FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

kontra
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la kontra » 14 mar 2013, 14:22

Rooney88 je napisao/la:
gavran je napisao/la:citajuci zadnjih desetak stranica skontah da ali je vecina forumasa mladje dobi ili nema djece.
pitanje za sve:

kad vam djete dobije keca da li ga manje volite zbog toga?

ili kad dobije vise keceva?

ako je odgovor ne vi ste normalan roditelj

ako je odgovor da bolje da nemate djecu

preneseno na ŽELJU:

seratori ne dolazite na utakmice gledajte barsu,real,celzi,Džeka .....

ostali vidimo se u nedjelju
Malo je smijesno prijatelju postavljati ovakvu komparaciju. Ali ako bas hoces tom linijom da idemo, OK - moze. "Dijete" kada dobije te famozne keceve naravno da ga volis isto kao i jucer, sutra, za 5, 10 ili 20 godina, do samog kraja. Ali isto tako iz ljubavi prema tom "djetetu" moras mu ukazati na greske koje cini i nadati se da ih vise ne ponovi kako bi vam oboma bilo bolje. Eto, po tvom primjeru objasnjen razlog kritika na racun nase igre trenutno mada sam i dalje siguran da je bilo dosta boljih komparacija od ove koju si ti naveo. Mi ne mozemo odlucivati, mi mozemo pisati na forumu i razmjenjivati misljenja. Kada cete vise shvatiti da ne mora svaki post na svakoj od skoro 8000 stranica koliko ova tema ima biti vase misljenje i dijeljenje istog, stvari tumacimo razlicito i kome se ne svidja sto neko kritikuje nasu igru ne mora ni da cita post a pogotovo ne da se nadovezuje.
dobronamjerna kritika je uredu , al ovdje je dosta ljudi koji govore da ce napustiti dijete zbog tih keceva :mrgreen:

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 14 mar 2013, 14:24

Bas tako, djetetu ces fino reci, ohrabriti ga, dati mu nagradu ako nauci, ovo ono, a neces mu reci **** mali bolje da sam te izdrk'o u solju, hadalju jedan nista ne ucis pi_ka ti materina, mrs u sobu, neces jesti 10 dana, dacu te na usvajanje, malo ruzno go*no, samo izlazis, ti neces da ucis, hoces da budes muzicar da zaradjujes... :lol:
E tako se pojedini ponasate, i takve komentare dajete... Smirite malo hormone, kriza je evidentna, ali pljuvanjem svakog igraca ponaosob nista ne dobijamo, samo gubimo... Eto oni ce zbog vasih komentara sada bolje igrati, a ovako samo unosite nervozu medju raju, da i oni isto razmisljaju, pa ces sutra i na utakmici dati takav komentar.. Popustite malo, nafatajte kakvu zensku, ispusite se na njoj a ne na Zelji...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 14 mar 2013, 14:37

Radmilo je napisao/la:Meni je bitno da ste vi srećni i da ste zadovoljni što nas većina neće više dolaziti kidat svoje živce i mrznut se i gledat ekipu koja se ne zna sastaviti sa loptom, ostaće vas šačica nažalost samo. :(
Ev da ti ja odgovorim,mada nisam ni ucestvovao u nekoj,recimo,raspravi.

Ja ne dolazim radi tebe,petog il desetog sa tribine,ne dolazim radi cistih stolica,popusta u fan shopu uz kartu,ne dolazim jer je titula pa je to moderno.Iskreno,boli me tuki hoce li ko biti,cak mi je i draze kad nas je 2000 standardnih,udjem ko covjek,sve poznata raja,zezancija,pa hocu li se nervirati ili radovati,to je manje bitno.
Ne ocekujem leprsavu igru,golove sa 50m u raslje,ocekujem da nastavim svoju zivotnu naviku,diskusiju prije tekme,za vrijeme i poslje u obliznjoj kafanici uz pivce.Ne bih taj izlazak vikendom mjenjao,ni za sta drugo ;)
Ko nije isao s rajom kuci poslje tekme s rukama na ledjima i pogledom ispred sebe dok cutke krsis sve sto ti pada na pamet,ne zna o cemu pricam...

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 14 mar 2013, 14:46

Baja_Zvjerka je napisao/la:Bas tako, djetetu ces fino reci, ohrabriti ga, dati mu nagradu ako nauci, ovo ono, a neces mu reci **** mali bolje da sam te izdrk'o u solju, hadalju jedan nista ne ucis pi_ka ti materina, mrs u sobu, neces jesti 10 dana, dacu te na usvajanje, malo ruzno go*no, samo izlazis, ti neces da ucis, hoces da budes muzicar da zaradjujes... :lol:
E tako se pojedini ponasate, i takve komentare dajete... Smirite malo hormone, kriza je evidentna, ali pljuvanjem svakog igraca ponaosob nista ne dobijamo, samo gubimo... Eto oni ce zbog vasih komentara sada bolje igrati, a ovako samo unosite nervozu medju raju, da i oni isto razmisljaju, pa ces sutra i na utakmici dati takav komentar.. Popustite malo, nafatajte kakvu zensku, ispusite se na njoj a ne na Zelji...
A ma stari mnogi pogresno tumace pojam kritika pa sebi puno dozvoljavaju,psuju i vrijedjaju,prvi cu kritikovati losu igru,zalaganje i odnos ali ne pada mi na pamet da pljujem po nekome,ljudi uloze u klubove stotine miliona a oni opet izgube sampionate ispadnu u ranoj fazi nekog Evropskog takmicenja pa njihovi navijace od toga neprave smak svijeta.Naprotiv imas stotine primjera kada navijaci daju jos vecu podrsku svojim ljubimcima i pomazu im da se oporave.Tacno je igramo lose i jednoj smo malo duzoj krizi ali i tome se blizi kraj,ali zar je ta kriza razlog da ne dolazimo na utakmice(meni licno nije niti ce ikada biti),idemo u nedelju pobjediti Zvijezdu pa onda na pauzu i posloziti kockice i sve ce doci na svoje.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

domorocki
Kontakt:

Post Postao/la domorocki » 14 mar 2013, 14:50

DANDY je napisao/la:
Ultras1921 je napisao/la:Ne volim da kritikujem, ali moze li neko reci sta je sa zvanicnom? Izvjestaja iz bl nije bilo, nema ni sada poslije svinjskog. Samo zeljotv :roll:
PR i ekipa nisu više tu.Ne svojom krivicom.
Biće sve to OK ;)
Einigkeit und Recht und Freiheit

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 mar 2013, 14:56

Vise od slabih rezultata i lose igre me nerviraju izjave igraca i njihove prazne fraze dan nakon utakmica...
Nakon Jamaka i Bekric isto izjavljuje da ukoliko budemo pravi da cemo odbraniti titulu, ali na terenu po tom pitanju nista ne cine.

I dalje situaciju drzimo u svojim nogama/rukama, ali je krajnje vrijeme da se trgnemo i pocnemo pruzati bolje partije...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 14 mar 2013, 14:56

Na zvanicnoj stoji da igramo u Subotu, a utakmica se igra zvanicno u Nedjelju u 18.00h uz direktan TV prenos na Areni. Mogao bi se neko od raje zajebati, ako nista makar da neko promijeni tacan datum i satnicu odigravanja... ;)

Samo da ne bude na kraju zali Boze para za pripreme. Pa ako su misli ovako igrati onda nisu ni trebali odlaziti na pripreme majka mu stara. Razumijem ja kriza, fale tri glavna kotaca u timu, ali opet niko im ne moze oduzeli zelju za zalaganjem i borbenoscu. (Cast zaista pojedim igracima, prvenstveno Zoloticu, Stanicu, Colicu i Antonovicu)...

Jbg, imali smo najbolje pripreme. Drugi mogu samo da nam zavide. Dva puta Medugorje, dva puta Rovinj ako se ne varam, i opet onda gledamo igru bez imalo zara, dok drugi koriste sva ziva sredstva protiv nas. Evo ja ne znam, neka mi neko tacno kaze, da li smo mi u ova tri meca ijednom opalili na gol sa 16 metara, a necu ni da spominjem vecu udaljenost...

Takoder me zanima sljedece. Kada cemo poceti izvodi normalne centarsuteve. Nas ama bas svaki skoro centarsus je balon, sto odbranbenim igracami uopste ne predsljavnja problem. Tako se i stvori sitvacija da je Adilovic bezopasan, jer svaka lopta koja mu ide, nema koristi od nje...Zar mi trenutno nemamo niti jednog igraca koji moze uputiti jedan ostar i jak centarsut...

Sve u svemu, trebat ce ovdje dosta rada i truda. Mnogi su ovdje govorili, sigurna dupla cak poslije Travnika. Eto, izgleda da sigurnost, manjak zalaganja se pretvori u nasu najvecu manu. Samo me strah da ne budemo morali na kraju sage, bara-bara sa pratiocima, gdje igra prelazi u ho-ruk kao u Banja Luci sto je bilo, e tu smo onda bas donji...Ove me kriza podsjeca na onu proslogodisnju kada smo se protiv Olimpica jedva vratiti na pravi kolosijek. Nadam se samo da cemo u sto skorijem vremenu izadi iz ovoga svega uzdignute glave... ;)

EDIT: Crveni kartoni se prenose iz kupa na prvenstvno... Bar je tako bilo, ako nisu sta u meduvremenu promijenili...
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 14 mar 2013, 15:12, ukupno mijenjano 6 puta.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 14 mar 2013, 15:03

DzoleZeljo je napisao/la:Jbg, imali smo najbolje pripreme. Drugi mogu samo da nam zavide. Dva puta Medugorje, dva puta Rovinj ako se ne varam, i opet onda gledamo igru bez imalo zara, dok drugi koriste sva ziva sredstva protiv nas. Evo ja ne znam, neka mi neko tacno kaze, da li smo mi u ova tri meca ijednom opalili na gol sa 16 metara...
kad su ti igraci limitirani djabe ti pripreme, mi se ne mozemo dadati na 10 metara, ako budemo prvi sa ovakvom ekipom onda je Ferguson za Amara trenerski mis.

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 14 mar 2013, 15:04

SarajlijaTM@ svaka ti dala
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

crvenobijeli
Kontakt:

Post Postao/la crvenobijeli » 14 mar 2013, 15:08

dali se crveni karton bekricu iz kupa prenosi u prvenstvo ili,,..
ZVIJEZDA SIJA VJECNO !!!!

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 14 mar 2013, 15:12

crvenobijeli je napisao/la:dali se crveni karton bekricu iz kupa prenosi u prvenstvo ili,,..
Ne prenosi se na PL

plavetniloo
Kontakt:

Post Postao/la plavetniloo » 14 mar 2013, 15:14

Zekoo je napisao/la:
crvenobijeli je napisao/la:dali se crveni karton bekricu iz kupa prenosi u prvenstvo ili,,..
Ne prenosi se na PL
Prenosi se direktni crveni, dupli žuti se ne prenose, barem je tako ranije bilo.

crown
Kontakt:

Post Postao/la crown » 14 mar 2013, 15:16

Po mom skromnom misljenju, koliko sam vidio i vecine ovdje, vezni red + motivacija citave ekipe i to je model na osnovu kojeg cemo se pruzati bolje igre i uzimati bodove (s tim da ostane ova formacija i isti igraci igraju u prvih 11)

Svraka sezona 09/10 0 gol 0 asist
10/11 3 1
11/12 10 4
12/13 5 1
Neko je napisao da Svraka nije orijentiran napadacki i da mu je zadatak destrukcija, proslosezonksih 10 golova i 4 asistencije ne idu u prilog tome, pa ga je to pored te destrukcije + velika pokrivenost terena i ucinilo reprezentativcem i kapitenom Zelje. Ove sezone ima jos dovoljno utakmica da stigne ostvari brojke iz prosle sezone, ali kao kapiten i reprezentativac, po mom misljenju trebao si igrati i bolje od toga. Treba nam takav Muamer, on to moze.
S druge strane, Jamak, od sezone 09/10 do ove sezone imao je ucinak os 1,2 gola po sezoni i 1 asistenciju po sezoni. U dosadasnjem dijelu prvenstva on je taj prosjek ostvario (po gol i asistencija), tako da i Jamak treba da pruza bolje igre od svog prosjeka, pogotovo sad kad Bekrija igra lijevo a on na njegovom mjestu.
Bekric u proslosezonskih 13 tekmi (5 golova i 5 asistencija), dok u ovosezonskih 14 (3 gola i 0 asistencija), sto znaci da je i on blizu svog prosjeka (po golovima), ali nedostaju asistencije, nedostaje njegova igra iza napadaca, puno vise se trosi na krilu pa izostaje napadacki dio. (Podatke preuzeo sa t.market)

Uz sigurnog golmana, jako dobru odbranu (prvenstveno mislim na dvojac Bogi-Vasa), jako dobrog zadnjeg veznog (Zolu), taj odbrambeni dio je ok. Napad, prije svega Adil, trpi zbog stagnacije u igri sredine terena. Smajica treba sacekati, Bekrija je gurnut lijevo, Svraka i Jamak se jos uvijek "traze". Kad svi igraci podignu formu, uigraju se, oslobode pritiska, to ce biti to. Strpljenja.

dajsise
Kontakt:

Post Postao/la dajsise » 14 mar 2013, 15:16

Zekoo je napisao/la:
Ne prenosi se na PL
Crveni kakav god da je, prenosi se

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 14 mar 2013, 15:21

@crown - Svaka ti cast na postu... ;)

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 14 mar 2013, 15:30

lisander je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:Jbg, imali smo najbolje pripreme. Drugi mogu samo da nam zavide. Dva puta Medugorje, dva puta Rovinj ako se ne varam, i opet onda gledamo igru bez imalo zara, dok drugi koriste sva ziva sredstva protiv nas. Evo ja ne znam, neka mi neko tacno kaze, da li smo mi u ova tri meca ijednom opalili na gol sa 16 metara...
kad su ti igraci limitirani djabe ti pripreme, mi se ne mozemo dadati na 10 metara, ako budemo prvi sa ovakvom ekipom onda je Ferguson za Amara trenerski mis.
Limitirano je 99% igraca u nasoj ligi.. Zato i igraju u njoj.. To ne objasnjava setanje pojedinaca tokom svih 90 minuta utakmice.. Jednostavno im fali zelje i emocije o kojoj je Buki jucer govorio.. Mi mozemo biti prvaci i vjerovatno cemo biti ali ne zahvaljujuci kvalitetu ekipe vec cinjenici da su ostali veci odron od nas..

I pored toga ne mogu shvatiti izjave ovih nevijaca na baterije koji, lafo, nesto prijete nedolascima na tekme.. Sta bi bilo da smo deseti na tabeli?? Nije davno bilo kada smo bili i u takvim situacijama pa smo isli i bodrili klub koji volimo..
BUDI ŽELJO !!!

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 14 mar 2013, 15:35

Nek se ono od juce ne ponovi..
a svoju pricu i bekric i ostali nek nekom drugom pricaju
kraj price!

i mi imamo granicu koliko cemo trpiti hadalje nesposobne

savatihotece
Kontakt:

Post Postao/la savatihotece » 14 mar 2013, 15:36

Moje skromno mišljenje, a gledao sam sve tri utakmice Želje u nastavku prvenstva. Ni dobre pripreme, ni kvalitetan trener, ni vatrena podrška navijača ne mogu nadoknaditi ono što se vidi iz aviona, a to je da Željo nema kvalitet igrača koji bi objektivno trebao a bogami koji je objektivno i mogao imati. Ja sam vječiti optimista, ali sa ovim sastavom ne da ne možemo do titule, već je upitan i izlazak u Evropu. Ja bih volio da me igrači demantuju na terenu, međutim teško da se to desi. Ako smo mi spali na Selimovića za kojeg sam neki dan napisao da je najveće razočarenje, jer je trebao biti pojačanje a ne da ganja hladovinu po terenu i ako je u protekla tri kola Stana (svaka mu čast daje maksimum) naš najbolji igrač ( i sa nekim drugim sastavom on bi igrao, ali bi bio osrednji, a ostali puno bolji), onda je svaki daljnji komentar suvišan.

Ljudi budimo realni.

Daj bože da griješim.
BRČKO BRČACIMA
ŽELJO MANIJACIMA

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 14 mar 2013, 16:10

kontra je napisao/la:
dobronamjerna kritika je uredu , al ovdje je dosta ljudi koji govore da ce napustiti dijete zbog tih keceva :mrgreen:
Ovo me nekako podsjeti na oca od mog dobrog druga. On je pravi Manijak, jedan od one stare garde navijaca koji su bas zbog Zelje obisli cijelu bivsu drzavu, koji su zivjeli u nekom drugom vremenu navijanja kada je dobar vikend bio pobjeda nad rivalom uz dobru zajebanciju na tribinama. Eh on je do sada, bar koliko ja znam, preko 100 puta rekao da vise u zivotu nece pogledati utakmicu Zelje. Da nece doci na Grbavicu i da mu je svaka iduca - zadnja. A na kraju, covjek ne propusti niti jednu jedinu domacu kup/liga utakmicu. Mozda ne shvatate nervozu pojedinih, ja mogu mlatiti do sabaha praznu slamu kako vise u zivotu necu pogledati Zeljinu utakmicu ali to ni u cik zore nece postati stvarnost. Iako to naravno nisam napisao, niti cu jer nema smisla, razumijem nervozu pojedinih sto trenutno pljuju i vise nego sto ekipa zasluzuje. Ja kazem jasne cinjenice, igramo lose - cinjenica, Svraka nije ni sjena igraca koji je bio - cinjenica, Adil u ovakvo formaciji i sistemu napadanja ne moze nista - cinjenica, situacija u svlacionici i nije bas najbolja - cinjenica....

Dakle, na raskrsnici smo momci. Ili cemo vidjeti problem i sasjeci ga u korjenu ili ce nas ljubav prema klubu zaslijepiti pa cemo tapsati po ramenu i praviti se da je sve OK. Prvi scenario bi rezultirao osvajanjem duple i trijumfalnom sezonom, navika :D , a drugi, bojim se, kratkim rukavima mozda cak na oba fronta. Daleko od toga da ljubav ljudi koji kritikuju sadasnju igru ide ispod one onih koji jos aplaudiraju, ja bih rekao da je cak dobronamjerna kritika dosta bolja opcija, uz cilj da se, naravno, pogresno ne protumaci.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 14 mar 2013, 16:38

Nasi igraci bas optimisticni a nismo na gol opucali :lol:
Željeznicar za život cijeli !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Levin i 46 gostiju.