RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Ma bit će to dobro na ljepšem terenu,imamo brze igrače koji mogu donijeti prednost kroz neku kontru na gostovanju.Samo igrači moraju perlomiti u glavi da mogu i siguran sam da će biti bodova sa gostovanja.
Nažalost godinama se ponavlja isto,primamo golove kao da u gostima igra neka druga ekipa, i dok je tako borba za optsanak u PL je neminovnost.Napredak bi bio da ova ekipa ostane na okupu i iduću sezonu a ne da dovodimo deset novih igrača kao i uvijek.Valjda će i uprava shvatiti da se nemože ovako iz sezone u sezonu,mislim da bi jedan izlazak u evropu vratio Velež u život,a bogami inavijače.VELEŽ DO GROBA
Nažalost godinama se ponavlja isto,primamo golove kao da u gostima igra neka druga ekipa, i dok je tako borba za optsanak u PL je neminovnost.Napredak bi bio da ova ekipa ostane na okupu i iduću sezonu a ne da dovodimo deset novih igrača kao i uvijek.Valjda će i uprava shvatiti da se nemože ovako iz sezone u sezonu,mislim da bi jedan izlazak u evropu vratio Velež u život,a bogami inavijače.VELEŽ DO GROBA
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
- Titova-Juga
- Kontakt:
Nemoj da se ko uvrijedi ali mi je prosto muka od istih ili sličnih postova o Veležu svake j... sezone !
Pa kakva ista ekipa ljudi moji ? Naša realnost već dvije decenije je da svaku sljedeću sezonu imamo 6 ili 7 novih prvotimaca u ekipi, a tako će biti i naredne... Onaj ko kaže suprotno, laže, prije svega sebe pa sve ostale oko sebe!
Pa kakva ista ekipa ljudi moji ? Naša realnost već dvije decenije je da svaku sljedeću sezonu imamo 6 ili 7 novih prvotimaca u ekipi, a tako će biti i naredne... Onaj ko kaže suprotno, laže, prije svega sebe pa sve ostale oko sebe!
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
-
RodjeniiBrato
- Kontakt:
Ćemalović: Pobijedilo je naše zajedništvo
Mirza Ćemalović ponovo je bio superioran i efikasan. U maniru klasnog centarfora Ćemalović je bio najsnalažljiviji u Čelikovom kaznenom prostoru i postigao gol za vodstvo svog tima.
Bio je to osmi Ćemalovićev gol ove sezone, čime je na listi strijelaca dostigao Sašu Kajkuta i Zorana Beloševića.
"Sretan sam što sam nastavio tamo gdje sam stao prije neugodne povrede koljena. Zahvalan sam Bogu i porodici na svemu što sam do sad postigao", kaže mladi Veležov napadač.
Iako su uslovi za igru bili izuzetno teški Rođeni su smogli snage i vratili se u život nakon izjednačujućeg pogotka u 60. minutu susreta.
"Borili smo se svi do jednog. Pobijedilo je naše zajedništvo, drago mi je zbog svih momaka. Utakmica je bila od velike važnosti, a uslovi za igru izuzetni teški. Na kraju smo zasluženo upisali trijumf dokazavši da smo kvalitetan i dobro posložen tim."
Naredna Veležova prepreka je prijedorski Rudar, tim koji na četiri posljednja meča protiv Veleža trijumfovao isto toliko puta. "Pobjedom nad Čelikom vratila se pozitivna atmosfera, tako da u Prijedor idemo uz dosta optimizma i nadu da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima", kazao je za kraj Ćemalović.
Mirza Ćemalović ponovo je bio superioran i efikasan. U maniru klasnog centarfora Ćemalović je bio najsnalažljiviji u Čelikovom kaznenom prostoru i postigao gol za vodstvo svog tima.
Bio je to osmi Ćemalovićev gol ove sezone, čime je na listi strijelaca dostigao Sašu Kajkuta i Zorana Beloševića.
"Sretan sam što sam nastavio tamo gdje sam stao prije neugodne povrede koljena. Zahvalan sam Bogu i porodici na svemu što sam do sad postigao", kaže mladi Veležov napadač.
Iako su uslovi za igru bili izuzetno teški Rođeni su smogli snage i vratili se u život nakon izjednačujućeg pogotka u 60. minutu susreta.
"Borili smo se svi do jednog. Pobijedilo je naše zajedništvo, drago mi je zbog svih momaka. Utakmica je bila od velike važnosti, a uslovi za igru izuzetni teški. Na kraju smo zasluženo upisali trijumf dokazavši da smo kvalitetan i dobro posložen tim."
