FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Bonus
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bonus » 13 mar 2013, 20:48

hajd ne kenjajte previše :x ....preglupo iskljucenje Bekrića je totalno poremetilo citavu tekmu i koncepciju i formaciju i taktiku.
Imali smo sreće, ali rezultat ostaje otvoren za revanša...sa jednim golom u gostima smo jako blizu finala.
Šta panicite koji q :shock: ova ekipa se još traži u formi, trenutno ni blizu prave forme, vjerujmo Amaru koji ce SIGURNO donijeti barem jedan trofej ove godine -a možda i oba.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 13 mar 2013, 20:50

Ne znam momci sta reci, iskreno. Kriza nam je trenutno medu redovima. Nismo nista naucili iz gresaka sa prijasnjih duela. Protiv Travnika sreca nas pogledala, u Banja Luci platili ceh, danas nas je opet sreca u veoma dobro Antonovica pomazila. Ljudi su tri zicera imali i nisu iskoristili, a misljenja sam da su vec izgubili kup zbog toga.

Moramo se trznuti. Ne bi valjalo da opet cekamo neke los rezultat pa da se trznemo...

Danas ubjedljivo najbolji Antonovic i mislim da u ovom trenutku od zasluzuje kapitesku traku. Pored njega moram pohvaliti nasa oba beka...

EDIT: Evo koliko mogu da vidim, jos gore reflektori na Grbavici. Izgleda da je Amar poceo poduzimati mjere...

sony_TM
Kontakt:

Post Postao/la sony_TM » 13 mar 2013, 20:51

Loše, veoma loše.

Biće veoma teško u Mostaru ako ćemo pružit' opet 'vako lošu partiju. Možda se neki neće složiti, al' realno gledajući u ovom meču smo imali mnogo sreće. Gosti su pružili mnogo više i zaslužili su pobjedu, al' eto.
Ž '21!

Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

santafe
Kontakt:

Post Postao/la santafe » 13 mar 2013, 20:51

3 utakmice jedan gol nula asistencija nije to tako ni lose kad vidis ko je izborio mjesto u zelji

vatreni
Kontakt:

Post Postao/la vatreni » 13 mar 2013, 20:52

Šta vam je ljudi.U nedjelju imate priliku da Želju vratite u pobjednički kolosijek.Dolazi vam slabašna Zvijezda koju ste jesenac pregazili u Gradačcu,sada domaći teren i prilika da reprizirate sa Banje golijadu. :lol: :lol: :lol:

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 13 mar 2013, 20:53

Zeljin najveci problem je prelosa klupa na kojoj nepostoji igrac koji je u stanju podici nivo igre,to je veliki problem ove ekipe ja mislim da cete se sloziti sa mnom,igra se moze podici vremenom,ali definitivno ova trojka koja fali za razliku od prosle godine(mislim na Besliju i Zebyu plus povrijedjeni Kvesic se uveliko osjeti ,jel definitivno uzasno izgleda to sto na klupi ima Osim,nakon Banja Luke sam ovo odma rekao jel sam prije utakmice procitao sastave Borca i Zelje tj rezerve i stvarno sam se zapitao o cemu se ovdje radi,ko to moze pomoci sa klupe :|

Inace rezultat nije los za revans sto se tice Zelje,opet imaju sve u svojim rukama tj jednostavno nesmiju da izgube,ako izgube sami su si krivi,hocu da kazem nece ih poremetiti nikakvi golovi u gostima i slicno,zbog toga mislim da je ovo i dobar rezultat s obzirom na to kako je sve ovo izgledalo,i da su mogli i izgubiti,Zrinjski tek poceo bolje da igra kad je omjer na terenu bio 10-10 jel su tek zadnjih 15 tak minuta bili ekipa koja je puno bolje izgledala,neznam sta se desavalo sa domacinima na kraju kad su najvise trebali da stisnu oni su stali i Zrinjski je bio taj koji je cak sta vise ganjao taj gol na kraju :| dal su domaci ostali bez snage ili nesto,neznam ali iskreno gosti su svijezije izgledali u finisu vjerovatno to ima veze i sa crvenim,ali ocekivao sam atake Zelje na kraju medjutim nista od toga
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 13 mar 2013, 20:55, ukupno mijenjano 1 put.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

sony_TM
Kontakt:

Post Postao/la sony_TM » 13 mar 2013, 20:53

Protiv Zvijezde maksimalno ozbiljno ući u susret, te probat' pružit' što bolju partiju. 1921!
Ž '21!

Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 13 mar 2013, 20:58

Kriza je morala doci kad tad, bolje za nas da smo sad u krizi nego kad se budu koplja lomila.
FKŽ !

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 13 mar 2013, 20:59

Utakmicu sam gledao na TVu. Prvih pola sata smo bili bolji i po meni igrali dosta lijepo. Zrinjski se branio. Onda sudija stupa na scenu i opravdano daje Bekriću crveni karton. Zašto kažem sudija stupa na scenu, pa jednostavno jer je par minuta nakon toga pred njegovim očima Šćepanović opalio Smajića laktom u bradu. To je za crveni, a on ne svira ni faul. Nakon toga jedan igrač u duelu nagazi Smajića, sudija opet gluh. Vasilića frajer opali laktom namjerno u pluća, a u drugom Adilović dobija lakat u oko i onda napokon žuti za Zrinjski. Da je Šćepanović dobio crveni ne bi morali igrati 40 minuta sa igračem manje.

Igrači su se borili koliko su mogli-istrošili se i čak drugi žuti za igrača zrinjskog je za crveni, jer je glupo udariti nogom čovjeka u stomak-pluća. Do tog trenutka su naši igrači već poprilično bili istrošeni.

Zatim pred sami kraj utakmice sudija ne svira penal za Zrinjski, valjda misleći da je igraču Zrinjskog lakše pogoditi sa sedam, nego sa jedanaest metara skoro prazan gol. U šesnaestercu nema prednosti.
Zbog još niza grešaka sudija je zaslužio duže hlađenje.

Bez obzira što nismo pobjedili, vjerujem u prolaz. Zrinjski nas nije mogao dobiti sa igračem više i to dosta govori.

Da se razumijemo nisam ni ja zadovoljan tokom utakmice, nakon 30. minute, al' šta ćemo sad.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 13 mar 2013, 21:01

Kako ide pljuvanje gospodo :lol: Ja cu reci samo nista nije gotovo ima revans ;)

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 13 mar 2013, 21:03

A stani malo? Ko ovdje zapravo pljuje i vrijeda? Mogu li ljudi iznjeti kritiku na nasu trenutnu igru i stanje majka mu stara?

Realno, nismo onaj Zeljo na koji smo svi navikli. Igra ce doci, nadolazi na momente, ali me brine realizacija.. Jednostavno mi nismo uputili udarac sa 16 metara, a da ne pricam sa malo dalje udaljenosti...

Blek_Stena
Kontakt:

Post Postao/la Blek_Stena » 13 mar 2013, 21:04

Mnogi su se pitali zasto nema vise navijaca na Grbavici, e veceras ko je gledao utakmicu moze mu sve biti jasno. Kad prvak, jesenji sampion, trenutni lider ne napravi za 97 minuta ni jednu polupriliku za pogodak sta onda ocekivati. Fudbal se gleda iz ljubavi, zbog golova, zbog lijepih poteza, na Grbavicu trenutno dolaze samo ovi prvi nabrojani i svaka im cast na tome ;)
Bosna i Hercegovina, Željeznicar, Grbavica, Ivica Osim, Sergej Barbarez, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Nenad Marković, Mirza Teletović

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 13 mar 2013, 21:06

avlami97 je napisao/la:Utakmicu sam gledao na TVu. Prvih pola sata smo bili bolji i po meni igrali dosta lijepo. Zrinjski se branio. Onda sudija stupa na scenu i opravdano daje Bekriću crveni karton. Zašto kažem sudija stupa na scenu, pa jednostavno jer je par minuta nakon toga pred njegovim očima Šćepanović opalio Smajića laktom u bradu. To je za crveni, a on ne svira ni faul. Nakon toga jedan igrač u duelu nagazi Smajića, sudija opet gluh. Vasilića frajer opali laktom namjerno u pluća, a u drugom Adilović dobija lakat u oko i onda napokon žuti za Zrinjski. Da je Šćepanović dobio crveni ne bi morali igrati 40 minuta sa igračem manje.

Igrači su se borili koliko su mogli-istrošili se i čak drugi žuti za igrača zrinjskog je za crveni, jer je glupo udariti nogom čovjeka u stomak-pluća. Do tog trenutka su naši igrači već poprilično bili istrošeni.

Zatim pred sami kraj utakmice sudija ne svira penal za Zrinjski, valjda misleći da je igraču Zrinjskog lakše pogoditi sa sedam, nego sa jedanaest metara skoro prazan gol. U šesnaestercu nema prednosti.
Zbog još niza grešaka sudija je zaslužio duže hlađenje.

