Monolog je napisao/la:Ma ne zezam se, ozbiljan sam. Vidio sam ja te njegove štikle, tunele i slične stvari, al' to smo mogli vidjeti i od Rahimića pa opet ne znači da je riječ o nekom hvale vrijednom tehničaru.

Hajd prije bi mogli reći da nije neki dribler, jer tehničkog potencijala ima (u smislu prijem lopte, tehnički zahtjevni šutevi, proigravanje...). Napravio je bio i protiv Arsenala jedno dobro
miješanje u njihovom šesnaestercu. Nakon toga je jednom posrnuo na zemlju, jer je bio prebrz u mislima (situacija nakon ove gore opisane....)
Al to je Muller, najnepredvidljiviji igrač, to svi stručnjaci za njega u Njemačkoj govore, jer čovjek zna tako fantastično proći, napravit sjajan potez (pa i ono proigravanje petom protiv Arsenala), a zna onda ispast šeprtljav.
Međutim, on je uvijek koristan za ekipu, jer kad razvaljuje, baš razvaljuje, rastura protivničke odbrane, a kad igra lošije onda trči ko lud, izbori lopte, prekida akcije i slične. Zato je jako zahvalan igrač i apsolutna klasa. A ono što je najbitnije pravi igrač za njemačkog fudbala, njemačke ekipe...

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland