Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88
Re: FC Manchester United
Koliko sam samo priželjkivao taj treble, vjerovao u isti.. Vjerovatno bi i došao, ali Cakir je imao drugarčiju viziju od moje, i izbaci nas, sad kad projekt treble nije moguće ostvarit, primarni cilj je naravno liga, koju vjerujem da smo osvojili, nema tu prevelike potrebe za brigom, bez FA kupa smo mogli ostat juče, ali nismo, i ono najlošije drugo poluvrijeme Uniteda se zasigurno neće ponovit, u uzvratu će biti skroz druga priča i nadam se prolazu.. Sezona će biti uspiješna i da samo ligu osvojimo, naravno! FA kup može doći samo kao potvrda jako dobre sezone.
A već sledeće sezone opet očekujem da ovjerimo ligu, i da bez sputavanja sudija dođemo daleko i u ligi prvaka, po pitanju kupa volio bi kad bi počeli izvlačit neke niželigaše napokon ( mislim da je Chelsea 9 premijerligaški klub sa kojim se susrećemo u okviru kupa, ako ih prođemo čeka nas 10. Manchester City )da malo i mlađi igrači zaigraju...
Za pet dana igramo protiv Readinga i treba se okrenuti toj utakmici, odmorit neke igrače, ali ozbiljno pristupiti toj utakmici, ne treba podcjenit ekipe iz donjeg dijela tabele, kod njih je sad grčevita borba za opstanak...
A već sledeće sezone opet očekujem da ovjerimo ligu, i da bez sputavanja sudija dođemo daleko i u ligi prvaka, po pitanju kupa volio bi kad bi počeli izvlačit neke niželigaše napokon ( mislim da je Chelsea 9 premijerligaški klub sa kojim se susrećemo u okviru kupa, ako ih prođemo čeka nas 10. Manchester City )da malo i mlađi igrači zaigraju...
Za pet dana igramo protiv Readinga i treba se okrenuti toj utakmici, odmorit neke igrače, ali ozbiljno pristupiti toj utakmici, ne treba podcjenit ekipe iz donjeg dijela tabele, kod njih je sad grčevita borba za opstanak...
The little boy inside me was screaming ‘Manchester United’. United breathes football” — Robin van Persie
MUFC - It's a religion!
MUFC - It's a religion!
Barcelona (ne otpisujem je jos ali je u teskoj situaciji) pred sobom ima sigurno osvojenu ligu, City moze samo do FA kupa, Chelsea Evropsku ligu i FA kup, BvB do sada nista iako su jos uvijek u ligi prvaka, jedino Juve i Bayern imaju sansu za par trofeja. Objektivno se u FA kupu otislo daleko, na zalost uz jak zrijeb utakmica je dosla u pogresno vrijeme, takodjer u LP-u se ispalo od Reala, realno jace ekipe od nas (uz to je jako diskutabilno i sudjenje u tvom dvomecu, ali da ne otvaramo tu temu).
Dakle osvojit Premiership ispred timova kakvi su City, Chelsea, Arsenal, Totenham, Liverpool nije nikakav neuspjeh naprotiv veliki uspjeh, ali nas je malo zanijela ta prica o trostrukoj kruni pa je sad malo gorak ukus.
Takodjer nije jos izgubljen FA kup, vec smo na SB-u igrali dvije tekme, jednu dobili uz veliku pomoc sudija, drugu smo do samog finisa imali prolaz iako sa drugom ekipom.
Sto se tice FA kupa, izgleda da ce se igrat u nedjelju
The FA will meet with the Premier League today to finalise a date for the replay between Manchester United and Chelsea, with March 17( this Sunday) looking the most likely.
Dakle osvojit Premiership ispred timova kakvi su City, Chelsea, Arsenal, Totenham, Liverpool nije nikakav neuspjeh naprotiv veliki uspjeh, ali nas je malo zanijela ta prica o trostrukoj kruni pa je sad malo gorak ukus.
Takodjer nije jos izgubljen FA kup, vec smo na SB-u igrali dvije tekme, jednu dobili uz veliku pomoc sudija, drugu smo do samog finisa imali prolaz iako sa drugom ekipom.
Sto se tice FA kupa, izgleda da ce se igrat u nedjelju
The FA will meet with the Premier League today to finalise a date for the replay between Manchester United and Chelsea, with March 17( this Sunday) looking the most likely.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.
Ti mora da se šališmajestic24 je napisao/la:Posto ce Chelsea sezonu pokusati spasiti osvajanjem evropske lige i fa kupa,siguran sam da ce poslati u revansu najaci sastav. Ako osvojimo samo premiership,za mene je sezona izgbubljena i losa.

