Igokea

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

zizu1991
Kontakt:

Re: Igokea

Post Postao/la zizu1991 » 11 mar 2013, 22:39

Pa hoće meni neko objasniti, zašto su sada drugačiji kriterijumi za ovu jadransku ligu nego što su bili prije ? :D
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

MMarcos
Kontakt:

Post Postao/la MMarcos » 11 mar 2013, 22:41

Devil je napisao/la:
vidovitadjemila je napisao/la:E jesmo se svi bili zaletiti a prognozama.Svaka cast za Siroki.Igokea ovim prakticno ima izborene kvalifikacije za Evroligu.Ma ima boga i pravde.Ne znam jeli sramota sada ove celnike koji pokusavaju mesetariti.
Ne znam kako ce sada samo par dana poslije sramne odluke objasniti ovu glupost koju su napravili. :D
Igrace Igokea Evroligu sigurno.I treba zasluzila je...
Igrace kvalifikacije za Euroligu,a nju samu,tesko,vrlo tesko. ;)
Ma nije toliko ni EL kriva koliko ovo smiješno privatno takmičenje zvano ABA....pratim dugo godina košarku ali što sam ove godine vidio guranje ekipa od strane sudija(prvenstveno i vec pomalo tradicionalna Olimpija) pa to je strasno. Igosima svaka čast, a onom Lorbeku ili kako se već zove kreten na vrhu ABA lige treba malo je**t mamicu, harane ne može u isto vrijeme i srati i pišati(bar ne teoretski)...pravila se određuju u svim iole normalnim takmičenjima prije početka a ne kako se to svidi onim koji već diktiraju tom igrom.
MIA SAN MIA!!!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 11 mar 2013, 22:49

zizu1991 je napisao/la:Pa hoće meni neko objasniti, zašto su sada drugačiji kriterijumi za ovu jadransku ligu nego što su bili prije ? :D
Zato sto EL ne zeli male klubove u istoj.Malo se mi zavaramo kada mislimo da se menjaju pravila da bi Zvezda ili Partizan otisli pre Igokee.Ja sam misljenja da oni ipak izmedju dva ili tri "zla" biraju ono za njih najmanje.Misljenja sam da bi oni najradije voleli kada ne bi u EL bili ni Zvezda,ni Igokea a ni Partizan u ovakvom stanju.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 mar 2013, 22:56

Shvatam. Hvala na odgovoru.

TomislavGgrad
Kontakt:

Post Postao/la TomislavGgrad » 12 mar 2013, 00:00

Devil je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:Pa hoće meni neko objasniti, zašto su sada drugačiji kriterijumi za ovu jadransku ligu nego što su bili prije ? :D
Zato sto EL ne zeli male klubove u istoj.Malo se mi zavaramo kada mislimo da se menjaju pravila da bi Zvezda ili Partizan otisli pre Igokee.Ja sam misljenja da oni ipak izmedju dva ili tri "zla" biraju ono za njih najmanje.Misljenja sam da bi oni najradije voleli kada ne bi u EL bili ni Zvezda,ni Igokea a ni Partizan u ovakvom stanju.

E da se obratim svom prijatelju devilu, kojemu sam prije 10 dana rakao da je zvezda dosta pala u zadnje vrime, i da ce imati velikih problema u sirokom... a tko je bio u pravu nadam se da si vidio o cemu sam ti govorio

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 12 mar 2013, 14:05

Neki dan sam cit'o na FACE-u ili Al Jazeeri u onom dole malom dijelu gdje pice brze vijesti, da je odluceno da ce pobjednik ABA Lige igrati u EL ali da mora ispunjavati "B" licencu. Kakva je sad situacija :?:
SAMO ČELIK !

Bijeljina055
Kontakt:

Post Postao/la Bijeljina055 » 12 mar 2013, 14:25

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas potvrdio je da će fajnal-for ABA lige biti odigran u Beogradu. Gradonačelnik Beograda istakao je da je na sastanku sa direktorom Jadranske lige Romanom Liscem postigao dogovor oko organizovanja završnice takmičenja u glavnom gradu Srbije.