Naredna Veležova prepreka je prijedorski Rudar, tim koji na četiri posljednja meča protiv Veleža trijumfovao isto toliko puta. "Pobjedom nad Čelikom vratila se pozitivna atmosfera, tako da u Prijedor idemo uz dosta optimizma i nadu da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima", kazao je za kraj Ćemalović.
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶
Sad da osiguramo Ćemaloviću ugovor na 3-4 godine,malo marketinga solidan menadžer i da on nastavi ovako igrati, i eto jednog normalnog transfera.A ne dam sve što iole vrijedi odlazi za sitne novce, i da stalno moramo ispočetka. Pravo je čudo sa ovakvim radom uprave(ne samo ove) uopšte i opstajemo u PL.Mada ima dosta i objektivnih razloga(stalno se mora ulagati u stadion isl.) ipak jednom se mora stati sa praksom dovođenja 10-ak novih igrača svake sezone.Pa rezultati mlađih kategorija(kadeti,juniori) su još gori,gledajući te rezultate nema nas nigdje.
Uvjek je isto, pred sezonu isplivaju određeni problemi i vuku se cijelu sezonu i tako nazad 10-ak godina.Dokle ovako bog samo zna.Red Army Jablanica
Uvjek je isto, pred sezonu isplivaju određeni problemi i vuku se cijelu sezonu i tako nazad 10-ak godina.Dokle ovako bog samo zna.Red Army Jablanica
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
-
VelezuSrcu
- Kontakt:
Pozdrav svima. Napravio sam nalog ovde povodom jednog pitanja, a to je: Gde mogu da kupim dres Veleža?
Naravno ne živim u mostaru već u srbiji tačnije u kruševcu i želim za rodjendan starom da kupim dres jer je on pre nego što je došao u srbiju bio vatreni navijač veleža i pokazivao mi je slike i karte sezonske i sve, ali nema ni jedan dres veleža.I stvarno bi bio dobar poklon za rodjendan. Tako da ko god može da mi kaže kako da kupim dres bio bih mu zahvalan do neba. Hvala vam puno.
Naravno ne živim u mostaru već u srbiji tačnije u kruševcu i želim za rodjendan starom da kupim dres jer je on pre nego što je došao u srbiju bio vatreni navijač veleža i pokazivao mi je slike i karte sezonske i sve, ali nema ni jedan dres veleža.I stvarno bi bio dobar poklon za rodjendan. Tako da ko god može da mi kaže kako da kupim dres bio bih mu zahvalan do neba. Hvala vam puno.
nazalost majstore neces nigdje moc nabavit dres osim u lokalu uprave veleza u mostaru, ako si voljan skoknut do mostara po dres onda mozes nabavit inace bogami tesko! inace ni meni nije jasno sto nema internet shop da se moze narucit dres van mostara racunajuci da toliko ljudi koji navijaju za velez zive u raznoraznim drzavama po svijetu! jednostavno nelogican potez uprave veleza jer bi taj sop mogao stavit vrlo potrebne pare u kasu kluba!VelezuSrcu je napisao/la:Pozdrav svima. Napravio sam nalog ovde povodom jednog pitanja, a to je: Gde mogu da kupim dres Veleža?
slazem se malom treba dat sto duzi ugovor jer nam je uz hebibovica trenutno najbolja opcija za zaradu na transferu, mladi su i jedan i drugi a isticu se na terenu! ako cemo igdje uzet pare na transferu onda je to na cemalovica i mozda hebibovicu! sto se tice zadrzavanja igrackog kadra ja mislim da sad imamo bolju priliku nego ikad, plate solidne i redovne i nista se igracima neduguje! onda o mladjim kategorijama, juniori jesu katastrofa ali kadete netreba stavljat u isti kos sa njima, oni su peti na tabeli i dva boda im je do treceg mjesta i mogli bi konacno imat vrlo uspjesnu sezonu!emil02in je napisao/la:Sad da osiguramo Ćemaloviću ugovor na 3-4 godine,malo marketinga solidan menadžer i da on nastavi ovako igrati, i eto jednog normalnog transfera.A ne dam sve što iole vrijedi odlazi za sitne novce, i da stalno moramo ispočetka. Pravo je čudo sa ovakvim radom uprave(ne samo ove) uopšte i opstajemo u PL.Mada ima dosta i objektivnih razloga(stalno se mora ulagati u stadion isl.) ipak jednom se mora stati sa praksom dovođenja 10-ak novih igrača svake sezone.Pa rezultati mlađih kategorija(kadeti,juniori) su još gori,gledajući te rezultate nema nas nigdje.
-
vivaILchelik
- Kontakt:
Da li ce neko postaviti snimak utakmice Velež - Čelik na interent?
