A probaj to učiti za ispit.....azTer je napisao/la:ne govorim vezano samo za ime ruže, nego za njegovu radinost općenito. on se usko bavio sa semiotikom, filozofijom i kulturom, probaj nać njegove definicije istine, kulture, riječi... pa ćeš skontat na šta mislim
Književnost
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Književnost
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Posteno receno,nikad nisam pokazao neko preveliko interesovanje za njegov rad, uz svako postovanje,ja razumem da naucna literatura coveka moze ubiti u pojam,ali kad to pocne beletristika onda to vec nema smisla. Tako da se slazem s tobom.azTer je napisao/la:ne govorim vezano samo za ime ruže, nego za njegovu radinost općenito. on se usko bavio sa semiotikom, filozofijom i kulturom, probaj nać njegove definicije istine, kulture, riječi... pa ćeš skontat na šta mislim
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Je li iko čitao ovu verziju Put k Swannu: Combray ?

I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Jesam ja, sta ti trebaDex je napisao/la:Je li iko čitao ovu verziju Put k Swannu: Combray ?

PAZZA INTER !!!
Jel iko čito Put k Swannu Combray, mala pomoć potrebna 

Čita li iko Dan Browna ?
Pročitao sam 3 njegove knjige. Izgubljeni simbol je čudo bio do kraja, a onda
Sada mu aBd u Maju izlazi nova knjiga "Inferno". Kažu po uzoru na Dante-a Aligiera. Baš me zanima kakva će biti.
Imam manu što ne mogu čitati u pdf-u i slično. Moram kupiti knjigu i držati je u ruci, nema druge.
Trenutno čitam neku knjigu i Cezaru, te uskoro aBd počinjem sa Vampirskom akademijom. Ima previše dijelova, recenzije kažu da je odlična, no ja sam kupio tek 1 dio da vidim da li je previše ženska
Ako neko zna još neke awesome myster books napišite naslove, hvala.
Pročitao sam 3 njegove knjige. Izgubljeni simbol je čudo bio do kraja, a onda

Sada mu aBd u Maju izlazi nova knjiga "Inferno". Kažu po uzoru na Dante-a Aligiera. Baš me zanima kakva će biti.
Imam manu što ne mogu čitati u pdf-u i slično. Moram kupiti knjigu i držati je u ruci, nema druge.
Trenutno čitam neku knjigu i Cezaru, te uskoro aBd počinjem sa Vampirskom akademijom. Ima previše dijelova, recenzije kažu da je odlična, no ja sam kupio tek 1 dio da vidim da li je previše ženska

Ako neko zna još neke awesome myster books napišite naslove, hvala.
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Prva liga

Da li netko zna gdje mogu kupiti "Lice Smrti" od Cody McFadyena ? Inace najbolja knjiga koju sam procitao je njegove ,Covjek iz Sjene.Lice Smrti je kao neki nastavak zivota agentice Barett(glavni lik u knjizi "covjek iz sjene").

Da li netko zna gdje mogu kupiti "Lice Smrti" od Cody McFadyena ? Inace najbolja knjiga koju sam procitao je njegove ,Covjek iz Sjene.Lice Smrti je kao neki nastavak zivota agentice Barett(glavni lik u knjizi "covjek iz sjene").
Ima li u buybook-u ?
Sarajevo je za ostale gradove u BiH New York. Pa imate šop za mangu
Uh, ja bi tu spavao. 
Sarajevo je za ostale gradove u BiH New York. Pa imate šop za mangu

- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Nema...Izgleda da cu je morati na engleskom citati ili u negdje u Zagrebu kupiti 

Ne mogu vjerovati da toga nema u Sarajevu
Vidiš u nas ne ide dobro biznis sa knjigama. Mnogimaje lijeno čitati. Kad se sjetim sebe u osnovnoj i srednjoj školi gdje nisam ništa čitao, a danas izliza prste listajući knjige.
U Konzumu bude uvijej lijepih knjiga i onda se čovje zezne i kupi onu od 7.95

Vidiš u nas ne ide dobro biznis sa knjigama. Mnogimaje lijeno čitati. Kad se sjetim sebe u osnovnoj i srednjoj školi gdje nisam ništa čitao, a danas izliza prste listajući knjige.

U Konzumu bude uvijej lijepih knjiga i onda se čovje zezne i kupi onu od 7.95

Ma ova gradska biblioteka meni dovoljna, al eto šuge mi još nisu nabavile Dextera od Jeffa Lindseya
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Ja u osnovnoj procitao jednu ili dvije knjige , znam da sam Robinson Crusoe 100% procitao sto ne bih mogao reci za Orlovi rano lete.Ne mogu se sjetit jesam li ih procitao da si pita... Nego isti sam takav , u srednjoj nijednu knjigu nisam procitao , a ipak imao 3 eventualno 4 iz bosanskog
Prva knjiga koju sam procitao poslije 10ak godina je "Ja sam Zlatan Ibrahimovic".Tu je zaiskrila moja ceznja za knjigom.
Jel tko procitao Mesnevija V ? Kako teska knjiga jebote

Jel tko procitao Mesnevija V ? Kako teska knjiga jebote

Jesam ja
Bila mi ko Ana Karenjina, preteška

Nisam. Trenutno tražim knjige Tolstoja, našao sam par na piku ali sve je to nekako neočuvano.
Ne mogu vjerovati da prodaju po 16km ili je 20 Pakao od Dante-a u supermarketima i to one što su se koristili za lektire
Ne mogu vjerovati da prodaju po 16km ili je 20 Pakao od Dante-a u supermarketima i to one što su se koristili za lektire

Ja sam dosta knjiga bacio, one za lektiru, one iskopirane, Dantea, Servantesa, De La Barku, Igoa, Skota i tako, samo mi mjestu uzele, a probo bi ja onaj svoj pakao za marku ahaha
Imam ja Karenjinu, na 2 djela ono, valjda je još cijela
Imam ja Karenjinu, na 2 djela ono, valjda je još cijela
Pakao je nesto najdosadnije sto sam citao,svaki stih sam po 2x procitao (neke i vise) i dosadno.Interesantno al dosadno.
No vrijedilo je procitat zbog one: "Ostavite svu nadu,O vi koji ulazite".
Sad citam Kandida i Covjek bez proslosti
No vrijedilo je procitat zbog one: "Ostavite svu nadu,O vi koji ulazite".
Sad citam Kandida i Covjek bez proslosti
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Kandida sam ja prekuco prošle godine, Pakao također, a Pakao je meni bio zanimljiv, jest da ga je teško skontat
Ja cu Kandida u utorak da sprecham,vrijeme je da pocnem uciti.Moram da ga za lektiru sredim i to tip top,sto bi mi u Cazinu rekli.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Ja sad moram Tahine Dane čitat
valjda će valjat

Pravo simpatična knjiga, ko želi da se makne od ozbiljnije literature. Još ako uzmemo u obzir da gotovo svako ima te slatke internet prepiske.HZ_ilidzaa je napisao/la:Prva liga![]()
![]()

Zadnja izmjena: BaDa12, dana/u 15 mar 2013, 20:09, ukupno mijenjano 1 put.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.