FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

jug-onostalgicar
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la jug-onostalgicar » 17 mar 2013, 20:54

IZ KRVAVE ZEMLJE CVJETAJU ZLATNI LJILJANI
GRBAVICO MAJKO NASA BRANIT CE TE SINOVI

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 17 mar 2013, 20:56

Evo sada sa Grbavice. Sto se tice same utakmice.. ovo je najbolja utakmica do sada u drugom dijelu sezone koju smo odigrali. Prvo, vratiti se sa 1:0 i uzeti 3 boda nije mala stvar, a drugo, momci su stvarno zadnji atom snage ostavili na terenu. Svraka je odigrao najbolje do sada u ove 4 utakmice (gore nije ni moglo), bilo je u prvom poluvremenu glupih poteza i dodavanja lopte igracima zvijezde, ali drugo poluvrijeme BEZ GRESKE. Zvijezda je cini mi se ostecena za onaj ofsajd Diatte, ali i mi smo osteceni za ofsajd Elvira Colica, kad je zabio gol. Lagano se dizemo, idemo u odbranu te titule, a u Mostaru sta bude - bude. Poslozit ce to Amar fino. Bilo je nekih 20-30 momaka iz Gradacca, mislim da su se dobro proveli veceras u Sarajevu, zajedno smo i pjevali "Jedna si jedina". Sve u svemu lijepo je bilo veceras na Grbavici uz ovih 4500-5000 navijaca. Takodjer, pjevala se i ona nova pjesma, i super zvuci. Srdjan Savic je dobio aplauz od svih nakon sto je dao gol i digao ruke u znak izvinjenja, a kasnije je i on aplaudirao Manijacima. Sto se nas tice, Adilovic jeste upisao ta 2 gola, ali se lopta odbija od njega strasno... Mali Hodzic je par puta napravio dar-mar u njihovom sesnaestercu, ali se vidi da je jos zelen. Korektna, lijepa utakmica i cestitke i Zvijezdi na dobroj igri. Malo su pali fizicki kasnije, ali to je nas glavni adut protiv svih u ovoj ligi. Momci su nevjerovatno fizicki spremni. Amar je pogodio sa izmjenama, a ja bih posebno pohvalio Elvira Colica. Odigrao je odlicnu utakmicu.
Samo malo odbrana da bolje pokriva, ali Amar ce to posloziti. Nema brige ljudi, idemo u tu odbranu duple!

PS. Cujem da je komentator rekao da je jug zatvoren zbog nemira, sto nije istina. Snijeg nije bio ociscen. Nekoliko djece nije moglo da udje na tribine jer su kupovali ko zna kako karte. To vise ne smije da nam se desava! Ne znam sta je kasnije sa njima bilo.
Zadnja izmjena: storm_raider, dana/u 17 mar 2013, 21:06, ukupno mijenjano 1 put.
Sport je lijek za tijelo i duh.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 17 mar 2013, 21:02

Koja je to dalabu izjavila da je Jug zatvoren zbog mogucih nereda? :lol: Ma ja ,onda nas murja sve okupila na sjever medju djecu i stariju raju da se rokamo :lol:

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 17 mar 2013, 21:08

Ostao u Sarajevu.92 obukao uniformu.skinuo je 96.ali djaba ove parole ne kontam.Zašto i kome?Hajmo puniti Grbavicu.Hajmo je čistiti.Hajmo tražiti bolji teren.fudbalski kamp na parole.Hajmo dizati slike fudbalera,legendi.
Izvinjavam se na off-u a što se tiče utakmice neko dobro reče uzmi dobar aspirin za smirenje i gledaj utakmicu.Struka će imati dosta posla u pauzi.Ovaj i ovakav teren definitivno ne odgovara našem načinu igre.Silno bih volio da je Armin ušao ranije i igrao lijevo a da je Adilović ostao.Mnogo igrača je čini mi se na neprirodnim pozicijama.Plan je ostvaren sretno spretno a sada pauza i vedriji dani za našu igru

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 17 mar 2013, 21:15

Savic nam ga zabije, citav stadion aplaudira
NO PYRO NO PARTY

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 17 mar 2013, 21:16

jug-onostalgicar je napisao/la:IZ KRVAVE ZEMLJE CVJETAJU ZLATNI LJILJANI
GRBAVICO MAJKO NASA BRANIT CE TE SINOVI
Hvala

Oni RD vise slusali nas nego pjevali :grin:

Sent from my ST23i using Tapatalk HD
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 17 mar 2013, 21:16

Parola je dignuta u povodu godišnjice reintegracije Grbavice.

Jug je bio zatvoren, jer je bilo leda. Čisto zbog predostrožnosti, da ne bi došlo do kakvih povreda posjetitelja.

Mislio sam da ćemo lakše izaći na kraj sa Zvijezdom, ali smo potpuno zasluženo pobjedili. Svi su se borili maksimalno, ali teren nije dozvoljavao pas igru, što je proizvelo dosta grešaka, ne samo kod naših, nego i kod igrača Zvijezde.

Ovu utakmicu smo najbolje odigrali.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 17 mar 2013, 21:19

jeli bio offside kad ga je Colic zabio ?
NO PYRO NO PARTY

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 17 mar 2013, 21:21

Danas proradise oni od kojih sam najmanje ocekivao Elvir Colic i Hasanovic... veliki naklon za prikazano veceras obojici... jos me raduje sto ovo moze jos puno punoo bolje i to cemo dokazati protiv goska ako Bog da... uz Urdinova i Bekrica to ce da bude dobro... samo jos da se Svraka dozove svaki korak mu je skup otkad je u repki sto bi Ivica Osim rekao...

