti biti.

Evidentno je da bez Dantea niti jedan Bayernov stoper nema neku extra kvalitetu. Uz Brazilca je cak i jedan Van Buyten izgledao savrseno (nedavno je bio u timu kola LP-a). Dakle, zakljucak je da Dantea ne smije na klupu osim u slucaju da se preforsira, ali zato i sluze ovakve utakmice, da se proba nesto novo.

Tri boda su uknjizena a cijelu stvar docarava novi kiks konkurenata (ako se isti uopste mogu tako nazvati ove sezone).

+20, fascinantno. :o
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 mar 2013, 18:07

Omerbavarac je napisao/la: Mozda bi bilo bolje da smo zijanili, malo bi se spustili na zemlju ali ni ova opomena u vidu dva primljena gola nije losa. Vjerujem da ce u budnucnosti puno vise ozbiljnosti biti.
Ne bi bilo, jer danas je bitno da smo konačno u jednoj utakmici okrenuli rezultat. Neki dan sam nešto o tome pričao. Dobro je to što se u ovoj sezoni vraćamo bolje i nakon zaostatka (iako ruku na srce malo smo puta gubili), okrenuli smo danas utakmicu, te utakmicu protiv Stuttgarta. Protiv Valencije u gostima i protiv Gladbacha smo uspjeli doći do izjednačenja i onda su samo ta 2 poraza protiv Batea i Leverkusena (protiv ovih drugih bilo dovoljno prilika da se okrene, tad je bilo dosta pecha u igri).

Bez Dantea naravno da ova odbrana izgleda lošije i kod otvaranja igre Boateng i Van buyten nisu dobri opšte, tačnije zaostaju i za Danteom a i Holgerom (koji je možda i najveći majstor u pasovima prema naprijed i otvaranju igre). A Dante naravno igra na vrhunskom nivou i po svemu je naš najbolji stoper a i jedan od boljih stopera u Evropi opšte.

Ta borba do kraja i želja da se okrene rezultat i u jednoj utakmici koja nije toliko važna bila (zbog ogromne prednosti na tabeli) raduje, a raduje i veliko zalaganje i svježina koju su u igru donijeli Pizarro i Gomez. Obojica su se zalagali, trčali, borili, a Pizza je asistirao, dok je Gomez pogodio prečku, imao još jednu sjajnu šansu i bio dosta angažovan, posebno ono jedno vraćanje i oduzimanje lopte protivniku, tačnije dobijen duel je bila sjajna stvar.

Golovi su primljeni što zbog izostanka Dantea, a i zbog pada koncentracije, nekako se malo opušteno u glavi ušlo u utakmicu, a neke promjene su dovele do toga da nam je igra bila isprekidana u prvom poluvremenu.
Ova utakmica zbog gore navedenog, te prvog gola u karijeri opšte, Boatenga su pozitivne stvari. Sve to može koristit kao dalji pozitivni impuls, kako za ekipu, tako i ovo drugo za Boatenga.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

supermario
Kontakt:

Post Postao/la supermario » 09 mar 2013, 18:12

Kad smo pri rezultatu 0:1 onako masali zicere odmah sam pomislio da ce mo izgubiti. U sezoni uvijek bude jedna ili dvije ovakve utakmice gdje sve zivo promasimo i nezasluseno izgubimo, ali eto na kraju je sve dobro ispali. Ribery dere guzove, i danas su mu pravili zasjede da mu oduzmu loptu. Jest da zna biti tvrdoglav kad stalno gura prema blizem uglu gola, a nezz se sjetiti da ponekad promijeni, i izucese vani. Najbolji je danas bio. Lahm je bez premca na svojoj poziciji. Pa kad je samo jedan igrac ispred njega to je 100% prolaz i ubacaj- bukvalno ga samo jedan igrac ne moze zaustaviti nikad. Coek igra mozgom, i njegovi centarsuti nisu nikad toliko ostri ali, fino razgleda i tacno pogodi naseg igraca ( a ne kao vecina bekova da samo nabije loptu u kazneni) i to preko klizeceg starta protivnika(cesto to radi) a to bi vecina bekova samo zapucala u protivnika. Kao sto neki rekose, ova ce biti prava opomena za tekmu sa Arsenalom, i zato msm da ce Arsenal dobro fasovati ni krivi ni duuzni. Jednostavno logika i statistika unazad x godina govore da poslije 1 ili 2(relativno) lose utakmice onda fasuje sledeci protinik, u ovom slucaju Arsneal :) Domuzari i dalje nose gace ispod sorceva jer ljudi igraju pri -20 :lol: :mrgreen:
Bilo kuda,bilo gdje, Bayern u srcu zauvijek......

