Bosna i Hercegovina - Portugal
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: Bosna i Hercegovina - Portugal
da je bilo savrseno nije , ali kakvi su ovo komentari ja znam da svi vi volite nogomet jer ovo je stranica za sport i prvenstveno za nogomet ali samo kuditi i pricati kako je neko bio los prepoznaje u vama puke posmatrace igre koja se zove nogomet, ali ako se ne slazete sa mnom a takvih ce sigurno biti recite vi meni kako bi mi trebali igrati u zenici , ono sto je mene veceras negativno iznenadilo su miske i ibricici a sa tim se nadovezujem na one koji su bili i bolji nego sto jesu to je prvenstveno jahic koji je konstantno krpio ibricica , fenomenalno je igrao rahimic , dosta dobar salihovic mada je on ispao zbog te pre velike zelje kod gola portugalaca, ibisevic se toliko trudio i radio da je izgorio o dzeki ne bi trebalo da se trosi puno rijeci ali evo sigurno medju top 5 napadaca svijeta , muratovic je trebao biti zamjenjen na pol. Bez spahica je ovo skoro nemoguce proci , ali imam vjere u hasagica da ce nas cupati tako da bih ja krenuo u zenici sa pjanicem i bajramovicem , znam da je rizicno ali mi moramo biti u stanju zabiti 3 komada a za to su nam oni porebni
- Principatus
- Kontakt:
@dreamer i delija hvala, ocekivao sam da ce me sad neki poderati zbog pojedinih rijeci koje mozda ne zele da cuju.
Sad cujem treba Vedada zamjeniti sa Muslimovicem i tako dalje. Muslimovic je bio dobar ali nismo mi danas izgubili jer nam napad bio los, nego je utakmica izgubljena ocigledno na sredini terena. Nije jednostavno doslo do nekoliko tacnih pasova, a kamoli do nekog toka nase igre. Kad je lopta kod nas odigra se izmedju defenzive i goalmana, sut naprijed do sljedeceg Portugalca.
Sada neki hoce da postave Bajramovica, a covjek u Bundesligi ne blista upravo, pa ni Ciro ga nije postavljao jer je bio misljenja da je u losoj formi. Medunjanin umjesto Rahimica, Pjanic umjesto Muratovica. Zabiti im rano goal, pa je izjednaceno, samo da ga ne primimo. Ne dati im da disu u Zenici. Pozadi nam se nude Milenkovic, Pandza, Mravac i Berberovic.
Sada ce neki reci da je ludo postavljati Medunjanina i Pjanica, pusta ofanziva. Tacno. To i jeste ludo, tako smo danas trebali igrati, ludo. A ne u srijedu. Iznenaditi, napasti, prepasti i uznemiriti, pa i da primimo i jedan vise, u sto sumnjam, jer bi Portugalci imali svoje brige. Danas su mogli bezbrizno da rade sta hoce, osim do kraja kada su nasi razumjeli da se mozemo sa njima nositi. Sada cemo u Zenici morati igrati kako smo danas trebali.
Ali lako je biti General poslije bitke, ko zna...
Sad cujem treba Vedada zamjeniti sa Muslimovicem i tako dalje. Muslimovic je bio dobar ali nismo mi danas izgubili jer nam napad bio los, nego je utakmica izgubljena ocigledno na sredini terena. Nije jednostavno doslo do nekoliko tacnih pasova, a kamoli do nekog toka nase igre. Kad je lopta kod nas odigra se izmedju defenzive i goalmana, sut naprijed do sljedeceg Portugalca.
Sada neki hoce da postave Bajramovica, a covjek u Bundesligi ne blista upravo, pa ni Ciro ga nije postavljao jer je bio misljenja da je u losoj formi. Medunjanin umjesto Rahimica, Pjanic umjesto Muratovica. Zabiti im rano goal, pa je izjednaceno, samo da ga ne primimo. Ne dati im da disu u Zenici. Pozadi nam se nude Milenkovic, Pandza, Mravac i Berberovic.
Sada ce neki reci da je ludo postavljati Medunjanina i Pjanica, pusta ofanziva. Tacno. To i jeste ludo, tako smo danas trebali igrati, ludo. A ne u srijedu. Iznenaditi, napasti, prepasti i uznemiriti, pa i da primimo i jedan vise, u sto sumnjam, jer bi Portugalci imali svoje brige. Danas su mogli bezbrizno da rade sta hoce, osim do kraja kada su nasi razumjeli da se mozemo sa njima nositi. Sada cemo u Zenici morati igrati kako smo danas trebali.
