KAKO ZAUSTAVITI PAD NEĆEGA ŠTO JE VEĆ PROPALO?
Pošto sam ja "generacija SERIE A", dosta čujem mišljenja o tom Interu. Što ne valja, što bi se trebalo promjeniti itd. Ono što me najviše začuđuje je termin koji mnogi "poznavaoci" nogometa koriste, "Inter ima smjenu generacije". Sad se ja pitam kako je moguće da to neko tvrdi i da li ljudi koji prate nogomet uopće znaju što je smjena generacije?
Ovo što se događa u Interu nije smjena generacije već pad kvalitete i moči samog Intera. Kada se događa smjena generacije, onda ti jednog Effenberga zamjeniš sa mlađim, ali ništa lošijim Ballackom, rješavaš se Drogbe i dovodiš Hazarda i Oscara (nije bitno što nisu ta pozicija). Znači mjenjaš starog dobrog igrača, za mladog i skupog igrača, koji će njega zamjeniti, makar to bilo na jedan drugačiji način. To sigurno nije kada ti kupuješ Cassana za Pazzinija, prodaješ Sneijdera kako bi doveo Kovačića, rješavaš se Lucia kako bi igrao neki Sylvester. To je sve samo odokativno, ali smatram da sam dočarao bit.
Kada Inter, koji je bio sinonim za trošenje novaca, "da izjavu": prodajemo Etooa kako bi ZAŠPARALI, ja znam da je to početak kraja. Danas Inter ima više nego duplo manji budžet za plaće nego što je imao kada su prije dvije do tri godine uzeli LP, što znači da uz gubitak jako dobrih igrača i zvijezda, te dovođenje "polutrulih" i nedokazanih igrača, Inter JAKO gubi na financijskoj moči i kao takav mora pasti u europskim okvirima. Danas Inter nije više klub koji će žmirečki dati za igrača 20-25 miljona eura i još na to 10 miljona eura plaču. To je nešto što je radio "stari Inter".
I onda se postavlja pitanje trenera. Trener nije čudotvorac i radi sa onim što mu se da na raspolaganje. Ja nesumnjam u to da bi Mourinho sa ovakvim Interom bio na sličnoj razini kao i ovaj trener Intera za koga niko ne zna kak se zove. Prije sezone onaj ko je bio realan, mogao je reči Inter će se BORITI za ulazak u LP, niti manje niti više. Inter sigurno nije imao takav, niti sada ima takav kadar, koji mu "garantira" bar drugo mjesto u SERIJI A, niti se to od ovog trenera "smije" zahtjevati. Na kraju krajeva kolko god Straccamoni bio loš, Inter je još uvijek u poziciji da ulove mjesto koje vodi u LP. Ako ga ne ulovi, to neće biti samo iz razloga što imaju lošeg trenera, nego zato što Napoli i Milan imaju boljeg, kao što imaju bolji kadar.
Moje mišljenje je da Interu najvjerojatnije treba novi trener. Zato što je nešto novo i mlado, ne mora značiti da valja (iako je to sada in). Kada si Inter nabavi novog i kvalitetnijeg trenera (pitam se ko bi to mogao biti), ovom Interu, ne trebaju osvježenja, već kvalitetni igrači. Momčad im je sigurno osvježenja, ali ne posjeduje kvalitetu i da bi se tu moglo nešto napraviti ili bar realno očekivati dobar rezultat bez nekih, zabluda, Inter treba dovesti minimalno dva igrača koji "vrijede" nekih 25 miliona eura. Nije ponata sada bacati novac, nego oču reči da Interu više ne trebaju igrači po 5-10 miliona eura ili nekakav potencijal od 10-15 miliona eura, već "gotovi" igrači od 25 miliona eura koji bi digli kvalitetu ekipe, pa možda čak i postali lideri "novog" Intera.
Ne učini li to Inter u ovom ljetnom prelaznom roku, ja Straccamonija ne mogu kriviti za ništa i ne vidim načina da se Inter još dugo zadrži u vrhu Talijanskog nogometa (što znači prva 4 talijanska kluba). O vrhu europskog nogometa ne želim pričati još bar tri godine.
KVATRO STAĐONI; BELA MAKINA!!!

Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"