Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
Re: FC Manchester United
Za 10 godina neće biti niti Messi-a, niti ijednog drugog igrača sadašnje postave FCB zbog kojeg/kojih su ta djeca i počela navijati za FCB.
Usput rečeno, sumnjam da je lista tačna, nemam pojma ko je objavio istu i kako je došao do podataka. Prošle godine je objavljena druga na kojoj UTD ima oko 650 miliona navijača globalno! To su samo naklapanja oko konačne cifre, ali pročitao sam negdje na netu da je registrovanih navijača u čitavom svijetu oko 270 miliona, što je doista impresivno i vjerovatno opet daleko ispred drugih.
Usput rečeno, sumnjam da je lista tačna, nemam pojma ko je objavio istu i kako je došao do podataka. Prošle godine je objavljena druga na kojoj UTD ima oko 650 miliona navijača globalno! To su samo naklapanja oko konačne cifre, ali pročitao sam negdje na netu da je registrovanih navijača u čitavom svijetu oko 270 miliona, što je doista impresivno i vjerovatno opet daleko ispred drugih.
Zadnja izmjena: mk516, dana/u 13 mar 2013, 10:05, ukupno mijenjano 1 put.
Dođe vakat u kome pametan zašuti, budala progovori i fukara zaima!
DA...TACNA JE...A I NIJE...JER TO SU PRIJAVLJENI NAVIJACI...A AKO BI SVE GLEDALI OPET JE TIH PAR KLUBOVA NA CELU A OVI OSTALI...PA MALO JE TESKO POVJEROVATI U TO DA BAJERN IMA SAMO 24 MILIONA SMIJESNO ZAR NE??A NPR.ZA GALATU I FEBERBAHCE NAVIJA CIJELA TURSKA I ISTAMBUL I ZNAMO DA SAMO ISTAMBUL IMA 18 MILIONA STANOVNIKA A ZNA SE DA SU ONI OD 7 DO 77 GODINE SVI OPTERECENI FUDBALSJKIM NAVIJANJEM I ZNACI TO SVE NIJE BAS TAKO AL JEDNO JE SIGURNO DA JE MANCHESTER SA NE PRIJAVLJENIM NAVIJACIMA SIGURNO VISE 500 MILIONA )))SamoZeljo je napisao/la:Ne znam da li je ovo tacno ali za 10 godina ce Barca imati najvise, kad ova djeca porastu. Drugi ce biti Real.red devil88 je napisao/la:Ne znam koliko je ova lista tacna ali izgleda mocnoThe World’s Most Supported Clubs.
1. Manchester United (354 million fans)
2. FC Barcelona (270 million fans)
3. Real Madrid (174 million fans)
4. Chelsea (135 million fans)
5. Arsenal (113 million fans)
6. AC Milan (99 million fans)
7. Liverpool (74 million fans)
8. Inter Milan (49 million fans)
9. Bayern Munich (24 million fans)
10. Juventus (20 million fans)
11. Manchester City (18 millionfans)
12. Tottenham Hotspur (11millionfans)
13. Newcastle United (6 millionfans)
BAS TAKO....REAL NE VOLIM.TJ.MRZIM GA IZ DUBINE DUSE AL BARCA NIKAD NECE BITI KAO REAL I MANCHESTER..A NARAVNO NIKO NECE NIKAD BITI KAO MANCHESTER...JEDNOSTAVNHO IMAJU NAJBOLJU I NAJZANIMLJIVIJU HISTORIJU I JEDNOSTAVNO IGRAJU U KOLJEVCI FUDBALA A NE U NEKOJ SPANIJI,NJEMACKOJ IL DA NE PRICAM O ITALIJI...MISLIM DA BI JEDAN QPR ILI SWANSEA IZ ENGLESKE DEMOLIRAO RAJO VALEKANO IL NEKI FRAIBURG STO SU U VRHU TABELE U SVOJIM DRZAVAMAmk516 je napisao/la:Za 10 godina neće biti niti Messi-a, niti ijednog drugog igrača sadašnje postave FCB zbog kojeg/kojih su ta djeca i počela navijati za FCB.
lindegard je napisao/la:Netreba dva igraca treba jedan a Clevz bi bio dobra zamjena ali trenutno ima slabo dostupni tih igraca mozda taj Wanayama. Ja bi licno volio tu gledati Guarina iz Intera koji mi se stvarno svidja te ovih mladji nekoliko Strotman Cabay ova 3-4 igraca donijela bi nam tu sigurnost u veznom redu taj posjed lopte jer sve malo jace ekipe imaju na svojoj strani. Sad da igramo protiv Barse ne znam da li bi imali i 25% realno.xGGMU je napisao/la:Dosta gore od fizičkog je taj psihički umor, dalo se primjetiti po pasovima da nešto nije uredu sa ekipom, mislim po onim pasovima koji su bili nepromišljeni i neprecizni. Dosta grešaka, drago mi je što se utakmica završila pozitivnim rezultatom za nas, bilo bi previše izgubit CL, i kup u samo par dana. Iskreno, trebali bi poradit na tom posjedu, nema potrebe za prepuštanjem incijative koliko god da vodili protiv koje god ekipe igrali, posebno na Teatru Snova, treba nam taj mentalitet, samo punit mrežu! Doveli smo Kagawu, koji uz posjed lopte, može čuda činit. Nedostaje nam nažalost još jedan igrač uz Carricka koji bi mogao doprinijet tom stilu igre, to jest. dva igrača, jedan da može zamijenit Carricka i jedan da može igrat uz Carricka, bilo defanzivni ili ofanzivni vezni. Iskreno ni ne znam ko bi bio ta dobra adicija u sredini, jedino mi se Wanayama iz Celtica pokazao kao "nešto". Stvarno ne razumijem kako poslijednjih par sezona se "mučimo" u veznom redu. Sreća naša, što je Carrick u formi i što je konstantan te bez povreda! Ovo je naša najlošija utakmica u ovoj sezoni, barem po meni, al' već sledeću bi trebali odigrat kako treba. Ovo pokrećem diskusiju onako, ako neko ima voljan da napiše k'o bi nam donio to "nešto" što nam treba u sredini terena!
napokon mi se svida sto neko kritikuje nasu sredinu...vidjelo se u ovoj sezoni da ima tu i previse problema...ne znam da li ste gledali tekmu protiv sauthemptona...pa ljudi su nas naprosto unistili na sredini...cast svim igracima al imamo tanku sredinu...uvijek gubimo tu...i nismo toliko golova primili ove sezone zbog odbrane vec bas zbog sredine terena kaja ne obavlja svoj dio posla...nadam se da ce Fergi nekog da kupi...jednostavno rijetko kad imamo dominaciju u sredini..treba tu dva klasna igraca...
Welbeck displacing Rooney says A lot about his talent
Bryan Robson claims that Danny Welbeck is finding his strengths for Manchester United, despite the striker struggling to score so far this season...
Kad sam govorio da je Denny jak igrac, i veliki talenat.
Bryan Robson claims that Danny Welbeck is finding his strengths for Manchester United, despite the striker struggling to score so far this season...
Kad sam govorio da je Denny jak igrac, i veliki talenat.

Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Taj "problem" sredine terena imamo već par sezona sasvim sigurno, očigledno je to. Ove sezone manje više se pojavljivao u par utakmica, pretežno kad imamo vodstvo pa prepustimo incijativu kao da smo riješili uktamicu čim smo poveli. Imamo i spas u ovoj sezoni u vidu Carrick-a i u naletima forme Claverly-a i Anderson-a. Nažalost ostali smo i bez Fletcher-a i Scholes-a, stvarno "moramo" kupovati na ljeto u tom dijelu terena, barem još jednog igrača da igra uz Carricka, eventualno dva da imamo i zamjenu i odmor za Carricka. Meni se ponajviše sviđa Wanayama iz Celtica, sa obzirom na NEsposobnost naših krila ove sezone, ako nas to zadesi i sledeće, onda jednostavno počnemo ovako:MancoBoy je napisao/la: napokon mi se svida sto neko kritikuje nasu sredinu...vidjelo se u ovoj sezoni da ima tu i previse problema...ne znam da li ste gledali tekmu protiv sauthemptona...pa ljudi su nas naprosto unistili na sredini...cast svim igracima al imamo tanku sredinu...uvijek gubimo tu...i nismo toliko golova primili ove sezone zbog odbrane vec bas zbog sredine terena kaja ne obavlja svoj dio posla...nadam se da ce Fergi nekog da kupi...jednostavno rijetko kad imamo dominaciju u sredini..treba tu dva klasna igraca...
S tim da Rafael i Evra/Buttner/Fabio dobiju dosta ofanzivnije zadatke koje bi mogao nadoknadit Wanayama po potrebi, dosta dobar je i u skok igri, jak je na nogama, mislim da bi bio odlična adicija ekipi i ima samo 21 godinu.Kao što si i napisao, primili smo dosta golova prvenstveno zbog toga što nam neke nižerazredne ekipe nadjačaju sredinu terena, što bi Wanayama mogao nadoknadit. Plus bi Ferguson dobio mnoštvo novih mogućnosti i formacija da igra, treba svakako zaboravit klasičnu 4-4-2 formaciju.------------DDG-----------
Rafael---Rio---Vidić---Evra
--------Wanayama------
--Carrick------Claverly--
----------Kagawa--------
-----RVP------Rooney---
Ostale moguće opcije su:
Kevin Strootman, 23 godine, trenutni klub:PSV Eindhoven
njega nisam imao priliku toliko gledat, pa ni ne znam kakav je, navodno bi se uklupio fino u našu ekipu. Sposoban da igra sve pozicije u sredini terena od defanzivnog do ofanzivnog veznog, uz to mlad i nije preskup a jako talentovan momak, uz to bi mu mogli Buttner i Robin reć kakvu lijepu riječ, pa da nam se pridruži