Ali lako je biti General poslije bitke, ko zna...
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
J.... ga, sta reci; znam samo da poslije vecerasnje utakmice nije mi krivo sto smo ispali od Danske; kako smo lose igrali tada, tek sam vidio veceras; 5 god. poslije odemo u Portugal i odigramo predobro. Ako ispadnemo od portugala to ce biti tragedija, ono sa danskom je bila realnost. Pogoditi stativu i precku 2x portugalu pred 65 000 njihovih ljudi mogu samo velike ekipe. Nadam se da ce nas Bog konacno "pogledati", pretrpjeli smo rat, trpimo socijalu, pretrpjeli dansku i beograd, dozivjeli tragediju veceras, o Boze pomozi u srijedu i nek dodje malo pravde za ovaj napaceni narod. MOLIM TE BOZE!!!
Koji vam je k....????!!!! Bolje vam je sjesti i guliti jabuke nego palamuditi bez potrebe! Svi se pravite pametni tamo gdje ne treba, a kad na pravom mjestu treba podici glas, sutite ko mulci! Cestitam nasim igracima na zalaganju, trudu, prolivenom znoju. Ponosan sam sto navijam za reprezentaciju u kojoj svaki igrac daje sve od sebe, sto za ovih 14 poslijeratnih godina i toliko utakmica reprezentacije jos nisam vidio. Sad treba zamjerati nekim igracima zato sto nisu imali dovoljno prostora da pokazu sta znaju?! Ne budite smijesni, pa ni Deco se nije vidio, a i Simao je bio odsjecen (Jahic ga je strpao u dzep). I sad su ta dvojica igraca klocevi, tarabe i sl. Nekad imas svoj dan, nekad nemas, nekad su tvoji potezi prokuzeni, a nekad zablistas lucidnoscu. Mislim da smo zasluzili 1-1, imali smo i mi srece i nesrece. Sta je tu je, u srijedu strpljivo igrati i rezultat ce doci, sigurno. A ko god izadje u srijedu na teren, ostavice srce sigurno, kao i veceras. Otrijeznite se malo, nismo vanzemaljci.
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....
Principatus - dobar komentar.
Harishp, ja znam da ti plaho hajes Salihovica, isto kao i ja Ibisevica.
Znas da smo se kacili oko Seje prije godinu dana, i dalje stojim pri svojim tvrdnjama ili ti ga misljenju za ono sto sam rek'o.
Vedu pljujes i kad treba i kad ne treba, pravis sprdnju od njega. Tvoj ukus, tvoje vidjenje...ok.
Salihovica dizes u nebesa, kad god imas prilike...a to je pocesto
Kod primljenog gola, ko je loptu imao u nogama i gledao kojom ce je nogom spucati...desnom ili pak, jacom lijevom
Nakon tog kratkotrajnog razmisljanja Seje naseg, lopta dolazi u posjed cigana i sta se desava...Murat ne uspjeva da loptu izbije, ljudi centriraju, zbrka nasih u petercu, i zabi ga branic...jel ono Bruno bjese
Ovi balavci jedva docekali da ospu paljbu po Ibricicu, koji je po meni bio najsigurniji igrac, uz Spahica.
Sta zelim reci, da je po meni, Salihovic cista maha po lijevom boku...sto se odbrambenih zadataka tice!
Ima njega po sredini, borac, trudi se, ali...niti zadovoljava defanzivne zadatke, niti mu ostaje snage da bude u napadu kreativan i ubojit. Kao sto ti kazes za Vedu...moze mainzu i bochumu....tako i ovaj tvoj ljubimac isto tako!
Ne racunam onaj sonntag schuss protiv Turaka
Znam da nemamo druga rijesenja po toj strani, ustvari na obadvije...nemamo klasicnih bekova. Ali sada dizati u nebesa jednu manje tamnu mrlju u odnosu na drugoga koji nije nista losiji bio od SUPER-Dzeke...nema smisla
Harishp, ja znam da ti plaho hajes Salihovica, isto kao i ja Ibisevica.
Znas da smo se kacili oko Seje prije godinu dana, i dalje stojim pri svojim tvrdnjama ili ti ga misljenju za ono sto sam rek'o.
Vedu pljujes i kad treba i kad ne treba, pravis sprdnju od njega. Tvoj ukus, tvoje vidjenje...ok.
Salihovica dizes u nebesa, kad god imas prilike...a to je pocesto

