Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Kakve crne 2 etaze? 

-
- Interni moderator
- Kontakt:
e j.e.b.i ga sad....Chuckie je napisao/la:Kakve crne 2 etaze?

DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
A covjekastaragarda je napisao/la:e jesi i uslikoklasik je napisao/la:
Evo slike Tusnja, sjever, to je konacni izgled tribine, jos sam treba stolice da se postave.
Slika je losijeg kvaliteta jer je uradjen ss sa klipa.![]()
..koda si mahmuran na stadionu bio
![]()
![]()
salu na stranu al ovaj sjever je ubjedljivo najbolja tribina u BIH...bila mi je suhva gdje ce sklepat 4 miliona al ono stvarno vrijedi....sa zadnje strane izgleda premocno..steta sto neko ne slika sa zadnje strane tribinu..tribina vec odlicno izgleda a kad se jos nasminka bit ce perverzija prava...dosta cesto prolazim pored Tusnja i fakat sjever izgleda nerealno u prostoru i vremenu u kojem zivimo..nemoze to slika docarat skroz...vidjet cete kad budete dolazili..ooo svi vi koji prattite svoje klubove
![]()

Ja jos lijepo napisa da sam samo uredio screenshot sa klipa, da nije ovo slikano, a eto ima interviju sa Crnogorcem i tu sam i vidio pa ovo "sliko".
http://druga.tv/info/13407" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo to je taj klip gdje se cijelo vrijeme vidi sjever.
A ovo za etaze da pokusam objasnit, momak je mislio na to da je napravljena kao etaza odakle se ulazi na tribine a ispod te etaze se nalazi parking prostor, i ulazi za te ostale prostorije koje su u sklopu stadiona.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
[quote="badblueboylivno"]Nikom zdravom nije jasno zašto bi pravili i stadion od 8k, kamoli 16.
Neka prave!Da Bogda svaki grad pravio,pa se svi zdravi cudili kome prave i zasto!
Sad sto je United iz Brckog talasika od ekipe to je manje bitno!Nama manjka kvalitetnih stadiona jarane!!!!
Cim se podje gradit nesto odma nevalja, klub je nista ,smece x liga sta ce im nije potrebno itd!A kada se negradi jos gore!!!!
16000 nista manje!.ebo "stadion" sa 5000 Sjedecih mjesta!!!
Neka prave!Da Bogda svaki grad pravio,pa se svi zdravi cudili kome prave i zasto!
Sad sto je United iz Brckog talasika od ekipe to je manje bitno!Nama manjka kvalitetnih stadiona jarane!!!!
Cim se podje gradit nesto odma nevalja, klub je nista ,smece x liga sta ce im nije potrebno itd!A kada se negradi jos gore!!!!
Upravu si! Vidim neki optimizam kod tebe, pretpostavljam da ces ti placati odrzavanje istogwarenge je napisao/la:16000 nista manje!.ebo "stadion" sa 5000 Sjedecih mjesta!!!badblueboylivno je napisao/la:Nikom zdravom nije jasno zašto bi pravili i stadion od 8k, kamoli 16.

Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 11 mar 2013, 23:09, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Po meni , mnogo bolje bi bilo da se sva lova koja se planira uložiti u gradnju tribina na nekom od stadiona u BiH , uloži u terene , odnosno da se odrade tereni , da ih većina bude na nivou terena na Bilinom Polju . Tada bi sama igra dobila na kvaliteti , a onda poslije , graditi tribine , jer evo vidimo i sada da stadioni nisu popunjeni ni 25% od kapaciteta a kamo li da treba još mjesta 

Budzet distrikta je sasvim dovoljan za odrzavanje ISTOG...taj stadion se iskljucivo pravi kako bi se jednog dana ugostila reprezentacija...ionako u okolnim mjestima Brckog ima stadiona koji su u rangu nekih iz PLAnelZ je napisao/la:Upravu si! Vidim neki optimizam kod tebe, pretpostavljam da ces ti placati odrzavanje istogwarenge je napisao/la:badblueboylivno je napisao/la:Nikom zdravom nije jasno zašto bi pravili i stadion od 8k, kamoli 16.

