zvijezda pravi polako stadion i kada se sve zavrsi po projektu kosta ce oko 5 miliona km.jucer sam bio sa covjekom koji mi kaze da su kaparisali semafor i reflektore u njemackoj ,neki manji stadion u blizini stutgarta..krov se najavljuje ovoga ljeta.nadati se da ce uspjeti jer sam vidio da se vec na novoj tribini posao runiti malter oko onih ulaza na tribinu.ako ne postave ove godine mislim da ce se do sledece godine promijeniti izgled i da ce polako poceti propadati i podloga tribine i stolicelegenda reala je napisao/la:Pa za 5-6 miliona svaki grad može napraviti stadion ovog tipa, sa dvije ovakve tribine, za naše PL je to i previše
Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
- samo_lijevo
- Kontakt:
ajde koji sliku nabacite da vidimo kako napreduju prostorije ispod tribine.astra1922 je napisao/la:zvijezda pravi polako stadion i kada se sve zavrsi po projektu kosta ce oko 5 miliona km.jucer sam bio sa covjekom koji mi kaze da su kaparisali semafor i reflektore u njemackoj ,neki manji stadion u blizini stutgarta..krov se najavljuje ovoga ljeta.nadati se da ce uspjeti jer sam vidio da se vec na novoj tribini posao runiti malter oko onih ulaza na tribinu.ako ne postave ove godine mislim da ce se do sledece godine promijeniti izgled i da ce polako poceti propadati i podloga tribine i stolicelegenda reala je napisao/la:Pa za 5-6 miliona svaki grad može napraviti stadion ovog tipa, sa dvije ovakve tribine, za naše PL je to i previše
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Kakva šminka ovaj na kamberovića polju, da je takvo nešto repki, sa dvije identične tribine, malo veće doduše.
Neznam koje si ti tekstove ćitao ali u ovom kompleksu nema atletskog stadiona, teniskih terena itd. Evo šta sve ima:Jack777Pott je napisao/la:Olimpija - Maribor, sje*ali su me na kladioniciastra1922 je napisao/la:jucer gledam sazetak iz slovenije maribor olimpija ili je olimpija maribor uglavnom stadion kao u engleskoj ,i gledam gdje je tu nasa drzava..po meni u sarajevu treba napraviti stadion od 30 000 i gotovo.geografski sarajevo otprilike u sredini bosne tako da je svima ista udaljenost da se dode na utakmicu. Taj cijeli kompleks je kostao 134 milijuna eura. Drzava je dala 21,5 milijuna, Grad 15,4, a Grep kao glavni investitor 97,2 milijuna. Kompleks ima dvoranu kapaciteta 12.500 ljudi, nogometni stadion od 16.000 i ono sto mi vjecno trubimo na ovoj temi, mali atletski stadion. Iako tog atletskog nigdje na slikama ne vidim naveden je u svim tekstovima koje sam citao. Kompleks sadrzi jos jedno nogometno igraliste, teniske terene i da ne nabrajam dalje. Kad se sve zbroji i oduzme, ja mislim da se sve to moze napraviti i za puno manje novaca, al kako god, njihov novac, nek rade s njim sto zele. Neki dan je i neki slovenac na ovoj temi pisao nesto o ovome.
- nogometni stadion sa kapacitetom 16.038 stolica + 558 VIP + 210 novinari + 97 invalidi (ukupni kapacitet 16.903 odnosno 16.693 ako ne brojim novinare),
- velika dvorana za dvoranske sportove (košarka, rukomet, odbojka..) sa ukupnim kapacitetom 12.480,
- mala trening dvorana za dvoranske sportove (kapacitet 700).
Zajedno sa sportskim kompleksom planirani je i veliki shoping centar ali investitoru (GREP) je nestalo novca za ovi projekat i tako sve stoji više od godinu dana. Kažu, da će GREP na kraju propasti i sve izgleda ko jedna velika blamaža. Stožice su politički projekat lokalnog gradonačelnika Jankovića i tako je GREP dobio milijone kredita od slovenskih banaka (u državnoj vlasti) bez obzira, da se znalo kako projekat nije financijski zamisliv (ako propadne GREP banke ostaju bez novca). Kažu, da je sportski dio koštao oko 80 miljuna eura - neki pričaju o više od 100 (koliko se pokralo nitko nezna). Isto tako je zbog političkih veza ovaj projekat dobio 10 miljuna od strane EU ali izgleda, da će i ovo Slovenija morati vratiti (platit će verovatno opet državljani i nikome ništa

Ovo je truli projekat i ako ste Bosanci pametni onda bježite od njega i napravite nešto drugo, nešto pametno

- Jack777Pott
- Kontakt:
Naveo sam ja vec da nigdje na slikama nisam vidio taj stadion. Pomislio sam da se mozda uradio na lokaciji koja je u blizini stadiona i dvorane, da spadaju pod taj kompleks, al nikad ne upadne na sliku. Na kraju, ako ni tog nema, kao ni ovih nabrojanih pratecih objekata onda je jos vece sra*e nego li sam i mislio. Za te pare se moze uradit pet stadiona, mozda i vise kapaciteta 10-15 000 sjedecih mjesta i da sve i jedan zadovolji sve moguce uvjete za odigravanje utakmica LP.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!
legenda reala je napisao/la:Pa za 5-6 miliona svaki grad može napraviti stadion ovog tipa, sa dvije ovakve tribine, za naše PL je to i previše
Upravo. Dvije tribine kao na kamberovica stadionu, bile bi fenomenalne.
Za vec gradove cetri onakve tribine, to bi bila perverzija.
Zato mi i nije jasno kada ovi prave nke predracunice i kazu da za stadione treba 13-15 milona EURA.
Moze ali ako se barem na tri nivoa ugrade ove glaveseie i politicari pa pola ide njima pola za taj stadion.

- Jack777Pott
- Kontakt:
Cijena stadiona najvise ovisi o sadrzajima u podtribinskom prostoru, odnosno sadrzaju stadiona. Za 3 mil. eura se sigurno moze uraditi zapadna tribina koja bi zadovoljila skoro sve UEFA uvjete za odigravanjem LP. Jedini uvjet koji nebi zadovoljila je kapacitet, no jedna tribina i ne treba da popuni sav kapacitet. Evo za primjer uzimam Kamberovic. Za nekih 300 000 KM se sigurno ispod tribina mogu doraditi prostori koje UEFA zahtjeva, kao i povecati VIP lozu, dodati stolove za novinare, komentatorske kabine i slicno sto Kamberovic nema ili nema dovoljan broj. Na kraju bi sve to izaslo 3 milijuna. Da se to radilo ispocetka moglo se uraditi za cijenu koja je trenutna. Dakle, za 3 milje dobijes pokrivenu tribinu s 3000 mjesta i svim pratecim sadrzajem koji je potreban. Na ostalim tribinama je potreban samo WC za gledatelje. Dakle, moze se odraditi obicna betonska konstrukcija i ispod tribina WC-i. To je puno manje od ova 3 milijuna. Za ta 3 milijuna se moze uraditi jos jedna tribina od 3000 mjesta i tribine iza golova sa po 1500 mjesta i imas stadion od oko 9000 mjesta za 6-7 milijuna eura. Nakon toga s vremenom lagano radit i popunjavat prostore ispod tribina, to davat u najam i zaradjivat od stadiona.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!
Kako napreduje stadion u Gradačcu?
Pa nije ni rekao da treba neko drugi da gradi te stadione osim samih lokalnih zajednica/klubova/kantona. I da, naravno da treba A reprezentacija da igra samo u najvecim gradovima.edo07 je napisao/la: to treba da bude u jednom od najvecih nasih gradova??? jel se to ti zajebavas ili sta..pa jarane ti gradovi na koje ciljas nek sami sebi pocnu graditi stadion..sta ti mislis da u Brckom stadion gradi NSBiH...grad sve sam finansira..moze tebi to izgledati kao da nije neka sredina..imas pravo na svoje misljenje..i ti si ocito jedan od onih koji smatra da su Bosna samo Sa, Zenica, Mostar i Tuzla...
badblueboylivno@ nisam rekao iskljucivo za potrebe reprezentacije...u sklopu stadiona bit ce i bazeni..planirana je i izgradnja dvorane...a sto se tice kapaciteta..je li treba da se ponavljaju ovakve situacije kao sto je bilo protiv Portugala ili recimo sad Grcke da se samo pusti u slobodnu prodaju mizernih 6000 ulaznica..ma dajte ljudi...
Neko je naveo (mislim Edol) Njemacku, Holandiju ili sl. koji rotira po regijama. Pa jbt Njemacka ima 84 miliona stanovnika, sama Bavarska je veca od BiH, ima pet gradova sa preko milion stanovnika (svi znamo da Berlin sam ima stanovnika kao BiH), logicno da ce rotirati ali opet rotira samo medju najvecim gradovima. Sto se Holandije tice, i oni rotiraju izmedju samo svojih najvecih gradova koji imaju velelijepe stadione. Španija je isto kao Njemacka. Ali zasto si samo naveo te drzave? Sto nisi naveo npr Francusku koja sve svoje utakmice igra na Stade de France (osim protiv onih najmanjih reprezentacija tipa Luksemburga gdje igraju u manjim mjestima)? Ili Englesku koja ama bas svaku igra na Wembley?
A reprezentacija treba da igra samo u najvecim gradovima (za sada samo Sarajevo, Tuzla, Zenica, za Mostar je pomalo diskutabilno, a Banja Luka u nekim boljim vremenima) koji bi morali da imaju najvece i najbolje stadione, to su gradovi koji su atraktivni za sve nase gradjane i koji imaju hotelske kapacitete da prime sve osobe. Ti gradovi bi trebali imati stadione od nekih min 20k kapaciteta do nekih 35k-40k (u BiH nije potreban veci stadion, barem za sada). Sredine kao sto su Brcko, Gradacac, Bugojno, Travnik, Bihać, Goražde i sl (u nekim boljim vremenima Bijeljina, Prijedor, Doboj, Trebinje) bi trebali da ugoste Zensku reprezentaciju (medju ostalim U-17 i U-19 zensku), te U-21, U-19 i U-17 musku reprezentaciju (ima tu i Futsal reprezentacija). Eventualno Brcko i Bihac bi mogli da ugoste reprezentaciju svake dvije godine po jednu prijateljsku.
Nemojte sada smatrati da ja favoriziram velike gradove. Volim ovu drzavu kao oci svoje, svaki grad u njoj, ali je jednostavno logicno da A reprezentacija igra iskljucivo u najvecim gradovima. Mi smo mala zemlja (samo sto nismo dobro uvezani cestama, tj. autoputevima) gdje je cak poprilicno smjesno sto uopste trebamo da rotiramo stadione, ali eto. Po mom misljenju sve bi se utakmice trebale igrati u Sarajevu koji je dovoljno blizu i Tuzli i Zenici i Mostaru, samo Krajini nije, no Zenica je uzela titulu doma reprezentacije i tesko ce se to promjeniti, uvijek ce dobijati minimalno 50% utakmica.
radi se vec dugo bez prestanka.zavrsena je teretana i mislim da je pocelo sa postavljanjem sprava,kafic i kladionica ce uskoro biti gotovi kao i restoran,dok apartmani za igrace jos nisu uradeni do kraja.po pricama ovo ljeto ide krov,reflektori i semafor koji ce biti polovni sa nekog stadiona iz njemackeMakeTZ je napisao/la:Kako napreduje stadion u Gradačcu?
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
- Jack777Pott
- Kontakt:
U Gradaccu se stvarno radi pravi posao. Lagano i koliko se moze. Ljudi nemaju nikakvog pritiska, jer rade za sebi i ne krkaju pare u ekipu, da igraju Europu u drugom gradu, vec ce radije prvo srediti stadion. Ovaj recept npr. nebi mogli izvesti na BP. Tocnije, mogli bi izvesti da u BiH ima razumnih ljudi. Kad bi danas-sutra krenulo u neku akciju stadion bi morao biti gotov za godinu dana, inace ce se na sva usta lajat gdje ce reprezentacija igrat, kao da je to jedini stadion. Jos se pitam zasto Zeljo ovo ne primjeni, svake godine igraju Europu na Kosevu, to je gledajuci s navijacke strane sramota i bolje im je da kopiraju Gradacac, nego da svako par mjeseci ljude bombardiraju projektima i cekaju da im Bog posalje kofer s 30 milijuna eura.
@AnelZ
Naravno da može i ovako i onako, samo treba odabrati model - onaj sa "domom reprezentacije" ili onaj sa rotacijom. Sudeći po tome da se po našim forumima raja uspije zakrviti i kad imamo samo jedan normalan stadion, mogu misliti kako bi bilo da su i Tuzla i Sarajevo i Zenica u igri, pa se ovaj drugi model sam nameće.
U roku od deset godina ćemo osim vjerovatno poboljšanog Bilinog imati i Tuzlu, a siguran sam i barem jedan normalan stadion u Sarajevu, tako da će se ovo morati riješiti kad-tad. S obzirom na to da sredstva za izgradnju stadiona nisu nimalo beznačajna za naše siromašne općine, ovaj sistem mi djeluje najbolji, najpošteniji i ne bi imao ko da se ljuti, a Njemačku i Holandiju sam samo naveo kao primjere kako se meni sviđa, nipošto da to prikazujem kao jedino moguće.
Jednostavno ja lično ne vidim razlog da reprezentacija stalno igra u istom gradu ako imamo više dobrih stadiona, naravno osim ako se sami igrači drugačije ne izjasne. Meni je lično glupo i što hrvatska reprezentacija ne igra dio svojih utakmica na Poljudu jer ipak nije toliko jednostavno potegnuti recimo iz Dubrovnika do Zagreba na svaku utakmicu reprezentacije, al' ne moramo se mi vezati za primjere susjednih zemalja.
Naravno da može i ovako i onako, samo treba odabrati model - onaj sa "domom reprezentacije" ili onaj sa rotacijom. Sudeći po tome da se po našim forumima raja uspije zakrviti i kad imamo samo jedan normalan stadion, mogu misliti kako bi bilo da su i Tuzla i Sarajevo i Zenica u igri, pa se ovaj drugi model sam nameće.

U roku od deset godina ćemo osim vjerovatno poboljšanog Bilinog imati i Tuzlu, a siguran sam i barem jedan normalan stadion u Sarajevu, tako da će se ovo morati riješiti kad-tad. S obzirom na to da sredstva za izgradnju stadiona nisu nimalo beznačajna za naše siromašne općine, ovaj sistem mi djeluje najbolji, najpošteniji i ne bi imao ko da se ljuti, a Njemačku i Holandiju sam samo naveo kao primjere kako se meni sviđa, nipošto da to prikazujem kao jedino moguće.

Jednostavno ja lično ne vidim razlog da reprezentacija stalno igra u istom gradu ako imamo više dobrih stadiona, naravno osim ako se sami igrači drugačije ne izjasne. Meni je lično glupo i što hrvatska reprezentacija ne igra dio svojih utakmica na Poljudu jer ipak nije toliko jednostavno potegnuti recimo iz Dubrovnika do Zagreba na svaku utakmicu reprezentacije, al' ne moramo se mi vezati za primjere susjednih zemalja.
evo rudar kakanj nabavio semafor al postavili ga 100 metara od stadiona
http://www.kakanjlive.com/vijestiPrikaz ... m=&ucat=22" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.kakanjlive.com/vijestiPrikaz ... m=&ucat=22" onclick="window.open(this.href);return false;
- Jack777Pott
- Kontakt:
Pametno, sto dalje od ciganskog naseljakristian je napisao/la:evo rudar kakanj nabavio semafor al postavili ga 100 metara od stadiona![]()
![]()
![]()

Ovaj semaforcic kao u Kaknju je minimum minimuma koji bi se trabao postoviti ako neka ekipa zeli da igra PL.
Mslim da je neophodno biti barem malo rigorozniji sto se tice tog infrastrukturnog uslova za stadione PL.
Gdje je ovaj semafor postavljen, na onoj kuci iza gola ili?
Mslim da je neophodno biti barem malo rigorozniji sto se tice tog infrastrukturnog uslova za stadione PL.
hehe pa borac u banjaluci do skora igrao bez semaforaVamos je napisao/la:Ovaj semaforcic kao u Kaknju je minimum minimuma koji bi se trabao postoviti ako neka ekipa zeli da igra PL.

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
ovaj je elektricni al je mal
al eto za federalnu ligu evropski uslovi 

Ma valjda ce nekad i nasi stadioni zablistati.Nek nabave travnjake da ljudi mogu normano igrati, ostalno je manje bitno 

Željo ♥
Chelsea ♥
B.Dortmund ♥
Chelsea ♥
B.Dortmund ♥
'ebo semafor, 'ebo tribine, 'ebo krov...Da je da svaki tim prvo uradi teren, onakav kao u Zenici minimum, pa tek ovo ostalo.
- djoleprijedor
- Kontakt:
Tačno tako!voltron30 je napisao/la:'ebo semafor, 'ebo tribine, 'ebo krov...Da je da svaki tim prvo uradi teren, onakav kao u Zenici minimum, pa tek ovo ostalo.

Mens sana in corpore sano.