Newcastle United F.C.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Jeste li zadovoljni dosadasnjim transferima?

1. Da
21
72%
2. Ne
8
28%

Ukupno glasova: 29

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Newcastle United F.C.

Post Postao/la Monolog » 10 mar 2013, 10:19

Danas na St. James Parku gostuje Stoke City.

Dobra vijest je da će Cisse i Ben Arfa biti spremni (za Hatema se govorilo da neće nastupiti, no na kraju se ispostavilo da su ti medijski natpisi bili u stvari neprovjerene informacije), dok su Krul, Harper i Coloccini out.
Gosti će biti lišeni Huthovih usluga koji određuje suspenziju. Jedan krkan manje, što jest jest. :mrgreen:

Prošli meč je završen 2:1 za Stoke, a Newcastle je poveo u tom meču, no u posljednjih 10-ak minuta su domaći preokrenuli. Znam da je Jerome zabio jedan pogodak, jer sam tad mašio na kladionici (igrao 0-2). :x

Inače, jedna zanimljivost za Newcastle. Ove sezone se 5 francuskih internacionalaca upisalo u listu strijelaca, a samo je Arsenal u sezonama 2002/03 i 2008/09 imao više. :mrgreen:

Stoke je najgora ekipa u 2013. godini, jer su u ovih 8 mečeva osvojili samo 4 boda (pobjeda, remi i šest poraza), tako da se nadam da će im danas biti "sretni" sedmi poraz u ovoj godini. :mrgreen: Ne ide im u prilog ni činjenica da su primili (barem) jedan gol na svakoj od posljednjih 10 utakmica. :mrgreen:

Newcastleu (ne)gori pod nogama, ali pobjeda bi nabacila osmijeh na lica jer bi se prednost nad ekipama koje ispadaju povećala na 9 bodova (Wigan) + bi se bodovno izjednačili sa Stokeom. 8-)

Moja prognoza je 2:1 za Newcastle. Sissoko + HBA, dok će Stoke zabiti tipični stokeovski gol - gol glavom. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 10 mar 2013, 15:24

2:1 za njukasl, hettrik waltersa :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 mar 2013, 17:57

Ovaj Walters samo Newcastleu može zabiti iz penala. :lol:
Pobjeda i to rezultatom 2:1. Vidjeh da je i Terza prognozirao taj rezultat, tako da su se kladioničari mogli opariti slušajući nas dvojicu. :mrgreen:
Cabaye + Cisse odradili svoje. Marvonja također odradio svoj dio posla. Što se tiče odbrane, Mbiwa je izgledao veoma dobro.
Zadatak je obavljen, a to je najvažnije. Newcastle ima +9 u odnosu na Wigan (i utakmicu više, da se ne lažemo), a ovom pobjedom se bodovno izjednačio sa West Hamom i Stokeom, a preskočio Sunderland. 8-)
Slijedi gostovanje Wiganu i ako se tu upišu 3 boda, vjerujem da je opstanak osiguran (mada sam i sad siguran u tu opciju). 8-)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

__EmIr__
Kontakt:

Post Postao/la __EmIr__ » 14 mar 2013, 22:05

Blijedo 1.pol protiv Anzhi-a gosti dosta konkretniji i puno srece imamo za sad. I jos se cabaye povrijedi na to sve. Nadam se nekom sretnom golu i nasem prolazu.
Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 14 mar 2013, 22:59

Cestitke za prolaz. Cisse.. ;)
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 14 mar 2013, 23:00

Papiss šalje Newcastle u 1/4, 94 minuta
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 mar 2013, 23:08

Cisse "sa zvukom sirene" odveo Newcastle u četvrtfinale.

Osim gola, Newcastle je jednom opasno zaprijetio (Saylor se spetljao i slabo pucao sa 3-4 metra) i to je to. Bila je još jedna situacija kada je Tiote pucao sa vrha šesnaesterca, al' lopta je otišla nebu pod oblake. :mrgreen:

Gosti konkretniji, na kraju su pogodili i prečku iz slobodnjaka. :? Osim toga, imali su 2 dobre prilike (Eto'o i neki levat) i to obje nakon grešaka u odbrani (Mbiwa oba puta prodao loptu). :roll:

Crveni karton čist k'o suza. No, isto tako je mogao/trebao pocrveniti i Anita koji je Zhyrkovu išao đonom u potkoljenicu, a možda čak i sam Zhyrkov koji je nogom u glavu nabio Marveauxa.

Bilo kako bilo, loša utakmica, al' je bitno da je Newcastle prošao dalje. Sutra je izvlačenje, u bubnju su još 2 ekipe iz Engleske (Tottenham i Chelsea), kao i Basel, Lazio, Fenerbahce, Rubin i Benfica. Ako mene pitate, Basel i Rubin bi bile ekipe s kojima Newcastle može igrati (i proći), dok su ostale ekipe ipak bolje od Svraka. Eh, mogao bi i Lazio, jer očekujem od Talijana da se ipak okrenu svojoj ligi. :mrgreen:

VahaCFC
Kontakt:

Post Postao/la VahaCFC » 14 mar 2013, 23:29

Ono sto sam pratio utakmice(prvo poluvrijeme) ne moze biti dobro nikako. :?
U prvom dijelu Anzhi puno bolji i da su malo bili pribraniji u zavrsnici sigurno bi zabili bar 1 gol.
No,bitno je da su prosli i uz malo srece eto Newcastlea u polufinalu. :mrgreen:
Keep the Blue Flag Flying High !

