Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

budimo_realni
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la budimo_realni » 15 mar 2013, 08:51

Ljudi uz duzno postovanje svim ovim momcima mislim da ne treba zvati nikoga ko se izjasnio za drugu repku pa bi sad igrao za BiH. Pa kako bi bilo ovim ljudima koji su sve vrijeme tu, pa jos neko ispadne iz repke zbog takvih supaka. Kakav ovaj svicarac po meni je on svoje rekao i ne treba se o njemu ni razmisljati niti se opterecavati njime. Samo bi se pokvarila atmosfera u reprezentaciji. Treba pozvati ljude koji su uvijek bili za BiH a nisu mogli igrati iz nekog razloga i naravno ove koji su trenutno tu. Halilović? Mali jest extra talenat, al ako hoce hoce, ako nece sta treba... na koljenima ga moliti. Sto Dzeko kaze: "Za reprezentaciju se igra srcem". Ako srce nije 100% za nesto, a para nema, onda tu nece biti ni nekog truda ni zalaganja.

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 15 mar 2013, 08:56

Jah Seju sam zaboravio. Posto covjek nema sigurno mjesto u klubu nek se odazove i nek igra za U21 Njemacke, al cim dobije nas pasos nek se javi Papetu i da igra za nas. Ako bude imao uslove da igra za nas a on se nesto neckao onda ga treba odbaciti. To je moje misljenje neko se slaze neko ne, al mislim da je to OK i da bi svaki normalan igrac tako uradio i da niti jedan nas reprezentativac ne bi imao nista protiv toga i samim time to ne bi kvarilo dobru atmosferu.

juan
Kontakt:

Post Postao/la juan » 15 mar 2013, 09:04

Tipicno partijsko razmishljanje!
Bolje prosjecnog Muju uvaliti, jer njega mozemo kako hocemo, nego se boriti za boljeg Sulju, jerbo se mi nikom ne moljakamo!
Kakav scouting i bakraci!
Sta znaju shvabe i francuzi! Oni se nikom ne moljakaju, ahhhaaaaa.

Treba uzeti kao primjer Kosarkaski Savez: za 2hefte se sredi pasos i papiroligija i zeko zaigra za nas.
A sta i ocekivati od trenera, koji gleda Barcu-Milan umjesto da ode do stambola da pogleda malog uzivo i kazat mu: sredjujemo papire, igras za nas i tacka!
Zato nam je snjim i baraz najveci domet!

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 15 mar 2013, 09:37

kolasinac ce ici putem medunjanina u boljem slucaju, ili kucukovica i dzake u gorem.... bice na spisku njemacke na ep u-21... kad mu perspektiva za A repku njemacke bude blizu nule, igrace za BiH... oproban metod i 100% uspjesan... ne gubis nista, samo mozes profitirat'... ;)

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 15 mar 2013, 09:53

Momak rodjen u Njemackoj,odrastao u Njemackoj,igrao u mlađim kategorijama u njemackim ekipama. Njemacka mu sve dala i Schalke trenutno, s 20 godina igra LP i on da sad izabere Bosnu za koju ga nista citav zivot nije vezalo. Svaka mu cast ako to uradi, al ja to prvi ne bi uradio, zasto bi?? Samo zato sto se zovem Sead?? Postoje ljudi koji su mu dali sansu za ovo sve i koji su garant njemci,tako da ce sigurno imat uticaja na odabir reprezentacije. Sead vise nije potencijal niti moguci kvalitet, SEAD je IGRAČ i to su svjesni svi, i mi i švabe. Tako da gdje god i sta god da odabere uvijek cu pratit njegove nastupe. Zamislite samo da je drugacija situacija i da je neki Dirk rodjen u Bosni i da je trenutno jedan od najboljih igraca do 21. godine i da dodju Njemci i kazu ti ces igrat za nas. Ma rat bi izbio :) Tako da Seade,gdje god da budes igrao zelim ti svu srecu i da budes jedan od najboljih igraca svijeta na svojoj poziciji.
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 15 mar 2013, 10:07

jasko_juve je napisao/la:Momak rodjen u Njemackoj,odrastao u Njemackoj,igrao u mlađim kategorijama u njemackim ekipama. Njemacka mu sve dala i Schalke trenutno, s 20 godina igra LP i on da sad izabere Bosnu za koju ga nista citav zivot nije vezalo. Svaka mu cast ako to uradi, al ja to prvi ne bi uradio, zasto bi?? Samo zato sto se zovem Sead?? Postoje ljudi koji su mu dali sansu za ovo sve i koji su garant njemci,tako da ce sigurno imat uticaja na odabir reprezentacije. Sead vise nije potencijal niti moguci kvalitet, SEAD je IGRAČ i to su svjesni svi, i mi i švabe. Tako da gdje god i sta god da odabere uvijek cu pratit njegove nastupe. Zamislite samo da je drugacija situacija i da je neki Dirk rodjen u Bosni i da je trenutno jedan od najboljih igraca do 21. godine i da dodju Njemci i kazu ti ces igrat za nas. Ma rat bi izbio :) Tako da Seade,gdje god da budes igrao zelim ti svu srecu i da budes jedan od najboljih igraca svijeta na svojoj poziciji.
Upravo tako, to je trzisna utrka...Postoji dva zainteresovana klijenta (Njemacka i BiH), za proizvod na trzistu (Sead Kolasinac)... Koji god od klijenata uspije da uzme taj proizvod za sebe, unaprijedit ce svoju proizvodnju, e sad ja ne vidim razlog, zasto bi se ja odrekao tog proizvoda, kad nasa strana nije apsolutno ulozila nista da taj proizvod ima svoju vrijednost koju ima sada... Sto se tice BiH, on nama bi dosao kao potencijalni poklon, samo dosta nasih ljudi smatra, da takva situacija nije dovoljna za nas, znaci za nas je ponizenje, da mi njega molimo, lobiramo, ganjamo i slicno... Nego on ce biti dovoljno dobar za nas, kad pored svih kvaliteta koje on ima, kad on pocne da moli nas da ga primimo igra za nas, da on nas kontaktira i sredjuje papirologiju, postavlja pjesme Halida Beslica i patriotske postove na facebooku, tada ce on biti dovoljno vrijedan BiH...

"Proizvoda" kao sto su Kolasinac na trzistu ima na pretek, nase je samo da se sagnemo malo i da ih pokupimo...
Pravda za Papeta!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 mar 2013, 10:21

harishp je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Ako izgubimo Kolašinca to će biti veliki šamar NS BiH.
To si ga k'o fol prije imao,pa ti ispao iz padjeta i izgubio ga.Bosanac kao sto je i taj tvoj Drago na avataru Rus :mrgreen: .Znaci samo glumi.

Zar sumnjaš u patriotsko srce Terminator Seada. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

tulln
Kontakt:

Post Postao/la tulln » 15 mar 2013, 10:29

Jasko samo ako kod swaba ne uspje onda ce da se kune u bosnu ne rise jasko

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 15 mar 2013, 10:35

Momak je vec uspio. Momak s 20 godina igra LP. Momak je buducnost Schalkea i njemackog nogometa. Ja bi volio da igra za nas, al da bi bio nesto ljut ako se odluci za njih,nema sanse. Prvi bi ja igrao za nekog ko mi je dao sve u zivotu. U Bosni isti tretman ne bi dobio sigurno.
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 15 mar 2013, 10:37

tulln je napisao/la:Jasko samo ako kod swaba ne uspje onda ce da se kune u bosnu ne rise jasko
Ali ne razumijem taj princip koji se pokusava da nametne, jer kad sad pogledamo reprzentaciju BiH u njoj ima bruka igraca (koji su puno losiiji od Kolasinca i ostalih potencijalnih) koji su poceli da igraju za BiH, tek kad nisu u nekoj drugoj reprezentaciji, a o njima se pisu hvalospjevi, a ovi su izdajice i dvolicnjaci... :roll: Znaci princip je pogazen vise puta, a opet se potencira...

Toliko od dvostrukim arsinima... :roll:
Pravda za Papeta!

tulln
Kontakt:

Post Postao/la tulln » 15 mar 2013, 10:43

Nevezano o kome je rjec ali niko ne treba preko bosne sa izjavama da otvara vrata druge repke treba biti iskren i odma se izjasniti i biti odlucan i iskren u zeljamaa a ne puna usta bosne a srce kuca za drugu ebes takve i ljude i igrace

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 15 mar 2013, 10:47

tulln je napisao/la:Nevezano o kome je rjec ali niko ne treba preko bosne sa izjavama da otvara vrata druge repke treba biti iskren i odma se izjasniti i biti odlucan i iskren u zeljamaa a ne puna usta bosne a srce kuca za drugu ebes takve i ljude i igrace
A koliko je sad takvih igraca u reprezentaciji, u koje se kunemo, i opravdano i neopravdano?

Opravdanje za Medunjanina i Begovica postoji, a za druge ne postoji? Pored ove dvojice ih ima jos, i prije ih je bilo jos vise...
Pravda za Papeta!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 15 mar 2013, 10:53

Majstor10 je napisao/la:ja cu pokusavat na svaki moguci nacin da priblizim momka kraj nase repke samo ako me banujete prije nego da odradim moj posao ja cu suprotno uradit da bi momak igrao za njemacku bolje vam da me tretirate dobro

sala na stranu dajte malo momku prostor i vremena niko ne voli nestrpljive ljudi djevojka me ostavila zbog toga
:lol: :lol: jesi li navalio da ti "da" ? :mrgreen: a dobar si sad sa Seom, imat ces sad cura :mrgreen:

tulln
Kontakt:

Post Postao/la tulln » 15 mar 2013, 10:56

Dufres znam ja ali mi vise pun k...... Da se busaju svi po novinama samo bosna a prvi poziv druge repke ebes bosnu tu je savez kriv ako su vec razgovarali nema obeco je neko nego odma potpisi papir i vozdra nema sad kakim sad ne kakim

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 15 mar 2013, 10:57

Kad se oko ovih svih potencijalnih reprezetativaca i generalno reprezentacije bude pocelo razmisljati sa glavom, a ne sa emocijama i srcem (koje su generalno nama kao narodu karakteristika), onda ce sve biti bolje... ;)
Pravda za Papeta!

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 15 mar 2013, 11:00

jasko_juve je napisao/la:Momak rodjen u Njemackoj,odrastao u Njemackoj,igrao u mlađim kategorijama u njemackim ekipama. Njemacka mu sve dala i Schalke trenutno, s 20 godina igra LP i on da sad izabere Bosnu za koju ga nista citav zivot nije vezalo. Svaka mu cast ako to uradi, al ja to prvi ne bi uradio, zasto bi?? Samo zato sto se zovem Sead?? Postoje ljudi koji su mu dali sansu za ovo sve i koji su garant njemci,tako da ce sigurno imat uticaja na odabir reprezentacije. Sead vise nije potencijal niti moguci kvalitet, SEAD je IGRAČ i to su svjesni svi, i mi i švabe. Tako da gdje god i sta god da odabere uvijek cu pratit njegove nastupe. Zamislite samo da je drugacija situacija i da je neki Dirk rodjen u Bosni i da je trenutno jedan od najboljih igraca do 21. godine i da dodju Njemci i kazu ti ces igrat za nas. Ma rat bi izbio :) Tako da Seade,gdje god da budes igrao zelim ti svu srecu i da budes jedan od najboljih igraca svijeta na svojoj poziciji.
ovo je realan post i poenta teme. ne ocekujem od covjeka koji je odrastao u njemackoj i koji je samo porijeklom bosnjak iz sandzaka da bude veliki patriota i da se odluci igrati za nas iz prve. treba i savez raditi na to, zasto nebi otisli kod njega da razgovaraju kad je toliki potencijal a mi nemamo prirodnog lijevog beka?
nadam se da ce Seo biti pametan da izabere BiH na kraju jer ce imati sansu da bude odma standardni reprezentativac.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 15 mar 2013, 11:04

tulln je napisao/la:Dufres znam ja ali mi vise pun k...... Da se busaju svi po novinama samo bosna a prvi poziv druge repke ebes bosnu tu je savez kriv ako su vec razgovarali nema obeco je neko nego odma potpisi papir i vozdra nema sad kakim sad ne kakim
Treba biti mudar i pametan, stvari ne treba gledati crno-bijelo... Svi selektori (koji je sad i koji dodju poslije njega), svi ljudi koji rade u savezu kad shvate da igraci kao Kolasinac, Arslanagic, Seferovic i ostali ako budu igrali za BiH ce unaprijedit igru BiH i da cemo biti bolja reprezentacija, da cemo ici na prvenstva, i kreirati ime u svijetu fudbala, tada ce nam biti bolje...

