Kad neko napise da je svrha kreatina da povlaci vodu u misice, samo svima dokazuje da nema pojma o cemu prica, i da se naslusao bapskih prica kolko ti Bog hoce.. Kao sto je kolega iznad napisao, svrha kreatina je snaga, a
NUSPOJAVA (losijih,nekvalitetnijih kreatina) je zadrzavanje vode u misicima! Malo procitajte koji clanak, ili samo reklame za kreatin, gdje se proizvodjaci takmice i u prvi red guraju cinjenicu da sa njihovim kreatinom nema zadrzavanja vode u misicima

Pa jeli mislite da bi takmicari koristili preparat koji ce ciniti da izgledaju napuhanim, i smanjiti definiranost njihovih misica??
Kreatin je tu, da vam dodatnu snagu za taj presudni jos jeda izbacaj, za jos jednu-dvije kile, koje ce vam pomoci da probijete neku granicu ako ste zapeli..
Trenutno ne pijem kreatin ( jer mi je nestalo

) al sam ga koristio, i nije bilo nikakve napuhanosti, nit sam izgubio ista poslije prestanka, normalno da sam izgubio malo kad sam skroz prestao trenirati zbog povrede, ali sreca postoji nesto sto se zove memorija mišića, i sve se to vrati vrlo brzo, nakon par sedmica treninga