Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
O jbt crni Sakic se spomeni
nije toboze Bavke neki kvalitet veci , ali ako cemo istog koji je stalno bio uz repku izbaciti sa spiska neka onda to bude za nekog ko ce biti upgrade u odnosu na istog..
nije toboze Bavke neki kvalitet veci , ali ako cemo istog koji je stalno bio uz repku izbaciti sa spiska neka onda to bude za nekog ko ce biti upgrade u odnosu na istog..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ne kazem da je Sakic kvalitet za reprezentacije (onaj od prosle sezone vec mozda, bio je medju najboljim skakacima lige te u top 6 po postotku za tri poena i jedan od najboljih izvodjaca slobodnih bacanja, mislim, suterske sposobnosti su mu apsolutno neupitne), al nije ni Bavcic, odnosno ne vidim po cemu je kao nesto kvalitetniji igrac da se o tome raspravlja. Okanite se sada one pacenicke ''ali stalno je bio uz repku i dobra je osoba'' i blah. To me ne tangira sekunde koliko neciji realni, kvalitetni doprinos.
Znaci, da ponovim posto ce netko opet izvuci iz konteksta : Ne smatram da je Sakic kvalitet za reprezentacije, ali Bavcic, kao igrac koji nije nista bolji, to takodjer sigurno nije.
Znaci, da ponovim posto ce netko opet izvuci iz konteksta : Ne smatram da je Sakic kvalitet za reprezentacije, ali Bavcic, kao igrac koji nije nista bolji, to takodjer sigurno nije.
...Život za Široki...
-
felix123
- Kontakt:
Neki dan ispred mene bio u redu za BIH osobnu iskaznicu ,igrat će sigurno za reprezentaciju ,prođe li dobre pripreme s reprezentacijom bit će od velike koristi ,ove godine je u nas malo lošiji jer nije im'o playa koji bi ga proigro ,cim je Jones došao popravio je igru ,ima dobar osjećaj za skok i sigurno je bolji od Bavčića koji za reprezentaciju nije poštenu utakmicu odigrno ima 7-8 godina već
da, tu su negdje obojica, s tim da mi je šakić drčniji, a takvih treba.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
E tocno to, opalit ce i kad ga ne ide umjesto pobjeci od odgovornosti i ja to osobno volim, al kad ga zato krene sut za tri poena onda udje u strasnu seriju plus kad je u formi nepogrijesiv je sa linije slobodnih bacanja. Prosle sezone sa Vladovicem je bila to dosta druga prica od ove godine (gdje je na prosjeku od nekih 25 min i 9-10 poena te 6-7 skokova), jedno poduze vrijeme je bio i unutar MVP ranking kategorije, te sigurno medju prvi pet, sest u tri kategorije (3p, FT i RBD), i osobno smatram da je bio nas najbolji suter za tri, nastranu cak i Pilepic i ostatak.
Kako god, ne smatram da je ista losiji od Bavcica, a sad da li su jedan i drugi za reprezentaciju to je na selektoru da odluci.
Kako god, ne smatram da je ista losiji od Bavcica, a sad da li su jedan i drugi za reprezentaciju to je na selektoru da odluci.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 13 mar 2013, 12:28, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...
Narode,neka igraju obadvojica 
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
Hoćeš da kažeš da je on novi ograč BH reprezentacije? To bi bilo super.felix123 je napisao/la:Neki dan ispred mene bio u redu za BIH osobnu iskaznicu ,igrat će sigurno za reprezentaciju ,prođe li dobre pripreme s reprezentacijom bit će od velike koristi ,ove godine je u nas malo lošiji jer nije im'o playa koji bi ga proigro ,cim je Jones došao popravio je igru ,ima dobar osjećaj za skok i sigurno je bolji od Bavčića koji za reprezentaciju nije poštenu utakmicu odigrno ima 7-8 godina već
Ne gledam to n aisti način da poredim Bavčića sa njim. Bavčić bi mogao biti pored SInana i Kikana treći centar, ako ne dobijemo Kuzmića, onda bi Šakić bio dobra alternativa ako Savović otpadne. Sinan, Kikan, Bavke, Mirza i Željko petorica za EP, a veliki su izgledi za to ako Ognjen i Boris ne dođu. I ako dođe jedan opet treba i Željko jer se neko može povrijediti, a što da se i Edin ne odmori jedno ljeto. Ako mu se igra onda bi mu svakako dao prednost u odnosu na Željka zbog većeg iskustva i što može biti i opcija na pet pogotovo kad se budu ganjali centri Litvanije i Latvije koji šutiraju iz vana. Treba dobiti što više igrača koji mogu ravnopravno konkurisati za 12 igrača. Što to ne bi i Mirza odmorio sljedeće godine kad budu kvalifikacije (ako ne odemo na svjetsko:)). Kad imaš 16-17 igrača onda uvijek možeš nekoga poštediti, a ne ko sad da je optao još neko zbog povrede ne bi se ni plasirali možda na EP.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Ja gledam na netu pise da je Hrvat pa sam zato mislio da ne moze igrati za nas..Al za slucaj da nema problema papirologije ili cega vec ja mislim da bi bio odlican za reprezentaciju..Ima dobar napadacki arsenal,moze komotno zamjeniti Savovica kojeg smo dugo spominjali..Jest mala rupa u odbrani ali za nekih 15 minuta instant napada s klupe je jako pozeljan igrac,barem po meni...
