FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
8%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
11
18%
1/4 finala
10
16%
1/2 finala
4
7%
Finale
2
3%
Schalke osvaja titulu!
25
41%

Ukupno glasova: 61

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 10 mar 2013, 15:42

Ne treba potcjenjivati Galatu.
Imaju oni odlicne pojedince, u svakom slucaju ekipa za reŠpekt. ;) Ipak, mislim i nadam se da Schalke ovo prolazi, jer su ipak uigraniji, a vidimo da im je i forma sve bolja.

Samo steta za Huntelaara, najboljeg igraca sesnaesterca na svijetu po misljenju Haale. :twisted:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 10 mar 2013, 18:34

Branič njemačke reprezentacije Benedikt Höwedes stavio je potpis na produženje ugovora sa Schalkeom i tako prekinuo nagađanja oko promjene kluba na kraju sezone...
Iako su ga već mnogi vidjeli u dresu minhenskog Bayerna, Benedikt Höwedes ipak neće na ljeto promijeniti sredinu. Prihvatio je ponudu za produženjem ugovora sa Schalkeom te je potpisao novi ugovor do 2017. godine.
Vijest o produženju ugovora s jednim od svojih najvažnijih igrača iz Schalkea su priopćili odmah nakon pobjede u derbiju protiv dortmundske Borussije 2:1.
"Jako brzo smo se dogovorili jer sam želio ostati. Oduvijek sam govorio da sam sretan u Schalkeu, u klubu su isto tako ponavljali da me žele zadržati i lako smo se dogovorili", rekao je Höwedes.
Njemački reprezentativac je pokazao privrženost klubu i nije niti pomišljao na odlazak.
"Zanima me samo Schalke, ovo je moj dom i obožavam ovaj klub", dodao je Höwedes.
Höwedes je u Schalkeu od svoje 13. godine, a iz kluba iz Gelsenkirchena dogurao je i do reprezentativnog dresa u kojem je zasad upisao 11 nastupa.
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 10 mar 2013, 19:36

Koning benny

Frobidden
Kontakt:

Post Postao/la Frobidden » 10 mar 2013, 19:42

odličan potez Bennija i Uprave. ;)

izboriti LP bez problema sa ovakvim sastavim je neminovno. plus se pojačati na ljeto i zadržati ključne igrače, to je ključ uspjeha :mrgreen:
Another hero - another mindless crime.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 11 mar 2013, 10:22

anton 1983 je napisao/la:Dečki u subotu je Ruhr Derby. osobno navijam za Schalke jer je njima pobjeda potrebnija.
Eto ja navijao za Schalke i želja mi se ostvarila, ko bi reko? :mrgreen:

Schalke sad opet visoko leti, ako da nigdar nisu bili u krizi. Pobjeda za pobjedom, dobar rezultat za rezultatom, Howedes produžio ugovor! Kad smo kod Howedesa, nakon tekme sa BvB-om:

[youtube][/youtube]

:mrgreen:

I ne samo to nego je Schalke sada na 4. mjestu. trenutačno sve izgleda idealno! Sad se samo još mora pobjediti Galatasaraya i sve je za 5!

Zvuči vam sve ovo poznato zar ne? Hoćemo li se opet prerano poanadati i reči da se Schalke zbudio, da će uči u Lp, da će sve biti ok? Pa naravno da nećemo, ne ovaj puta! previše puta su nas razočarali da bi im opet povjerovali. Ovaj puta ostat ćemo čvrsto sa nogama na zemli i čekati još neko vrijeme prije nego počneomo hvaliti Schalke, Kellera i Heldta!

Nek im je sa srećom sutra!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 11 mar 2013, 17:20

Zamlio bih nekoga da ukratko kaže kakva je trenutna finansijska situacija u S 04 (ko je poslije Bayerna najstabilniji i to me zanima). I zanima me ako je to uopšte službena himna S 04 (gdje se spominje poslanik) i otkud se poslanik spominje u istoj. Budite pozdravljeni. Ponavljam se,hajde budite merhametli i odgovorite. :mrgreen:
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 mar 2013, 18:07

Hamo je napisao/la:Zamlio bih nekoga da ukratko kaže kakva je trenutna finansijska situacija u S 04 (ko je poslije Bayerna najstabilniji i to me zanima). I zanima me ako je to uopšte službena himna S 04 (gdje se spominje poslanik) i otkud se poslanik spominje u istoj. Budite pozdravljeni. Ponavljam se,hajde budite merhametli i odgovorite. :mrgreen:
Financijska situacija u klubu je veoma losa jer dugovanja iznose 182 miliona € (najvise zahvaljujuci Veltins Areni). Protekle godine su otplatili 30 miliona € dugovanja i to zahvaljujuci plasmanu u LP, a predsjednik financija u upravi kluba Peter Peters ocekuje da ce dugovi u potpunosti biti otplaceni tek za 10 godina.

