FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Donnie Darko
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Donnie Darko » 14 mar 2013, 01:38

Imao je još jedan silovit trenutak u prvom poluvremenu kad se pored kaznenog Milana bukvalno ispalio ispred milanovog branica. Ovaj se nije stigao ni okrenut kako treba. Strasna eksplozivnost i brzina.

Ove sezone jede Alvesa u svakom pogledu.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 14 mar 2013, 01:43

Alba je strasan igrac.
Najbolje pojacanje u zadnjih par godina definitivno, a tako jeftino...pljacka stoljeca.
Prije se orgijalo po desnoj strani, Alves ne bi vadio plugove iz terena 90 minuta :D ...sad cemo malo preci na lijevu stranu.:)

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 14 mar 2013, 02:02

Donnie Darko je napisao/la:Imao je još jedan silovit trenutak u prvom poluvremenu kad se pored kaznenog Milana bukvalno ispalio ispred milanovog branica. Ovaj se nije stigao ni okrenut kako treba. Strasna eksplozivnost i brzina.

Ove sezone jede Alvesa u svakom pogledu.
Tu su oni negdje ove sezone samo smo navikli gledati Alvesa konstantno u top formi.
Drugaciji su tip igraca.
Alba se zna bolje ubaciti, odigrati dupli pas i zabiti gol dok Alves namjesta golove i sa Messijem moze igrati zatvorenih ociju.
Vidjeli smo da Alves stalno visi u napadu dok Alba dosta vise pomaze odbrani upravo zbog toga sto Dani moze pokriti sam citavu desnu stranu i zbog toga sto radi show sa Messijem.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 14 mar 2013, 07:59

Toxicity je napisao/la:Hebiga, to je ta liga gdje gaziš, gaziš i kad ti dođe iole ozbiljnija ekipa nema te više. To je realnost koja puca i Reala i Barcu, Messi i Ronaldo daju golove kao na traci i kad im dođu malo čvršće obrane nestanu. Pa smiješno je da Messi još nije dao gol talijanskoj ekipi a ovamo već dao 40 golova.
Liga je stvarno smiješna, evo velika je mogućnost da sva 4 španska predstavnika ispanu iz natjecanja.
Cautinho je napisao/la:Neka druže,izgubit će i Real.
Bit ce jos sladje.
Nemoj ti za Milan od večeras počet navijati..
Sta kazes?

Savjet: Ne trci pred rudu. Cao.
Mi nikada odustati necemo...

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 14 mar 2013, 10:19

Ako nam priželjkuju Bayern od sinoć ja nemam ništa protiv,žao mi je topnika.

slika
Pobjeda je bolja od orgazma!

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 14 mar 2013, 14:03

10.Skoro je napisao/la:Sta kazes?

I dalje ne znači da liga nije smiješna i da se sastoji od 2 izrazito jaka kluba. Znaš i sam da Španjolci uvijek imaju neku izvidničku ekipu koja bljesne jednu sezone pa je nema 5 i sve tako.
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 14 mar 2013, 14:07

Toxicity je napisao/la:
10.Skoro je napisao/la:Sta kazes?

I dalje ne znači da liga nije smiješna i da se sastoji od 2 izrazito jaka kluba. Znaš i sam da Španjolci uvijek imaju neku izvidničku ekipu koja bljesne jednu sezone pa je nema 5 i sve tako.
Istina, al' vidjeli smo pravu snagu i Reala, a Bogami itekako i Barce, samo kad se malo uozbilje.
Ove dvije ekipe, u formi, su najjače na svijetu.
Ove godine im možemo dodat' i Bayern.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 14 mar 2013, 14:12

[youtube][/youtube]
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 14 mar 2013, 14:36

odgledo sam jutros ponovo utamicu protiv milana :D

ova taktika protiv milana se mora cesce koristi u ovim jacim utakmicama ,ne samo kad se ganja rezlutat, u utorak je kljucna bila uloga ville i alvesa ,ta mala promjena u taktici omogucila je barci mnogo vise prostora ,villa je dva stopera vukao na sebe i stoperi su bili primorani biti uz njega u 16 metara sto je otvaralo prostora messiju iniesti xaviju da lakse primaju loptu i kombinuju ispred 16 ,dva gola messija su bas dosla van 16. messi je imao bas puno prostora i vidilo se da je slobodniji a npr villa je slabo kad mogo da se okrene a da na njemu nisu 2-3 igraca i bas je tako puno lopti izgubio sto se desavalo i messiju u milanu, ovako kad imaju jos jednog igraca u sredini napada da cuvaju nije lako prot.odbranama zaustaviti messija.
alvesova uloga je bila da rasiri odbranu milana da se ne mogu tek tako skupiti u 16 metara.
sa alvesom naprijed barca je dobila igraca vise na sredini terena ,kad je milan htio da gradi napade barca je sa 7 igraca vrsila presing i milan nije imao rijesenja za to,bili su primorani samo ici na duge lopte ,izbijati prema napadu. odma je odbrana barce imala mnogo manje posla

ova utakmica treba posluziti kao primjer da i ova formacija 3 4 3 (koja nekad prelazi i u 3 3 4) moze mnogo toga donijeti kad standardna 4 3 3 ne funkcionise protiv malo jacih odbrana ,sa alvesom i villom u napadu ima se mnogo vise solucija i slabo se barca u toj formaciji moze zaustaviti .
Nadam se da koristenje ove formacije nece zavrsiti sa milanom i da ce strucni stab uvidjeti kolike su prednosti ove formacije kada se igra protiv granitnih odbrana gdje nema puno prostora zbog 2 bloka od po 4 igraca
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 14 mar 2013, 14:48

nidjo_barca je napisao/la:Jordi Ferrari

slika
[youtube][/youtube]

ma alba ubija :D ,lik takvo ubrzanje ima da je to nemoguce :D,lik sve stize ,u odbrani u napadu pa nema gdje ga nema

pa to je smijesno ovakvog igraca dobit za 14 miliona ,nikad bolje potrosene pare barce :)

MES QUE UN CLUB !!!

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 14 mar 2013, 15:00

M4kaveli je napisao/la:Najbolji lijevi bek na svijetu.
Koja brzina u pm. :lol:

slika
Dok su Evra i Ashley Cole živi, teško. Na putu je da postane značajno ime, ali je rano za takve izjave. ;) Mada, kod pojedinih ovdje je svaki igrač Barcelone, po defaultu, najbolji na svijetu na svojoj poziciji...
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 14 mar 2013, 15:05

Evra i Cole su nekada bili sami vrh danas nisu ni u top 5.Izvikani su to igraci koji sta vise nisu ni najbolji na Ostrvu a kamoli u Evropi.Ima tu mnogo bolji bekova od njih.
Prvi na pamet mi padaju Alaba,Marcelo,Alba,Filipe.Ima tu jos par igraca koji su definitivno u ovom trenutku bolji...

Alba je masina.Prava zujalica i raketa.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 14 mar 2013, 15:16

Johny je napisao/la:Evra i Cole su nekada bili sami vrh danas nisu ni u top 5.Izvikani su to igraci koji sta vise nisu ni najbolji na Ostrvu a kamoli u Evropi.Ima tu mnogo bolji bekova od njih.
Prvi na pamet mi padaju Alaba,Marcelo,Alba,Filipe.Ima tu jos par igraca koji su definitivno u ovom trenutku bolji...

Marcelo je bio na dobrom putu, ali su ga povrede malo usporile. Njega svakako cijenim i može ići u rang sa najboljim. Trenutno je u određenoj krizi, ali je svakako klasa. Dalje, Alaba također ima svjetlu budućnost, ali je smiješno davat takve izjave da je već sad ispred ljudi koji drže jedan nivo već 7-8 godina i ljudi koji su postavili određene standarde. Za Albu se može slično reći. Treba on još pure jest, što bi se reklo. Da se razumijemo, ne osporavam njegov kvalitet, ali smatram da žurite sa nekim izjavama. Btw, Filipea neću posebno ni komentarisati, jer se taj treba još dokazat i ne može u istu rečenicu sa već navedenim, ni pod razno.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 14 mar 2013, 16:01

Patrice_Evra_3 je napisao/la:
Johny je napisao/la:Evra i Cole su nekada bili sami vrh danas nisu ni u top 5.Izvikani su to igraci koji sta vise nisu ni najbolji na Ostrvu a kamoli u Evropi.Ima tu mnogo bolji bekova od njih.

Marcelo je bio na dobrom putu, ali su ga povrede malo usporile. Njega svakako cijenim i može ići u rang sa najboljim. Trenutno je u određenoj krizi, ali je svakako klasa. Dalje, Alaba također ima svjetlu budućnost, ali je smiješno davat takve izjave da je već sad ispred ljudi koji drže jedan nivo već 7-8 godina i ljudi koji su postavili određene standarde. Za Albu se može slično reći. Treba on još pure jest, što bi se reklo. Da se razumijemo, ne osporavam njegov kvalitet, ali smatram da žurite sa nekim izjavama. Btw, Filipea neću posebno ni komentarisati, jer se taj treba još dokazat i ne može u istu rečenicu sa već navedenim, ni pod razno.
Evra a posebno Cole su svoj zenit dosegi davno.Njihova forma je iz godine u godinu sve slabija i slabija.Nije to nista cudno...
Ja kada rangiram gledam posljednjih godinu do dvije.
Alba je u Barceloni fenomenalan , u Spaniji jos bolji a u Valenciji je sam cuvao lijevu stranu koja je i bila njihovo najjace oruzje godinama.
Marcelo iako je povrijedzen je klasa.Do duse Coentrao nije daleko od njega , u posljednje vrijeme briljira i igra u abnormalnoj formi.
Sto se tice Alabe on je vjerovatno najperspektivniji od svih.Ima strasan prvi korak.ofanzivno je strah i trepet dok je defanzivno nesta losiji ali i to ce se popraviti sa godinama.
Filipe je najbolji bek Primere ove sezone.Covjek zvace i guta igrace citavu sezonu.Kompletan i konstantan.Jedan od najzasluznijih igraca sto je Atletico ovako dobro plasiran.

Ne kazem da Evra i Cole nisu klase ali u ovm trenutku ima boljih igraca od njih.Cole je svoje isprdio ima 2 godine dok Evra i dalje ima tog nekog smeka od onog igraca do prije 2 do 3 godine.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 14 mar 2013, 16:06

Onaj osjećaj kada.. .. ..

" onclick="window.open(this.href);return false;

Ado1921
Kontakt:

Post Postao/la Ado1921 » 14 mar 2013, 16:32

Danas je izvedena proba pred izvlačenje parova 1/4 finala Lige prvaka. Barcelona je za protivnika dobila ekipu Juventusa, aktuelnog italijanskog prvaka. Ostali parovi su: Real Madrid-Dortmund, Malaga-Bayern i PSG-Galatasaray.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.

FCB

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 14 mar 2013, 16:35

Ado1921 je napisao/la:Danas je izvedena proba pred izvlačenje parova 1/4 finala Lige prvaka. Barcelona je za protivnika dobila ekipu Juventusa, aktuelnog italijanskog prvaka. Ostali parovi su: Real Madrid-Dortmund, Malaga-Bayern i PSG-Galatasaray.
i prosli put je bila proba pa isti parovi izasli ko i na probi,juvea ne bi volio ni pod razno ,nadam se da ce barca izvuc psg ,galatu ili malagu :D :D

igraci ce zajedno u svlacionici pratiti izvlacenje parova

MES QUE UN CLUB !!!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 mar 2013, 16:42

ja jedino ne bi volio galatu jer su mi dragi, ne bi volio ni malagu jer igrali smo s njima u ligi i kupu, a sve ostalo bi bilo extra

jos nesto, ukoliko tito ne daj boze ne ozdravi potpuno, od naredne sezone najbolje rjesenje za klupu bio bi doktor pellegrini, velemajstor, on bi sigurno zadrzao tika taku, al bi jos vise unaprijedio igru, real je s njim pocinio tesku gresku kad su ga otjerali ni kriva ni duzna, kod nas bi taj doktor briljirao
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 14 mar 2013, 16:48

Johny je napisao/la: Evra a posebno Cole su svoj zenit dosegi davno.Njihova forma je iz godine u godinu sve slabija i slabija.Nije to nista cudno...
Ja kada rangiram gledam posljednjih godinu do dvije.
Alba je u Barceloni fenomenalan , u Spaniji jos bolji a u Valenciji je sam cuvao lijevu stranu koja je i bila njihovo najjace oruzje godinama.
Marcelo iako je povrijedzen je klasa.Do duse Coentrao nije daleko od njega , u posljednje vrijeme briljira i igra u abnormalnoj formi.
Sto se tice Alabe on je vjerovatno najperspektivniji od svih.Ima strasan prvi korak.ofanzivno je strah i trepet dok je defanzivno nesta losiji ali i to ce se popraviti sa godinama.
Filipe je najbolji bek Primere ove sezone.Covjek zvace i guta igrace citavu sezonu.Kompletan i konstantan.Jedan od najzasluznijih igraca sto je Atletico ovako dobro plasiran.

Ne kazem da Evra i Cole nisu klase ali u ovm trenutku ima boljih igraca od njih.Cole je svoje isprdio ima 2 godine dok Evra i dalje ima tog nekog smeka od onog igraca do prije 2 do 3 godine.
Evra je možda imao kriznu prošlu sezonu (zbog raznoraznih okolnosti), ali ove sezone igra ponovo na nivou najboljeg lijevog beka na svijetu. Cole jest pao malo, što nije iznenađenje, ali ne treba ni njega tek tako otpisati. Klasa je klasa, ipak. Čitajući tvoj prvi post na ovu temu, čovjek bi rek'o otpisani igrači. Djelomično se mogu složit da trenutno ima boljih od Colea, ali od Evre baš i ne. Možda samo podjednako dobri. :mrgreen: Dakako, zavisi kako ko gleda. Ti ako gledaš zadnjih godinu-dvije, tu svakako ima novih kvalitetnih igrača na sceni. Ja ipak gledam malo širu sliku, tako da kažem. Tek kad održe jedan kvalitetan nivo neki duži niz godina, onda ih prihvatam u top. Ranije spomenuti igrači jesu na dobrom putu, ali polako...

Nadam se da smo makar djelomično razjasnili i da ne offtopičarimo previše. ;) Halal'te mi.

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 14 mar 2013, 17:13

Ado1921 je napisao/la:Danas je izvedena proba pred izvlačenje parova 1/4 finala Lige prvaka. Barcelona je za protivnika dobila ekipu Juventusa, aktuelnog italijanskog prvaka. Ostali parovi su: Real Madrid-Dortmund, Malaga-Bayern i PSG-Galatasaray.
Zanimljivo..

Mada ne bi volio da izvučemo Galatu jer ih gotivim ,ostalo sve može.Pokazali smo u utorak neke stvari 8-) Real isto ne bi volio iz jednog jedinog razloga što mi je pun k**** El Klasika,smorili su više :roll: ,nema ko prije meraka kad čekam El Klasiko..Sad barem jedan u mj.bude :roll:

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.