Mirza Teletović

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 mar 2013, 20:46

Ponos Torina je napisao/la:Mirza kad je imao slobodu znao je fuliti prvih 5-6 suteva ,odigrati katastrofano poluvrijeme ali zato je znao posle takvih trenutaka dati 20+ u drugom poluvremenu i donjeti svojoj ekipi prevagu....To sto ga ovi kurcevi treneri pokusavaju promjeniti od njega praviti neku silu u odbrani i ocekivti od njega 15+ svaku utakmicu to je druga stvar....
Covjece ovo je NBA,ko je Teletovic da uzme 10+ suteva i da se ceka da on proradi pored 3 bivsa i sadasnja allstar igraca,koji su,bez dileme,bolji i uvijek ce biti bolji od njega!!??Osim allstar igraca,svi ostali moraju biti maksimalno produktivni u onom broju suteva koje uzmu.To je jos jedan segment kojem se Mirza mora prilagoditi...

MT3
Kontakt:

Post Postao/la MT3 » 15 mar 2013, 20:52

AjsKjub
Nemoj sada da da tu pises da je svaka utakmica bila losa " onclick="window.open(this.href);return false; jest od kad je usao u rotaciju ali sto se tice napada jbg nije imao ni lopti komplikovano je to skoz jer ne moze on sad da opuca 14/15 lopti prema kosu itd ja mislim da su netsi samo jednu izgubili od kako je mirza usao u rot ustvari ne bi mirza ni usao u ovu rotaciju da nije bilo pritiska na pj-ja o nje jedva cekao da njega makne i evo to je i uradio ovaj trener nema pojma jos malo do playoffa on mijenja rotaciju ee u pm molim BOGA da MIRZA napusti ovu ekipu jer je ista kao i city i psg malo tu i mirza nosi odgovornost kao i onaj raznatovic naravno lahko je biti general poslije bitke al et meni se nikako nije sviđalo sto je izabaro ove netse ekipa bez sistema
Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 15 mar 2013, 20:59

Večeras kao u staro vrijeme :D..Navijati da Kardashian odigra katastrofalno,a da Redžo bude ispod prosjeka,kako bi Mirzu mogli pogledat 2-4 minute..

kaurma
Kontakt:

Post Postao/la kaurma » 15 mar 2013, 21:03

xinxee je napisao/la:Večeras kao u staro vrijeme :D..Navijati da Kardashian odigra katastrofalno,a da Redžo bude ispod prosjeka,kako bi Mirzu mogli pogledat 2-4 minute..
Večeras neće sigurno... :roll:

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 15 mar 2013, 21:03

NEZALAGANJE je napisao/la:
Ponos Torina je napisao/la:Mirza kad je imao slobodu znao je fuliti prvih 5-6 suteva ,odigrati katastrofano poluvrijeme ali zato je znao posle takvih trenutaka dati 20+ u drugom poluvremenu i donjeti svojoj ekipi prevagu....To sto ga ovi kurcevi treneri pokusavaju promjeniti od njega praviti neku silu u odbrani i ocekivti od njega 15+ svaku utakmicu to je druga stvar....
Covjece ovo je NBA,ko je Teletovic da uzme 10+ suteva i da se ceka da on proradi pored 3 bivsa i sadasnja allstar igraca,koji su,bez dileme,bolji i uvijek ce biti bolji od njega!!??Osim allstar igraca,svi ostali moraju biti maksimalno produktivni u onom broju suteva koje uzmu.To je jos jedan segment kojem se Mirza mora prilagoditi...
Mirza Teletovic je jedan od najboljih igraca u Europi pa tako mislim da moze uzeti 30 suteva a ne 10 kao sto ti kazes,posto su po tebi svi bolji od njega koji **** ga komentarises uopste,ti si neki veliki analiticar NBA lige "Sveznalica"koji svakome mora da odgovori na post.
Jedini igrac koji je 5x bolji od svojih suigraca je D.Williams ovaj ostatak igraca neznasluzuje da bude blizu All star tima,Lopez obicni jadnik,Joe.J. kako je dosao iz Atlante ladi muda,Evans jedan pateticni idiot(koji samo skace)Brooks debil najveci u ekipi,nebi dodao loptu majci svojoj itd.....

ZASTO JE MIRZA DOVEDEN U BROKLYN ???

Mirza da je u timu poput NOH sigurno bi davao 20+ svaku drugu utakmicu.....Nemoj biti svakom loncu poklopac na ovoj temi,svako ima svoje misljenje i to se treba postovati..
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

PJCARLESIMO
Kontakt:

Post Postao/la PJCARLESIMO » 15 mar 2013, 21:17

xinxee je napisao/la:Večeras kao u staro vrijeme :D..Navijati da Kardashian odigra katastrofalno,a da Redžo bude ispod prosjeka,kako bi Mirzu mogli pogledat 2-4 minute..
neces se veceras nagledat ni mirze a ni te dvojice iznad :D..nego se ti naspavaj

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 15 mar 2013, 23:13

Volim i ja Mirzu, ali.. Lopez "obicni jadnik". Allstar igrac, trenutno najbolji centar u ligi (ako izuzmem Howardove zadnje 2-3 utakmice) sa konstantnom formom je "obicni jadnik"? Joe Johnson "hladi muda"? Onaj Joe koji im je donio sam nekoliko pobjeda ove sezone sutevima u odlucujucim trenucima? Onaj isti Joe koji ima jedan od boljih prosjeka za 3 poena u svojoj karijeri ove sezone i zabija preko 16.5 poena po prosjeku "hladi muda"? Boze, Boze..
Ocito da morate da shvatite da je vrlo malo europskih igraca u rookie sezoni odigralo odlicnu sezonu u kontinuitetu. Druga sezona je za Mirzu odlucujuca, ne prva. Ja sam prezadovoljan do sada Mirzinim igrama, on je mnogo napredovao, a ocekivati da zabija u prosjeku 20+ poena je glupost. Tesko da ce Mirza ikada zabijati preko 20+ poena u NBA ligi, budimo realni. Samo je prosle sezone zabijao u Caji preko 20 poena u prosjeku, a radio je sta je zelio. NBA liga, i Caja.. ipak su dva svijeta razlicita. Ja bih bio prezadovoljan ako bi on u drugoj ili trecoj sezoni zabijao 13-14 poena u prosjeku i imao 7-8 skokova i mislim da je to njegov krajnji domet.
Kada je i otisao u NBA ligu, pisao sam ovdje da bih bio prezadovoljan sa 3-4 poena ove sezone i 2-3 skoka u prosjeku u ovoj sezoni, dok su mnogi ocekivali preko 20 poena. Ne ide to tako jednostavno, ovo je jdrugi nivo kosarke, drugi svemir, a Mirza mora da se navikne na ovo sve. Ne sumnjam u to, i ne sumnjam da ce on nekoga "zatrpati", vec ove sezone, ali polako.. ima on jos mnogo da igra. Ono sto je dobro, to je da je reprezentacija sa ovakvim igracem jaca za 40% nego prosle sezone, a to ima jos veliku tendenciju rasta.
Sto se tice trenera, to ima svakako svoju tezinu. PJ pravi gluposti, i to ogromne i nastavlja u tome.
Sport je lijek za tijelo i duh.

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 16 mar 2013, 00:19

PJCARLESIMO je napisao/la:
neces se veceras nagledat ni mirze a ni te dvojice iznad :D..nego se ti naspavaj
Ma zamjenio termin :mrgreen: ...

Kako bih volio da Mirza zamjeni ekipu,dodje u Brooklynov centar...i zabije im 20+ poena...samim tim bi i PJ-u pljunuo na lice hahah :lol:

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 16 mar 2013, 01:54

xinxee je napisao/la:
PJCARLESIMO je napisao/la:
Ma zamjenio termin :mrgreen: ...

Kako bih volio da Mirza zamjeni ekipu,dodje u Brooklynov centar...i zabije im 20+ poena...samim tim bi i PJ-u pljunuo na lice hahah :lol:

svi zivimo za taj momenat, al on je prikovan za bruklin namanje do iduceg trejda

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 16 mar 2013, 01:59

puuu jbm ti ja mislio večeras igraju...navika
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

svejedno77
Kontakt:

Post Postao/la svejedno77 » 16 mar 2013, 02:09

Ryan Ruocco ‏@RyanRuocco
Even when Mirza Teletovic misses shots..he is spacing floor. He also can pass and make quick decisions. I like him in rotation.

PJ nije rekao da je Mirza izbacen iz rotacije samo da hoce da vidi Humpa i da nece da mu igrac sjedi pet utakmica bez minute pa onda u playoff u hladnu vodu da ga baci ali je rekao jedini nacin da, da Mirzi dobijeminute u ovih par utakmica tako sto Humpa presjedi.

http://espn.go.com/new-york/radio/show?showId=SASRRshow#" onclick="window.open(this.href);return false;

Mirza nije odigrao fenomenalno ali ima dosta amera kojim se pored toga sto nije pogadao svidao nacin kako je igrao pa cak mu se istacala odbrana u par utakmica od novinara, strucnjaka ali naravno i tamo su misljenja o Mirzi podjeljena.

Ne treba Mirzu ni samo branit ali sad neke instant rezulte ocekivat i neki procenat suta pod svim okolnostima ...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 16 mar 2013, 11:39

BAH HUMP-BUG: Nets fans wanted to see Mirza Teletovic play, so must of them aren’t exactly thrilled with interim coach P.J. Carlesimo saying he wants to get Kris Humphries back in the lineup.

Here’s a statistical look at how Teletovic has played in the five games since his role increased and Humphries was benched: 77 minutes, 3.6 points per game, 6-for-24 from the field, 4-for-12 from downtown and a plus-21 rating. The Nets are 4-1 in those games.

Make of that what you wish.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 16 mar 2013, 15:47

storm_raider je napisao/la:Volim i ja Mirzu, ali.. Lopez "obicni jadnik". Allstar igrac, trenutno najbolji centar u ligi (ako izuzmem Howardove zadnje 2-3 utakmice) sa konstantnom formom je "obicni jadnik"? Joe Johnson "hladi muda"? Onaj Joe koji im je donio sam nekoliko pobjeda ove sezone sutevima u odlucujucim trenucima? Onaj isti Joe koji ima jedan od boljih prosjeka za 3 poena u svojoj karijeri ove sezone i zabija preko 16.5 poena po prosjeku "hladi muda"? Boze, Boze..
Ocito da morate da shvatite da je vrlo malo europskih igraca u rookie sezoni odigralo odlicnu sezonu u kontinuitetu. Druga sezona je za Mirzu odlucujuca, ne prva. Ja sam prezadovoljan do sada Mirzinim igrama, on je mnogo napredovao, a ocekivati da zabija u prosjeku 20+ poena je glupost. Tesko da ce Mirza ikada zabijati preko 20+ poena u NBA ligi, budimo realni. Samo je prosle sezone zabijao u Caji preko 20 poena u prosjeku, a radio je sta je zelio. NBA liga, i Caja.. ipak su dva svijeta razlicita. Ja bih bio prezadovoljan ako bi on u drugoj ili trecoj sezoni zabijao 13-14 poena u prosjeku i imao 7-8 skokova i mislim da je to njegov krajnji domet.
Kada je i otisao u NBA ligu, pisao sam ovdje da bih bio prezadovoljan sa 3-4 poena ove sezone i 2-3 skoka u prosjeku u ovoj sezoni, dok su mnogi ocekivali preko 20 poena. Ne ide to tako jednostavno, ovo je jdrugi nivo kosarke, drugi svemir, a Mirza mora da se navikne na ovo sve. Ne sumnjam u to, i ne sumnjam da ce on nekoga "zatrpati", vec ove sezone, ali polako.. ima on jos mnogo da igra. Ono sto je dobro, to je da je reprezentacija sa ovakvim igracem jaca za 40% nego prosle sezone, a to ima jos veliku tendenciju rasta.
Sto se tice trenera, to ima svakako svoju tezinu. PJ pravi gluposti, i to ogromne i nastavlja u tome.
Pusti covjece,nije vrijedan pojasnjenja.Decko je zaslijepljen Teletovicem,nema pojma o tome kako liga 'radi' i ne vidi nista plus nas optuzuje da ga ne volimo.Sta ti imam dalje pricati! ;)

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 16 mar 2013, 16:08

@nezalaganje sve si fino jucer rekao u jednom postu, samo se u jednom ne slazem, mislim da ne bi pomoglo ni da dovedu drugog rezervnog play-a ako ostaje ovaj trener. Jer bez obzira sto bi on razigravao, to bi ostao napad baziran na izolaciji, dodaj loptu Blatchu ili Jou kojeg ubacuju nekad s drugom petorkom ili jos gora opcija Brooksu i s time bi napad bio zavrsen. Ne vjerujem da bi se pravile akcije za Teletovica, ako bi uopste i igrao.
Jedina dobra stvar za Mirzu moze biti ili trade ili da ovi dovedu nekog trenera, koji ima bilo kakav sistem, jer ovi igraju kao bez trenera. Pa sta ocekivat od covjeka koji je Duranta u Seattlu stavljao na dvojku i pokusao pravit samo sutera od njega.
Sto se tice nekih ovdje, nemojte se ni truditi, ne vrijedi raspravljati ;)
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 16 mar 2013, 16:20

dziza_23 je napisao/la:@nezalaganje sve si fino jucer rekao u jednom postu, samo se u jednom ne slazem, mislim da ne bi pomoglo ni da dovedu drugog rezervnog play-a ako ostaje ovaj trener. Jer bez obzira sto bi on razigravao, to bi ostao napad baziran na izolaciji, dodaj loptu Blatchu ili Jou kojeg ubacuju nekad s drugom petorkom ili jos gora opcija Brooksu i s time bi napad bio zavrsen. Ne vjerujem da bi se pravile akcije za Teletovica, ako bi uopste i igrao.
Jedina dobra stvar za Mirzu moze biti ili trade ili da ovi dovedu nekog trenera, koji ima bilo kakav sistem, jer ovi igraju kao bez trenera. Pa sta ocekivat od covjeka koji je Duranta u Seattlu stavljao na dvojku i pokusao pravit samo sutera od njega.
Sto se tice nekih ovdje, nemojte se ni truditi, ne vrijedi raspravljati ;)
Ma trener je osnova svega,PJ se mora promijeniti,ali slijedeca bitna stvar je PG,posebno ako se Mirza nastavi forsirati u drugoj petorci.U njoj je Mirza trenutno najbolji dodavac,sto dovoljno govori o kvalitetama ostalih,pa sumnjam da bi tu neki novi sistem imao previse uticaja,jer se jednostavno radi o igracima koji su limitirani dodavcki.Puno bi promjenio dodatni PG,samo ako bi igrao P'n'R sa Mirzom kao sto to Deron radi ili imao bolji pregled igre,prevashodno prema suterima u korneru.Sto se tice akcija za Mirzu,za sada postoji samo jedna ,ako si upratio...To su uzastopni blokovi na slaboj strani za Mirzu,dok Deron ili neko treci dribla loptu na jakoj,nakon kojih on izlazi na vrh trojke i sutira.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 16 mar 2013, 17:36

Ma sve znam, ali ne moze covjek vise da cita ono, a da ne odgovori. :mrgreen: Veceras se gleda Mirza, zenu nokautirati kao Badr Hari (valjda necu slomiti sta :mrgreen: :mrgreen: ) i na miru pogledat'. :mrgreen: :mrgreen:

Veceras ocekujem barem 7-8 minuta...

Amal1
Kontakt:

Post Postao/la Amal1 » 16 mar 2013, 17:52

storm_raider je napisao/la:Ma sve znam, ali ne moze covjek vise da cita ono, a da ne odgovori. :mrgreen: Veceras se gleda Mirza, zenu nokautirati kao Badr Hari (valjda necu slomiti sta :mrgreen: :mrgreen: ) i na miru pogledat'. :mrgreen: :mrgreen:

Teško da ćeš večeras gledati !

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 16 mar 2013, 17:55

Ma sutra navecer, prenijelo me da se vikend zavrsio brzo. :)

nele-BHF
Kontakt:

Post Postao/la nele-BHF » 16 mar 2013, 17:57

Amal1 je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Ma sve znam, ali ne moze covjek vise da cita ono, a da ne odgovori. :mrgreen: Veceras se gleda Mirza, zenu nokautirati kao Badr Hari (valjda necu slomiti sta :mrgreen: :mrgreen: ) i na miru pogledat'. :mrgreen: :mrgreen:

Lijepo kažeš "Ne igra Mirza večeras" a ne glumiti duhovitu i uz to inteligentnu osobu. ;)

Amal1
Kontakt:

Post Postao/la Amal1 » 16 mar 2013, 18:01

nele-BHF je napisao/la:
Amal1 je napisao/la:

Lijepo kažeš "Ne igra Mirza večeras" a ne glumiti duhovitu i uz to inteligentnu osobu. ;)
Pitanje je hoće li igrati i sutra :D

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.