Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Chuckie
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Chuckie » 16 mar 2013, 17:56

moustapha je napisao/la:Ta prica o fluidnosti je previse izvikana. Android od ICS-a radi sasvim OK.
Ejs, stock ICS je neuporediv sa iOS6 u fluidnosti. Tek JB se priblizava iOSu donekle.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 16 mar 2013, 18:07

Chuckie je napisao/la:
moustapha je napisao/la:Ta prica o fluidnosti je previse izvikana. Android od ICS-a radi sasvim OK.
Ejs, stock ICS je neuporediv sa iOS6 u fluidnosti. Tek JB se priblizava iOSu donekle.
Po toj prici ispada da se Android jedva krece, a znamo da nije tako. To je samo privid, kojeg apple funboysi zele prikazati kao nemjerljivom razlikom izmedju dva uredjaja.
#divovi

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 16 mar 2013, 18:13

Gdje mogu u SA kupiti Samsung Galaxy S3 na rate ?
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 16 mar 2013, 18:34

moustapha je napisao/la:
Chuckie je napisao/la:
Po toj prici ispada da se Android jedva krece, a znamo da nije tako. To je samo privid, kojeg apple funboysi zele prikazati kao nemjerljivom razlikom izmedju dva uredjaja.
ja znam dobro sta sam vidio, rekao sam vec, iznenadjen sam uveliko kad sam vidio kako radi iphone 3gs a kamoli tamo iphone 4/4s/5

daleko od toga da je android spor, al iOS radi dosta fluidnije i to je cinjenica

nisam apple ni android ni samsung fanboy, ja sam jos vjeran symbianu :) jos malo pa ce pasti konacno nokia 808 pw u moje ruke konacno

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 16 mar 2013, 18:40

moustapha je napisao/la:
Chuckie je napisao/la:
To je fakt. Imam 4S na iOS6.1.2, SGS2 na ICS stock i Nokiu E6, iOS je prosto fluidniji u svakom pogledu od ICS androida.

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 16 mar 2013, 18:48

Nemoj molim te čaki prenosti pricu s klitorisa ovde ako bOGA znas :) I tamo si dosadio...
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 16 mar 2013, 19:01

covjek iznosi cinjenice :) dobar je chuckie :)

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 16 mar 2013, 19:09

Poredit Android i IOS je smijesno, Apple godinama izbacuje jedan te isti uredjaj, najveca poboljsanja u odnosu na prosle verzije navode brzinu i stabilnost. Halooo pa to je novi telefon, hocu tonu novih sadrzaja a ne samo da je brzi i stabilniji. Evo ja vec godinu dana koristim S2 i imao sam priliku mjesec dana koristit Iphone 4, razlika je nebo i zemlja, fakat ne znam sta ljudi vide u tom telefonu. Nego koliko je ono bilo jailbreakova nakon izlaska IPhone 5 ?? :lol:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 16 mar 2013, 22:35

neo je napisao/la:Nemoj molim te čaki prenosti pricu s klitorisa ovde ako bOGA znas :) I tamo si dosadio...
Odustao sam od klitorisa, tamo su izgubljeni slučajevi. :mrgreen:
neurofunk je napisao/la:Evo ja vec godinu dana koristim S2 i imao sam priliku mjesec dana koristit Iphone 4, razlika je nebo i zemlja, fakat ne znam sta ljudi vide u tom telefonu.
SGS2 ne može u istu rečenicu sa iP4/4s, kako kvalitetom izrade, tako cjelokupnim korisničkim iskustvom. SGS2 kad uzmem nakon premium uređaja kakav je iP4/4s, prosto je smiješan, ko kakvu igračku da sam uzeo, jedino u čemu je bolji je prikaz video klipova zarad većeg ekrana, iako vidno zrnastog u odnosu na retinu kad prebireš ikone. Kad ga stavim u padže, imam osjećaj kad sjednem da ću ga slomiti. ICS na njemu je spor spor spor. Lag u svemu. Govorim o onom stock romu koji je telekom ponudio.
neurofunk je napisao/la: Nego koliko je ono bilo jailbreakova nakon izlaska IPhone 5 ?? :lol:
Jedan, evasi0n, zašto pitaš?