Ja gore spominjem "princip", to za mene nije princip, to je onaj karakteristicni bosanski inat i ponos, koji nam je vise stetio, nego sto smo imali koristi, kad to odbacimo i budemo gledali cisto kao posao, bice puno bolje... ;)

Evo ako pricamo o "principu", najbolji je primjer Begovic...Mi smo sa njim "prekrsili taj svoj blentavi princip", a meni je toliko drago sto smo prekrsili taj princip, znas zasto? Zato sto sad na golu imamo jednog od najboljih 15-20 golmana u svijetu, a ne Avdukica... ;)

Kad kazem ne treba gledati crno-bijelo, mislim na slijedece...Primjer Begovic i Pjanic, nevjerovatno mi je drago sto imamo obojicu u ekipi, ali ja nikad necu zaboraviti Begovicevo razmisljanje i Pjanicevu direktnu izjavu da ce igrati samo za BiH...Zato ce Pjanic, uvijek biti za jedan stepen srcu miliji, nego Begovic... ;)

Zato svaki put srce dodatno zaigra, kad Pjanic postigne gol i poljubi grb BiH na dresu... 8-)

Ali ako ikako moze, srce bi mi bilo presretno, da pored Pjanica", u ekipi imamo jos 10 "Begovica"... ;)
Zadnja izmjena: Dufresne, dana/u 15 mar 2013, 11:17, ukupno mijenjano 3 puta.
Pravda za Papeta!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 15 mar 2013, 11:06

Decko jeste potencijal i decko ce biti igrac, to je sada svima jasno, ali prije par mjeseci nije bilo jasno pojedincima iz saveza, koji su u oktobru, novembru kada je decko reko da bi pjeske doso u Sarajevo, ismijavali tu recenicu.

Tada se reaguje, pozove se momak, ode mu se na noge pjeske ako treba, obrade se papiri i danas bi igro za BiH, ali vaznije je pricati gluposti po presicama i nasmijavati novinare umjesto raditi svoj posao.

Na kraju od novinara i dobijamo informacije, novinari su ti koji kontaktiraju talente, dok pojedinci u savezu sjede ko mutavi i klepaju platu a nista ne rade, i dok je tako, ne zasluzujemo ni ovo sto imamo jer smo truhli u savezu.

Evo vec sada se za malog Arslanagica treba poceti boriti, tj. vec kasnimo, trebali smo jucer poceti, ali opet djaba.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 15 mar 2013, 11:07

Dufresne je napisao/la:Nego on ce biti dovoljno dobar za nas, kad pored svih kvaliteta koje on ima, kad on pocne da moli nas da ga primimo igra za nas, da on nas kontaktira i sredjuje papirologiju, postavlja pjesme Halida Beslica i patriotske postove na facebooku, tada ce on biti dovoljno vrijedan BiH...
Bez sale, ali mislim da neki stvarno ovako razmisljaju. Kao prvi selektor.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 15 mar 2013, 12:18

Ma nema šanse se nijedan igrač privoliti da igra za Bosnu ako bilo ko od njih neće da mrdne da promjeni papire,mislim po novinama priče vidio mi je otac gdje je konzulat nema od toga hajra :D

Ponajviše se očekivalo od Seferovića koji je stvarno bio par puta u Bosni i druio se s našim igračima,i ao mi je zbog tog momka jer stvarno ima potencijala i kad takve stvari se izjalove onda Kolašinac šanse da zaigra za nas su 1%..

Nego želim da podvučem jedan komentar prethodni ne treba niko da diže sebi cijenu preko Bosne i to je osnovno,ja se ne ljutim što Hajrović,Seferović ili bilo ko naredni igraju za Švicarsku i slično,oni su ih i stvorili ali mi je krivo što su im usta puna Bosne kad treba ostvarit neki svoj cilj..ne treba niko ići pješke do Bosne..

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 12 gostiju.