nasmija se dobro za ovo cain nebi bio prvak po pride pravilima
UFC
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: UFC
po mom skromnom misljenju jds je veliki favoriti cisto zbog cardia, u standupu je bitka cisti boxing protiv striking stim da hunt nema cain-ovu staturu pa ce vjerovatno tesko uci u range jds-a i ako bude mora ocekivati da bude potresen dobro...jds skroz na vrhu heavyweightsa dok hunt ipak nije.
Čovjek ima 4 pobjede zaredom i uvijek ga se podcjenjuje,hoćete li i ako dobije juniora opet isto pričatalevkov je napisao/la:po mom skromnom misljenju jds je veliki favoriti cisto zbog cardia, u standupu je bitka cisti boxing protiv striking stim da hunt nema cain-ovu staturu pa ce vjerovatno tesko uci u range jds-a i ako bude mora ocekivati da bude potresen dobro...jds skroz na vrhu heavyweightsa dok hunt ipak nije.
Ne možeš poredit Cainov boks i Huntov, to je ko da porediš Huntovo hrvanje s Cainovim.
A ovo u vezi Caina, normalno da bi mu puno teže bilo biti prvak po pride pravilima, pa nisam izmislio tu toplu vodu.
Pa pogledaj molim te kako se baco na Juniora i koliko je puta poljubio pod prije nego ga je uzdrmao. Misliš da bi u prideu išao tako, malo sutra, popio bi soccer kick dok kažeš keks.
Normalno ne mora značit da ne bi dobio Juniora, ali mnogo teže, jer ne bi smio onako uljetat ko bik na crveno
Ma forum i postoji da iznosimo svoja mišljenja, kako bi bilo bezvezefera je napisao/la:zaista postujem tvoje misljenje ali i svojeprevise mi je drag hunt da bi ga sada nesto pokusavao ocrniti.
sto se konga tice njega stvarno ne volim, ne cijenim njegov nacin borbe nikako. odavno mi nije bilo draze nego kad je bas njega hunt pobijedio. meni je kongo smor cim vidi da je neko imalo solidan u stand upu odma ga gura uz ogradu ili pokusava nadhrvati (ako se moze tako reci) protivnika. naravno da sam gledao tu borbu, tesko ces naci neku borbu iz mma koju nisam pregledao. osim GSP vs Shields tu sam zaspao nakon 2 minute![]()
po meni jedna od stvari koje su jako vazne za hunta i koje bi ja istakao među privm je njegova brada. cini mi se da ga je samo manhoef zavrsio u mma i tu je hunt natrcao na udarac
Slažem se za Konga, s tim da je dobivao zaista respektabilne protivnike.
fera, ne budi hejter ba

Don't be a ****, WAR Mark Hunt!
Prvo Junior i onda Cain, we're going all the way, baby!
Jedva čekam ovaj event za vikent, mnogo obećava.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)
na kraju hejter ispadohwork je napisao/la:fera, ne budi hejter ba![]()
You are someone else I am still right here
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
Imo je Struve 4 pobjede zaredom i sta bi? dva full mounta propustistokton je napisao/la:Čovjek ima 4 pobjede zaredom i uvijek ga se podcjenjuje,hoćete li i ako dobije juniora opet isto pričatalevkov je napisao/la:po mom skromnom misljenju jds je veliki favoriti cisto zbog cardia, u standupu je bitka cisti boxing protiv striking stim da hunt nema cain-ovu staturu pa ce vjerovatno tesko uci u range jds-a i ako bude mora ocekivati da bude potresen dobro...jds skroz na vrhu heavyweightsa dok hunt ipak nije.
nasmija se dobro za ovo cain nebi bio prvak po pride pravilima![]()
Ne možeš poredit Cainov boks i Huntov, to je ko da porediš Huntovo hrvanje s Cainovim.
A ovo u vezi Caina, normalno da bi mu puno teže bilo biti prvak po pride pravilima, pa nisam izmislio tu toplu vodu.
Pa pogledaj molim te kako se baco na Juniora i koliko je puta poljubio pod prije nego ga je uzdrmao. Misliš da bi u prideu išao tako, malo sutra, popio bi soccer kick dok kažeš keks.
Normalno ne mora značit da ne bi dobio Juniora, ali mnogo teže, jer ne bi smio onako uljetat ko bik na crveno
Cain je GnPler, ali nije se nesto stedio ni u boksu protiv JDS (kako se ja sjecam). Sve je to relativno a nije ni JDS Aldo da djeli superiorne footballkikove.
