Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 15 nov 2009, 12:02

lejla je napisao/la:Sejo uvijek najvise napravi a najmanje se o njemu prica,,, ;) ;)

To je tačno, čovjek je sinoć uložio 200%

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 15 nov 2009, 12:05

Ejs, to je nista sta su psovali ovi sto sam sa njima gledao :? Jedan je na kraju sam sebe krenuo da zbode nozem, kad smo pogodili stativu i precku u istoj minuti, ve la havle, ve la kuvvete :mrgreen:

Da ne offtopicarim, slozio bih se sa ovim kolegom iz Cro :D Slicno razmisljamo glede sastava, ustvari potpuno isto, i mislim da ovakvom formacijom, uz grotlo Bilinog Polja, na kojega se eto uvijek svi oslanjamo, Portugalci nece izaci iz 16 :mrgreen: (Ovo je bilo preambiciozno, haha)

Ja ne znam sto se toliko sekirate, ja uzivam u ovome, merak zivi.. :D
Support Velez, It's logical! ★

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 15 nov 2009, 12:06

valjda ćiro nece postupiti kukavicki i cekati sansu za 1-0 i produžetke, nema kruha od takve taktike. jos se sjecam njegovoga kukaviclika iz 99 kada hrvatska ima skoro cijelo drugo poluvrijeme ima igraca vise, jer je mirkovic povukao jarnija za muda. covjek nista nije mijenjao ni u taktici ni u formaciji, a takvim trenutcima se brzo mora reagirati. atmosfera je bila usijana kao sto ce sada biti u zenici. karta je na putu, samo se razmisljam na kojoj god sa ja velikoj utakmici bio moja ekipa nije imala uspjeha tako da.....

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 15 nov 2009, 12:07

Mont0 je napisao/la:Ejs, to je nista sta su psovali ovi sto sam sa njima gledao :? Jedan je na kraju sam sebe krenuo da zbode nozem, kad smo pogodili stativu i precku u istoj minuti, ve la havle, ve la kuvvete :mrgreen:

Da ne offtopicarim, slozio bih se sa ovim kolegom iz Cro :D Slicno razmisljamo glede sastava, ustvari potpuno isto, i mislim da ovakvom formacijom, uz grotlo Bilinog Polja, na kojega se eto uvijek svi oslanjamo, Portugalci nece izaci iz 16 :mrgreen: (Ovo je bilo preambiciozno, haha)

Ja ne znam sto se toliko sekirate, ja uzivam u ovome, merak zivi.. :D
pa gdi si meraklijo :D ...ja sam sinoc sam sebi opsovao mater od huje i zivciranja :mrgreen:
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 15 nov 2009, 12:07

nemojte odmah zajebavati i govoriti da se pravim strucnjak ali ja bih ovu postavu stavio u zenici
--------------------------------------Hasagic---------------------------------------
------Vladavic(ibricic)---------Nadarevic-------Jahic---------Salihovic

--------------Pjanic------Bajramovic-----Medunjanin-----------

--------------------------Misimovic------------------------------
-------------Ibisevic-------------------Dzeko--------------------
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 15 nov 2009, 12:08

the scouser je napisao/la:
rob do bagro je napisao/la:
the scouser je napisao/la:Ako primimo go u Zenici mozemo se je.bavat poslije.....
da, ako povedu,bgm mi moramo dat 3 komada
A nama nema Spahe u odbrani...samo nas Bog moze spasit'....
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 15 nov 2009, 12:08

Citizen-X je napisao/la:Trazio sam highlights i evo nekako nadjoh jer jos ne vjerujem da se desilo sta se desilo.
Koga interesuje zbog cega sam skratio sebi zivot na 6:55 nek pogleda. :mrgreen:

[youtube][/youtube]

Sto se mene tice - odlicno smo igrali sa onim kapacitetima na terenu, iako je Hasagic retardirano povuk'o par poteza odbranio je dosta toga sta je trebalo, go mu se ne moze pripisat ko krivica jer je bio na "pogresnoj nozi".
Nerazumna Cirina "sutnja" nakon lose igre u 2. poluvremenu kad je ocita bila panika i odsijecanje nogu pojedincima te ne poduzimanje akcije da se pruzi prilika visestrukom izmjenom u osvjezenju snaga - nije mi jasno sta je lik kalkulis'o.... :shock:

Ono sta je trebalo Dzeko je uradio, Muslimovic uradio, Ibisevic uradio prelijepo poluskaricama, Ibricic je igrao vrhunski, Rahimic odlicno odigrao itd itd. Ne bih ja da budem selektor - ali - na srecu se na Mondijal ne ide kao sto se islo 1998. :mrgreen:

A navijaci na stadionu = 0, nikakvog navijanja nisam cuo samo urlanja, tako to biva kad na utakmice idu probrani i odabrani (citaj parali :mrgreen: )mjesto pravih tifosa :lol: 8-)

Eto tako pa hajd.

Haha Mišimovič i Hazadžič

Željoman
Kontakt:

Post Postao/la Željoman » 15 nov 2009, 12:09

samo im u zenici cijeluu utakmicu zvizdat,al bas cijelu da se zijane :D :D
prime loptu kad svi uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
i onda nece igrati njihovo znanje nego bijes,a to je dobro za nas jer kad si ljut nemas koncentracije :D,a i gluposti pravis :lol: :lol: :lol:
Džeko-Ibišević-NEZAUSTAVLJIVO

diNozzo
Kontakt:

Post Postao/la diNozzo » 15 nov 2009, 12:12

kad nam zmajevi i ibisevic stizu ako vec nisu?
There is only one Zvjezdan Misimovic
Dzeko , Vedo, Miske , Sejo , Džezvica , Pjana , Spaha , Safet , Jaha , Keno

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 15 nov 2009, 12:13

Preko 20.000 navijača u fan zoni

Lokalno omladinsko vijeće (LOV) regije Zenica - nezavisna koordinacija koja okuplja predstavnike različitih omladinskih organizacija zeničke regije, nevladinih organizacija i studentskih asocijacija zajedno s Općinom Zenica 18. novembra organizuje sportsko-zabavnu manifestaciju "Fan zona - peta strana Bilinog polja".
Riječ je o javnoj projekciji revanš utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo 2010. godine između nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Portugala koja se igra na stadionu Bilino polje.

„S obzirom na to da je ograničen kapacitet stadiona Bilino polje (oko 15 hiljada navijača) i da će taj dan u Zenicu doći navijači iz svih krajeva BiH i dijaspore, na Kamberovića polju očekujemo rekordnu posjetu tokom javne projekcije - oko 20 hiljada navijača tokom utakmice i više od 100 hiljada ljudi u slučaju prolaza BiH na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku“, saopćeno je iz Lokalnog omladinskog vijeća regije Zenica.

UUUUuu IMA DA GORI U SRIJEDU!!!

SMRT FASIZMU!!!

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 15 nov 2009, 12:15

Prije utakmice nade smo sve polagali u nas napad, a pribojavali smo se nase odbrane. Na kraju se ispostavilo da nam je napad totalno zakazao, a odbrana je bila na nivou. Valjda ce u Zenici ostati na visini zadatka, a Dzeko i drustvo bi trebali zabiti 2-3 gola najmanje i to je to: AFRICA :mrgreen: :mrgreen:
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

no comment
Kontakt:

Post Postao/la no comment » 15 nov 2009, 12:17

Ja ovo sve skupa tesko mogu da shvatim.

Neznam, toliko sam razocaran da nemogu da pricam, pisem, razmisljam, tesko mi pada.

Argumente tipa, "jooj, ljudi igrali smo protiv portugala, sta vam je", to me jako boli. Samo da vam pojasnim, ja navijam za BiH jer sam roden u njoj i zato sto mi je u srcu, ali pri svega tome ostao sam realan, ali tvrdim da mozemo biti jedna od najboljih ekipa na svijetu.

