Dobra vijest je da će Cisse i Ben Arfa biti spremni (za Hatema se govorilo da neće nastupiti, no na kraju se ispostavilo da su ti medijski natpisi bili u stvari neprovjerene informacije), dok su Krul, Harper i Coloccini out.
Gosti će biti lišeni Huthovih usluga koji određuje suspenziju. Jedan krkan manje, što jest jest.

Prošli meč je završen 2:1 za Stoke, a Newcastle je poveo u tom meču, no u posljednjih 10-ak minuta su domaći preokrenuli. Znam da je Jerome zabio jedan pogodak, jer sam tad mašio na kladionici (igrao 0-2).

Inače, jedna zanimljivost za Newcastle. Ove sezone se 5 francuskih internacionalaca upisalo u listu strijelaca, a samo je Arsenal u sezonama 2002/03 i 2008/09 imao više.

Stoke je najgora ekipa u 2013. godini, jer su u ovih 8 mečeva osvojili samo 4 boda (pobjeda, remi i šest poraza), tako da se nadam da će im danas biti "sretni" sedmi poraz u ovoj godini.

Newcastleu (ne)gori pod nogama, ali pobjeda bi nabacila osmijeh na lica jer bi se prednost nad ekipama koje ispadaju povećala na 9 bodova (Wigan) + bi se bodovno izjednačili sa Stokeom.

Moja prognoza je 2:1 za Newcastle. Sissoko + HBA, dok će Stoke zabiti tipični stokeovski gol - gol glavom.