- DukeOfWellington
- Kontakt:
Čovjek je fino rekao da je za njega to loša sezona. Svako ima svoje viđenje dobre i loše sezone.
Za mene je to recimo uobičajena sezona.
Za mene je to recimo uobičajena sezona.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
@Motty je dobro objasnio situaciju, ni najluđim snovima nismo mogli očekivati da ćemo ovako dugo biti u igri za 3 trofeja, od kojih je jedan skoro pa siguran, jedan smo ispali zbog sklopa nesretnih okolnosti i objektivno jačeg protivnika, a zadnji koji smo još u igri (FA Kup) je tu na dohvat ruke, barem ono polufinale i siguran sam da će dati sve od sebe kako bi se iskupili za ovu jučerašnju nešto lošiju predstavu
I taj Prem, možda i najveći trofej na Ostrvu je itekako važan, a posebno znajući da smo ga obezbijedili sjajnom igrom protiv direktnih konkurenata i sada već rekordnih 12 p prednosti, iako niko nije predviđao da bi mogli u ovom dijelu sezone imati toliku prednost, i da igrom u dvomeču LP protiv Reala nećemo biti razočarani i da se možemo ponositi momcima s obzirom na prikazano
Dakle, sezona je za mene (a siguran sam i za Fergia i ostatak ekipe) i više nego uspješna, barem zasad i svaki dodatni uspjeh, poput ovog u FA Kupu je samo bonus za nas, jer je glavni cilj prije početka sezone bio Prem i povratak titule, te prolaz grupe u LP, a to je je skoro pa ispunjeno
Mogu reći da je naš najveći dobitak zasada, fantastični De Gea i Robin, prvi jer polako izrasta u pravog nasljednika Schmeichela i VDS i svakom tekmom sve više opravdava Fergievo pobjerenje, a drugi jer je u globalu gledajući genijalan igrač, koji je svojim partijama sigurno zaslužan za veliki dio ove ogromne prednosti od 12p i nakon Ronnya, napkon jedan naš igrač koji samostalno čini razliku između nas i naših protivnika i svakim potezom to iznova dokazuje i opravdava njegovo dovođenje
Ono što raduje je da klub ide velikim koracima naprijed, kako na terenu, tako i izvan njega, te da naš menadžment čini sjajne poteze koji će za koju godinu rezultirati brisanjem našeg duga i konačno poslovanjem bez tog tereta, tako da će situacija na tom biznis planu (a samim time i na terenu) izgledati samo još pozitivnije tako da nemamo razloga biti nezadovoljni

I taj Prem, možda i najveći trofej na Ostrvu je itekako važan, a posebno znajući da smo ga obezbijedili sjajnom igrom protiv direktnih konkurenata i sada već rekordnih 12 p prednosti, iako niko nije predviđao da bi mogli u ovom dijelu sezone imati toliku prednost, i da igrom u dvomeču LP protiv Reala nećemo biti razočarani i da se možemo ponositi momcima s obzirom na prikazano

Dakle, sezona je za mene (a siguran sam i za Fergia i ostatak ekipe) i više nego uspješna, barem zasad i svaki dodatni uspjeh, poput ovog u FA Kupu je samo bonus za nas, jer je glavni cilj prije početka sezone bio Prem i povratak titule, te prolaz grupe u LP, a to je je skoro pa ispunjeno