- Obavestio sam gospodina Lisca da mi kao grad ne možemo da platimo 100.000 evra, koliko domaćin plaća Jadranskoj ligi, ali da smo spremni da obezbedimo besplatno korišćenje beogradske Arene ili hale Pionir, u zavisnosti od toga za koju se od ove dve hale organizator odluči – istakao je Đilas, a prenosi Beta.

Predsednik Košarkaškog saveza je u dodao da je u razgovoru sa Liscem raspravljao i o bezbednosnim merama oko organizacije fajnal-fora.

- Jedini moj zahtev je bio da Jadranska liga plati osiguranje dvorane od nastanka potencijalne štete, što je deo standardne procedure prilikom održavanja bilo koje manifestacije. Razgovarali smo i o problemu bezbednosti, s obzirom na dešavanja na finalu Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu i uputio sam gospodina Lisca da to pitanje reši u dogovoru sa nadležnim državnim organima – istakao je prvi čovek srpske košarke.

Završni turnir regionalnog takmičenja održaće se od 25. do 27. aprila.

aco93
Kontakt:

Post Postao/la aco93 » 12 mar 2013, 17:11

Bijeljina055 je napisao/la:Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas potvrdio je da će fajnal-for ABA lige biti odigran u Beogradu. Gradonačelnik Beograda istakao je da je na sastanku sa direktorom Jadranske lige Romanom Liscem postigao dogovor oko organizovanja završnice takmičenja u glavnom gradu Srbije.

- Obavestio sam gospodina Lisca da mi kao grad ne možemo da platimo 100.000 evra, koliko domaćin plaća Jadranskoj ligi, ali da smo spremni da obezbedimo besplatno korišćenje beogradske Arene ili hale Pionir, u zavisnosti od toga za koju se od ove dve hale organizator odluči – istakao je Đilas, a prenosi Beta.

Predsednik Košarkaškog saveza je u dodao da je u razgovoru sa Liscem raspravljao i o bezbednosnim merama oko organizacije fajnal-fora.

- Jedini moj zahtev je bio da Jadranska liga plati osiguranje dvorane od nastanka potencijalne štete, što je deo standardne procedure prilikom održavanja bilo koje manifestacije. Razgovarali smo i o problemu bezbednosti, s obzirom na dešavanja na finalu Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu i uputio sam gospodina Lisca da to pitanje reši u dogovoru sa nadležnim državnim organima – istakao je prvi čovek srpske košarke.

Završni turnir regionalnog takmičenja održaće se od 25. do 27. aprila.
msm da je ovo dezinformacija.. ne pita se to djilasa i ne odlucuje se o domacinu kroz razgovor sa jednim covjekom.. jer logicno ako Skoplje ponudi domacinstvo uz 100 000 eura da ce se igrati tamo.. to tek treba da se odluci.. a po meni je i najbolje da se igra u makedoniji, imaju finu dvoranu, veliku, uvijek je dosta gledalaca, prvi put je makedonija u ovom takmicenju i njima bi to puno vise znacilo nego beogradu

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 14 mar 2013, 19:26

slika

Svaka čast!
Hayley <3

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 15 mar 2013, 16:04

KOŠARKAŠII TRENER IGOKEE IZ LAKTAŠA IMAJU VELIKO SRCE

U Vitezu igrali humanitarnu utakmicu i kupili ulaznice
Košarkaši i trener Igokee iz Laktaša imaju veliko srce

Uprkos činjenici da ih u subotu na domaćem parketu očekuje odlučujuća utakmica za prvo mjesto regularnog dijela u regionalnoj ABA ligi, koje im za iduću sezonu donosi i nastup u Euroligi, košarkaši Igokee iz Laktaša pokazali su da imaju veliko srce.

U srijedu navečer su, naime, gostovali u Vitezu, gdje su protiv istoimenog kluba igrali humanitarnu utakmicu te podržali akciju prikupljanja novca za liječenje petogodišnjeg dječaka Davida Tarabe, koju su podržali i kupnjom 100 ulaznica po cijeni od 5 KM.

- Ulaznice je kupio trener Dragan Bajić, a, sada, da li ih je kupio vlastitim novcem ili su ga prikupili svi zajedno, za nas i nije bitno. Mi smo im zahvalni i što su uopće došli, ali je gesta Bajića primjećena kod naših ljudi- kaže mladi trener Viteza Josip Pandža, čiji je tim, očekivano, poražen s 72:85.