Kod primljenog gola, ko je loptu imao u nogama i gledao kojom ce je nogom spucati...desnom ili pak, jacom lijevom

Ovi balavci jedva docekali da ospu paljbu po Ibricicu, koji je po meni bio najsigurniji igrac, uz Spahica.
Sta zelim reci, da je po meni, Salihovic cista maha po lijevom boku...sto se odbrambenih zadataka tice!
Ima njega po sredini, borac, trudi se, ali...niti zadovoljava defanzivne zadatke, niti mu ostaje snage da bude u napadu kreativan i ubojit. Kao sto ti kazes za Vedu...moze mainzu i bochumu....tako i ovaj tvoj ljubimac isto tako!
Ne racunam onaj sonntag schuss protiv Turaka

Znam da nemamo druga rijesenja po toj strani, ustvari na obadvije...nemamo klasicnih bekova. Ali sada dizati u nebesa jednu manje tamnu mrlju u odnosu na drugoga koji nije nista losiji bio od SUPER-Dzeke...nema smisla

Vom Jäger zum Gejagten
mozes mi reci sta je to ibisevic uradio gospodine? osim trcanja cuj trco je ,pa mozes i ti trcat i ja svi mi sa foruma neznam stvarno ali znam jedno ibisevic nece igrat u zenici 1000000 % . kakva zrtva taktike svasta, koje taktike, de reci sta je bio zadatak ibisevicev , dzeku cuvaju dva covjeka misimovica dva covjeka i ti pricas zrtva taktike Pitam te sta je ibisevic uradio u ovoj utakmici , mozda dodo nekom loptu imo sansi ,proigravanja ,vuko igrace sa sobom sta sta da vidim to tvoje znanje hajdeAdinjo je napisao/la:BRAVO!!!!!!pinoche je napisao/la:Pa naravno da je tako, ljudi se razumiju u fudbal, Vedo je veceras bio zrtva taktike, puno je vise trcao, otvarao, borio se u krajnjem slucaju od Dijamanta, ko imalo prati fudbal to je mogao vidjetiseha je napisao/la:Nemaju pojma ovi sa goal.com cuj Ibis dobio 6 a Dzeko 5.5 :S
Nek je neko nesto pametno rekao. vrijeme je i bilo. Nije fudbal samo dati gol, sve se drugo gleda i ocijenjuje.
Pinoche, opet BRAVO!!!
- NK_CELIK
- Lokacija: Sjedim na gajbi piva u redu za ulaz na prepuno Bilino Polje
- Kontakt:
i treba Pepeu ebati mamu u Zenici a obavezno da im himnu zvizdimo !!! I oni su nasi zvizdali, majku im firaunsku
- TheManiacs
- Kontakt:
Wolverine je napisao/la:ako iko nema pojma onda su to ovi sa Eurosporta:
haha cuj u Sarajevu.Portugal held on for the win on the night but the second leg in Sarajevo on November 18 might not see Bosnia so forgiving.
Debili

Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987
THE MANIACS 1987
http://sport.dnevnik.hr/clanak/nogomet/ ... abonu.html
previše su se okupirali nama, hajde neka su, i treba, komšije smo

previše su se okupirali nama, hajde neka su, i treba, komšije smo

nisam mogao da prnem..
NK_CELIK je napisao/la:i treba Pepeu ebati mamu u Zenici a obavezno da im himnu zvizdimo !!! I oni su nasi zvizdali, majku im firaunsku
Paa firaunima je to i svojstveno. Šta, da i mi budemi firauni, to predlažeš?!
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
pa da smo pametni i trebalo bi u Sarajevu pred 40 hiljada, a ne u zenici pred 10-15Wolverine je napisao/la:ako iko nema pojma onda su to ovi sa Eurosporta:
haha cuj u Sarajevu.Portugal held on for the win on the night but the second leg in Sarajevo on November 18 might not see Bosnia so forgiving.