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 17 mar 2013, 21:24

Po meni nije bila neka utakmica sa strane Zelje,ali je odigrana na razini.Onaj gol na pocetku je malo poremetio planove,ali se na kraju doslo do ocekivanoga.Adilovic je pokazao u nekoliko navrata da je najbolji napadač sto ga ova liga moze ponuditi.Moram primjetiti da su ubacaji,korneri,prodori sa strane i takva ubacivanja blago receno bila uzasna.Nijedna nije isla na glavu nekom igraču,igralo se nabij pa gdje dodje.Zvijezda isto dobra u par navrata,ali nije mogla nista protiv ove ekipe.Dosta ofsajda.
Na kraju je ostvaren cilj,a to je +4.Sada slijedi pauza,i moze se malo i pripremiti i smiriti glave.
Keep walking.

The Maniacs '87
Kontakt:

Post Postao/la The Maniacs '87 » 17 mar 2013, 21:30

reks je napisao/la:Ostao u Sarajevu.92 obukao uniformu.skinuo je 96.ali djaba ove parole ne kontam.Zašto i kome?Hajmo puniti Grbavicu.Hajmo je čistiti.Hajmo tražiti bolji teren.fudbalski kamp na parole.Hajmo dizati slike fudbalera,legendi.
Izvinjavam se na off-u a što se tiče utakmice neko dobro reče uzmi dobar aspirin za smirenje i gledaj utakmicu.Struka će imati dosta posla u pauzi.Ovaj i ovakav teren definitivno ne odgovara našem načinu igre.Silno bih volio da je Armin ušao ranije i igrao lijevo a da je Adilović ostao.Mnogo igrača je čini mi se na neprirodnim pozicijama.Plan je ostvaren sretno spretno a sada pauza i vedriji dani za našu igru
potpisujem post i meni su dosadile više te ratne parole a sigurno sam veći patriota od tih koj ih pišu.
Željo do groba Života mi moga !

F.K.Željezničar 1921
The Maniacs 1987

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 17 mar 2013, 21:33

Buu je napisao/la:jeli bio offside kad ga je Colic zabio ?
Jeste.
1946

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 17 mar 2013, 21:33

Sad poslozih i poslije pauze nas ceka kompletan tim nadam se bez povreda...

Stana, Elvir Colic i Brkovic na desnom krilu... Urdinov i Smajic lijevo... u sredini Jamak Bekric Zola Svraka Tomic... u kao stoperi Bogi, Kerla, Vasa... ja iskreno ocekujem Bogija i Kerlu pa nek se uigravaju sad na pauzi jednostavno mene je strah kad Vasa ima loptu liku je problem dva metra od sebe dodat... na bekovima rekoh vec urdinov i benjo colic...

HVALA TI BOZE STO VOLIM LJOZE!!!
Zadnja izmjena: nime_tm87, dana/u 17 mar 2013, 21:33, ukupno mijenjano 1 put.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 17 mar 2013, 21:33

I Zvijezdin i naš poništeni gol su bili ispravno svirani ofsajdi. Sudije su, čini mi se, jednom oštetili Zvijezdu mašući ofsajd a njega nije bilo.

Neko reče da smo slabo izvodili prekide, a meni se taj segment igre naš dopao. Vjerovatno ste primjetili da je Benjo izvodio kornere i po meni mnogo bolje nego što su to do sada činili Smajić i Jamak. Centaršutevi su bili jaki i oštri, a ne "baloni", kao u prethodnim tekmama. Ova današnja utakmica je pokazala da možemo, jer nije mala stvar okrenuti rezultat protiv bilo koga.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

samozeljo1987
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1987 » 17 mar 2013, 21:33

Zeba bio na tekmi ?

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 17 mar 2013, 21:35

samozeljo1987 je napisao/la:Zeba bio na tekmi ?
I Zeba i Bešlija
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 17 mar 2013, 21:35

Becks izdominirao, pretrcao ko Bale u pojedinim trenutcima. Adil nas spasi na kraju, ako ima ko video golova, nek postavi, nisam bas najbolje vidio. 3 boda su upisana sto je najvaznije...
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 17 mar 2013, 21:35

samozeljo1987 je napisao/la:Zeba bio na tekmi ?
Da,na zapadu sa beslijom i bekricem
Željeznicar za život cijeli !

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 17 mar 2013, 21:36

Bilo je skandiranje za Zebu i Besliju.
Sport je lijek za tijelo i duh.

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 17 mar 2013, 21:37

avlami97 je napisao/la:
I Zvijezdin i naš poništeni gol su bili ispravno svirani ofsajdi. Sudije su, čini mi se, jednom oštetili Zvijezdu mašući ofsajd a njega nije bilo.

Neko reče da smo slabo izvodili prekide, a meni se taj segment igre naš dopao. Vjerovatno ste primjetili da je Benjo izvodio kornere i po meni mnogo bolje nego što su to do sada činili Smajić i Jamak. Centaršutevi su bili jaki i oštri, a ne "baloni", kao u prethodnim tekmama. Ova današnja utakmica je pokazala da možemo, jer nije mala stvar okrenuti rezultat protiv bilo koga.
sudije su dobro odradile posao pogotovo pomocni.oba gola su ponistena opravdano iako je nas bio veci a vas manji offside :D a tog offside diate se ne sjecam link me zezo.
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.