Pandža je dječakovom ocu Ivanu i predao ukupno 5.082 KM, koliko su zaradili prodajom ulaznica. David, inače, boluje od težeg oblika epilepsije i u toku dana ima i 70-tak napada, zbog čega mu je nužna operacija, na koju početkom jula ide u gradić Vugtareut kod Minhena.

- Zahvalan sam košarkašima Igokee, ali i svim dobrim ljudima koji su nam pomogli. Sama operacija će koštati 56.000 eura, ali će za oporavak i ozdravljenje trebati i do 100.000 eura. Do sada smo prikupili oko 130.000 konvertibilnih maraka- kaže nam otac Ivan, presrećan što je naišao na podršku dobrih ljudi i što će njegov sin dobiti priliku za ozdravljenje i normalan život.

Računi za uplatu donacije

Svi koji žele poduprijeti ozdravljenje malog Davida, mogu to učiniti uplatom na devizni račun: IBAN: BA393060212663923909 SWIFT code bank: HAABBA22, ili na račun u KM: 3060212561334187 – Hypo Alpe Adria Bank. Sve informacije se mogu dobiti na telefonski poziv roditelja: 063 420 048, ili adresu Josipa Kurev

Kapa do poda momci i od srca hvala za ovaj gest...
:)
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 17 mar 2013, 21:55

Svalka čast, od prvog do posljednjeg kola na 1. mjestu, konstanta, kvalitet, zajedništvo. Ovako se predstavlja BIH :D. Sve čestitke :)
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 18 mar 2013, 12:52

Bravo Igosi i kapa dole, nadam se da cete ovo nastaviti i u doigravanju.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 18 mar 2013, 12:58

Čestitke igosima, samo naprijed 8-)

dadnan
Kontakt:

Post Postao/la dadnan » 18 mar 2013, 15:00

Nadam se da sad oni celnici iz eurolige nece srat i da cemo konacno moci gledati jedan klub sa zastavom BiH u euroligi :D

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 mar 2013, 15:34

Ako ne budu igrali u Euroligi onda je sve ovo jedna velika sramota. Kakve su ovo izmjenje pravila samo da jedna Igokea iz jedne BiH ne igra to takmičenju. Ljudi su izdominirali ABA ligu i kao sada su neka niža vrsta od ostalih :roll:

Podsjeća me na vremena kada Bošnjo nije smio putovati po Evropi bez vize, ipak smo mi ljudi drugog reda. :roll:

U inat svima Igokea

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 18 mar 2013, 22:51

http://sportsport.ba/bh_kosarka/igokea- ... iku/100789" onclick="window.open(this.href);return false;

lijepa vijest :)
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 18 mar 2013, 22:52

Jedan problem su uspjeli rješiti , šta će za aerodrom ?

A i od banjalučana neko ako može da mi potvrdi , ali ja nisam siguran da se u Borik može nagurati 5000 mjesta , pogotovo po tim "strogim pravilima" EL-a
ZELJEZNICAR 1921!

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 18 mar 2013, 23:37

Pa prosirit ce kapacitet dvorane.

Ima li gdje fotki radova, ili kako bi to trebalo da izgleda?????

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 mar 2013, 23:38

hamzaTM87 je napisao/la:Jedan problem su uspjeli rješiti , šta će za aerodrom ?

A i od banjalučana neko ako može da mi potvrdi , ali ja nisam siguran da se u Borik može nagurati 5000 mjesta , pogotovo po tim "strogim pravilima" EL-a
Zar nije Banja Luka od Sarajeva ispod 150 km ? Ili sam ja nesta to okrenuo. :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 18 mar 2013, 23:57

Devil je napisao/la:
hamzaTM87 je napisao/la:Jedan problem su uspjeli rješiti , šta će za aerodrom ?

Zar nije Banja Luka od Sarajeva ispod 150 km ? Ili sam ja nesta to okrenuo. :?
Ima sigurno više i to je problem , jer aerodrom u BL nema međunarodne letove
ZELJEZNICAR 1921!

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: MElloo, Zlatu075 i 20 gostiju.