- badblueboylivno
- Kontakt:
Nema opravdanosti za taj projekt. Apsolutno se novac potrošen na toliki stadion u gradu koji nema klub u dva najviša ranga, i to u državi koja može napuniti stadion samo kad reprezentacija igra na malenoj zeničkoj areni, ne može opravdati.warenge je napisao/la:Neka prave!Da Bogda svaki grad pravio,pa se svi zdravi cudili kome prave i zasto!
16000 nista manje!.ebo "stadion" sa 5000 Sjedecih mjesta!!
Neka se gradi, i ja kažem, ali umjereno. Bolje bi im bilo, kako sam napisao, napraviti četiri-pet vrhunskih terena po Brčkom i dovesti četiri-pet trenera da s omladinom rade, pa da kroz desetak godina imamo nekoliko kvalitetnih nogometaža i iz Distrikta, a uz to i napraviti lijepi, maleni, intimni objekt. Ovo što uradiše je ludost poput SP-a u Kataru.
Hayley <3
[/quote][/quote]
Upravu si! Vidim neki optimizam kod tebe, pretpostavljam da ces ti placati odrzavanje istog
[/quote]
E hebiga sad je kod nas odrzavanje najveci problem!
Doduse to je ono sto nas .ebe pa nemamo veci stadion!
Daj Molim Te!
Sad ispade da je odrzavanje stadiona najveci trosak!
Upravu si! Vidim neki optimizam kod tebe, pretpostavljam da ces ti placati odrzavanje istog

E hebiga sad je kod nas odrzavanje najveci problem!
Doduse to je ono sto nas .ebe pa nemamo veci stadion!

Daj Molim Te!
Sad ispade da je odrzavanje stadiona najveci trosak!
maloprije sam napisao u komentaru...u Brckom imas mnogo terena sa izgradjenim tribinama...al vlasti zele da gradski stadion ispunjava sve kriterije koje zahtjeva UEFA...i to iskljucivo za potrebe reprezentacijebadblueboylivno je napisao/la:Nema opravdanosti za taj projekt. Apsolutno se novac potrošen na toliki stadion u gradu koji nema klub u dva najviša ranga, i to u državi koja može napuniti stadion samo kad reprezentacija igra na malenoj zeničkoj areni, ne može opravdati.warenge je napisao/la:Neka prave!Da Bogda svaki grad pravio,pa se svi zdravi cudili kome prave i zasto!
Neka se gradi, i ja kažem, ali umjereno. Bolje bi im bilo, kako sam napisao, napraviti četiri-pet terena po Brčkom i dovesti četiri-pet trenera da s omladinom rade, pa da kroz desetak godina imamo nekoliko kvalitetnih nogometaža i iz Distrikta, a uz to i napraviti lijepi, maleni, intimni objekt. Ovo što uradiše je ludost poput SP-a u Kataru.
- Jack777Pott
- Kontakt:
DB ima novaca, s tim novcem mogu da si obezbjede jedan ovakav objekat. Nadam se i vjerujem da imaju u planu uloziti novac i u neki klub nakon sto zavrse stadion ili barem jednu tribinu. Danas klubovi igrajuci po livadama osvajaju naslove i da ja mogu birati sto bi prvo uradio, izgradio stadion ili uveo klub i najvisi rang ja bi izabrao stadion. Kad imas stadion nemas nikakvih zapreka, ulazes u tim i napredujes. Sam grad Brcko, kao i opcina su jako veliki imaju dobru bazu potencijalnih navijaca. Kad bi im tim usao u najvisi rang i kad bi imali zavrsen ovaj stadion vjerujem da bi bili jako konkurentni, a i dobro posjeceni.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!
@warenge - odrzavanje stadiona od nekih 20k sjedecih mjesta kategorije 3 prema UEFA propisima bi kostalo na godisnjoj bazi pa sigurno nekih 2 miliona KM sto uopste nije isplativo ako se stadion napuni svega jednom u godini dana. Ne kazem da se to nebi moglo placati, ali zasto stvarati bespotreban trosak na budzet Distrikta? Mislim, meni je jasno da to odrzavanje nebi bilo na nivou kojem bi trebalo biti jer u nasoj drzavi jedan od glavnih problema kod infrastrukture jeste upravo sto se skoro ni fening ne izdaje za isto.
@edo07 - Lijepo je sto se gradi, definitivno fali lijepih sportskih objekata u nasoj drzavi no meni licno nema smisla graditi samo radi toga da se jednog dana ugosti reprezentacija kada znas da ce odigrati maksimalno dvije utakmice u godini na tom stadionu (najcesce svega jednu). U Zenici se koliko-toliko isplati izgraditi cak i stadion od 30k jer Čelik je oduvijek imao jednu od najboljih posjeta u Premijer ligi, isto vazi i za novi projekat Grbavice jer bi u godini svaki put oko 50% bio ispunjen. Nemoj mene smatrati kao nekog koji ne zeli jedan velelijepi stadion u Brckom, ali licno ne vidim razlog za isti, barem ne za sada.
@Jack777Pott - Kazes drugi igraju na livadi, to isto ce biti i od ovog terena. Iskreno se nadam da imaju u planu izgradnju dobre drenaze ispod ovog terena kada su vec odlucili da naprave ovako jedan lijep i poprilicno velik stadion (nisam vidio da su to do sada uradili, ispravite me ako grijesim). Zasto ne i grijace.
@edo07 - Lijepo je sto se gradi, definitivno fali lijepih sportskih objekata u nasoj drzavi no meni licno nema smisla graditi samo radi toga da se jednog dana ugosti reprezentacija kada znas da ce odigrati maksimalno dvije utakmice u godini na tom stadionu (najcesce svega jednu). U Zenici se koliko-toliko isplati izgraditi cak i stadion od 30k jer Čelik je oduvijek imao jednu od najboljih posjeta u Premijer ligi, isto vazi i za novi projekat Grbavice jer bi u godini svaki put oko 50% bio ispunjen. Nemoj mene smatrati kao nekog koji ne zeli jedan velelijepi stadion u Brckom, ali licno ne vidim razlog za isti, barem ne za sada.
@Jack777Pott - Kazes drugi igraju na livadi, to isto ce biti i od ovog terena. Iskreno se nadam da imaju u planu izgradnju dobre drenaze ispod ovog terena kada su vec odlucili da naprave ovako jedan lijep i poprilicno velik stadion (nisam vidio da su to do sada uradili, ispravite me ako grijesim). Zasto ne i grijace.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 11 mar 2013, 23:27, ukupno mijenjano 1 put.
- badblueboylivno
- Kontakt:
To nisam znao, ali dobro, opet ovo smatram nepotrebnim... teško će se reprezentacija maknuti iz Zenice, još ako se krene u obnovu tribina na BP (sve ostalo je top kategorija), nema šanse i da Sarajevo vidi repku, kamoli DB. Glupo je graditi stadion sa svim UEFA pravilima za jednu utakmicu u tri-četiri godine.edo07 je napisao/la:maloprije sam napisao u komentaru...u Brckom imas mnogo terena sa izgradjenim tribinama...al vlasti zele da gradski stadion ispunjava sve kriterije koje zahtjeva UEFA...i to iskljucivo za potrebe reprezentacijebadblueboylivno je napisao/la:Nema opravdanosti za taj projekt. Apsolutno se novac potrošen na toliki stadion u gradu koji nema klub u dva najviša ranga, i to u državi koja može napuniti stadion samo kad reprezentacija igra na malenoj zeničkoj areni, ne može opravdati.warenge je napisao/la:Neka prave!Da Bogda svaki grad pravio,pa se svi zdravi cudili kome prave i zasto!
Neka se gradi, i ja kažem, ali umjereno. Bolje bi im bilo, kako sam napisao, napraviti četiri-pet terena po Brčkom i dovesti četiri-pet trenera da s omladinom rade, pa da kroz desetak godina imamo nekoliko kvalitetnih nogometaža i iz Distrikta, a uz to i napraviti lijepi, maleni, intimni objekt. Ovo što uradiše je ludost poput SP-a u Kataru.
Ali dobro, vidjet ćemo u nadolazećem vremenu što će biti i kako... dao Bog da se sad to završi, da ne propadne.
Hayley <3
- Jack777Pott
- Kontakt:
Kad kazem livada ne mislim direktno na svinjac od terena, nego na livadu koja je ogradjena ogradom i vise lici na skolsko igraliste nego na nogometni stadion. U ovoj ligi je cudo imat dvije normalne tribine, a kamol cijeli stadion. Ako vec sve ovo rade ja onda vjerujem da ce odraditi i travnjak, bio bi red, kao i novu atletsku stazu, pa da to bude potpuno novi stadion. Jest da bi bilo bolje da su uradili stadion bez atletske s 8000, a na pomocni stavit stazu i tribinu od 1000. Brze bi zavrsili, manje bi kostalo, a 8000 je dovoljno da bi se zadovoljio kapacitet za igranjem LP, al druga stvar je to da zele ugostiti reprezentaciju i neka im je sretno s tim, lijepo je to, puno ljepse nego neka gospoda koja bi sebi htjela dovest reprezentaciju, a da im drugi rade stadion.AnelZ je napisao/la:
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!
Da li neko je u mogucnosti da postavi fotografije stadiona u Srebreniku, tacnije me zanima nova (gostujuca) tribina?
- badblueboylivno
- Kontakt:
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 2151_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Hayley <3
prvo da kazem da se slazem za RA tribinu, to je bezze betonski sklepano na samom pocetku kad je se tek pocelo igrat u vrapcicima i tu tribinu svakako treba rusit i napravit u nivou sa centralnom, nikakve betonske elemente netreba stavljat jer bi to opet bilo neplanski radjeno kao evo sto danas imamo 4 tribine gdje svaka pjeva svoju pjesmu! druga tacka, tribinu preko puta RA tribine ni po kojem slucaju netreba rusit, ta tribina je nova i sadrzi svlacionice za domace i gostujuce igrace i strucne stabove, sobu za pres, svlacionice za sudije, soba za masaze i doktore, soba za doping kontrolu itd itd! ta tribina i njene prostorije ispunjavaju sve po uefinim zahtjevima a kamoli za PL i bilo bi suludo to rusit i pravit novo na tribini preko puta centralne!sto se daljeg rada u vrapcicima tice prvi prioritet bi trebao bit bas RA tribina, sravnat sa zemljom i napravit u nivou i sastavit sa centralnom tribinom(trenutno ispod centralne prave teretanu za igracce i WC za gledaoce, ti radovi su u toku)! stim bi kapacitet stadiona bio neki 5 ipo do 6 hiljada sjedecih mjesta sto bi u ovom trenutku bilo i vise nego dovoljno racunajuci da je u zadnje vrijeme vrlo slaba posjeta na tekmama kako je velez katastrofa od ekipe zadnje 2-3 godine! poslje toga lagano krov(prvo na centralnoj pa onda i na RA) i reflektori da se ljeti nemora igrat po danu kad je 50 stepeni na suncu! e onda nekad u buducnosti kad velez akobogda bude u vrhu i svake godine se borio za titulu i evropu onda bi se tek trebalo razmisljat o tribini preko puta centralne, da se te tri strane sastave(centralna,RA i ta buduca tribina preko puta centralne) i to bi vec bio stadion bombona sa neki 9-10 hiljada kapacitetom!Jack777Pott je napisao/la:U Vrapcicima nek ne rade nista na novoj tribini preko puta centralne. Po mom misljenju bi trebalo prvo srediti tribinu gdje se nalazi RA, uradit ju da lici na nesto, ne mora biti ni u ravnini s centralnom. Nek sruse staru i postave samo betonske elemente, nek bude obicna betonjara, ali betonjara koja ima veliki potencijal. Nakon toga ispod ove centralne uredit sve prostore, dovrsit ju u potpunosti i onda krenuti dalje.
Misljenja sam da Velezu i ne treba stadion veci od ovoga, pa bi bilo bolje da srede trenutno i onda nakon toga nastave s nadogradnjom. I kad bi sredili te dvije tribine, nakon toga krenut na tribinu preko puta centralne, ispod nje uraditi svlacionice, nebi bilo lose od nje napraviti zapad i stavit ispod sve te prostorije koje zahtjeva UEFA, uradit i Vip lozu na njoj, pokriti ju i stadion bombona.
Kad dodju bolja vremena ostatak stadiona pokrivat i srusit i onu iza gola, suprotno od RA tribine. Nju uraditi u ravnini sa RA tribinom i stadion bi licio na nesto. To se ne mora uraditi u roku od 2-3 godine, nek rade 15, al nek odrade stadion da valja.
Da su svi klubovi radili planski odmah nakon rata sad bi imali stadione koji zasluzuju da se zovu stadionom, nebi morali cekati godinama. Problem je sto svi zele zavrsiti nesto u roku od 1-2 godine, al para se nema. Mozemo kukat na Tuzlu koliko ocemo, ali oni ce stadion zavrsit kad-tad i imat ce stadion, nece se nikoga stidit, a ostali ce krpati trenutna zdanja i cekati Bozje milosti, nebil im netko bacio 30 milja kako bi oni odradili stadion u cjelosti.
a sto se oni paleta tice na tekmi protiv celika svak voli negativno pokazat, ali trenutno su u toku radovi na drenazi i ono sve ispred klupa za rezervne igrace i strucni stab je prokopano i palete su postavljene da se nehoda po blatu! jest normalno malo ciganluk da je onako ali u sustini je ono pozitivna a ne negativna stvar jer su u toku radovi na travnjaku da se poboljsa i taj napredak je se vidio za nas koji pratimo i gledamo velez! da je ona tekma odigrana prije nekoliko mjeseci i da jo onaka padavina bila igrali bi u bazenu i nebi se lopta nikako mogla vodit jer bi zapinjala u lokvama na travnjaku kao sto je bilo u prijasnjim sezonama kad bi bile jace padavine u mostaru! dok eto u subotu je se skoro pa normalno moglo igrat sa pasovima po zemlji ali eto uvijek je puno lakse nesto predstavit u negativnom smislu nego u pozitivnom! takav smo mi narod uvijek je draze hakat i prije nego sto znas sta je u pitanju nego pohvalit neciji trud i rad!
Sta ima veze da se nekad (ako se napravi stadion koji ispunjava kriterije) odigra i van Zenice. Nema veze bilo to Brcko ili neki drugi grad.. ja sam ZA.. cisto malo promjenebadblueboylivno je napisao/la:... teško će se reprezentacija maknuti iz Zenice, još ako se krene u obnovu tribina na BP (sve ostalo je top kategorija), nema šanse i da Sarajevo vidi repku, kamoli DB. Glupo je graditi stadion sa svim UEFA pravilima za jednu utakmicu u tri-četiri godine.
Ali dobro, vidjet ćemo u nadolazećem vremenu što će biti i kako... dao Bog da se sad to završi, da ne propadne.

- badblueboylivno
- Kontakt:
Ne, ne, nisam to rekao. Rekao sam da je glupo graditi toliki stadion sa izjavom (kad se pita čemu toliki stadion) da se gradi za reprezentaciju.
Hayley <3
Sta ba nisi rekao? Tebe quotiro... al uglavnom malo za promjenu sam pozelio da se igra na drugom stadionu..badblueboylivno je napisao/la:Ne, ne, nisam to rekao. Rekao sam da je glupo graditi toliki stadion sa izjavom (kad se pita čemu toliki stadion) da se gradi za reprezentaciju.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.