Teretana
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Re: Teretana
pa po meni je to ogromna razlika u snazi, hvala u svakom slucaju 

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Zamolio bi osnivača teme da promjeni naziv u "Komedija, vicevi i izvale 21 vijeka".
Koliko sam se nasmijao u ovih par stranica. Zar je zaista teško posjetiti par body-building stranica i čitati, čitat i čitati nego se izvaljivati ovdje i predstavljati kao nekim znalcem.
Kad se samo sjetim pitanja : "Da li je teretana štetna za srce"
Ja vodim računa o svom tijelu, radim sklekove , čučnjeve i ne bi nikada uzeo vještačke tvorevine (hemiju)

Koliko sam se nasmijao u ovih par stranica. Zar je zaista teško posjetiti par body-building stranica i čitati, čitat i čitati nego se izvaljivati ovdje i predstavljati kao nekim znalcem.
Kad se samo sjetim pitanja : "Da li je teretana štetna za srce"

Ja vodim računa o svom tijelu, radim sklekove , čučnjeve i ne bi nikada uzeo vještačke tvorevine (hemiju)

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
naravno da moze biti stetno nepravilnim radom, ti si pomalo smijesan.
Forumi postoje da bi se razmjenila razlicita misljenja i iskustva, manje vise, iskustva iz prve ruke, kontas ?!
Forumi postoje da bi se razmjenila razlicita misljenja i iskustva, manje vise, iskustva iz prve ruke, kontas ?!
Slušaj drug, ti si mi daleko najsmiješniji na ovom topicu o teretani.
I ja sam bio kao ti prije 3 godine, samo što sam mrzio teretanu, ismijavao sve to. No sve se to promjenilo u 3 godine. No za razliku od tebe ja sam čitao mnogo toga, prije sve čitanje , znanja itd pa tek onda treninga. Da znaš ko je sa mnom bio u teretani i objašnjavao mi sve od vježbi ishrani itd ušutio bi odmah (poznato ime u BH bodybuildingu).
Različita iskustva, pa taj što je rekao da je teretana štetna za srce nema ni 1% veze o teretani.
Postavi svoje slike, pa da vidimo to "kontaš" , da vidimo te silne mišiće koje posjeduješ. Ne kaki i ja sam se svojevrmeno 2010 izvaljivao na ovoj temi i ja to priznajem, no čovjek stekne iskustvo.
Šta je to nepravilan rad u teretani ???????????????????????

I ja sam bio kao ti prije 3 godine, samo što sam mrzio teretanu, ismijavao sve to. No sve se to promjenilo u 3 godine. No za razliku od tebe ja sam čitao mnogo toga, prije sve čitanje , znanja itd pa tek onda treninga. Da znaš ko je sa mnom bio u teretani i objašnjavao mi sve od vježbi ishrani itd ušutio bi odmah (poznato ime u BH bodybuildingu).
Različita iskustva, pa taj što je rekao da je teretana štetna za srce nema ni 1% veze o teretani.
Postavi svoje slike, pa da vidimo to "kontaš" , da vidimo te silne mišiće koje posjeduješ. Ne kaki i ja sam se svojevrmeno 2010 izvaljivao na ovoj temi i ja to priznajem, no čovjek stekne iskustvo.
Šta je to nepravilan rad u teretani ???????????????????????

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
nepravilna tehnika disanje. Jedan i dovoljan nacin
2. je sportsko srce... Eto ti 2 primjera kako sjebat' srce... ti i dalje tvrdi drugacije...
Najsmjesniji, dokazi nesto ako sam pogresno rekao ?! Ja znam sta sam ja postigao na "suho" i momci koji su mi bili mentori i sta su meni sve pricali i sta su od mene napravili. Zahvalan do kraja zivota na tome, a ti ovdje ustvari ispadas smijesan jer pokusavas da pravis cirkus od teme i forumasa s ciljem da ti ispadnes ovdje autoritativan i sl. Smijesna su ova tvoja 2 posta. Smjesnija od svih postova koji su pisali na ovoj temi, a nisu ni primirisali teretani
Dobro tebe je garant babo Terzo ucio...
jesam ja rekao da imam velike misice? Ja sam u vise navrata rekao da sam prosle godine preko ljeta skocio sa 66 na 78 kg i sad to odrzavam (5 mjeseci rada). U osnovu na moju visinu 177cm nabacio bih jos maximalno 3-4 kg. Ja sam sebi najbolji dokaz, ne trebam se dokazivati ni tebi niti bilo kome drugom, a uvijek cu pomoci pocetnicima i prenositi ono znanje koje sam ja dobio prosle godine od iskusnih momaka koji su radili sa mnom i pratili moj rad.

Najsmjesniji, dokazi nesto ako sam pogresno rekao ?! Ja znam sta sam ja postigao na "suho" i momci koji su mi bili mentori i sta su meni sve pricali i sta su od mene napravili. Zahvalan do kraja zivota na tome, a ti ovdje ustvari ispadas smijesan jer pokusavas da pravis cirkus od teme i forumasa s ciljem da ti ispadnes ovdje autoritativan i sl. Smijesna su ova tvoja 2 posta. Smjesnija od svih postova koji su pisali na ovoj temi, a nisu ni primirisali teretani

Dobro tebe je garant babo Terzo ucio...
jesam ja rekao da imam velike misice? Ja sam u vise navrata rekao da sam prosle godine preko ljeta skocio sa 66 na 78 kg i sad to odrzavam (5 mjeseci rada). U osnovu na moju visinu 177cm nabacio bih jos maximalno 3-4 kg. Ja sam sebi najbolji dokaz, ne trebam se dokazivati ni tebi niti bilo kome drugom, a uvijek cu pomoci pocetnicima i prenositi ono znanje koje sam ja dobio prosle godine od iskusnih momaka koji su radili sa mnom i pratili moj rad.
Zadnja izmjena: Bosniacum Lilium, dana/u 14 mar 2013, 17:57, ukupno mijenjano 1 put.
Pod broj jedan, nije lijepo pričati tako o najboljem body builderu i usput najpoznatijem u BIH koji je mislim prošle godine otišao u PRO takmičenje. Ne, nije me on učio.
Pogrešna tehnika disanja, idi baci se sa nekog mosta i okani se pisanja na temi gdje nemaš veze. Kakva je to izvala, napiši to na nekom forumu o BB, banovali bi te nakon što bi te ismijali.
Postigao na suhu
Neka sam ja smiješan, ali za razliku od tebe ne hvalim se kako sam dobio 15 kg uz neke aktivnosti itd.
Haj napiši mi koliko imaš obroka i šta to jedeš. Koliki ti je unos UH, koliki proteina a koliki masti ?
Koliko ti traje trening u gym ?
Vidio sam napisao si noge-ramena, trapez trening. Da, to je veoma pametno od tebe. Noge čine 50% našeg tijela i ti bi to spajao sa ramenima i trapezom
Pogrešna tehnika disanja, idi baci se sa nekog mosta i okani se pisanja na temi gdje nemaš veze. Kakva je to izvala, napiši to na nekom forumu o BB, banovali bi te nakon što bi te ismijali.
Postigao na suhu

Neka sam ja smiješan, ali za razliku od tebe ne hvalim se kako sam dobio 15 kg uz neke aktivnosti itd.
Haj napiši mi koliko imaš obroka i šta to jedeš. Koliki ti je unos UH, koliki proteina a koliki masti ?
Koliko ti traje trening u gym ?
Vidio sam napisao si noge-ramena, trapez trening. Da, to je veoma pametno od tebe. Noge čine 50% našeg tijela i ti bi to spajao sa ramenima i trapezom

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
ti udahni na izbacaju benca maximale ja ti prepisem i auto i kucu... ti se ne razumijes o osnove pravilnog treninga
Kazem ti jos jednom, ja sam sebi najveci dokaz... ti treniraj noge odvojeno, nemoj ih ni raditi sto se tice mene, ja znam sta sam ja postigao i svakom cu reci ono sto ja znam i sto je stara skola i provjeren nacin treniranja. Over and out... napisao sam ti sve u onom gore postu. Toliko od mene

Kazem ti jos jednom, ja sam sebi najveci dokaz... ti treniraj noge odvojeno, nemoj ih ni raditi sto se tice mene, ja znam sta sam ja postigao i svakom cu reci ono sto ja znam i sto je stara skola i provjeren nacin treniranja. Over and out... napisao sam ti sve u onom gore postu. Toliko od mene
Nismo se dobro razumjeli, nisam te napadao (malkice), no mislim da si davao dosta pogrešnih savjeta na ovoj temi.
teretana je way of life. Jednostavno sport koje je zdrav i nije nimalo štetan. Drugo je korištenje anaboličkih steroida, to je hemija, a ne kako su mnogi napisali whey protein ili ti ga sirutka u prahu.
Nemoj više Allaha ti o disanju
teretana je way of life. Jednostavno sport koje je zdrav i nije nimalo štetan. Drugo je korištenje anaboličkih steroida, to je hemija, a ne kako su mnogi napisali whey protein ili ti ga sirutka u prahu.

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Eto whey protein se dobije magicnim stapicem, a ne hemijskim postupcima. Ti hemiju shvatas samo kao anabolike, vjerovatno si zavrsio skolu za vulkanizeraNeutral je napisao/la:Nismo se dobro razumjeli, nisam te napadao (malkice), no mislim da si davao dosta pogrešnih savjeta na ovoj temi.

Eh eto ja govorim da je teretana stetna? Ja sam iz zivota izbacio i izlaske i ostale druge navike zbog teretane. Da si ovim solio pamet prije nego sto sam poceo trenirati mozda bih ti i povjerovao. Ja licno poznajem starijeg gospodina iz Sarajeva koji je dobio sportsko srce u teretani i koji ne moze naglo prestati da se tim bavi. Umjerenost je kljuc svega.
i da ti kazem da za velike grupe misica radim 5 vjezbi, svaka vjezba 4 serije i 10 ponavljanja.
za male misice 4 vjezbe, 4 serije, 10 ponavljanja.
Govorim o treningu bez super setova... ja govorim jer znam da je ovo provjerena metoda, i zelim da raja zdravo zivi, a ne po cijele dane ispija pive i kafe...
Za mene je treniranje postalo kao droga, svako ima svoj nacin treniranja, izvoli treniraj kako su tebe ucili, ja sam probao i na druge nacine da treniram i ovaj je najbolji. U teretani provodim sat ipo, 5 do 6 dana u sedmici s manjim odstupanjima. Ako iams toliko znanje, izvoli ga ovdje podijeliti s rajom koja zeli da trenira ali ne zna kako.
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Nemojte piti proteine, možete ostati sterilni. 

Whey nije hemija, to može izjviti samo neiskuna osoba. Whey je sirutka u prahu http://body.ba/ishrana/suplementi/whey-protein/6
Ako je whey hemija, šta je onda kola, sokovi, kokta ?
Da ne spominjem hranu.
Svaki trening preko sat vremena je nekvalitetan trening. Tijelo ti je duboku u katabolizmu onda , ali šta ćeš, ja sam završio školu za vulkanizera.
Eto, sada guglaj katabolizam i čitaj malo više o tome.
@ OTNYS_YNWA
Jašta, sterilni, otpast će vam kosa ili ćete postati dlakaviji.
Ako je whey hemija, šta je onda kola, sokovi, kokta ?

Svaki trening preko sat vremena je nekvalitetan trening. Tijelo ti je duboku u katabolizmu onda , ali šta ćeš, ja sam završio školu za vulkanizera.
Eto, sada guglaj katabolizam i čitaj malo više o tome.
@ OTNYS_YNWA
Jašta, sterilni, otpast će vam kosa ili ćete postati dlakaviji.