__EmIr__
Kontakt:

Post Postao/la __EmIr__ » 15 mar 2013, 15:41

Benfica. Najtezi moguci protivnik po meni. Ne zna se nikad u 2 tekme al ovdje nas ceka plaho tezak zadatak. :D

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 15 mar 2013, 23:11

Kraj sezone za Ben Arfu? Veliki hendikep

Kod: Označi sve

Fudbaler Njukasla Hatem Ben Arfa propustiće ostatak sezone zbog obnovljene povrede tetive.

Malerozni Francuz se povredio na utakmici Lige Evrope portiv Anžija odigranoj u Moskvi prošle nedelje, njegovoj prvoj posle tromesečnog odsustva zbog pokidane tetive.

Ben Arfa je zamenjen u 64. minutu meča, kada je i osetio bol. U sredu je posetio specijalistu, koji je predložio operaciju.

„Mislim da će Hatem morati na operaciju tetive, a to svakako nismo želeli da čujemo“, rekao je menadžer Njukasla Alan Pardju. „Verovatno ga neću vraćati u tim do kraja sezone. Potpuni oporavak za sledeću sezonu je Hatemov prioritet, a već nam mnogo nedostaje. On je naš ’iks-faktor’, u teškim utakmicama uspevao je da nas progura, a sad taj luksuz nemamo.“

Dobra vest za klub sa „Sent Džejms parka“ je da se jedan od najboljih igrača ekipe, francuski reprezentativac Johan Kabaje, nije ozbiljno povredio u meču protiv Anžija i biće spreman za nedeljni meč Premijer lige protiv Vigana
Sportklub

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 mar 2013, 09:24

Nisam gledao meč protiv Wigana (ispriječila se bolest), al' pročitah da se Haidara povrijedio. :( Odnosno, da budem precizniji - povrijedio ga je Callum McManaman i kako stvari stoje Wiganov igrač će biti kažnjen sa 3 utakmice neigranja. Naravno, Martinez je stao u odbranu svog igrača što uopće ne čudi. Al', ono što sam pročitao i vidio (slike i klipovi) nije dobro. :( Uh.

Dobra stvar je što je Santon zabio prvijenac. 8-) Imao je i prije ovog gola nekoliko dobrih prilika, al' nije mu se dalo. Sve u svemu, i dalje sam ubijeđen da će Njukaš opstati, a sada od sveg srca želim ispadanje Wiganu kao što je to slučaj i sa QPR-om. Treći putnik u niži rang mi je nebitan. :x

belefront

Post Postao/la belefront » 20 mar 2013, 08:35

Ma ono je bilo za zatvora, a navodno FA nece sprovoditi nikakve kaznene mjere prema malom McManamanu, cak sta vise vas pomocni trener ce dobiti kaznu zbog svadje sa sudijama :roll: :roll: :roll:

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 23 mar 2013, 17:34

Steve Harper nakon 20 godina, napustit ce Newcastle United na kraju sezone. Vjerojatno će ovih dana Shola Ameobi produžiti svoj ugovor, ovaj sadasnji mu traje do ljeta 2014.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 mar 2013, 17:51

Zaslužen poraz od Cityja. Moglo je biti i ubjedljivije, što jest jest. No, da budem iskren, nisam se ni nadao krađi bodova sa ovog gostovanja. City je prejaka ekipa, a kada to kombinujemo sa svim izostancina kod Njukaša, onda se i mogao očekivati poraz u hendikepu (kladioničarskim žargonom rečeno).

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 mar 2013, 18:02

Odbrana u ovoj sezoni je ispod svakog nivoa, 56 primljenih golova je zaista previše.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

__EmIr__
Kontakt:

Post Postao/la __EmIr__ » 04 apr 2013, 23:01

Odlican rezultat ! Primili smo duplo manje golova neg sto smo trebali ! Benfica bar tri klase bolja i ovo je po meni zavrsena prica jedno 95% . :x

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 apr 2013, 08:56

Nisam gledao utakmicu (jbg, umor je uradio svoje), pa ne mogu ništa komentarisati. Mogu samo rezultat. U biti, meni je ovo očekivano. Svakako su male šanse da se osvoji EL, a prioritet je izboriti opstanak u Premiershipu.

Mislim da će naredna utakmica protiv Fulhama dati odgovore na mnoga pitanja. Jolova momčad je sigurna, a sada je ta misija na Svrakama. Problem je što su utakmice koje slijede nakon EL-a znale biti kobne za Newcastle. Da budem precizniji, Svrake su izgubile 6 utakmica nakon tog "famoznog" četvrtka, ali raduje činjenica da su nakon posljednja 3 euroligaška duela 2 puta izašli kao pobjednici. 8-)

Fulham mora pasti :!:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 apr 2013, 18:31

Dobro je. 8-)
Na kraju 1:0, Papiss zabio u posljednjim trenucima (93. minut). Odlično se snašao nakon Cabayeovog udarca i u svom stilu matirao Schwarzera. :mrgreen:
Trenutno je +5 u odnosu na Sunderland, dok Wigan trenutno igra 0:0 sa QPR-om i ukoliko ostane taj rezultat, onda će Svrake i Wiganu bježati tih 5 bodova.
Sljedeće kolo je presudno; Newcastle dočekuje Sunderlanda i ukoliko se tu ubilježe 3 boda, onda je opstanak osiguran. No, treba sačekati taj meč, jer on dolazi svega 3 dana nakon evropskih utakmica, a ne treba zaboraviti ni činjenicu da će Sunderland biti opasniji zbog Di Cania. :D

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 11 apr 2013, 18:19

Včrs na HRT2 prenos Newcastle-Benfica
Ref: Ivan Bebek (Croatia)
HOWAY THE LADS!!!

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 7 gostiju.