Arturo Vidal“Strootman has had a good time in Eindhoven, but he decided that he wants to prove himself in a better league. If an agreement is able to be reached with a potentially interested club, PSV will allow Kevin to leave in January.”
njega sam zaboravio, napišem o njemu nešto kad mi ne bude mrsko

Luka Modrić, 28 godina, trenutni klub:Real Madrid
svima nama poznati Luka Modrić, zasigurno bi ga bilo lijepo vidjeti uz Carricka na sredini terena, ali koliko je realan ovaj transfer, barem po medijima se spominje. Iako nam je Gojko Veličanstveni uvalio veličanstven pogodak na OT, opet bi ga bilo lijepo dovestu u ekipu, ali po meni tek ako ne uspijemo dovesti nekog mlađeg i zavisno od cijene...
Yohan Cabaye, 27 godina, trenutni klub:Newcastle United
Nisam obraćao preivše pažnju na njega, ali mnogim navijačima Manchester Uniteda je poželjan, a i Fergie je svojevremeno imao visoko mišljenje o njemu.
I onda još hrpa nerealnih opcija: čovjek koji bi riješio sve naše probleme u sredini terena, sunarodnjak Miralem Pjanić, i svi ostali veći transferi tipa Gotze, Reus, Ozil, itd. itd. koji se neće dogodit

Taktički smo uspijeli nadigrat Real Madrid te bi ih prošli da Cakir nije imao drugarčije namjere ( svu familiju!!) ali mislim da nemamo dovoljno u sredini terena, da osvojimo CL, barem ne pored Barcelone. Nadam se da će iz tog a i iz razloga što nam je to očikledan problem poslijendjih par sezona, Ferguson učinit nešto, potpisat nekog... Ako uspijemo potpisat Ronalda, ovaj post je čista glupost, igrat ćemo najjači fudbal na svijetu i pobjeđivat ćemo sve sa bar +3 razlikePrvi izbor: Carrick i Cleverley
Drugi izbor: Anderson
Treći izbor: Jones, Powell i Giggs te Fletcher( ako se oporavi).

Da sumiram;
Wanayama i Strootman su dugogodišnja riješenja i odlična adicija ekipi
Modrić i Cabaye su riješenaj na par sezona, isto tako odlična adicija i uz njih bi Powell se uspio razvit u world class igrača, što priželjkujem

@trxel
Welbeck je očigledan talenat, sa još mnogo prostora za napredovanje, nadam se u segmentu postizanja golova, dobijat će on još dosta više šansi, u napadu stvarno imamo odličan potencijal i dosta opcija