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH
Nije da nema internet shopa, vec nema ni nicega. Kupio sam clansku kartu davno u novembru i jos je nisam dobio. Okej, u Kanadi sam, ali i da su je poslali u plutajucoj boci, vec bi stigla.mikki21 je napisao/la:nazalost majstore neces nigdje moc nabavit dres osim u lokalu uprave veleza u mostaru, ako si voljan skoknut do mostara po dres onda mozes nabavit inace bogami tesko! inace ni meni nije jasno sto nema internet shop da se moze narucit dres van mostara racunajuci da toliko ljudi koji navijaju za velez zive u raznoraznim drzavama po svijetu! jednostavno nelogican potez uprave veleza jer bi taj sop mogao stavit vrlo potrebne pare u kasu kluba!VelezuSrcu je napisao/la:Pozdrav svima. Napravio sam nalog ovde povodom jednog pitanja, a to je: Gde mogu da kupim dres Veleža?
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
- Titova-Juga
- Kontakt:
Pirke je napisao/la:Nije da nema internet shopa, vec nema ni nicega. Kupio sam clansku kartu davno u novembru i jos je nisam dobio. Okej, u Kanadi sam, ali i da su je poslali u plutajucoj boci, vec bi stigla.mikki21 je napisao/la:nazalost majstore neces nigdje moc nabavit dres osim u lokalu uprave veleza u mostaru, ako si voljan skoknut do mostara po dres onda mozes nabavit inace bogami tesko! inace ni meni nije jasno sto nema internet shop da se moze narucit dres van mostara racunajuci da toliko ljudi koji navijaju za velez zive u raznoraznim drzavama po svijetu! jednostavno nelogican potez uprave veleza jer bi taj sop mogao stavit vrlo potrebne pare u kasu kluba!VelezuSrcu je napisao/la:Pozdrav svima. Napravio sam nalog ovde povodom jednog pitanja, a to je: Gde mogu da kupim dres Veleža?
Pa ja sam svoju u Mostaru čekao mjesec ipo dana, dovoljno ti je to... Fuj !
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Ja sam isto svoju u Mostaru cekao 2 mjeseca 
-
Crvenarmija
- Kontakt:
Nakon prve pobjede u 2013. i prekida crnog niza od četiri vezane utakmice u kojima je upisan poraz u Veležu se - lakše diše.
U Vrapčićima je u 17. kolu pao Čelik, a treneru Ibri Rahimiću - pao je kamen sa srca.
- Nismo mi loše igrali, ali stalno smo pravili greške zbog kojih bi gubili. Protiv Čelika to možda nije bila neka igra za oko, ali smo odradili sve kako smo se dogovorili, najvažnija su tri boda, rekao je šef struke.
Velež se još nije izvukao, ali situacija sada djeluje bolje.
- Sa ovom pobjedom, pozitivnim rezultatom u Prijedoru u slijedećem kolu i domaćom pobjedom protiv Gradine nakon toga moći ćemo odahnuti. Sa tih sedam bodova situacija će ipak djelovati bolje, dodao je.
U Vrapčićima je u 17. kolu pao Čelik, a treneru Ibri Rahimiću - pao je kamen sa srca.
- Nismo mi loše igrali, ali stalno smo pravili greške zbog kojih bi gubili. Protiv Čelika to možda nije bila neka igra za oko, ali smo odradili sve kako smo se dogovorili, najvažnija su tri boda, rekao je šef struke.
- Sa ovom pobjedom, pozitivnim rezultatom u Prijedoru u slijedećem kolu i domaćom pobjedom protiv Gradine nakon toga moći ćemo odahnuti. Sa tih sedam bodova situacija će ipak djelovati bolje, dodao je.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
[quote="Crvenarmija"]Nakon prve pobjede u 2013. i prekida crnog niza od četiri vezane utakmice u kojima je upisan poraz u Veležu se - lakše diše.
- Sa ovom pobjedom, pozitivnim rezultatom u Prijedoru u slijedećem kolu i domaćom pobjedom protiv Gradine nakon toga moći ćemo odahnuti. Sa tih sedam bodova situacija će ipak djelovati bolje, dodao je.[/quote
hahhahaha moj Ibro-šta te još čeka od ove izjave najbolje zvuči ovo najvažnija su tri boda, rekao je šef struke.
- Sa ovom pobjedom, pozitivnim rezultatom u Prijedoru u slijedećem kolu i domaćom pobjedom protiv Gradine nakon toga moći ćemo odahnuti. Sa tih sedam bodova situacija će ipak djelovati bolje, dodao je.[/quote
hahhahaha moj Ibro-šta te još čeka od ove izjave najbolje zvuči ovo najvažnija su tri boda, rekao je šef struke.
čestitke ekipi....ovo nam je trebalo da konačno pročepimo...očekujem još bolje partije...
vidim da rade na drenaži stadiona, to podržavam...
vidim da je na utakmici bilo dosta poznatih lica, i to premijer Nikšić, direktor Tanović, sekretar Bevanda, Enver Marić, i dr...
vidim da rade na drenaži stadiona, to podržavam...
vidim da je na utakmici bilo dosta poznatih lica, i to premijer Nikšić, direktor Tanović, sekretar Bevanda, Enver Marić, i dr...
i ja sam to primjetio i bas me je cudilo, odakle bevande???? niksic redovan, tana normalno isto, mara kad je god u mostaru skokne i na tekmu ako velez igra ali bevanda to mi je u najmanju ruku iznenadjujuce!!!!AlemC85 je napisao/la:čestitke ekipi....ovo nam je trebalo da konačno pročepimo...očekujem još bolje partije...![]()
vidim da rade na drenaži stadiona, to podržavam...![]()
mikki21 je napisao/la:i ja sam to primjetio i bas me je cudilo, odakle bevande???? niksic redovan, tana normalno isto, mara kad je god u mostaru skokne i na tekmu ako velez igra ali bevanda to mi je u najmanju ruku iznenadjujuce!!!!AlemC85 je napisao/la:čestitke ekipi....ovo nam je trebalo da konačno pročepimo...očekujem još bolje partije...![]()
vidim da rade na drenaži stadiona, to podržavam...![]()
vidim da je na utakmici bilo dosta poznatih lica, i to premijer Nikšić, direktor Tanović, sekretar Bevanda, Enver Marić, i dr...![]()
![]()
mozda Bevanda doso sa Igorom Musom starim Velezovcem
IDEMOOOOOOO RODJENIIIIIIIIIIIII
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Je l' može neko od onih koji nešto više prate Velež i situaciju u i oko vašeg kluba da mi se javi na PP, imam pitanje?!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Velež nikad nije sam: Navijači širom svijeta skupljaju novac za omladinski pogon
Autor: Sport Centar
Datum: 2013-03-12 15:59:15
Nakon što su navijači Veleža uspješno odranizovali "Crvenu noć" prošle godine u Americi, isto će uraditi i ove godine, a skeptakl će se dogoditi u Holandiji 27. aprila. Baš kao i prošle godine krenula je akcija prikupljanja novčanih sredstava za Rođene.
Prošle godine u oči "Crvene noći" krenula je akcija prikupljanja novčanih sredstava kojima je kupljen autobus Rođenima, a ove godine sva sredstva bit će usmjerena u omladinski pogon mostarskog velikana.
Ovo je vema lijep gest navijača Veleža. Prije mjesec dana juniorski tim Rođenih dobio je trenerke, a sada će cijeli omladinski pogon imati bolje uslove zahvaljujući trudu navijača i tako mogu očekivati i bolje rezultate.
Ovom akcijom navijači Veleža širom svijeta žele pokazati da Rođeni nikada nisu sami i da oni drugog kluba nemaju. Nakon uspješne prošlogodišnje akcije, može se nadati da će uspjeti i ova.
Autor: Sport Centar
Datum: 2013-03-12 15:59:15
Nakon što su navijači Veleža uspješno odranizovali "Crvenu noć" prošle godine u Americi, isto će uraditi i ove godine, a skeptakl će se dogoditi u Holandiji 27. aprila. Baš kao i prošle godine krenula je akcija prikupljanja novčanih sredstava za Rođene.
Prošle godine u oči "Crvene noći" krenula je akcija prikupljanja novčanih sredstava kojima je kupljen autobus Rođenima, a ove godine sva sredstva bit će usmjerena u omladinski pogon mostarskog velikana.
Ovo je vema lijep gest navijača Veleža. Prije mjesec dana juniorski tim Rođenih dobio je trenerke, a sada će cijeli omladinski pogon imati bolje uslove zahvaljujući trudu navijača i tako mogu očekivati i bolje rezultate.
Ovom akcijom navijači Veleža širom svijeta žele pokazati da Rođeni nikada nisu sami i da oni drugog kluba nemaju. Nakon uspješne prošlogodišnje akcije, može se nadati da će uspjeti i ova.
Da je skupiti nešto para pa srediti onu travu u Sjevernom logoru, osevapili bismo se svi. Ono je katastrofa teren a kada kiša padne, nema treniranja ni 2, 3 dana poslije toga. Uglavnom, za šta god da se skucamo- treba organizator akcije sam da utroši tu lovu na nešto korisno a ne davati u klub jer hiljadu puta su nas tako preveslali. Ne vjerujem im još, trebaju se baš dokazati za takve stvari. Kao što se bus kupio, tako i sve ostalo dok ne pokažu da im se može vjerovati.
1922 & 1878
'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
pozdrav rodjenim ma gdje bili---VELEZ DO GROBA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.