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Pa dobro , voli opalit trojku sto znaci da ga Aco voli
al da je neki upgrade u odnosu na Bavcica ne znam , i da jest to je minimalno..
najsmijesnije sto Savovic npr. jest bolji,kompletniji igrac
al u sistemu koji fura Aco vrlo lahko i Bavcic i Sakic mogu biti korisniji od njega
jbo njegove skakacke mogucnosti,dobro postavljanje ako ce stojati na trojci gdje te njegove osobine ne bi dosle do izrazaja.
al da je neki upgrade u odnosu na Bavcica ne znam , i da jest to je minimalno..
najsmijesnije sto Savovic npr. jest bolji,kompletniji igrac
al u sistemu koji fura Aco vrlo lahko i Bavcic i Sakic mogu biti korisniji od njega
jbo njegove skakacke mogucnosti,dobro postavljanje ako ce stojati na trojci gdje te njegove osobine ne bi dosle do izrazaja.
-
merdanovic
- Kontakt:
Ma nije Šakić neki kvalitet iako ima dobrih stvari.Sa druge strane ako je vec tražio te BIH papire moguće je da zaigra i slicno jer mi se čini da Aco Petrovic želi da napravi reprezentaciju u kojoj ce sve 3 nacije biti podjednako zastupljene što mi je i drago.A u reprezentaciji osim Peršića i Mašića nema više hrvata čak ni u konkurenciji.Možda jedino Opačak.
Vidicemo sta ce biti.Inace bih volio da vecina iz Širokog koja je rođena na prostoru BiH želi da igra za našu reprezentaciju ali očigledno da to nije tako.Mada ima tu krivice i našeg saveza koji ce nadam se da uvede "rigoroznija" pravila o stranim igračima.
Vidicemo sta ce biti.Inace bih volio da vecina iz Širokog koja je rođena na prostoru BiH želi da igra za našu reprezentaciju ali očigledno da to nije tako.Mada ima tu krivice i našeg saveza koji ce nadam se da uvede "rigoroznija" pravila o stranim igračima.
-
vladedivac
- Kontakt:
Koliko ja znam, Sakic je rodjen u Zagrebu. Moze li on onda konkurisati za reprezentaciju osim za ono jedno mjesto za naturalizovane igrace?
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Pa valjda Hrvati zive i u ovoj drzavi, cak su i konstitutivni?Slatinash_7 je napisao/la:Ja gledam na netu pise da je Hrvat pa sam zato mislio da ne moze igrati za nas..Al za slucaj da nema problema papirologije ili cega vec ja mislim da bi bio odlican za reprezentaciju..Ima dobar napadacki arsenal,moze komotno zamjeniti Savovica kojeg smo dugo spominjali..Jest mala rupa u odbrani ali za nekih 15 minuta instant napada s klupe je jako pozeljan igrac,barem po meni...
Šakić je iz Širokog Brijega porijeklom, nastranu gdje je rodjen, vjerujem da mu ne bi bio problem dobiti drzavljanstvo ako se svi s time sloze.
...Život za Široki...
Liku je neko od staraca ili cak oba roditelja iz BiH. Jednom - negdje naletih na to ..
-
vladedivac
- Kontakt:
Cini mi se da je i Sasi Vasiljevicu neko od roditelja rodjen u BiH, ali da mu kao rodjenom Osjecaninu nisu dozvolili jedne godine da igra za reprezentaciju. Ovo sve govorim iz glave, nisam bas nacisto kako ovi iz Fibe to posmatraju, i da li se nesto u pravilima mijenjalo. Drzavljanstvo je lako dobiti, ali to ne znaci da si automatski domaci igrac. Nemojte mi zamjeriti ako nesto pogresno zakljucujem.samson je napisao/la:Liku je neko od staraca ili cak oba roditelja iz BiH. Jednom - negdje naletih na to ..
Znaci o Šakiću bijaše priča..
Nego, kakav je igrač taj Šakić ?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Zahvalan, klasni onaj stari elegantni suter. Samo treba pravu motivaciju i formu.
...Život za Široki...
Još jedna riječ o krvnim zrncima i trajni idu...
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!
što se tiče bavketa na centru, što neko predloži, ja se ne bih riješio usluga nurkića kao trećeg centra...pomalo igra i prikuplja iskustva, a i neka ga, nek se kali, zato će nam na idućem ep dobro požnjeti.
neki dan na hrt onaj direktor cedevite spominje nurkića kao okosnicu neke nove cedevite.
neki dan na hrt onaj direktor cedevite spominje nurkića kao okosnicu neke nove cedevite.
smao da rijesimo ovu nedoumicu, Šakić je rođen u Zagrebu al mu je majka iz Širokog Brijega, a koliko znam otac mu je iz Irana. Tako da nema nikakvih zapreka da igra za BiH koliko ja vidim.
ne mislim da je on bas najsjajnije rijesenje za reprezentaciju, al realno, koga u vidu imat sada!?
čovjek igra ok kad igra, pogotovo ako ima dobrog playa uza se..brz je, moze bez problema prenijet loptu (sto kod nas i radi ponekad), zna se iz drugog plana ubaciti pod kos, odlican je suter, odlicno izvodi slobodnjake..
ne mislim da je on bas najsjajnije rijesenje za reprezentaciju, al realno, koga u vidu imat sada!?
čovjek igra ok kad igra, pogotovo ako ima dobrog playa uza se..brz je, moze bez problema prenijet loptu (sto kod nas i radi ponekad), zna se iz drugog plana ubaciti pod kos, odlican je suter, odlicno izvodi slobodnjake..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.