FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
8%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
11
18%
1/4 finala
10
16%
1/2 finala
4
7%
Finale
2
3%
Schalke osvaja titulu!
25
41%

Ukupno glasova: 61

Zdena04
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la Zdena04 » 16 mar 2013, 01:19

kraljttbvb je napisao/la:
Zdena04 je napisao/la:Evo gledam na Transfermarktu je došlo do promjena vrijednosti igrača. Vrijednost Draxlera je malo porasta ali su zato ofalili Huntelaar i Farfan :lol:
Jao kako me vazda ovaj TM nasmije, vidi se kakvi su to tamo "stručnjaci".
Najveći porast vrijednosti je, naravno, kod jednog igrača Domuza i to kod Gundogana. :lol: :lol:
Koliko ti god to za Gundu bilo smijesno, on je posljednju utakmicu u reprezentaciji odlicno odigrao i pravo se pokazao... A sto se tice Draxlera, pa ne moze mu poslije 2 dobre utakmice cijena skociti za 5 milki koliko bi ti ocekivao ;)

Dobije sapke Borusiju, ali opet im BVB trn u oku. Valjda sto 04 ne moze ko 09 u 1/4 finale LP-a :mrgreen:
Ma slatkišu moj nije problem Draxler, ali smanjiti vrijednost Farfanu pa to je tragikomedija. A čuj sad Turčin jeste dosta toga pokazao ali da se njemu najviše podiže cijena pa valjda i takvi kao ti bi trebali uvidjeti da je pomalo čudno. Kuba je od Domuzara puno, puno više pokazao i za BVB i repku Poljske pa mu je cijena minimalno povećana. ;)
Ah ova zadnja rečenica je suvišna da se komentariše ali ipak da ne ostanem dužan: Da si počeo BuLi pratiti malo ranije znao bi da je taj šapke skoro igrao polufinale LP. ;)
Ne zamjerim ti, junge Modefans gibt's überall :lol:

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 16 mar 2013, 01:41

Sutra igramo protiv naših prijatelja iz Nirberga. Ja se ne sjećam da smo zadnjih godina protiv naših prijatelja odigrali dobro na njihovom stadionu pa zbog toga očekujem dosta tešku utakmicu.
Neustädter sutra sigurno neće igrati (opravdano, zbog loše forme) a vrlo je moguće da i Pukki neće igrati a na poziciji napadača bi mogao zaigrati Obasi ili Farfan. Ja bih lično više volio vidjeti Farfana nego Činedua ali prije će biti da će naš sastav suta ovako izgledati:
..........Hildo............
Uchi..Benni...Jimmy....Fuchs/Kola?
.........Höger..........Jones.....
Farfan.........Draxler........Bastos...
.............Obasi.........

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 mar 2013, 01:56

Prema BILD-u po svemu sudeci novi trener Schalke-a ce biti Armin Veh i isti bi svoju odluku najvjerovatnije trebao saopstiti u Ponedjeljak.

Za mene licno jeden veoma GLUP potez jer je isti vec u dva navrata dokazao da se ne zna nositi sa pritiskom.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Frobidden
Kontakt:

Post Postao/la Frobidden » 16 mar 2013, 10:51

pobjeda nakon Galate bi sjela ko budali šamar. ostaje nam samo da se ovdje dokažemo. :)
Another hero - another mindless crime.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 16 mar 2013, 11:41

Zdena04 je napisao/la:Ma slatkišu moj nije problem Draxler, ali smanjiti vrijednost Farfanu pa to je tragikomedija. A čuj sad Turčin jeste dosta toga pokazao ali da se njemu najviše podiže cijena pa valjda i takvi kao ti bi trebali uvidjeti da je pomalo čudno. Kuba je od Domuzara puno, puno više pokazao i za BVB i repku Poljske pa mu je cijena minimalno povećana. ;)
Ah ova zadnja rečenica je suvišna da se komentariše ali ipak da ne ostanem dužan: Da si počeo BuLi pratiti malo ranije znao bi da je taj šapke skoro igrao polufinale LP. ;)
Ne zamjerim ti, junge Modefans gibt's überall :lol:
Starino ne znam sto se tome cudis, obzirom da je Farfanu skoro 30 kuka i normalno je da ce mu konstantno opadati cijena. Za razliku od Gundogana, koji je poprilicno mlad i koji u narednim godinama, ako ga povrede zaobidju, moze samo napredovati. Isto kao sto ce biti normalno da Draxleru, ako ovako nastavi, svake godine raste cijena. Ako je sad ovakav sa manje od 20 i ako se ovako nastavi razvijati i igrati, zamisli kakav moze biti sa 25 ;)

Sapkeovo polufinale je vec proslost, necemo valjda sad gledati unazad :D . Neka nas u sadasnjosti, gdje vas mrski rivala ima sansu da dodje dokle ste i vi prije dvije godine, a mozda i dalje, ko zna 8-)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 mar 2013, 12:15

Da mu je 32 godine ako je uz Draxlera najbolji igrač u timu onda se cijene ne smanjuju tek tako. Baš me zanima bi li se cijena smanjila da je kojem slučajem Nijemac.

Pa nabili su cijene pojedincima posebno u Bayernu da je to za nepovjerovati. Idu logikom ako si Nijemac i ako te pozovu u Elf dodaj jednu nulu. :lol:

Frobidden
Kontakt:

Post Postao/la Frobidden » 16 mar 2013, 15:56

nije Bog zna šta lijepa igra dosad. Nurnberg ima više prilika drama.