Zadnja izmjena: alevkov, dana/u 12 jul 2014, 12:59, ukupno mijenjano 1 put.
idemo dalje

meni nesto nije interesanta ova borba za titulu uopste, 100% sam siguran da ce ovo GSP dobiti. meni je diaz drag al nema on taj kvalitet.
vise me interesuje revans Condita i Rorya, napokon su kanađaninu dali pravog borca i nadam se da ce izgubiti jer ne volim ove sto prave ime na slabim ili istrosenim borcima. i onako je Condit jedini koji je u posljednje vrijeme uspijevao nesto napraviti protiv GSP-a.
vise me interesuje revans Condita i Rorya, napokon su kanađaninu dali pravog borca i nadam se da ce izgubiti jer ne volim ove sto prave ime na slabim ili istrosenim borcima. i onako je Condit jedini koji je u posljednje vrijeme uspijevao nesto napraviti protiv GSP-a.
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
Dva tri puta zamahne i onda se baci u noge, pa opet tako u nedogled...alevkov je napisao/la:Imo je Struve 4 pobjede zaredom i sta bi? dva full mounta propusti i jadan boxing prikaza. Ali dobro ja sam dosta fulalo sto se prognoza tice zato bolje da ne brbljam previse xDstokton je napisao/la:Čovjek ima 4 pobjede zaredom i uvijek ga se podcjenjuje,hoćete li i ako dobije juniora opet isto pričatalevkov je napisao/la:po mom skromnom misljenju jds je veliki favoriti cisto zbog cardia, u standupu je bitka cisti boxing protiv striking stim da hunt nema cain-ovu staturu pa ce vjerovatno tesko uci u range jds-a i ako bude mora ocekivati da bude potresen dobro...jds skroz na vrhu heavyweightsa dok hunt ipak nije.
nasmija se dobro za ovo cain nebi bio prvak po pride pravilima![]()
Cain je GnPler, ali nije se nesto stedio ni u boksu protiv JDS (kako se ja sjecam). Sve je to relativno a nije ni JDS Aldo da djeli superiorne footballkikove.
ne kontam kakve veze ima Aldo sa ovim, pa u UFC su pravila takva da niko ne može da "dijeli footbalkikove".
Pa sjeti se samo koliko je Mirko puta u prideu završio svoje protivnike baš tim udarcem. Zabrana tih udaraca je jedan od razloga što se Mirko, kao i Wand prosuo u UFC u.
Htjeli mi to priznat ili ne udarači su mnogo oštećeni ovim pravilom, a grapleri privilegovani.
Fera- koliko ja znam Rori ne nastupa zbog povrede, a Condit se bori protiv Hendriksa
do mene je
sto se pravila tice onaj ko se zna prilagoditi i ko je kreativan i inteligentan on ce biti dobar uvijek. u ufcu su zato laktovi dozvoljeni sto je u japanu bilo zabranjeno.
aldo je spomenut vjerovatno jer je on jedan od boraca koji imaju najbolje nozne udarce a cini mi se da je bio i fudbaler prije.
dozvoljeni su ti udarci i sad samo ne u glavu protivnika ja mislim. bezveze odosmo predaleko u raspravu.
edit: u stvari kriv je ale sa ovim posterom
sto se pravila tice onaj ko se zna prilagoditi i ko je kreativan i inteligentan on ce biti dobar uvijek. u ufcu su zato laktovi dozvoljeni sto je u japanu bilo zabranjeno.
aldo je spomenut vjerovatno jer je on jedan od boraca koji imaju najbolje nozne udarce a cini mi se da je bio i fudbaler prije.
dozvoljeni su ti udarci i sad samo ne u glavu protivnika ja mislim. bezveze odosmo predaleko u raspravu.
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
Ma sve je to uredu što kažeš, ali to ne pobija činjenicu da je sada greplerima puno lakše nego u prideu, a laktovi su još jedan detalj koji pogoduje hrvačima, kada obore protivnika da ga mogu masakrirat na parteru.fera je napisao/la:do mene je![]()
Jednostavno meni je glupo gledat da lik se zaljeće svaki 20 sekundi na protivnika da ga obori, i kada fuli zaljepi se za pod a ti ga ne smiješ odvalit nogom nego čekat njegov sljedeći pokušaj, isto npr. kada Jon Jones ulazi u borbu na sve četri i šepuri se a ti ga ne smiješ odvalit po tintari.
Pravila su takva kakva su, prilagođena američkom tržištu, ali to ne znači da su uredu i da ne favoriziraju hrvače.
Zna li neko ima li neki napitak, tableta ili slicno da momentalno popravi fizicku izdrzljivost. Ne traba dugo trajat, oko pola sata?
Prilicno tu mislim na trcanje, treba mi pola sata da imam snage ko Yaya Toure?
Hvala unaprijed
Prilicno tu mislim na trcanje, treba mi pola sata da imam snage ko Yaya Toure?
Hvala unaprijed
Glory Glory Man United!
To je činjenica da su oštećeni, ali isto je da slomljeni vratovi vode do trajne paralize a u teskim slucajevima i smrtću. Dobro trenirani borci sa lahkoćom mogu dostici tacku gdje footballkikom generiraju dovoljnu snagu (plus ugao, magnitut i vektor udarca i pozicija u kojoj je protivnik prilikom ove tehnike poznato je da tijelo ne prati momentum i to je najgore, dok u svim ostalim uradcima tijelo ide zajedno i absorbira energiju) da ugroze zivot ili trajno destabilizijaru/traumatiziraju protivnika - to nije cilj nikome. Ako se dosada nije nista strasno desilo to isto nije opravdanje a kamoli da je sigurno + borci su ljudi a ne likovi iz crtića. I ja sam na toj strani koji nisu za banovanje određenih tehnika, mislim tu je choke i lomljenje ali prilikom footballkika nemas mogucnost tapovanja i tu je poenta. Tehnika je kompletno zabranjena u americi i kanadi, u svim sportovima i organizacijama i to na svim nivoima što je za pohvalu jer bas amateri na ovo nebi trebali ni pomisliti ali problem je sto UFC to vise zabranjuje iz Image problema nego bas da gleda na tu neku sigurnost. A da se pita komisija oni bi i slemove i kompletan GnP zabranili da naprave napredni kickboks od MMA. Ako se ja dobro sjecam a mislim da je to slučaj, čak u Pridu si morao prvo dobiti ok od sudije da uopšte koristis footballkick, što isto nevidim od koje je to pomoći bilo.stokton je napisao/la:Dva tri puta zamahne i onda se baci u noge, pa opet tako u nedogled...alevkov je napisao/la: Imo je Struve 4 pobjede zaredom i sta bi? dva full mounta propusti i jadan boxing prikaza. Ali dobro ja sam dosta fulalo sto se prognoza tice zato bolje da ne brbljam previse xD
ne kontam kakve veze ima Aldo sa ovim, pa u UFC su pravila takva da niko ne može da "dijeli footbalkikove".
Pa sjeti se samo koliko je Mirko puta u prideu završio svoje protivnike baš tim udarcem. Zabrana tih udaraca je jedan od razloga što se Mirko, kao i Wand prosuo u UFC u.
Htjeli mi to priznat ili ne udarači su mnogo oštećeni ovim pravilom, a grapleri privilegovani.
Fera- koliko ja znam Rori ne nastupa zbog povrede, a Condit se bori protiv Hendriksa
Inače, Cain dolazi često u patter situaciju i veća je mogućnost da će koristiti bas on footballkick nego njegov protivnik. Jel on radi single ili double to nema nikakve veze jer opet kazem RELATIVNO. Znaci Junior dodje i rekne "dozvolite nogu u glavu i ja cu biti prvak", onda Cain odgovori "sklonite sva pravila vezana GnP i ostaću prvak zasigurno" i neki treći naleti "hejj ebes pravila haj dozvolite headbuttove i kopanje očiju da se malo iživljavam jer sam ja pravo oštećen uf da znate".
Bottom line, hoćeš biti na vrhunskom nivou ili champ u UFC-u gdje su okupljeni najbolji od najbolji po istim pravilima? Igraj po tim istim pravilima, znači malo si oštećen ali nije ti zabranjeno da budeš bolji u drugim tehnikama.
Amino kiseline http://kingofring.ba/p/72/ultimate-nutr ... 002-300tab" onclick="window.open(this.href);return false;Anderson8 je napisao/la:Zna li neko ima li neki napitak, tableta ili slicno da momentalno popravi fizicku izdrzljivost. Ne traba dugo trajat, oko pola sata?
Prilicno tu mislim na trcanje, treba mi pola sata da imam snage ko Yaya Toure?![]()
Hvala unaprijed
Zadnja izmjena: alevkov, dana/u 14 mar 2013, 15:45, ukupno mijenjano 1 put.
Jasno da je privilegovano hrvačima, mada se ja ne bunim za trenutna pravila. Slažem se sa ufcom po pitanju da i nije baš pošteno da imaš pravo šutnuti protivnika u glavu kad je on na podu. Tada bi, kao u prideu, bilo onog divljeg skakanja po glavama, što mi nije sportski.
Važno je znati da je udarac nogom u glavu zabranjem kada protivnik ima ruku na podu. Šta ovo znači, u trenutku kad neki grapler krene na singl ili double, ti njega mirno možeš šutnuti u glavu, važno je znati tempirati udarac. U trenutcima pokušaja obaranja, ako naletiš na nekog dobrog stand up borca, lahko te može dočekati na koljeno, npr. Silva vs. Sonnen, a takvi udarci u glavu ili jetru su fight ending.
@Anderson8
Onako laički, mogao bi probati sa nekom vrstom adrenalin rusha, mada sumnjam da te to može držati pola sata. Nekog to baš podigne, kontaš možeš šta hoćeš, ali zna brzo da splasne. Kako postići? Ima mnogo načina, nekog napali muzika, nekog kahva itd. itd.
