Rekonstrukcija stadiona u BiH

Bosanski zmaj
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Bosanski zmaj » 14 mar 2013, 22:11

Edol je napisao/la:Zato i ne vjerujem da će ga dati, dobar je i za njemačke uslove i relativno nedavno kupljen.
Pocetkom proljeca/ljeta krece dodatna rekonstrukcija stadiona u Karlsrueu , tako da kad vec daju tolike pare nije problem ni za novi semafor, jer ce novi sigurno biti na novoj lokaciji i mozda sa drugacijim nosacima.
slika

elf1
Kontakt:

Post Postao/la elf1 » 14 mar 2013, 22:27

astra1922 je napisao/la:
Gusar1995 je napisao/la:nisam bas sve pratio, ali koliko vidim Zvijezda je kupila nesto od nekog ? :?
kupili semafor i reflektore iz njemacke pa trazimo sa kojeg bi to moglo biti stadiona

samo hoce ovaj semafor leci dobro dole kraj sume :D
jedva cekam da se postave na banja ilidzu
DOMINACIJA BAYERNA
1 FC Bayern München
2 FC Bayern München
3 FC Bayern München

Alen81
Kontakt:

Post Postao/la Alen81 » 14 mar 2013, 22:58

Nk Vitez je poceo gradnju svoga stadiona nacelnik općine Advan Akeljić je izdvojio novac i privukao sponzore tako da po svemu sudeci novi premijerligas se uveliko sprema za elitni rang.zadnje dvije domace tekme igrat ce na kamberovicu polju :)

ADEEEEEEL
Kontakt:

Post Postao/la ADEEEEEEL » 14 mar 2013, 23:11

Alen81 je napisao/la:Nk Vitez je poceo gradnju svoga stadiona nacelnik općine Advan Akeljić je izdvojio novac i privukao sponzore tako da po svemu sudeci novi premijerligas se uveliko sprema za elitni rang.zadnje dvije domace tekme igrat ce na kamberovicu polju :)
Dobro je, samo neka se gradi :D
Željo ♥
Chelsea ♥
B.Dortmund ♥

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 15 mar 2013, 00:25

Alen81 je napisao/la:Nk Vitez je poceo gradnju svoga stadiona nacelnik općine Advan Akeljić je izdvojio novac i privukao sponzore tako da po svemu sudeci novi premijerligas se uveliko sprema za elitni rang.zadnje dvije domace tekme igrat ce na kamberovicu polju :)
Ovo mi je dosta drago. Stadion im je u rasulu, a pribojavao sam se da ce zbog toga rasprodat utakmice il igrat u Travniku/Zenici. Vitez je dosta jak gospodarski, dobro su razvijen grad, imaju velik broj poduzetnika i nedavno smo bas pricali mi u drustvu da svi oni daju po 500KM skupili bi za stadion. Nadam se da ce licit na nesto. Onu glavnu tribinu nek lijepo obnove i srede svlacionice koje su malo je rec ocajne, a preko puta nje nek naprave betonsku s 15 redova, postave stolice i odlicno do nekih boljih vremena.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 15 mar 2013, 16:22

Srebrenik:

Postavljene stolice:

slika

slika

Nova tribina:

slika

EDIT:
Znal itko kako se radi render na Google ShetchUp? Nikako mi ne uspjeva, pa ni kad gledam na youtubeu tutorial, a kad god mi je dosadno radim nekakve stadione, uglavnom manje 8-10 000 mjesta i volio bi da lijepo odradim render i postavim par slika ovdje. Ako netko zna nek mi posalje pp s objasnjenjem.
Zadnja izmjena: Jack777Pott, dana/u 15 mar 2013, 16:25, ukupno mijenjano 1 put.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 15 mar 2013, 16:25

samo bice promahe na ovoj gostujucoj tribini u srebreniku
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 15 mar 2013, 17:59

Jackpot

Skini program Kerkythea, instaliraj ga (imaš upute za instalaciju), i mora ti se pojaviti kao opcija kad otvoriš SketchUp, tamo gdje su i ostali toolovi.

Kad uradiš to što praviš, klik na prvi od tri znaka Kerkythee i dalje ćeš ići automatizmom.
Hayley <3

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 15 mar 2013, 18:05

badblueboylivno je napisao/la:Jackpot

Skini program Kerkythea, instaliraj ga (imaš upute za instalaciju), i mora ti se pojaviti kao opcija kad otvoriš SketchUp, tamo gdje su i ostali toolovi.