The little boy inside me was screaming ‘Manchester United’. United breathes football” — Robin van Persie
MUFC - It's a religion!
MUFC - It's a religion!
Gledano po prosjeku prodaje dresova u posljednjih 5 godina, Real i United su prodali po 1.4 miliona a na trecem mjestu je Barca sa 1.15. (Ronaldo prodaje najvise dresova, mislim kao pojedinac) Za narednih 5 godina se ocekuje drugacija slika jer Barca vise napreduje. Broj navijaca se u neku ruku moze/treba podudarati sa prodajom dresova.mk516 je napisao/la:Za 10 godina neće biti niti Messi-a, niti ijednog drugog igrača sadašnje postave FCB zbog kojeg/kojih su ta djeca i počela navijati za FCB.
Nema vise ni Bergkampa pa ona djeca koja su ga tada volila danas navijaju za Arsenal. To ti pricam. Djeca porastu a ljubav prema klubu ostane. Arsenal prosjecno prodaje po 800 hiljada dresova (prosjek za zadnjih 5 sezona).
Zato kazem, kad ova djeca koja su sada zaludjena Barcelonom porastu, slika ce biti drugacija.
Bilo je spekulacija da je Nike spreman pomoci Unitedu da dovede Ronalda. Ne mogu da podnesu da igrac kojem su oni sponzor prodaje dresove Adidasa (Reala).
Vise bi mi zao bilo da je Barca ispala. Onda bi imali jedinstvenu priliku da osvojimo LP. Ovako...Ima sljedeca sezona.EmirSioux89 je napisao/la:Kako mi je žao što smo ispali![]()
Pozelio sam da nas vidim u 1/2 il finalu.Kad vidim ko je sve prosao place mi se
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Nakon pregledavaja video materijala FA je odlučila da neće teretit Ferdinanda!Manchester United defender Rio Ferdinand will not face action over a tussle with Chelsea's Fernando Torres in Sunday's FA Cup quarter-final.
@Cartman
da, istog smo mišljenja, ovako mi je svejedno, u nastavku takmičenja navijam za Dortmund, Galata.
The little boy inside me was screaming ‘Manchester United’. United breathes football” — Robin van Persie
MUFC - It's a religion!
MUFC - It's a religion!
dobre vijesti:
Manchester United potrošit će 500.000 funti na novi travnjak koji bi tokom ljeta trebao biti postavljen na Old Traffordu.
Alex Ferguson zatražio je od kluba novu travu budući da je sadašnji teren nekoliko puta ove sezone bio potopljen i blatnjav, posebno oko Božića. United je prijašnjih godina već potrošio oko pola miliona funti na održavanje postojećeg travnjaka, ali sada su u klubu odlučili postaviti potpuno novi napravljen od trave i plastike. Taj posao obavit će holandska tvrtka Desso koja je već ugradila travnjake Wembleyu, Arsenalu, Tottenhamu i mnogim drugima, a radovi bi trebali započeti nakon posljednje utakmice na Old Traffordu 12 maja.

Manchester United potrošit će 500.000 funti na novi travnjak koji bi tokom ljeta trebao biti postavljen na Old Traffordu.
Alex Ferguson zatražio je od kluba novu travu budući da je sadašnji teren nekoliko puta ove sezone bio potopljen i blatnjav, posebno oko Božića. United je prijašnjih godina već potrošio oko pola miliona funti na održavanje postojećeg travnjaka, ali sada su u klubu odlučili postaviti potpuno novi napravljen od trave i plastike. Taj posao obavit će holandska tvrtka Desso koja je već ugradila travnjake Wembleyu, Arsenalu, Tottenhamu i mnogim drugima, a radovi bi trebali započeti nakon posljednje utakmice na Old Traffordu 12 maja.