Neću ni da ulazim u raspravu o nekim steroidima i sl. Pozz.
Važno je znati da je udarac nogom u glavu zabranjem kada protivnik ima ruku na podu. Šta ovo znači, u trenutku kad neki grapler krene na singl ili double, ti njega mirno možeš šutnuti u glavu, važno je znati tempirati udarac. U trenutcima pokušaja obaranja, ako naletiš na nekog dobrog stand up borca, lahko te može dočekati na koljeno, npr. Silva vs. Sonnen, a takvi udarci u glavu ili jetru su fight ending.
@Anderson8
Onako laički, mogao bi probati sa nekom vrstom adrenalin rusha, mada sumnjam da te to može držati pola sata. Nekog to baš podigne, kontaš možeš šta hoćeš, ali zna brzo da splasne. Kako postići? Ima mnogo načina, nekog napali muzika, nekog kahva itd. itd.
Neću ni da ulazim u raspravu o nekim steroidima i sl. Pozz.
Normalno da mozes kontrirati takedown pokusaj, nagledali smo se Knee-a (medjuostalom na TUF neskoro). Ovjde je riječ bila isključivo o ležanju u parteru.
@stokton objasnio ti je fera za alda ali mozes pogledati i sam na youtube.
@stokton objasnio ti je fera za alda ali mozes pogledati i sam na youtube.
U prideu nije trebala dozvola sudije.
Kad već misle na sigurnost borca onda su trebali izbacit i laktove u parteru.
raja ja još nisam skonto jesu li dozvoljena koljena kad ti protivnik ide na takedown i baca ti se u noge pa ti da mu kontriraš koljenom u glavu. Ne znam jeste li me skontali
?
Ja to u UFC još nisam vidio ili se ne sjećam da je to neko uradio.
Ako ima možel neki link za video da to vidim.
Gledao sam na you tubeu trening machide sa segalom i segal mu je o tome govorio, a machida mu je rekao da je to zabranjeno
Onda su se nekako našli na pola puta, da sad ne duljim 
Kad već misle na sigurnost borca onda su trebali izbacit i laktove u parteru.
raja ja još nisam skonto jesu li dozvoljena koljena kad ti protivnik ide na takedown i baca ti se u noge pa ti da mu kontriraš koljenom u glavu. Ne znam jeste li me skontali
Gledao sam na you tubeu trening machide sa segalom i segal mu je o tome govorio, a machida mu je rekao da je to zabranjeno
Luke v Gilbert bas frisko na TUF-u
http://movzap.com/bdftbit0unis.html" onclick="window.open(this.href);return false;
oko 33:50
http://movzap.com/bdftbit0unis.html" onclick="window.open(this.href);return false;
oko 33:50
Da ponovim, imaš pravo udariti protivnika nogom u glavu sve dok ovaj ne spusi ruku na pod. Ovo znači da u trenutku kad ti protivnik ide na obaranje, a ne dira barem jednom rukom pod, imaš ga pravo odalamiti nogom/koljenom u vugla. Kada rukom dodiruje pod imaš pravo koljena u tijelo.stokton je napisao/la:
raja ja još nisam skonto jesu li dozvoljena koljena kad ti protivnik ide na takedown i baca ti se u noge pa ti da mu kontriraš koljenom u glavu. Ne znam jeste li me skontali?
E sad mi nije jasno što borci češće ne koriste tu odbranu od rušenja, jer ništa sa tim ne gubiš, a ako pogodiš protivnika uglavnom je nokaut. Znam tajming je važan jer ovi ulete neočekivano, ali opet od 5 mečeva trebali bi barem jednom da to vidimo, ali ništa. znam da sam dosadan sa ovim, ali mi je to pravo misteriwork je napisao/la:Da ponovim, imaš pravo udariti protivnika nogom u glavu sve dok ovaj ne spusi ruku na pod. Ovo znači da u trenutku kad ti protivnik ide na obaranje, a ne dira barem jednom rukom pod, imaš ga pravo odalamiti nogom/koljenom u vugla. Kada rukom dodiruje pod imaš pravo koljena u tijelo.stokton je napisao/la:
raja ja još nisam skonto jesu li dozvoljena koljena kad ti protivnik ide na takedown i baca ti se u noge pa ti da mu kontriraš koljenom u glavu. Ne znam jeste li me skontali?
Pa dobro, nisu ni ovi hrvači baš mamlazi
Vrhunski grapleri znaju naći ugao za pokušaj rušenja , znaš onu great fighters use angles(parafraziram). Ima i ona, ako loše tajmiraš, veća je vjerovatnoća da ćeš završiti na leđima, nego da ćeš nokautirati protivnika. Desi se tu i tamo neki pogodak.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.