Mogu reći da je naš najveći dobitak zasada, fantastični De Gea i Robin, prvi jer polako izrasta u pravog nasljednika Schmeichela i VDS i svakom tekmom sve više opravdava Fergievo pobjerenje, a drugi jer je u globalu gledajući genijalan igrač, koji je svojim partijama sigurno zaslužan za veliki dio ove ogromne prednosti od 12p i nakon Ronnya, napkon jedan naš igrač koji samostalno čini razliku između nas i naših protivnika i svakim potezom to iznova dokazuje i opravdava njegovo dovođenje

Ono što raduje je da klub ide velikim koracima naprijed, kako na terenu, tako i izvan njega, te da naš menadžment čini sjajne poteze koji će za koju godinu rezultirati brisanjem našeg duga i konačno poslovanjem bez tog tereta, tako da će situacija na tom biznis planu (a samim time i na terenu) izgledati samo još pozitivnije tako da nemamo razloga biti nezadovoljni

Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 11 mar 2013, 17:33, ukupno mijenjano 1 put.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Mene posebno raduju partije koje pruza DDG, a menadzmentu svaka cast...jos ako uspiju uraditi ono o cemu se u medijima pise(Ronaldovom povratku) onda im treba podici spomenik,a i ako ne uspiju opet su okrio_Ferdy88 je napisao/la: Mogu reći da je naš najveći dobitak zasada, fantastični De Gea, prvi jer polako izrasta u pravog nasljednika Schmeichela i VDS i svakom tekmom sve više opravdava Fergievo pobjerenje
Ono što raduje je da klub ide velikim koracima naprijed, kako na terenu, tako i izvan njega, te da naš menadžment čini sjajne poteze koji će za koju godinu rezultirati brisanjem našeg duga i konačno poslovanjem bez tog tereta, tako da će situacija na tom biznis planu (a i na terenu) izgledati samo još pozitivnije tako da nemamo razloga biti nezadovoljni

- skolovaniprevarant
- Kontakt:
Naravno da nemamo razloga biti nezadovoljni,ako se ove sezone osvoji jedan trofej(najbitniji) onaj koji nam je prosle sezone izgubljen u zadnjim sekundama.Vidim malo nezadovoljstva od strane pojedinaca na forumu jer mnogi su ocekivali da cemo na sva tri fronta izac kao pobjednici.Dva su jos uvjek u igri, onaj glavni je nas skoro 90% dok u kupu sanse su po mom misljenju i dalje 50%50!Ekipa je snazna nimalo ne cudi ova pozitivna glad nas navijaca,jer ova momcad moze sve i nema razloga biti skroman.Meni kao pojedincu je najbitnije da se liga vrati,i da u sljedecu sezonu udjemo kao branioci,i da napadnemo sve sto se napast moze.Jedva cekam prikljucivanje Wilfreda ekipi,i ako ruku na srce necu puno ocekivati od njega u debitantskoj sezoni,pa ni u onoj sljedecoj jer jako je mlad i ima puno vremena.Zelja mi je da Valencija napusti klub,i ako mislim da od toga nece biti nista,al ne mogu,a da ne kazem da je odvratno gledat United kad on igra,to mucenje i nemoc da nesto uradi je iritantna.Sve u svemu u sub dobit Reding,i lagano privodit kraju ovu prije svega preludu sezonu,sezonu koju smo mogu slobodno reci uzivali od pocetka,uz dosta napetosti preokreta itd itd.I,ako je jos deset kola do kraja,mislim da ce Man to rutinski privesti kraju.Jos samo da pohvalim Nania koji je sve bolji i bolji,misljenja sam da,ako ga zaobidju povrede sljedece sezone bice pravi lider ekipe.Isto tako golman koji je iz utakmice u utakmicu sve bolji i bolji.
ja sam jako zadovoljan vidjenim do sad.
premiership je 99,9%, treba se desiti pravo cudo da izgubimo tu bitku, a cisto sumnjam u to, a u fa cupu i dalje smatram da imamo dobre sanse, iako su nas u ligaskoj utakmici na sb sudije pogurale, ne treba zaboraviti da se to desilo tek nakon sto smo poveli 0:2, tako da je to znak da se moze igrati tamo protiv njih.
liga prvaka mi nikad nije bila neki prioritet, jednostavno ako dodje dodje, jer uvjek imaju 2,3 ekipe koje su favoriti ispred nas, mada zabolilo je malo ovo ispadanje od reala.
u svakom slucaju, za mene je sezona odlicna ukoliko osvojimo glavni trofej, premiership.
premiership je 99,9%, treba se desiti pravo cudo da izgubimo tu bitku, a cisto sumnjam u to, a u fa cupu i dalje smatram da imamo dobre sanse, iako su nas u ligaskoj utakmici na sb sudije pogurale, ne treba zaboraviti da se to desilo tek nakon sto smo poveli 0:2, tako da je to znak da se moze igrati tamo protiv njih.
liga prvaka mi nikad nije bila neki prioritet, jednostavno ako dodje dodje, jer uvjek imaju 2,3 ekipe koje su favoriti ispred nas, mada zabolilo je malo ovo ispadanje od reala.
u svakom slucaju, za mene je sezona odlicna ukoliko osvojimo glavni trofej, premiership.
Zadnja izmjena: Cleverley, dana/u 11 mar 2013, 20:03, ukupno mijenjano 1 put.
Trener Readinga dobio otkaz. Ako dodje novi permanentni trener do subote, sigurno ce bit napaljeni do bola.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Cruyff o sudiji koji je vodio utakmicu između Uniteda i Madrida: "Ovih dana slušamo mnogo o respektu koji trebamo imati jedni prema drugima, ali to i ne ide baš najbolje, zar ne? Samo pogledajte tu odluku da je onaj Turčin sudio utakmicu između Manchestera i Reala. Pa najvjerovatnije je njegova mati jedina osoba koja je čula ranije za njega. I onda se pitam ko bi pri zdravom razumu pustio takvog čovjeka da sudi tako važnu utakmicu."
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
U21's United vs Wolves
BARCLAYS UNDER-21 PREMIER LEAGUE ELITE GROUP

Ovako bi to trebalo izgledati na terenu:
Anderson, Powell, Buttner, Smalling
Sad za sad se samo Buttner ističe, uključio sam se oko 20+ minuta da gledam, trebalo bi ovo interesantnije izgledat, al' brane se vukovi samo tako.. Imaju igrača manje jer je Ismail dobio direktan crveni...
Poluvrijeme: 0-0
BARCLAYS UNDER-21 PREMIER LEAGUE ELITE GROUP
Kod: Označi sve
| TEAMS | Games | Won | Draw | Loss | GF | GA | Points |
| TOTTENHAM | 7 | 5 | 1 | 1 | 21 | 12 | 16 |
| MANCHESTER UNITED | 6 | 3 | 2 | 1 | 9 | 6 | 11 |
| LIVERPOOL | 6 | 3 | 1 | 2 | 7 | 6 | 10 |
| SOUTHAMPTON | 7 | 2 | 3 | 2 | 9 | 9 | 9 |
| WEST HAM | 7 | 2 | 1 | 4 | 7 | 8 | 7 |
| WOLVERHAMPTON | 6 | 2 | 1 | 3 | 11 | 15 | 7 |
| WEST BROM | 6 | 1 | 2 | 3 | 5 | 9 | 5 |
| ARSENAL | 5 | 0 | 3 | 2 | 7 | 11 | 2 |

Ovako bi to trebalo izgledati na terenu:
-------------Johnstone------------
Vermijl--Smalling--Veseli--Buttner
Cole--Thorpe--Anderson--Lingard
---------Powell---Januzaj---------
Anderson, Powell, Buttner, Smalling
Sad za sad se samo Buttner ističe, uključio sam se oko 20+ minuta da gledam, trebalo bi ovo interesantnije izgledat, al' brane se vukovi samo tako.. Imaju igrača manje jer je Ismail dobio direktan crveni...
Poluvrijeme: 0-0
The little boy inside me was screaming ‘Manchester United’. United breathes football” — Robin van Persie
MUFC - It's a religion!
MUFC - It's a religion!
Treba istaknut da je na tribinama niko drugi no Sir Alex Ferguson, iako je jako zima tamo, sudija je dozvolio igranje pod uslovom da ako se temperatura još snizi, bila bi odgođena utakmica. A Ferguson se mrzne gledajući rezerve...
Kakva institucija
60 minut, idalje 0-0
izmjena:
Lawrence ulazi, izlazi Januzaj
Kakva institucija

60 minut, idalje 0-0
izmjena:
Lawrence ulazi, izlazi Januzaj
MUFC - It's a religion!
MUFC - It's a religion!
Kakav je Ando ???
imao jednu sansu koju je morao bolje iskoristi, a ja ovo pratim prvenstveno zbog powella, decka sam zgotivio kako je dosao kod nas i imam dobar feel da ce izrasti u strasnog igraca.
Iskreno, nije nešto posebno uključen u igru, doduše nije ovo neka igra jer se vukovi brane lavovski, parkirali su autobus i čekaju nas na kontre, Anderson onako nije da radi čuda ili diktira igru, al' imao je par korisnih pasova i jednu dobru priliku koju je trebao bolje iskoristit, ne trči nešto previše, tipično AndoGusar1995 je napisao/la:Kakav je Ando ???

Isto tako, Powell mi je jako drag i mislim i nadam se da će bit' jedan od boljih u Manchesteru u narednih par godina, isti osjećaj imam! Valjda nam se ostvariCleverley je napisao/la:imao jednu sansu koju je morao bolje iskoristi, a ja ovo pratim prvenstveno zbog powella, decka sam zgotivio kako je dosao kod nas i imam dobar feel da ce izrasti u strasnog igraca.

MUFC - It's a religion!
MUFC - It's a religion!
E moj Lingarde..Bazen promašuješ...
Ukratko,gledao sam drugo poluvrijeme utakmice i nisam zadovoljan.
Wolves jeste igrao bunker,ali realno,nije njihova škola mladih talenata nešto poznata u svijetu pa da igrači kao što su naši ne mogu ništa uraditi,još se treba reći da smo igrali sa par igrača iz prvog tima.
Ukratko,gledao sam drugo poluvrijeme utakmice i nisam zadovoljan.
Wolves jeste igrao bunker,ali realno,nije njihova škola mladih talenata nešto poznata u svijetu pa da igrači kao što su naši ne mogu ništa uraditi,još se treba reći da smo igrali sa par igrača iz prvog tima.
Pored Zahe, da je dovesti malog Muniaina, mozda jos Strotmana, vratit Fabia sa posudbe i odlicno.. Machedu svakako prodat, Scholesa poslati u zasluzenu mirovinu, pa i Valenciji dati jos malo vremena, ako mu igra ostane na ovom nivou, bit zadovoljan sa desetak milja u dzepu.
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Neko mi danas rece da Anderson nije odigrao citavu utakmicu za A-tim od 2010. godine.
Ne znam je li istina, ali ne bi me cudilo. Uvijek izadje prije kraja i kad jednom u sto godina pocne utakmicu, jer nema snage.
Stvarno mi nije jasno kako Andersona i Rooneya ne mogu dovest do top forme fizicki. Barem to ne bi trebao bit neki problem. Vjerovatno je problem u prehrani i stilu zivota.

Stvarno mi nije jasno kako Andersona i Rooneya ne mogu dovest do top forme fizicki. Barem to ne bi trebao bit neki problem. Vjerovatno je problem u prehrani i stilu zivota.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
vukovi odradise bunker i zavrsi 0:0, lingard, cole, ando su imali svoje sanse, nisu iskoristili...
ne bi rekao da je to istina, kad pronadjem dokaz za to editovat cu...aa po meni Anderson sada nema snage jer ne igra dovoljan broj utakmica...Cartman je napisao/la:Neko mi danas rece da Anderson nije odigrao citavu utakmicu za A-tim od 2010. godine.Ne znam je li istina, ali ne bi me cudilo. Uvijek izadje prije kraja i kad jednom u sto godina pocne utakmicu, jer nema snage.
Ander-son,son,son...

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.