Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

merdanovic
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la merdanovic » 09 mar 2013, 16:57

Na 6 utakmica na svakoj 3 gola jos ako bude na ove zadnje dvije pa to ce biti za knjigu rekorda :D

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 09 mar 2013, 23:06

Danasnji rezultati pravo zakomplicirali vrh i prvenstvo se cini napetim. Sedam timova se bori za pozicije u Europi. Zeljo i Sarajevo su vjerojatno sigurni u Europi, al jos nije rijeseno u koje ce natjecanje :mrgreen: . Ja sam otpisao Sarajevo nakon poraza u Zenici, al sad vidim da se ni Zeljo nece bas prosetat i da bi moglo biti zanimljivo. Cak je i Olimpic blizu, iako bi volio da nije i da ne izbore Europu. Borac se danasnjom pobjedom vratio u borbu, a moram rec i da me Slavija ugodno iznenadila. Sutra na Pecari hercegovacki derbi, pa cemo da vidimo tko je bolji i tko ima vise kvalitete u borbi za europska natjecanja. Prava je steta sto se Kup igra u srijedu i sto ce Siroki mozda odmoriti nekoliko igraca, jer su im realnije sanse da kroz Kup izbore Europu.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

High

Post Postao/la High » 09 mar 2013, 23:14

Lista strijelaca Premijer lige BiH

1. Hadžić Emir (FK Sarajevo) 11 golova
2. Stokić Joco (Borac) 8 golova
Belošević Zoran (FK Sarajevo) 8 golova
Ćemalović Mirza (Velez) 8 golova
3. Kajkut Saša (Celik) 7 golova
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 09 mar 2013, 23:17

Uprkos porazu u BL danas,i upkos činjenici da ima još 13 kola do kraja,smatram da će Željo da odbrani naslov,a u eurokupove će vjerovatno Sarajevo,Široki B. i Borac BL...iz lige će ispasti Gradina i Travnik 60%(GOŠK 40%),a imam osjećaj da bi se Sloboda Tuzlanska mogla vratiti u PL,kao i Modriča iz RS.
Mens sana in corpore sano.

samozeljo1987
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1987 » 09 mar 2013, 23:17

de sutra kad bude izvještaj na bht1 neka neko snimi, jbg nemamo svi tv :lol: a moja webtv ne radi.

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 09 mar 2013, 23:28

Kakva Sloboda. Istina da ima 15 kola do kraja, al mislim da nema sanse da stignu 10 bodova za Vitezom koji se prosetao kroz Gracanicu i s laganih 0-3 dobio Bratvsvo koje im je prvi pratitelj. U 15 utakmica imaju 11 pobjeda i po 2 remija i poraza, ne vjerujem da ih ista legalno moze sprijeciti od ulaska u PL. Jedan od poraza je bio u Tuzli kada je Sloboda u 90.min dosla do pobjede od 3-2. Vitez je vodio 2-0 nakon pola sata igre.

Jedina sansa za druge klubove je to da Vitez nema zadovoljavajuci stadion, pa bi im se isplatilo prodavati utakmice.

Modrica ima realne sanse za ulazak i volio bi da bas oni udju kad vec ne moze Rudar iz Ugljenika kojeg sam prizeljkivao.

EDIT: 8 bodova, a ne 10 kako sam naveo, nisam upratio da je danas pocela 1.LFBiH.
Zadnja izmjena: Jack777Pott, dana/u 09 mar 2013, 23:49, ukupno mijenjano 1 put.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

1989
Kontakt:

Post Postao/la 1989 » 09 mar 2013, 23:32

@Jack malo si masio :lol:
Kakva Sloboda. Istina da ima 15 kola do kraja, al mislim da nema sanse da stignu 10 bodova za Vitezom koji se prosetao kroz Gracanicu i s laganih 0-3 dobio Bratvsvo koje im je prvi pratitelj. U 15 utakmica imaju 11 pobjeda i po 2 remija i poraza, ne vjerujem da ih ista legalno moze sprijeciti od ulaska u PL. Jedan od poraza je bio u Tuzli kada je Sloboda u 90.min dosla do pobjede od 3-2. Vitez je vodio 2-0 nakon pola sata igre.

Jedina sansa za druge klubove je to da Vitez nema zadovoljavajuci stadion, pa bi im se isplatilo prodavati utakmice.

Modrica ima realne sanse za ulazak i volio bi da bas oni udju kad vec ne moze Rudar iz Ugljenika kojeg sam prizeljkivao.
:arrow: Prva liga FBiH
Mentalita Ultras - Support Your Local Football Team

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 09 mar 2013, 23:47

To je bio moj odgovor djoletu, on je pricao tko ispada, a tko ulazi, ja sam samo rekao da Slobode nema iducu sezonu u PL, a vidim da je vama to s fulanjem teme jos uvijek u modi :lol:

1989
Kontakt:

Post Postao/la 1989 » 09 mar 2013, 23:58

Jack777Pott je napisao/la:To je bio moj odgovor djoletu, on je pricao tko ispada, a tko ulazi, ja sam samo rekao da Slobode nema iducu sezonu u PL, a vidim da je vama to s fulanjem teme jos uvijek u modi :lol:
Ma nisam vidio njegov komentar, pa sam mislio da nisi na nekoj temi tamo htio napisat.Moja greska, izvini..
Mentalita Ultras - Support Your Local Football Team

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 10 mar 2013, 00:08

Bice ovo ,vidi se poslije 2 odigrana kola veoma neizvjesno proljece i borba za titulu.U prvom kolu sam posumnjao ,a sada sam siguran da Zeljeznicar ima mnogo slabiji tim nego jesenas i imace velike problema da zadrzi prvo mjesto.Veceras gledam ovo sto je Borac napravio.Avdukic ,Vule Trivunovic ,Zizovic, Maletic,Grujic itd kakva imena da ti mozak stane.Ipak prilicno su zaostali jesenas,a ako iduce godine zadrze ekipu ja znam ko je prvak.Sarajevo ima solidan tim i mozda su najblizi tituli zbog i rasporeda donekle..Siroki ima dosta zaostatka ali i ekipu koja je iskusna igra dugo zajedno i mozda je i najkompaktnija .Olimpik luta trazeci mjesto pod suncem, ali ima rezultate i vrebace iz prikrajka bar Evropu.
Bice zanimljivo nema sta...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 10 mar 2013, 01:35

samocelik je napisao/la:
ferroviere je napisao/la:pa logično da će biti vraćeni, smiješ li voziti auto bez vozačke... a još maloljetni, i još se čudi, gdje to ima da mogu ići tako :oops: :lol:
U najmanju ruku smiješan si :lol: :lol: :lol:
Očigledno da ne mogu sam u Mostar i to 4. godinu za redom.

Kako 4.godinu za redom kad ste prosle sezone bili ;)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 10 mar 2013, 02:52

Svega 9350 gledalaca na 7 stadiona ovo kolo. Nadam se da ce sutrasnji derbi u mnogome povecati ovu cifru, ako nista, barem za 50%. Prosjek je 1335 po utakmici ovo kolo, a samo kolo unazad je bilo 2375...

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 10 mar 2013, 13:07

Na Gradskom stadionu veličali Mladića i skandirali ''Ubij Turčina''

Autor: Sport Centar
Datum: 2013-03-10 13:03:03

Nakon što su neprimjerenim skandiranjem izazvali prekid utakmice Zvijezda - Borac na Banja Ilidži u okviru prvog kola proljetnog dijela prvenstva Bosne i Hercegovine, navijači banjalučkog kluba nastavili su po starom.

Navijači Borca pokvarili su još jednu utakmicu svojim nesportskim ponašanjem - derbi kola protiv Željezničara. Jednoj grupi navijača cij nije bio bodriti svoje igrače, već fašistički vrijeđati goste, što se moglo čuti i pred malih ekrana.

Na Gradskom stadionu u Banjoj Luci navijači Borca veličali su ratnog zločinca Ratka Mladića, a još su skandirali "Ubij Turčina" i "Srpska Srbija nikad Federacija", a na tribinama bila je i zastava Grčke, protiv koje uskoro igra reprezenatcija BiH.

Da li će Borac biti kažnjen za novi ispad navijača, ostaje nam da vidimo.
ZELJEZNICAR 1921!

ferroviere
Kontakt:

Post Postao/la ferroviere » 10 mar 2013, 13:17

Željo je za skandiranja dobio prazne tribine, a ovi smradovi, očigledno neće ništa, ma ne to nisu dvostruki aršini
Svaka pizda s brda može zapaliti i srušiti Sarajevo. Samo ga Željo, međutim, može pobijediti.

S.S. Lazio - Padroni di Roma !

High

Post Postao/la High » 10 mar 2013, 13:19

slika
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 10 mar 2013, 13:20

Ne mogu da vjerujem da nigdje nema pregled kola proslog na internetu :roll: :roll:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 10 mar 2013, 13:23

ferroviere je napisao/la:Željo je za skandiranja dobio prazne tribine, a ovi smradovi, očigledno neće ništa, ma ne to nisu dvostruki aršini
sta kazu .."iskulirali provokatore"..a ore se ratko i turci hahahha...kad dodju Horde bice opet ljiljani aBd.. ;)
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 mar 2013, 13:44

High je napisao/la:slika
Jesu li ovo ovi moderni grijaci, sto isusuju teren ? Nisam znao da posjeduju ovu tehnologiju, stvarno svaka cast.

Pet komada jedan do drugog. 8-)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 10 mar 2013, 13:48

Elegant je napisao/la:
High je napisao/la:slika
Jesu li ovo ovi moderni grijaci, sto isusuju teren ? Nisam znao da posjeduju ovu tehnologiju, stvarno svaka cast.

Pet komada jedan do drugog. 8-)
aha prejaka stvar...zovu se "PALETE"..nesto najnovije americko.. :lol:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

AMADUDI
Kontakt:

Post Postao/la AMADUDI » 10 mar 2013, 14:10

Sta kenjate,drenaza se trenutno radi,za razliku od nekih Velez radi iz vlastitih sredstava,jbg ipak mi prvimo 3-ci stadion u 90 godina,a neki cekaju milost nfsbih.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.