Ako se ne varam prije dvije godine i Clemens Tönnies - predsjednik Nadzornog odbora Schalke-a - je dao odredjen milionski iznos iz svog dzepa kako bi se mogla dobiti licenca pod odredjenim uslovima.

Sto se tice ostalih klubova odmah iza Bayerna se nalazi Wolfsburg podpomognut VW-om, no ukoliko izuzmemo klubove kojima upravljaju velike kompanije onda je BVB u posljednje dvije godine dosao do pozicije broj 2, jer su protekle godine imali dobit od 17,5 miliona € ako se ne varam - isti takodjer moraju jos otplatiti oko 15 miliona € duga.

Pjesma gdje se spominje poslanik Muhamed jeste sluzbena himna/pjesma Schalke-a. U jednoj strofi se spominje sljedece:
„Mohammed war ein Prophet / Der vom Fußballspielen nichts versteht / Doch aus all der schönen Farbenpracht / Hat er sich das Blau und Weiße ausgedacht“
Muhamed je bio jedan poslanik/koji se nije razumio u fudbal/ali od svih lijepih boja/on je izmislio plavu i bijelu.

Nakon sto su Turski mediji pisali o ovome, vecina navijaca islamske vjeroispovjesti su bili bijesni na Schalke i trazili da se ukine ova strofa. Schalke je tada pozvao par naucnika iz Turske i Njemacke iz podrucija Islama koji su utvrdili da ova strofa ne vrijedja muslimane.

Eto nadam se da sam ti pomogao.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 mar 2013, 18:25

amerosm je napisao/la:
Financijska situacija u klubu je veoma losa jer dugovanja iznose 182 miliona € (najvise zahvaljujuci Veltins Areni). Protekle godine su otplatili 30 miliona € dugovanja i to zahvaljujuci plasmanu u LP, a predsjednik financija u upravi kluba Peter Peters ocekuje da ce dugovi u potpunosti biti otplaceni tek za 10 godina.
Dugova pozamašnih ima, ali ipak se uvijek nađe para za neka pojačanja te za produženje ugovora.
Kada malo bolje pogledamo situaciju, u mnogim stvarima se Schalkeu mora odati priznanje. Prvo za uvijek dosta dobre nastupe u Evropi. Drugo dovođenje igrača koji su kalibar, poput Raula i Huntelaara....Treće, što oni ipak zadržavaju svoje igrače i dosta igrača koji čine okosnicu uspjevaju zadržat, zadnji primjeri su: Farfan, Huntelaar, Howedes. Što se Howedesa tiče, tu su odbili nekolio ataka, posebno Bayernovih.
Neki značajniji gubitak im je jedino bio Neuer, sad se primjeti da jedan Holtby nije toliki gubitak, pogotovo je je doveden Bastos. Ali u slučaju Lewisa me i dalje samo ljuti , to što je uzeto malo para, jer jednostavno mislim da je moglo bolje.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 11 mar 2013, 19:12

Zna li ko koliko ce hunta biti odsutan? Sto se ugovora tice bilo bi dobro vec sada poceti pricati o produzenju sa draxlerom jer vec krajem sljedece sezone cemo ga morat prodavat ako mislimo omastiti brk ...ugovor mu istice 2016 ...

Klare

Post Postao/la Klare » 11 mar 2013, 19:36

Rano je za taj ugovor, međutim ako sezonu nastavi u ovom ritmu moguće da dobije povišicu i još jednu-dvije godine,
a sigurno da je Schalke s njim na dobro čvrstom tlu.

Matip me prijatno iznenadio, odigrao je partiju karijere.

O Hunti još ne znam, gadno je ono bilo, valjda nije najgore...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 mar 2013, 10:08

Očekivani sastavi za večerašnji revanš na Veltins Areni ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Frobidden
Kontakt:

Post Postao/la Frobidden » 12 mar 2013, 11:50

Pukki :roll:

večeras trica turcima i ništa više ne dolazi u obzir :lol:
Another hero - another mindless crime.