Ajd to što će te ostat sterilni, nego nećete moć guzit

I had an appointment with you tonight… in Samarra.
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Kakav whey i hemija, pa to je osnovna 'hrana' koju mišić mora dobijati da bi napredovao. Bez njega nema svrhe ići u teretanu. Čisti whey, eventualno uz dodatke Bcaa ili glutamina.
Hemija je sve ono što ti povećava/spušta pritisak, ono što ti za kratko vrijeme daje nevjerovatne rezultate i slično. Vodeći se tom logikom, ne smijemo jesti piletinu. Nema logike.
Hemija je sve ono što ti povećava/spušta pritisak, ono što ti za kratko vrijeme daje nevjerovatne rezultate i slično. Vodeći se tom logikom, ne smijemo jesti piletinu. Nema logike.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
ja mislim da svi znamo da su to suplementi a ne anabolici, al' eto, da utvrdimo gradivo (smijesno al' eto)
ja samo znam par momaka kojima nenormalno prorade crijeva poslije wheya. Ispunjena metanom 
A i treba se cuvati proteina koji sadrze aspartam, jer je on dokazano kancerogen
Ja na taj nacin govorim kako i proteini mogu biti stetni
A nikad nisam rekao da je whey protein losa stvar, sta vise, i ja uskoro pocinjem sa suplementacijom
najcistiji proteini imaju u sebi oko 24 do 25 g cistih bjelancevina sto nije dovoljno da se zadovolje potrebe poslije treninga. Ali dobro dodju tijelu kao prvu pomoc, brzi oporavak i laksi rast misica

A i treba se cuvati proteina koji sadrze aspartam, jer je on dokazano kancerogen

Ja na taj nacin govorim kako i proteini mogu biti stetni

rekao sam ti sve gore... neces se ti nabildati od whey-a vjeruj miOTNYS_YNWA je napisao/la:Kakav whey i hemija, pa to je osnovna 'hrana' koju mišić mora dobijati da bi napredovao. Bez njega nema svrhe ići u teretanu. Čisti whey, eventualno uz dodatke Bcaa ili glutamina.

BCAA pred kardio uz to kofein.
U mene je skoro uvijek prozor u sobi otvoren, što li je to tako
Whey poslije treninga samo dok stignem kući da bi napravio sebi obrok. Inače, kada bi se imalo keša pio bi se whey umjesto vode

U mene je skoro uvijek prozor u sobi otvoren, što li je to tako

Whey poslije treninga samo dok stignem kući da bi napravio sebi obrok. Inače, kada bi se imalo keša pio bi se whey umjesto vode

@Bosnian
Zavisi koliko ti tijelo može apsorbirati proteina. Nije svaki organizam isti, no whey služi samo kao dodatak ishrani. Niko se nije nabildao od njega. To su mahalske glupe priče. Kaže napuhao se od whey-a
Da, napuhao se, a gdje su svaki dan kuhana jaja, piletina, meso, riba. Jašta, od wheya se napuhao.
Zavisi koliko ti tijelo može apsorbirati proteina. Nije svaki organizam isti, no whey služi samo kao dodatak ishrani. Niko se nije nabildao od njega. To su mahalske glupe priče. Kaže napuhao se od whey-a

Da, napuhao se, a gdje su svaki dan kuhana jaja, piletina, meso, riba. Jašta, od wheya se napuhao.
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Pa nisam ni rekao da ćeš se nabildati od wheya, ali za napredak ti je jako potreban. Uzimaj ga 2 mjeseca, pa onda prestani, vidjećeš kako se poslije vidi kako si prestao uzimati. Protein je nešto što se mora uzimati, bar za mene.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
sad smo nasli zajednicki jezik
velika vecina je izgleda mislila da mijesam anabolike i suplementaciju
I ja bih da sam Rockfeller
Ali opet, kako god okrenes bez dobre ishrane si 0

I ja bih da sam Rockfeller

- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
E je*iga, ako hoćeš ekstra rezultate onda ti treba tri stoje mjesečne, za te neke suplemente, ishranu, teretanu da platiš itd. Skup sport, a nezahvalan.
Naravno da si nula. 20% ti je teretana, a 80% ishrana. Ništa bez ishrane. Koliko puta sam čuo "Ne možeš se najesti bez hljeba"
Danas sam kupio par kila zobenih. Idu zobene bolje od turskih sapunica

Danas sam kupio par kila zobenih. Idu zobene bolje od turskih sapunica

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.