MUFC - It's a religion!
MUFC - It's a religion!
Upitan da li United mora ubaciti u punu brzinu (bez obzira što su na vrhu tabele) Sir Alex je odgovorio: "Možda si upravu. Mislim da se možemo poboljšati u tome što ne dovršavamo posao na terenu.
"Pobijedili smo Wigan 4-0 u dva navrata ali to su jedine utakmice koje smo dobili na taj način. Očekujem više takvih pobjeda. Prošle godine pobijedli smo Wolves 5-0, Wigan, Bolton i Fulham, i pobijedli smo Arsenal 8-2 također.
Međutim, takve rezultate ne viđamo ove sezone.
Nadam se da će toga još biti i da ćemo pronaći taj UBILAČKI INSTIKT koji su naši timovi imali u prošlosti."
"Pobijedili smo Wigan 4-0 u dva navrata ali to su jedine utakmice koje smo dobili na taj način. Očekujem više takvih pobjeda. Prošle godine pobijedli smo Wolves 5-0, Wigan, Bolton i Fulham, i pobijedli smo Arsenal 8-2 također.
Nadam se da će toga još biti i da ćemo pronaći taj UBILAČKI INSTIKT koji su naši timovi imali u prošlosti."
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Kao da svi zaboravljaju da smo takvom igrom prosle sezone cesto dozivljavali neugodne samare. Ispali iz CL prije reda, "izbili" sami sebi titulu iz ruku...Dex je napisao/la:Upitan da li United mora ubaciti u punu brzinu (bez obzira što su na vrhu tabele) Sir Alex je odgovorio: "Možda si upravu. Mislim da se možemo poboljšati u tome što ne dovršavamo posao na terenu.
Po meni, mi ne smijemo sa ranjivom odbranom igrati previse ofanzivno. Da, u zadnje vrijeme ista i ne djeluje kao nesto pretjerano losa ali je cinjenica da smo primili previse golova za ovaj dio sezone. Recimo, Stoke i Everton su primili svega 4 gola vise, Swansea 5... To nam se kao glavnom kandidatu za titulu nije smjelo desiti. Tako da igre, ne toliko i krajnji rezultati, od starta prosle sezone recimo nebi smjele ponavljati. Onakvi "ataci" na gol protivnika ostavljaju previse prostora na nasoj polovici pa je ionako nesigurna odbrana na jos vecem testu. Ne znam zasto se ljudi bune protiv neubjedljive igre Uniteda, nije istina da mi zabijamo malo golova, mi primamo previse i u tome je problem. Na pamet mi pada odmah ona tekma sa Readingom gdje smo sebi dozvolili da nam zabiju 3 gola u prvom dijelu, ali i tu smo uspjeli zabiti vise. Newcastle kuci isto. Dakle, taj ubilacki instikt o kojem je rijec itekako postoji trenutno u napadu Manchester Uniteda ali je odbrana previse grijesila ove sezone pa to nije moglo doci do izrazaja.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
Mislim zato sto Anderson nema samo dobre trenutke, nego kada igra konstatno on je u dobroj formi, a ne igra konstatno zbog povreda to je istina...koliko se sjecam on nije klasicni centralni vezni i nije nikada prije igrao CM dok nije dosao u United, ipak kada je dosao odlicno je obavljao funkciju i igrao centralnog veznog JER JE IGRAO KONSTATNO, igrao je i u finalu Lige Prvaka...vecina navijaca kaze da Anderson mnogo grijesi, i to je na nekin nacin tacno, ali niko se ne pita zasto je to tako? Mozda zato jer Anderson je tip i graca koji ide samo naprijed, ne pelja loptu i ne odigrava pasove samo sa zadnjom linijiom. Mozda zato sto Anderson igra brze, cesto ulazi u dribling, tacnije osvaja teren zajedno sa loptom (trececi), odigrava rizicne pasove kojima stvara prilike, ali nisu od svih njih uspjesni sto je i logicno.xGGMU je napisao/la: Zašto to misliš? Pored mnogih drugih on nije prvi izbor SAF-a. On ima te trenutke dobre forme ali se pretežno završe nekom nejgovom povredom ili nespremnošću da održi tu formu bilo trkački, ili u smislu dobrih igara, jednostavno mislim da je Fergie izgubio strpljenje i volju sa Andersonom, sve u svemu, on može biti zamjena, a nikako naš izlaz iz problema koji imamo po pitanju u sredini terena. Ako a nadam se da hoćemo, dovedemo nekog top top igrača sredine terena, Anderson tu može ostat kao zamjena, Carrick kao prvi izbor i Claverly kao drugi, iz razloga što smo ostali bez Fletchera i Scholesa, a Giggsa ne treba forsirati u sredini terena ako tu već imamo igrače...
Za mene je on igrač koji nije ispunio svoj talent!
Ne znam po cemu je Tomica bolji od njega, osim mozda u fizickoj spremnosti, i volio bih da mi posaljes ako si raspolozen u poruci neke asistencije Tomice...
Anderson po meni igra previse defanzivno da bi dokazao sta on zapravo moze...eto iznio sam svoje misljenje, odnosno obrazlozenje vec ranije iznesenog misljenja i tvrdnje
ako se ne varam u junu igramo prijateljsku utakmicu, tj legende uniteda protiv legendi reala na old traffordu, tako da ce za postavljanje novog terena imati 3,4 sedmice najvise. ne razumijem se previse u te stvari, tako da ne znam koliko je vremena dovoljno da se sve fino napravi.xGGMU je napisao/la:dobre vijesti:
Evo Čakir sudi Hrvatska - Srbija, tu nam je prilika da se svi kolektivno okupimo na tekmu i onda zamaskirani uletimo da prozborimo koju sa njim 

samo nemojte se obuci u hrvatske boje da nas en izbaceBenop je napisao/la:Evo Čakir sudi Hrvatska - Srbija, tu nam je prilika da se svi kolektivno okupimo na tekmu i onda zamaskirani uletimo da prozborimo koju sa njim

Cleverley je napisao/la:u petak

sta je sa machedom jel dao i jedna go 

FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
los, bez ikakvog ucinka, 8 meceva, 7 puta ulazio s klupe, imao samo jedan start i to protiv lazia nekidan ako se ne varam. mislim da je za njega championship plafon.
jesi ti napacen , dragi Bozepetriot je napisao/la:Cleverley je napisao/la:u petak![]()
![]()
![]()
![]()
e bivsi sto ucini..u petak
![]()
![]()

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.