27 min Excellent defending from Carl Jenkinson to marshall Robben as he ran forward with Mandzukic unmarked to his left. Through a combination of Robben's selfishness and Jenkinson's reading of the play the attack is nullified.
Večeras je potvrdjenih i dokazanih par stvari.
1. Arsenal je klub vrednota - Arsenal nas uči da se ne smije nikada odustati. Mnogi su govorili kad se j' klub vrać'o protiv Intera, Arsenal ima Henrya. Protiv Milana, Arsenal ima van Persiea. Večeras je Arsenal to isto opet uradio.
2. Giroud je u vrlo važnoj utakmici odigrao jako dobru partiju. Na stranu sve, nikako ne mogu zaboraviti njegov trk iz protivnikovog šesnesterca do svog, kad je Bayern imao kontru. Bilo bi dobro i pošteno kad bi mu ljudi dali malo kredita. Ja sam uvjeren da je veliki igrač.
3. Ma šta da se desi, popravni uvijek dodje. I ovi momci vrlo brzo uče. Sve i što je bilo večeras loše, u sličnim situacijama sledeći put, vjerovatno će biti perfektno.
4. Arsenal nije daleko od svjetskog, a tako i Engleskog, vrha. Prepreka Arsenalu da budu u vrhu su više oni/mi sami. Počesto se igrači prerano otpišu, a to posebno utiče na mlade igrače.
5. Imaćemo velikog igrača na desnom boku. Zaredom dvije velike utakmice je mali Jenky odigrao odlično. Njemu svaka čast, obožavam ga.
Osim toga, Theo mora više igrati za ekipu. Dobar je igrač, al' to mu ništa ne vrijedi, ako se ne umije izboriti za ekipu. Mora svaku loptu pokušavati i oteti i stići. Ja vjerujem da će sledeće sezone igrati više špica i manje krilo, zato mislim i da nam ne treba neki napadač. Mislim da on i Giroud mogu kombinovano dati preko 30 golova u ligi. Ove sezone, do ovog trenutka, su na 20 golova zajedno, prilično ravnomjerno podijeljeno, prvi 11, drugi 9.
I trebamo malo iskustva. Još jedan ili dvojca 25-godišnjaka ili starijih i ekipa će biti tip top. To nije razlog da se odreknemo filozofiji dovodjenja mladih igrača.
Arteta još nije za staro gvožđe. Njega vratiti na sredinu i djelovaće opet sjajno. On je mene u prošloj sezoni očar'o. Ja mislim da je vrlo važan igrač za Arsenala, odličan i da nam treba.
Kosicleny nam treba itekako. Logika i neka "pseudomatematika" mi govore tako. Ako je Gibbs preofanzivan i do njega igra Vermaelen, dobijemo cijelu zadnju lijevu polovicu odbrane preofanzivnu. Ako bi se mogli Per i Vermaelen zamijeniti, to bi djelovalo bolje. No, ja mislim da Vermaelen ne može igrati desno, a skeptičan sam i za Pera lijevo.
Dugo sam razmišljao o TV-u na DMF, al' ako se Wenger odluči da ga proda, neće mi biti žao. Na lijevom štoperu nam treba neko Perove visine ili bar skoka, al' pokretniji. Tako bi postigli neki balans nazad. I ako se dovede visočiji defanzivni veznjak, to bi već bila po mom mišljenu jako čvrsta odbrana.
Ne radi se o imenima koliko po meni o balansu i razmišljanju/težnji igrača.