- NK_CELIK
- Lokacija: Sjedim na gajbi piva u redu za ulaz na prepuno Bilino Polje
- Kontakt:
Odoh spavati, valjda cu moci zahrkati..Momci bez sikiracije, prolazimo ih u srijedu....Cujemo se i sve naj naj !!!
Pozdrav i laku noc vam zelim
Pozdrav i laku noc vam zelim
- TheManiacs
- Kontakt:
amin!muamer10 je napisao/la:J.... ga, sta reci; znam samo da poslije vecerasnje utakmice nije mi krivo sto smo ispali od Danske; kako smo lose igrali tada, tek sam vidio veceras; 5 god. poslije odemo u Portugal i odigramo predobro. Ako ispadnemo od portugala to ce biti tragedija, ono sa danskom je bila realnost. Pogoditi stativu i precku 2x portugalu pred 65 000 njihovih ljudi mogu samo velike ekipe. Nadam se da ce nas Bog konacno "pogledati", pretrpjeli smo rat, trpimo socijalu, pretrpjeli dansku i beograd, dozivjeli tragediju veceras, o Boze pomozi u srijedu i nek dodje malo pravde za ovaj napaceni narod. MOLIM TE BOZE!!!
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- Legolas_Sa
- Kontakt:
Naravno da treba zamjeniti Ibisevica sa Muslimovicem,jel Ibesivec ne bi zabio gol da se igralo jos jedno 2 utakmice.Muslimovic je trenutno bolja opcija i da nije bilo Ibisevica pogodio bi gol,jel kada bolje pogledate snimak kada je pogodio stativu,Ibisevic je stajao ispred njega i on je malo skrenuo loptu koja je na kraju zavrsila na stativi a ne u mrezi
Medunjanin i Pjanic od prve minute treba da krenu u Zenici jel nemamo sta da cekamo.

Koliko je uopste bilo nasih navijaca u Lisabonu? Ja sam cuo negdje da ih je bilo oko 10 000 ali nevjerujem da je to tacno.
Ibišević je izgleda kriv što se rodio 

glupost za hrabre je sebičan lijek
Najgore je sto nam je danas play maker bio Hasagic
.Samo njemu vracaju,ko da mi vodimo.Isto smo to i protiv Spanije radili.Sad je dovoljno svakom selektoru da pogleda nasu tekmu protiv Spanije i znace kako da igra protiv nas.Malo presinga na zadnju liniju,oni ili vrate golmanu ili je izbiju a posto kod nas nema niko na njihovoj sredini odmah uzimaju loptu i organizuju napad.Svaka tako akcija ide.Al haj neise..
Meni je sad najvise krivo sto sad propustamo priliku sa predobrim igracima i trenerom koji je imao autoriteta nad savezom.Sanse da cemo dobiti sljedeceg dobrog selektora jednake su i da cemo proci Portugal.Joj kako me ljute ove gluposti koje se samo u Bosni desavaju.

Meni je sad najvise krivo sto sad propustamo priliku sa predobrim igracima i trenerom koji je imao autoriteta nad savezom.Sanse da cemo dobiti sljedeceg dobrog selektora jednake su i da cemo proci Portugal.Joj kako me ljute ove gluposti koje se samo u Bosni desavaju.
joj matero moja, koji likovi... ibisevic se eto bacio u blok da skine sut muslimu... a sto taj kloc muslim od gola koji je 7 metara sirok nadje da puca tacno u ibisevica...
joj koji likovi, Boze dragi...
joj koji likovi, Boze dragi...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Ja vec odavno govorim da Ibisevic vise nije covjek za velikim utakmica odnosno da netreba da bude u prvih 11 protiv jakih protivnika. Jos uvijek se sjecam kako su me ljudi ismijavali kada sam to govorio. Danas se potvrdilo da sam bio upravu. 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.