Kad uradiš to što praviš, klik na prvi od tri znaka Kerkythee i dalje ćeš ići automatizmom.
Hvala, probat cu kasnije :D

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 19 mar 2013, 11:48

Može li neko staviti slike sa banje
''Neka me mrze samo da me se boje''

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 19 mar 2013, 14:50

Daj ba nek neko kaze ovome travaru na bilinom da napravi malo krupnije baklave na terenu. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 19 mar 2013, 17:33

Evo neki su tražili slike Tuzlanskog Nou Campa :P s vanjske strane pa reko da im ispunim želju, slikao danas ;)

slika

slika

slika

slika

slika

slika

p.s. orginalne slike su mnogo veće u rezoluciji 2592x1944 ali su ovdje na forumu automatski smanjene...

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 19 mar 2013, 17:34

Svaka čast, ko Nou Camp. :mrgreen:

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 19 mar 2013, 18:06

Kako moćno izgleda ova tribina na Tušnju , ima li šta pričali se za Istok kada se počinje raditi ?

Rekordmeister
Kontakt:

Post Postao/la Rekordmeister » 19 mar 2013, 18:22

:o :o :o :o Jbt ovo izgleda mocnije izvana nego iznutra! Svaka cast !!

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 19 mar 2013, 19:11

Ako me oči ne varaju ovo je skroz prema planu, super! Eh sad, imam ja pitanja. :D
Šta će se dalje raditi do kraja 2013? Šta je sljedeće na tapeti poslije toga? Hoće li se raditi fasada ovog jednog dijela, ili će to na kraju svega? Kakva je sitacija s parkingom u blizini stadiona? Je li u planu da se radi teren (mada je to ustvari trebalo biti prvo)?
Edit: Imam još jedno. :lol: Sjeća li se neko da se spominjala nekakva kuća ili zgrada iza čini mi se istočne tribine koja bi mogla smetati, hoće li stvarati to probleme?

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 19 mar 2013, 19:21

Edol je napisao/la:Ako me oči ne varaju ovo je skroz prema planu, super! Eh sad, imam ja pitanja. :D
Šta će se dalje raditi do kraja 2013? Šta je sljedeće na tapeti poslije toga? Hoće li se raditi fasada ovog jednog dijela, ili će to na kraju svega? Kakva je sitacija s parkingom u blizini stadiona? Je li u planu da se radi teren (mada je to ustvari trebalo biti prvo)?
Edit: Imam još jedno. :lol: Sjeća li se neko da se spominjala nekakva kuća ili zgrada iza čini mi se istočne tribine koja bi mogla smetati, hoće li stvarati to probleme?
Odgovori:
Za 2013 bi trebalo da se dovrsi sjever, (stolice i jos nekih finih radova)
Treba da se zapocne "istok" vec ima izbetoniran pocetak novih stubova i vidi se armatura na koju ce se nastaviti stubvi.
Parkinga ima u krugu stadiona 200-300m na pretek.
Teren nije uopste potrebno raditi jer u ovome trenutku je samo zenicki bolji.
Evo slika sa zadnje utakmice protiv Bratstva pa vidi teren. Koliko je kise i snijega bilo, plus Olimpic igrao. Ne treba zaboraviti da je Tusanj imao jedan od boljih terena u bivsoj YU.
slika
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 19 mar 2013, 19:27

Hvala ti. :) Vidim da je teren u redu, a nisam imao uvid jer nema Slobode u Premijer ligi pa nema ni Tušnja na izvještajima. ;)

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 19 mar 2013, 19:45

U Tuzli sad sve pare dat na sjever, da se uradi cijeli, stolice, podtribinski prostor, prilazi, tribinu zavrsit 100% i onda krenut na istok, jer ako se krene istok, a ovo nije gotovo, onda nece nikad ni bit, barem ne u narednih par godina. Tribina izgleda nestvarno i zato ju odradit do kraja, da sam ulozeni novac ne propadne, a kad bude para onda se okrenut istoku koji ce vjerojatno bit jednostavniji za gradnju, buduci da ide ravno.

Blek_Stena
Kontakt:

Post Postao/la Blek_Stena » 19 mar 2013, 19:50

Koliki ce biti kapacitet ove tribine kad se postave stolice? Sad za sad ovo izgleda super. Kad bi se cijeli stadion ovako uradio bilo bi fenomenalno :)
Bosna i Hercegovina, Željeznicar, Grbavica, Ivica Osim, Sergej Barbarez, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Nenad Marković, Mirza Teletović

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.