Da bih se stiglo do jednog takvog koraka, kockice se moraju poslagati u svim segmentima vrlo dobro, evo jedan primjer, ja ako idem na predavanja, a ako neucim kod kuce, pascu na ispitu. Ljepo je sto mi idemo na pripreme na vrhunski nacin, ali onda mora i sve ostalo biti na nivou da bi se ostvarila pobjeda ili pozitivan rezultat, a to je u ovom slucaju, formacija, izbor prvih 11, i taktika u objektivnom smislu.

Interesantno je da je za razumnog covijeka neshvatljivo kako je moguce da kod nas pocinju 2 stara, spora igraca u vezi, a zna se da igramo protiv mozda tehnicki najjace ekipe na sviejtu?
Neznam, Blazevic veli da mi imamo jednu od najjacih sredina na svijetu? Jeste imamo, ali nju sigurno necine Muratovic i Rahimic, te Ibricic zajedno.

Lagano se praviti pametan poslje utakmice, ali ja sam ovo sve u vezi Muratovica naveo davno. Davno sam objasnjavao da cemo pasti na sredini nebudemoli sprijecili njihovu kratku i brzu pas igru ali ocigledno sam ja tu nesto vise znao nego nas izbornik, sto je nekako i nevjerovatno.

Mi protiv Spanije u gostima nismo nista naucili iz nasih gresaka, protiv Turske u gostima smo izgubili tri boda, radi upravo ove ocajne formacije i upravo ovog nacina igre. Ok jedno pitanje za vas? Ako je Portugal u gotovo svim segmentima jaci od Turske, a mi se u gostima patimo, jer su nas ljudi gotovo utjerali u nas gol, kako to da mi neucimo nista iz nasih gresaka, i postavljamo istu formaciju protiv ekipe kao Portugala. Ali nista me necudi, sve sam ja ovo prije dvije sedmice naveo u slucaju da izvede ovu formaciju.

Blazevic veli, da mi immao nesto sto Portugal nema, a to je lukasvtina, hmm...Spahic da je ocistio svoj karton protiv estonije mi bi njega sada imali na raspolaganju. To je lukavstvo!! A ne da prica da smo lukavi a ovako ostadosmo bez naseg stuba u odbrani, a protiv Spanije bila revijalna utakmica. Boze dragi, zar je to bilo stvarno moguce. Poklonili smo Spahica :-(! Ocajan sam...

A najveselije tek dolazi, hajde sto mi nismo nista naucili iz te formacije protiv Spanije i Turske, nego nas Belgija stisnu u Genku da nismo mogli disati, a Muratovic bukvalno hoda po terenu, Misimovic, lucidan, kreativan ali hoda po terenu, Rahimic, spor, PABOZE MILI ZAR OVO NIKO OD VAS NEVIDI?

Onda je isto bilo gusto protiv Armenije u gostima, da, da protiv Armenije je bilo gusto, ljudi nas stisli uzasno oko 75 minute, Muratovic i Mismovic i dalje se setkaju po terenu, tek kako ude Muslimovic i Pjanic mi krenusmo ofanzivnije i dadosmo onaj 2. gol koji je bio jako vazan. Protiv Turske kod kuce po 5ti put ISTA GRESKA, formacija ponovo ista, a argumentacija se svodi na to da Murat i i Rahimic igraju u defanzivi bolje, halo bolan, to mozes djetetu od deset godina pricati, ali onaj Pjanic je u napadu jaci od Murata za 150 % i u odbrani brzi, snalazljivi i spretniji nego Muratovic milion puta. Kakav Muratovic i defanziva, ja njega juce nisam ni vidio na terenu.

A da se Misimovic nece vidjeti to sam vam isto vec davno rekao u proslim postovima da ako bude ova formacija, sve sam vam bio fino objasnio kako i zasto Misimovic nemoze ovako igrati i zasto sa ovom formacijom i taktikom nemoze doci ni on ni Salihovic do izrazaja. Ali mi protiv Spanije nakon 2:5 po 6ti put neucimo iz nasih gresaka (po 6ti ako neuzmem Iran, Rijeku i Oman u obzir). Imas takve vele igrace, sjede na klupi, ovo je vise skandal.

Moj Ciro, izmedu 5.000 i 7.000 Bosanaca stize u Lisabon, cjeli svijet prati utakmicu, svaki Bosanac i Hercegovac kobno prati i uzdise u svaki nas dodir lopte, i ti izvodis formaciju 3-5-2,. dje se nezna ni dje Salihovic igra, ja ljudi uopste neznam dje Salihovic igra, jeli on defanzivan, ofanzivan, ja kada pogledam na tu lijevu stranu on je svugdje? Pa zar je to moguce? Svaka tebi cast Ciro, ako ti je ovo nacin nase igre, da mi centra nemozemo preci je nam Muratovic i Rahimic stvaraju igru iz odbrane prema napadu, a kako to izgleda to i sami znate, lopte se jednostavno vracaju nazad, tako da sam u jednom trenutko zazelio da Hasagic krene po golu naseg protivnika jer je izgledalo da jedino on i jos neki pojedinci imaju "muda" za ovakvu utakmicu. Muratovic DEFINITIVNO NIJE ZA PRVIH 11 iz tih navedenih razloga, spor, nula kreativnosti, stamina 0, ocaj.

Tesko mi je gledati kako se Bosna i Hercegovina pati sa ovim Portugalom, i tesko mi je kada pogledam u lice Spahicu, Nadarevicu a pogotovo Salihovicu, koji se sam po ljevoj strani bori za 5 Portugalaca. Ja sam vise ocajan, kakav mi imamo potencijal ali jednostavno to se nevidi, argumetacija je ravna djecijoj, i tako da mi jednostavno naucimo iz nasih gresaka i eto ti belaja.....

Nijedan nas igrac nije kriv, NIJEDAN, samo ovaj trener, formacija, sistem igre i prvih 11. poklonajamo protivniku pobjedu, pa dokle VISE!!!!!!!!!!!

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 15 nov 2009, 12:18

15000 je ogranicenje za prodaju, ali tu je jos najmanje 7 ili 8 tisuća koji će savez podijeliti. a medju njima je i jedna moja

Bez_komentara
Kontakt:

Post Postao/la Bez_komentara » 15 nov 2009, 12:20

Mislim da je glupo ubaciti Milenkovica u igru,umjesto dati priliku Medunjaninu u veznom redu.
Haris moze vise pruziti na toj poziciji.Ali dzaba,Ciro je vec najavio Pandzu i Milenkovica.
Nadati se da se onaj tvrdoglavi predomisli.

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 15 nov 2009, 12:23

Da ja otvorim sezonu Ćiro Pedderu :mrgreen:
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 15 nov 2009, 12:23

aaa Hebo vas sta mislite da oko vas 60 000 ljudi zvizdi :roll:
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 15 nov 2009, 12:24

Bez_komentara je napisao/la:Mislim da je glupo ubaciti Milenkovica u igru,umjesto dati priliku Medunjaninu u veznom redu.
Haris moze vise pruziti na toj poziciji.Ali dzaba,Ciro je vec najavio Pandzu i Milenkovica.
Jasno je to sve drug,ali mislis li na defanzivu ikako?

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 15 nov 2009, 12:25

Hoce nas i Rosetti zguzit u srijedu

SMRT FASIZMU!!!

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 15 nov 2009, 12:26

U pice u Zenici pakleno , gotovo sam siguran da mi prolazimo dalje... bolji smo od cigana

Volim te bosno
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

Bez_komentara
Kontakt:

Post Postao/la Bez_komentara » 15 nov 2009, 12:28

ahmic je napisao/la:
Bez_komentara je napisao/la:Mislim da je glupo ubaciti Milenkovica u igru,umjesto dati priliku Medunjaninu u veznom redu.
Jasno je to sve drug,ali mislis li na defanzivu ikako?
ma njih treba samo napadati,odmah se gube,sudaraju se u zadnjem redu.
Navalit od pocetka,zabit koji gol,i onda u defanzivu pa sta bude.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.