Klare

Post Postao/la Klare » 09 mar 2013, 19:25

Prednost sam derbiju dao, i nisam se pokajao, fantastična utakmica je bila. ;)

Ali gle vraga :mrgreen: , uspio sam i ove skraćeni snimak pogledati, odlična utakmica je bila. ;)

Odmah ću preći na stvar, golovi se primaju jer Dantea nema?
:?
Ovo veze nema, dovoljno pogledati na kakav način su nam metnuli. ;)
1.Muller laganao pušta protivnika, Lahm na nemjestu...
2.Korner, stoperi naprijed, ispucana lopta, bekovi lagano izigrani...

Bujto-Boa su odlični, golovi su daleko od njih, a otvaranje igre, u to neću ulaziti. :)

Ribery je nezaustavljivo hitao,
Lahm asistirao,
Na Švajnu i Gomi ne primjetih ništa, a kod proslave je isuviše velika gužva bila, more bit' da ga je u tom metežu Gomo prištunuo malo. :? :lol:

I da još imam jedan dobar razlog što mi drago kojoj utakmici prednost dadoh,
a to je onaj vampir kojeg u kadru viđoh cijela 3 puta, i to mi je previše. :mrgreen:

23 utakmice bez poraza, 11 uzastopnih pobjeda, 10/10 u ovoj godini, oboren još jedan rekord Bundeslige, još 7 bodova za titulu...

Idem se malo osvrnuti na taj ljubavni trokut.
Švajn ukoliko će da se buni ispašće papak, nije Gomo tol'ko kriv,
a Sara je kao vatra živa,
najbolje da se prijateljski preko toga pređe.

Krši se sa nekim načelima,
ja vjerujem da bi Gomo Mariju glat odbio,
ali Sara ima nešto,
razloge baš i ne znam,
a sada, ma ne znam...

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 09 mar 2013, 19:37

Danas po 210 put zaredom Allianz Arena rasprodana do zadnjeg mjesta 8-)

Naravno da smo po tome jedinstveni u evropi.

MIA SAN MIA

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 09 mar 2013, 21:06

Prije par godina sam na SM-u uzeo Fortunu u Cvajti i doveo je u Bundesligu. Prvu utakmicu sam igrao sa Baternom na AA i pobijedio sam sa 1-0. Kada sam vidio protiv koga igramo za vikend, odmah sam se toga sjetio. I krenulo je bas kao tada. Fortuna je povela sa 1-0, ali izgleda da smo mi ove sezone prejaki da sebi dopustimo poraze od ovakvih ekipa. Igrali smo odlicno cijelu utakmicu i na kraju zasluzeno slavili. Jedino mi je ostalo krivo sto smo primili 2 gola od ekipe koja i nije bas nesto jaka, a ove jace smo prasili sa nulom. Medjutim, ako se uzme u obzir novi kiks konkurenata (ako ih uopce mozemo vise tako nazvati), onda ova pobjeda dobija novi karakter.

Sto se tice ovih ljubavnih jada u ekipi, volio bih da se Schweini i Gomez dogovore i da maloj opale jedan u duetu i onda je sutnu. :)
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 09 mar 2013, 21:13

Ovo danas nam je bila opomena ne smije biti opuštanja u preostalom dijelu sezone. Svaku utakmicu treba odraditi maximalno skoncentrisamo i fokusirano samo na tu utakmicu. Malo treba spustiti loptu na zemlju, još ni jedan trofej ove sezone nismo osvojili mada smo jako blizu trofeju u sva 3 takmičenja. :D
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 09 mar 2013, 22:08

Ja sam savrseno zadovoljan a odmah da napomenem da mi se gade "navijaci" koji svaku tekmu ocekuju spektakularne igre i pobjede.Izostanak Dante-a se itekako vidio ali ok moralo se i njega jednu tekmu odmoriti.Barem je sada Jupp vidio koliko je doticni bitan za nasu obranu.Ribery po ko zna koji put dokazao koliko znaci ovoj ekipi.Kriticari Mullera danas je doticni zabio svoj 18.pogodak ove sezone u svim natjecanjima,samo 1 manje od Mandze,sto kazete,nije lose? Ili je ipak bitno sto mu je tehnika slabija strana?Velike pohvale za Pizarra koji je unio puno zivosti otkad je usao u igru a Boateng nije mogao izabrati bolji trenutak kad ce zabiti prvijenac za Bayern :D

Superkup je osvojen,bundesliga također,kup je gotovo siguran a u Ligi prvaka ako Barca ispadne sanse nam se drasticno povecavaju iako mislim da se mozemo nositi s Barcom i u dvije tekme a kamoli jednu.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 mar 2013, 23:55

Hajde sto Gomo udara ove manekenke, ali sto onako zavodi sudije (u pitanju je bio sudija, cetvrti sudija a on je bio zena). :lol:
Lik je krenuo redom, vodeci se starom dobrom od biraca nema j**aca. Respect Marion. 8-)
anelbavarac je napisao/la:Danas po 210 put zaredom Allianz Arena rasprodana do zadnjeg mjesta 8-)

Bas me zanima koliko je to godina ili ti ga sezona?
Ima li neko taj podatak, da ne racunam. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 mar 2013, 00:06

Omerbavarac je napisao/la:
anelbavarac je napisao/la:Danas po 210 put zaredom Allianz Arena rasprodana do zadnjeg mjesta 8-)

Bas me zanima koliko je to godina ili ti ga sezona?
Ima li neko taj podatak, da ne racunam. :D
Allianz Arena je od 30.01.2007. godine stalno rasprodana... ;) ;)
Dakle u pitanju je 6 godina i 1 mjesec od kako je Allianz Arena stalno rasprodana. Posljednja utakmica kada ista nije bila rasprodana je protiv Bochuma gore pomenutog datuma.

PS: Bilo ti je ovo pitanje na kvizu o Bundesligi. ;) ;)
"My Favorite Ring is Always the Next One"

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 10 mar 2013, 02:01

Moram reci da sam malo i pozelio ovakvu utakmicu :D

Nekako docekujemo utakmice s vec upisana 3 boda i samo cekamo kad ce nasi dati gol,pa kad ce dati drugi :D

Danas posle 0:1 se nisam brinuo,ono Fortuna,preokrenucemo.1:2 ja kipim.Prvo sto primamo golove vise kod kuce,nego u gostima,drugo gubimo jos gluplje nego sto smo gubili protiv Leverkusena,ali preokrenuse,pa ispade sve dobro :D

Nedostajalo mi je da se vracamo u utakmicu :D
#miasanmia

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 mar 2013, 11:41

Ocjene za jucerasnju pobjedu nad Boginjom srece :mrgreen:

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

samir22
Kontakt:

Post Postao/la samir22 » 10 mar 2013, 16:51

Klare je napisao/la:P Idem se malo osvrnuti na taj ljubavni trokut.
Švajn ukoliko će da se buni ispašće papak, nije Gomo tol'ko kriv,
a Sara je kao vatra živa,
najbolje da se prijateljski preko toga pređe.

Krši se sa nekim načelima,
ja vjerujem da bi Gomo Mariju glat odbio,
ali Sara ima nešto,
razloge baš i ne znam,
a sada, ma ne znam...
otkud vam ovo? :shock:

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 10 mar 2013, 16:58

evo u masi ovih nagađanja tko ce nam doci sljedece sezone,pojavio se novi trac,a to je da Guardiola zeli Rooneya

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 10 mar 2013, 17:01

nego momci ajmo vako da cujem prognoze za revans na areni :ugeek:

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 10 mar 2013, 17:23

2:0 prva ruka :)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 10 mar 2013, 17:46

petarda 8-)
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 10 mar 2013, 17:57

3-1 :)
FC Bayern !!!!!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 10 mar 2013, 20:34

haj 3-3.

javit ću se kad klare dođe. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Sensei i 2 gosta.