Bez obzira što nismo pobjedili, vjerujem u prolaz. Zrinjski nas nije mogao dobiti sa igračem više i to dosta govori.

Da se razumijemo nisam ni ja zadovoljan tokom utakmice, nakon 30. minute, al' šta ćemo sad.
Znaci sudija vam kriv sto ste ocajni bili? :roll:

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 13 mar 2013, 21:07

Sto trosite beze zivce..eno vam igra Bayern i Arsenal i uzivajte ..kriza jesmo,al nije jos za kukanje.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 mar 2013, 21:09

Pojedinci nikako da shvate da nekada mora doci do pada forme. Jednostavno, nekad ekipa odigra lose.

Siguran sam da Amar zna puno bolje od forumasa u cemu je problem i da ce raditi na tome.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

trasUl

Post Postao/la trasUl » 13 mar 2013, 21:10

avlami97 je napisao/la: Zašto kažem sudija stupa na scenu, pa jednostavno jer je par minuta nakon toga pred njegovim očima Šćepanović opalio Smajića laktom u bradu. To je za crveni
Izvini necu da ispadnem da serem stalno, ali nije to bio crveni. Zašto kazem da nije ? Scepanovic se postavio, a ovaj natrcao na lakat, velika je to razlika od ranijeg crvenog za Bekrica. Bekric je drzao loptu ovaj je pokušavao oduzeti, i dobio lakat u usta. Bez obzira da li je bilo namjere ili ne to je crveni karton, takva su pravila. Neću da iniciram svađu ili nešto tako, ali to su pravila ...
NAJJACI IKAD.

amko21
Kontakt:

Post Postao/la amko21 » 13 mar 2013, 21:10

Najbolje bi bilo da Osim udari po plati, pa da vidimo kako ce igrati. Danas lose, al nacemo nekog na kom cemo se iskaliti kako treba (zvijezda ili gosk).

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 13 mar 2013, 21:11

A skoro nikome da padne napamet pa da kaze igrali smo sat vremena sa 10 igraca i sta je Zrinjski uradio za to vrijeme?? Stativa i to je to. ZELJO JE BETON I TO ARMIRANI BETON ;)
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

arbitar
Kontakt:

Post Postao/la arbitar » 13 mar 2013, 21:13

Tuga... Protiv Zvijezde se uozbiljiti i probati stvoriti šansu za gol

crown
Kontakt:

Post Postao/la crown » 13 mar 2013, 21:13

Nevjerovatno koliko malo treba da se ide iz krajnosti u krajnost, neko od forumasa je napisao kako su se nakon ovih losijih igara u nastavku prvenstva na forumu "pojavili" neki koji su dugo (AO je u Zelji cetvrtu godinu) cekali da nam "ukazu" sta ne valja...pa tako spominju oranicu, antifudbal, tjeranje i raskidanje ugovora sa gotovo svih 22 igraca, ovo ono...ukazuju i pisu sta bi oni uradili u sljedecih 5 minuta, sreca na klupi imamo covjeka koji razmislja malo duze od tih 5 minuta ;)

O razlozima nasih slabijih igara na pocetku ove polusezone sam pisao u postu prije tekme, kada sam spominjao Svraku prije svega, i nakon vecerasnje utakmice samo bih dodao jos, evidendtno je ZASICENJE. Ovi igraci (ukljucujuci Zebu) su iznijeli proslu sezonu, osvojili duplu, otrijeznjeni u dvomecu sa Mariborom i tu smo gdje smo. Prvi smo na tabeli, polufinalu Kupa, imamo A-reprezentativca, mlade reprezentativce, najboljeg trenera u drzavi, mozemo, znamo...izgleda da nemamo motiv, glad za pobjedama u ove tri utakmice nastavka prvenstva.

Zasicenje se ne osjeti kod Zole, uz Kvesu nas najstandardniji igrac u formi i igri. Smajic mnogo rastrcaniji i konkretniji, nametljiviji u ovoj tekmi nego u prosle dvije. Definitivno moramo igrati sa dva klasicna spica. I prvo sto moramo uraditi, prije nego pokusamo mijenjati formaciju, taktiku i podici motivaciju, vratiti igrace na njihove PRIRODNE POZICIJE.
Bekric iza napadaca, Smajic, Brkovic, Selimovic, Stanic kad bude mogao igrati Urdinov, desno krilo, E.Colic bek, Svraka malo vise ulazaka na lijevu stranu, krilo ili Bekrija napad sa Adilom a na njegovo mjesto Jamak.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ejnur i 12 gostiju.