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 12 mar 2013, 18:32

Zahvaljujem se "elfe_sa" i "amerosm". :D Mnogo mi je jasnije. Znam Njemački jezik i prvi put kada sam čuo pjesmu bilo mi je jako neobično da klub iz krščanske zemlje spominje Muhameda a.s.... Hvala vam momci na odgovoru. :mrgreen:
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 12 mar 2013, 19:00

Štrumfete sretno večeras!
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 12 mar 2013, 21:42

Imao sam neki osjećaj da večeras nećemo proći dalje i, kako stvari stoje, tako će i biti.
Nevjerovatno kako mi primamo pogotke. Prvi gol Altintopa je majstorija ali koji je k*rac sudiji bio da svira prekršaj prije pogotka a samo minut prije prekršaj Altintopa nad Romanom ne svira. Jednostavno ovaj sudija nema nikakve kriterije.
Drugi pogodak je nastao zbog naše nespretnosti i velike, velike sreće za goste.
Vodstvo gostiju ipak nije nezasluženo jer loše igramo, slabo se krećemo a tranzicija iz odbrane u napad je standardno loša.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 mar 2013, 21:44

E nek se goni i Keller u PM kada nije u stanju da kvalitetno pripremi ekipu za najvazniju utakmicu sezone...
Tesko ce Schalke ovdje do prolaska, no potajno se nadam da isti u nastavku nekim cudom mogu do preokreta i 1/4 finala LP-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Klare

Post Postao/la Klare » 12 mar 2013, 21:49

Nevjerovatno, upratih treći gol, šta reći do jeftino, katastrofalno, iz ničega...

Ja i dalje vjerujem da Schalke ovo može okrenuti,
pogotovo kad ove starkelje fizički padnu,
jer biće velika šteta ukoliko ovo ne prođu...
li koji je k*rac sudiji bio da svira prekršaj prije pogotka a samo minut prije prekršaj Altintopa nad Romanom ne svira. Jednostavno ovaj sudija nema nikakve kriterije.
Iako sam u prekidima pratio, uspio sam upratiti onaj očigledan faul nad Farfanom na desnoj strani metar od šesnaest,
naravno kojeg nije svirao, a toliko očigledno je i bilo i trebao još onom Turčinu žuti pokazati.

Šalke po pobjedu...

Edit:
Ljepota je gledati Šalke, koja igra, koji presing, koja lakoća
2:2

Idemo!!! :!:

I za kraj još poraz,
ja nemam riječi,
a u pm

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 12 mar 2013, 22:47

Igrali smo sve ili ništa i na kraju primili treći gol. Treba čestitati Galati na prolaz jer su u obe utakmice jedno poluvrijeme bili bolji i to je dovoljno za prolaz.
Kondiociono smo bili mnogo jači i stvorili bezbroj dobrih šansi u drugom poluvremenu. Fortuna večeras nije bila na našoj strani večeras, šteta.
Najbolji igrač je i u ovom susretu bio Draxler. Momak je zaista izrastao u igračinu a pojedinci u plavom dresu bi se mogli ugledati na ovog momka. Koliko samo trči, koliko se bori pa to je fantastično za gledati.

Klare

Post Postao/la Klare » 12 mar 2013, 23:33

Da Zden(k :D )a, rečeno kako treba,
a pored Draxlera još bih dodao i Matipa.
Da se razumijemo, skoro komplet ekipa je dobro odigrala, ali ova dvojica su fenomenalni,
i stvarno Matip je extra igrač, bio je i prije nekoliko, ali je također bio poznat po blackoutima,
ali kako je to postalo rijetkost(barem u zadnje dvije utakmice)taj čovjek izgleda kao klasa svjetska. 8-)

Beni me razočarao. :(

Bolja ekipa je ispala, da je Hunter bio prisutan vjerujem da bi to stvarno drugačije bilo,
no ono što Turcima treba priznati jeste da su se pokazali kao izrazito fer ekipa,
i zbog toga mi i nije toliko krivo, i zbog toga im želim da u sljedećoj fazi budu miljenici sreće...

Al' sam navijao za Šalke, hercika je radila, i bilo mi krivo kao da je Bayern, upola naravno. :)

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []