ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Ja sve vise i vise mislim da je Nadal koristio nesto..
Nema sanse da je on imao tako opasnu povredu koljena, proklizava frajer ko na ledu, Novak manje proklizava a kamoli on.
Cuo sam pricu da je Nike platio da se zataška to Nadalovo koristenje zabranjenih supstanci jer Nadal dosta toga zaradi a Nike je valjda to platio, mislim da ovo nije istina, al prica se ovako i to ne po tabloidima nego po navodima covjeka iz spanije koji radi za " Nike ".
Nema sanse da je on imao tako opasnu povredu koljena, proklizava frajer ko na ledu, Novak manje proklizava a kamoli on.
Cuo sam pricu da je Nike platio da se zataška to Nadalovo koristenje zabranjenih supstanci jer Nadal dosta toga zaradi a Nike je valjda to platio, mislim da ovo nije istina, al prica se ovako i to ne po tabloidima nego po navodima covjeka iz spanije koji radi za " Nike ".
Aha, poceo je uzimati sa 16 godina.
Naravno da proklizava, oporavio se, da nije spreman nebi ni igrao, zato je pauza i trajala sedam mjeseci.
Naravno da proklizava, oporavio se, da nije spreman nebi ni igrao, zato je pauza i trajala sedam mjeseci.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Baš me interesuje za koju taktiku će se Delpo odlučiti.
Ovo bi mogao biti dobar meč.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Delpo do titule. 
Analiticari na sky sportu opet u akciji, po njima je ovo dosta brzi hard.
Analiticari na sky sportu opet u akciji, po njima je ovo dosta brzi hard.
Zadnja izmjena: retro, dana/u 16 mar 2013, 22:12, ukupno mijenjano 1 put.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Bravo Rafa! Idemo sada Delpo. Mozes ti Novaka dobit samo se nemoj predati u svlacionici i bit ce bolje
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Ma nije Novak jaci nego 2011...itd, itd..., nego je Judyin sin odlucio da jos ne preuzme #2, do kog mu i nije nesto preterano stalo.Virtu4l je napisao/la:Rafa odradio posao, ali me nije impresionirao. Sutra bi moglo biti super finale i napokon pravi veliki test Nadalovih mogucnosti, jbg, Novak je u svom 'primeu', jaci je nego 2011... itd, itd...
Tri velika skalpa u tri dana - ne dogadja se to tek tako.retro je napisao/la:Delpo do titule.
Dajte kakav link,al da valja 
Ma znam da ce tesko do toga doci, ali eto, za tenis bi najbolje bilo da Delpo uzme titulu, preko Andya, Novaka i Rafe.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
- legenda reala
- Kontakt:
Edine,retro,Virtu,MaGiCa pređite na pravu stranu dok još nije kasno, najveći se vratio i do kraja godine ima samo da plačete

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Na US openu je protiv Rafe 6:2 sva tri seta i onda je dobio Rogera..
+1formance je napisao/la: Međutim, hajmo malo studioznije pogledati na to šta je ostvario ovaj teniser. Davno sam rekao da je on po meni najbolji all court player ikada, a evo i zašto tako mislim.
Prvenstveno, nijedan generički baseliner sa tako naprednom udaračkom sa jedne i counterpounching igrom sa druge strane nije imao bolju prilagodbu na različite vrste podloga i mogučnost da toliko mnogo eksperimentiše na sebi, svojoj igri i udarcima, kao Ivan Lendl. Možda je bilo onih koji su imali prediszpozicije za takvo nešto, ali niko to nije radio u toj mjeri, uključujući i velikog Bjorn Borga. Ne samo da je podigao granice fizičkog tenisa, nego je bukvalno iz meča u meč popravljao svaki svoj udarac.
Upravo zato sto pamcenje kratko traje, rezultate iz ovog naseg vremena ne treba samo statisticki sravnivati sa onim iz proslih epoha. Danasnji tenis je kao desetoboj za atleticare u kome dominiraju trcanja i skakanje u dalj, bez bacackih disciplina i skokova sa motkom i u vis. I normalno je da najbolji trkaci u tom "desetoboju", budu i najbolji desetobojci, po defaultu. Ko to ne razume, ne razume radikalnost tektonskih promena zapocetih pre deceniju i kusur.Nijedan igrač nije igrao u tako jakoj konkurenciji, na ekstremno različitim podlogama, a pritom uspio da nametne višegodišnju dominaciju. Tu leži ključ mog divljenja prema njemu. Dok je Borgu na travi konkurencija bio Roscoe Tanner, Lendl se morao 'hrvati' sa Edbergom (tehnički najpotkovaniji vollej igrač) McEnroom (najveći S&V igrač ikada) i Beckerom (podigao standarde S&V igre), a tu je između ostalih bio i nepredvidivi Pat Cash. Na šljaci su bili Wilander, J.L.Clerc, Leconte, Higueras, Gomez, na hardu i tepihu osim Beckera, Edberga i JohnyMaca i Wilandera, Jimmy Connors, Miroslav Mecir, Yannick Noah i ostali. On je u takvoj konkurenciji uzeo 7GS titula, imao savršen omjer ovojenih titula na tepihu, hardu i šljaci (oko tridesetak na svakoj), plus onaj legendarni Queens 89' i 90' kada je zaredao Edberga, McEnroa i Beckera na svetoj brzoj travi.Zatim 2 finala Wimbledona, 5 polufinala, a najvažnije je pogledati kakve igrače je pobijeđivao i od kakvih je gubio na tom turniru, da bude jasna Lendlova veličina. Što se tiče njegovom primea. 48 odigranih turnira, 28 osvojenih titula, 5 od 12 GS-ova, 2 od 3 završna Mastersa, 3 puta uzastopno #1 na kraju godine, uz omjer W/L 232-20. Borg nikada nije konkurenciju na travi kao Lendl, ali je imao nevjerovatnu mogučnost transformacije sa šljake na travu i obnuto. Lendl je to još više usavršio, ali glavu nikada nije mogao. Bez obzira što mi je Borg najomiljeniji ATG igrač i što ga najviše cijenim od svih, siguran sam da bi 3 Channel slama i 5 Wimbledonskih titula ostali samo pusti snovi da su mu u godinama najveće dominacije konkurenti bili Edberg, McEnroe i Becker u primeu.
Što se Lendla tiče, upravo zbog tog savršenog omjera osvojenih titula, zbog igre koju je prikazivao na Wimbledonu i redovno stizao do završnice turnira, zbog načina na koji je dobijao stilski različite igrače, zbog konkurencije u kojoj je igrao, zbog svega što je prošao, smatram ga najboljim all court igračom ikada. Novak će sigurno osvojiti RG, ali ga kroz prizmu all round igre neću moći porediti sa velikanima poput Borga, Federera i Lendla, baš kao što ne poredim ni Nadala. Razlog je jednostavan, nijedan današnji igrač nikada neće morati raditi ono što su radili nekadašnji ATG igrači da bi vaspostavili dominaciju na svim podlogama. Vilas je preko mjesec dana trenirao na Australskoj travi da bi mogao osvojiti AO, Lendl je to radio sa Wimbledonskom, ali je titula ostala nedosanjani san. Međutim, podaci da je u finalu RG-a 1987 u prosjeku igrao 60+ razmjena, a 2-3 sedmice kasnije u finalu WB-a preko 150x izašao na mrežu dovoljno govori koliko kvalitetan igrač je to bio i koliko različitih kvaliteta se moralo posjedovati da bi teniser mogao biti dominantan na svim podlogama. Takve radikalne promjene u igri, takve taktičke procese u cilju prilagođavanja drugoj podlozi nijedan današnji igrač, izuzev Federera, nije morao prolaziti, tako da su u kontekstu ovakvih komparacija njihovi rezultati, sa moje tačke gledišta manje vrednovani u odnosu na nekadašnje ATG igrače. Zato Lendlova 2 Wimbledonska finala cijenim više nego Rafine dvije titule, Vilasovu titulu na AO-u više od Novakove na WB-u itd.
To je vec pitanje. Borg se opasno bio potrosio i JohnnyMac mu je pravio sve vece i vece probleme, a Lendl je eksplodirao "kasno" - tek sa grafitnim reketima. Do tada bi BB vec bio ispusena lula, tako da bi pitanje bilo da li bi ga Lendl lupao ko Connorsa (15/16-0 ili tako nesto, u seriji) ili bi bilo malo neizvesnije.Potencijalno rivalstvo između Borga i Lendla je imalo predispozicije da postane jedno od najvećih rivalstava u teniskoj historiji i veoma mi je žao što nas je Borg uskratio za takvo nešto. Velika rupa u tenisu je nastala njegovim odlaskom.
Ja sam uvijek na njegovoj strani, osim kad igra protiv dominatora iz Skotske.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Virtu4l je napisao/la:Ja sam uvijek na njegovoj strani, osim kad igra protiv dominatora iz Skotske.
legenda reala je napisao/la:Edine,retro,Virtu,MaGiCa pređite na pravu stranu dok još nije kasno, najveći se vratio i do kraja godine ima samo da plačete![]()

Ovakvu Nadalovu igru je Djokovic rastakao u elementarne cestice tj. kvarkove, onomad kad su ovde igrali.
Ovo ce biti paklen mec
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
- legenda reala
- Kontakt:
MaGiCa
Od kad ti navijaš za Novaka
A večeras Delpo pobjeđuje, a inače svejedno je ko god dođe veliki Rafa će pobjediti
Od kad ti navijaš za Novaka
A večeras Delpo pobjeđuje, a inače svejedno je ko god dođe veliki Rafa će pobjediti
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Ko kaze da navijamlegenda reala je napisao/la: Od kad ti navijaš za Novaka![]()
Ja gotivim ofanzine igrace koji nisu ballbasheri - Federera, Djokovica, Del Potra, nekada Agassija i Safina..., ali ne navijam ni za koga.
Jedino ne mogu da svarim igrace poput Nadala ili Murraya, koji igraju na "fiziku", tako sto su u stanju da te pretrce i vrate sve zivo i nezivo u teren, dok se ne samounistis.
A Djokovicevu sliku sam stavio, jer je on lek za takve.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.