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 16 mar 2013, 23:00

sigurno stavlja jailbrake u isti kos kao i custom rom :mrgreen:

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 16 mar 2013, 23:10

Chuckie je napisao/la:
SGS2 ne može u istu rečenicu sa iP4/4s, kako kvalitetom izrade, tako cjelokupnim korisničkim iskustvom. SGS2 kad uzmem nakon premium uređaja kakav je iP4/4s, prosto je smiješan, ko kakvu igračku da sam uzeo, jedino u čemu je bolji je prikaz video klipova zarad većeg ekrana, iako vidno zrnastog u odnosu na retinu kad prebireš ikone. Kad ga stavim u padže, imam osjećaj kad sjednem da ću ga slomiti. ICS na njemu je spor spor spor. Lag u svemu. Govorim o onom stock romu koji je telekom ponudio.
Poredit SG2 sa iphone 4 je smiješno kao i SG3 sa iphone (bilo kojem). Ovaj "novi" iphone me baš uvjerio da su u razvoju baš zaostali. Posebno za same ljubitelje jer je napravio par smicalica da se iphone 4 odriče a da za "novi" uzima sve nanovo. SG3 je suvereno potukao iphone 4, a iphone 5 osim nevolja za svoje ljubitelje nije nista novo donio. SG4 postavlja nove standarde i iz aplea moraju sada stvarno opet nesto nanovo smislit da bi bili opet dvije godine u trendu ;)
Dragon Town

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 16 mar 2013, 23:14

Jasta radi. :D

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 20 mar 2013, 07:12

Opet imam problem :grin:

Sinoc slucajno izbrisem onaj widget vremenske prognoze sto je na pocetnoj strani svih Androida i kasnije nadjem na netu da je to Accuweather widget, ja sam skinuo aplikaciju, ali nisam nasao widget... Ima li kakvog nacina da vratim taj widget ?

Sent from my ST23i using Tapatalk HD
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 20 mar 2013, 08:17

Da li neko zna sta je ' JAILBREAK ' ? Naime kupio sam iPod i onako vidio na piku neki ljudi vrse uslugu 'Jailbreak-ovanja iPoda,iPhonea .. Pa me zanima sta je to, nigdje nisam našao neko objašnjenje. Hvala unaprijed ..
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 20 mar 2013, 09:05

FOURTHOFFICIAL je napisao/la:Gdje mogu u SA kupiti Samsung Galaxy S3 na rate ?
http://www.univerzalno.com/Default.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 20 mar 2013, 09:59

Da li je vama dobra radnja univerzalno ??
Htio bih kod njih uzeti Galaxy s3 ili Note 2 ?
Koje je vase misljenje ?

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 20 mar 2013, 11:32

IlPrincipe je napisao/la:Da li neko zna sta je ' JAILBREAK ' ? Naime kupio sam iPod i onako vidio na piku neki ljudi vrse uslugu 'Jailbreak-ovanja iPoda,iPhonea .. Pa me zanima sta je to, nigdje nisam našao neko objašnjenje. Hvala unaprijed ..
Jailbreak je kao root (hack) na android teleonu, omogucava modifikacije sistema, teme, widgete, fontove, krakovane programe i sl.

Ne daji pare za to. Koji iOS? Settings > general > about.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 20 mar 2013, 11:57

Ne bih rekao da je jailbrake kao root Android telefona. Android nije u tom smislu zatvoren i slobodan si instalirati aplikacije sa drugih izvora. Root aplikacijama dozvoljava vise permisija, a po defaultu nije dozvoljen zbog sigurnosnih razloga.

Znaci Apple ne zeli da instaliras aplikacije s bilo koje lokacije osim njihovog storea, a root na Androidu nema veze s tim ogranicenjima.
#divovi

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 20 mar 2013, 12:04

Znao sam da ce biti takvih odgovora, root bukvalno nije jednak jailbreaku, ali kako da covjeku koji ne zna sta je jailbreak bar malo priblizim to nego na taj nacin.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 20 mar 2013, 12:31

Jasno mi je da pokusavas pribliziti, ali s tim poredjenjem mozes dodatno zbuniti ne samo njega, vec i ostale koji to procitaju.
#divovi

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Napapijri i 7 gostiju.