Obasi 8-)

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 16 mar 2013, 16:20

Tipična utakmica za nas. Imamo 4-5 stopostotnih prilika i ne iskoristimo ih. Onda pri gol autu za nas, Hildo loše izbija na centar terena i niko od naših ne ide na loptu i Nürnberg iz prve opasne prilike iz igre dolazi do vodsta.
Čini mi se da su i Pekhard i Feulner u toj situaciji igrali rukom ali ne želim se žaliti na suduje jer smo mi sami krivi za ovo.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 16 mar 2013, 16:58

Nevjerovatno 2:0 :o

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 mar 2013, 17:01

Ovo je bas tipicno za Schalke. Vrlo lako bi mogli upropastiti sve sto su postigli u nekim prethodnim utakmicama :roll:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 mar 2013, 17:03

Steta, ocigledno da je onaj poraz od Galate ostavio traga, no ne treba previse ocajavati.

Ima jos da se igra, Schalke je u dobroj situaciji i mogu se dokopati te cetvrte pozicije.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Frobidden
Kontakt:

Post Postao/la Frobidden » 16 mar 2013, 17:14

upravo ovog sam se bojao. znači krenu dobro, zaljuljaju se, onda kiksaju u važnoj tekmi i to ih s*ebe u narednoj/narednim. :(

ovo je već izgubljena utakmica. Huntelaar fali, to je evidentno. žao mi je, stvarno mi je žao. ova generacija može puno bolje. ali to je taj famozni sindrom da nakon poraza u važnijim utakmicama krene ih nizbrdo naredne. nadam se da će se Hoffenheim i Werder u naredne dvije istopit ko čelik. do tada, aufwiderzen.

WIR LEBEN DICH.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 mar 2013, 17:25

Sreca za Schalke samo sto su im direktni konkurenti za tu 4 poziciju kiksali. HSV izgubio na svom terenu, Mainz odigrao nerijeseno s Hoffenheimom, te Freiburg dozivio potop na Signal Iduna parku. Jedino ih sutra Eintracht moze sustici eventualnom pobjedom nad slabasnim Stuttgartom. Medjutim ako se nastavi ovakva igra onda Schalke nema cemu da se nada. Trenutno imaju samo 39 bodova, a Bayern na prvom mjestu ima 66. Jeste da Bayern igra fantasticnu sezonu, ali 39 bodova za 26 odigranih kola je premalo za cetvrto mjesto.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 16 mar 2013, 17:30

Aahahhaha pa šta je ovo bilo? :?
Domaćini sa svim igračima u i oko svog šesnaesterca se brane i ispucavaju lopte a na kraju rezultat 3:0. :lol:
Očekivao sam poraz ali ne na ovaj način. U prvom poluvremenu Club je ima samo jedan šut i poveli su a u drugom poluvremenu su izbijanjem lopte 3-4 puta prešli na našu polovinu i zabili još 2 gola.
Ko bi se ovakvom scenariju nadao i ko bi rek'o da će nam Hunto toliko nedostajati u napadu.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 16 mar 2013, 17:33

Prvi gol Nurnberga je neregularan. Šteta što se ovako izgubilo, prvenstveno jer bi im moral mogao još više pasti. Ugl, CL je i dalje sasvim realna, samo nek se vrate na nivo na kojem su odigrali protiv nas.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 23 mar 2013, 17:17

Potres mozga kod Draxler, Benne je isto zadobio neku povredu. Baš nam dobro idu ove utakmice reprezentacija. Još malo pa ćemo zbog povreda sa našom U19 igrati.
Barem su Pukki i Farfan dobro prošli, ker Pukki je čak moćnoj Španiji zabio. 8-)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 mar 2013, 02:10

Nakon sto je Veh produzio ugovor sa Eintrachtom kao novi moguci kandidat za klupu Schalke-a se spominje Morten Olsen, cija ce situacija nakon danasnje kvalifikacijske utakmice protiv Bugarske biti mnogo jasnija - jer u slucaju poraza Danci mogu zaboraviti na plasman na SP i Olsen bi bio slobodan.

Imaju rijesenje u Büskensu i opet izmisljaju toplu vodu... :? :? :? :?

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 26 mar 2013, 10:48

amerosm je napisao/la:Imaju rijesenje u Büskensu i opet izmisljaju toplu vodu... :? :? :? :?
Ma kakav Buskens...To samo zato što je bivši igrač? ne razumijem po ćemu je taj lik toliko dobar da vodi treću instituciju u BUNDESLIGI?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 mar 2013, 14:28

anton 1983 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Imaju rijesenje u Büskensu i opet izmisljaju toplu vodu... :? :? :? :?
Ma kakav Buskens...To samo zato što je bivši igrač? ne razumijem po ćemu je taj lik toliko dobar da vodi treću instituciju u BUNDESLIGI?
Büskens je prvi trener kojem je poslo za rukom da Fürth uvede u Bundesligu i s obzirom na njihov sastav ekipe nista se drugo nije moglo ocekivati nego li trenutna pozicija i ne vidim razloga zasto neki njega za to krive. Mislim da je on iz te ekipe izvukao njen maksimum. Isti je ako se ne varam u dva navrata vodio Schalke kao v.d. trenera i imao zapazene rezultate - u prvom mandatu ja mislim da je imao 7 pobjeda i dva remija. Takodjer isti je bio dugogodisnji igrac kluba i bio clan ekipe koja je uzela kup UEFA 1997.godine. Zna kako razmisljaju navijaci, zna kakvi vjetrovi pusu u klubu, uz to je mlad i ambiciozan trener koji ima sistem...

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 26 mar 2013, 16:01

Olsen je senilan zar ne? Bar tako izgleda...bolje ciru blazevica dovest za trenera nego olsena..heldt svakim danom dokazuje da je konj nad konjima.zna li ko je li se profa oporavio I vratio trenerskom poslu?

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []