Teretana
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus
Re: Teretana
Zanima me kad se rade super serije, je li to bolje raditi za masu ili ono standardno? 

Invincibles je napisao/la:U biti mozes ga piti u bilo kojem dijelu dana...Ja kad ga imam viska pijem ga ujutro s mlijekom,pa uopce ne doruckujem,sto ne bi preporucio ljudima koji se bave bb-om...Ja treniram atletiku,pa mi je bitno bit sto laksi na treningu,koji je oko podne,pa mogu sebi priustit,al' zato su 2-3-4+(nekad 5) obrok awesome![]()
Najvaznije ti ga je dernut poslije treninga u roku od pola sata,a ako si veci onda i sat vremena prije treninga ne bi bilo z gorega![]()
Imam lika u teretani koji ima oko 140kg(znaci bavi se tim,USA-BIH relacija) i primijetio sam da pije whey u toku treninga,ima li jos neko ko to praktikuje ili je on spoznao da mu to godi pa pici...?=
Ja ga ne pijem cak ni posle treninga

Ja sam naucio da pocetnici trebaju poceti sa full body treninzima,pogotovo ako ne koriste suplemente,pa tek nakon nekog vremena (sto je individualno) poceti sa separacijom misicnih grupalumani je napisao/la:Treniram 10 godinaodavno radim sve misicne grupe na jedan dan, 60 min je sasvim dovoljno.3 x sedmicno..Pocetnicima ne preporucujem full body workout.Pocetnici drzite se ,mali-veliki misic zajedno

Zasto ti ne preporucujes pocetnicima full body?
Misic se godinama razvija i navikava na tvoju rutinu.Kada se vec navikne,mozes da treniras kako zelis.Na pocetku se preporucuje mali-veliki misic,kada formiras misic onda ga samo odrzavas.autogol je napisao/la:Ja sam naucio da pocetnici trebaju poceti sa full body treninzima,pogotovo ako ne koriste suplemente,pa tek nakon nekog vremena (sto je individualno) poceti sa separacijom misicnih grupalumani je napisao/la:Treniram 10 godinaodavno radim sve misicne grupe na jedan dan, 60 min je sasvim dovoljno.3 x sedmicno..Pocetnicima ne preporucujem full body workout.Pocetnici drzite se ,mali-veliki misic zajedno
![]()
koliko sam samo puta čuo/pročitao od raznih fitness trenera i bildera da je za početnika najbolji trening cijelog tijela...3x tjedno...tako i treniram već pola godine i zadovoljan sam rastom...lumani je napisao/la:
Misic se godinama razvija i navikava na tvoju rutinu.Kada se vec navikne,mozes da treniras kako zelis.Na pocetku se preporucuje mali-veliki misic,kada formiras misic onda ga samo odrzavas.
ali neka svako trenira kako je za njega najbolje....
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
u cetvrtak aBd stizu suplementi, pa da vidimo i to cudo 

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Kao sto si rekao svako za sebe zna najbolje.Ja sam formirao ruke,prsa najbolje kada sam se koncentrisao samo na to.Fullbody radis 7 misica od jednom,normalno treba dosta,dosta duze.dean je napisao/la:koliko sam samo puta čuo/pročitao od raznih fitness trenera i bildera da je za početnika najbolji trening cijelog tijela...3x tjedno...tako i treniram već pola godine i zadovoljan sam rastom...lumani je napisao/la:
Misic se godinama razvija i navikava na tvoju rutinu.Kada se vec navikne,mozes da treniras kako zelis.Na pocetku se preporucuje mali-veliki misic,kada formiras misic onda ga samo odrzavas.
ali neka svako trenira kako je za njega najbolje....
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 19 mar 2013, 17:01, ukupno mijenjano 1 put.
možda je najbolje jednom gornji, a jednom donji dio tijelalumani je napisao/la:
Kao sto si rekao svako za sebe zna najbolje.Ja sam formirao ruke,prsa najbolje kada sam se koncentrisao samo an to.Fullbody radis 7 misica od jednom,normalno treba dosta,dosta duze.
inače mršavim početnicima mogu mirne duše preporučit da slobodno mogu počet trenirat kod kuće....ja sam u početku derao zgibove,sklekove,,dipseve,čučnjeve....imao sam par utega pa sam i njih koristio za neke vježbe..
može se dobit solidna masa...i uštedit nešto para...a kasnije ako želiš još više upišeš teretanu...
imaš likove koji uopće ne idu u teretanu i ne koriste utege, pa izgledaju odlično...samo se penju po onim šipkama u parkovima
Slab ti je argument druze,ja da ne znam nista o ovome,ne bih ti povjerovao.Ja bih pocetniku rekao da treba poceti sa full body treningom(pa bi mu objasnio da to nije trening gdje se za jedan dan uradi cijelo tijelo,nego se pored toga kombinuju vjezbe u kojima ce ucestvovati sto veci broj misica tzv.slozene vjezbe).A sve to bih podkrijepio cinjenicom da njegov organizam treba stimulisati da stvara vece kolicine testosterona koji je kljuc rasta (gledajuci na nivou celija),a najbolja stimulacija su slozene vjezbe npr.cucanj,zgibovi,mrtvo dizanje...lumani je napisao/la:Misic se godinama razvija i navikava na tvoju rutinu.Kada se vec navikne,mozes da treniras kako zelis.Na pocetku se preporucuje mali-veliki misic,kada formiras misic onda ga samo odrzavas.autogol je napisao/la:Ja sam naucio da pocetnici trebaju poceti sa full body treninzima,pogotovo ako ne koriste suplemente,pa tek nakon nekog vremena (sto je individualno) poceti sa separacijom misicnih grupalumani je napisao/la:Treniram 10 godinaodavno radim sve misicne grupe na jedan dan, 60 min je sasvim dovoljno.3 x sedmicno..Pocetnicima ne preporucujem full body workout.Pocetnici drzite se ,mali-veliki misic zajedno
![]()
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Znači preparat boli glava

@autogol,
hmmmm,ja kada pricam o fully body workout mislim na ovo, sto cu ti staviti dole ispod.
Po mom znanju je malo previse za pocetnike,ali svakom svoje.pozz
ample One-Week Full-Body Workout Schedule
Day 1: Full body (Chest, shoulders, back, biceps, triceps, abs, legs, calves)
Day 2: Rest
Day 3: Full body (Legs, calves, back, abs, shoulders, chest, biceps, triceps)
Day 4: Rest
Day 5: Full body (Back, chest, legs, triceps, biceps, calves, shoulders, abs)
Day 6: Rest
Day 7: Rest
hmmmm,ja kada pricam o fully body workout mislim na ovo, sto cu ti staviti dole ispod.

ample One-Week Full-Body Workout Schedule
Day 1: Full body (Chest, shoulders, back, biceps, triceps, abs, legs, calves)
Day 2: Rest
Day 3: Full body (Legs, calves, back, abs, shoulders, chest, biceps, triceps)
Day 4: Rest
Day 5: Full body (Back, chest, legs, triceps, biceps, calves, shoulders, abs)
Day 6: Rest
Day 7: Rest
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Full Body je sranje od workouta osim ako se ne baviš nekim drugim sportom odnosno ako je ta vrsta treninga preporucena za odredjeni sport.
Da razjasnimo : Najbolji workout jedan dan - jedna misicna skupina.
Npr.
Day 1- Prsa
Day 2- Ledja
Day 3- odmor
Day-4- Ruke
Day-5- odmor/noge
Day 6- ramena (sa tim da manje trenirate prednje rame zbog prekosutrasnjeg treninga prsa).
Day 7- odmor
Za pocetnika je mal' te ne svejedno po kojem ce programu raditi jer je za njega najbitnije da nauci pravilno izvoditi vjezbe i navici tijelo na anaerobni trening.Za one koji nemaju vremena ili ne mogu srediti prehranu najbolji workout je onaj klasicni , jedan dan - jedna velika jedna mala misicna skupina.
Takodjer vrstu treninga treba mijenjati svako 3-4 mjeseca ,ali neka vecinu mjeseci u godini bude onaj prvi navedeni program.
Preparati po vaznosti -
Dakle najvazniji je Whey ,ako nema whey pišaj se na ostalo.Poslije dolazi - glutamin , kreatin , bcaa , aminokiseline.Kreatin se moze zamjeniti nekom komplexnom takodjer kreatinskom smjesom(cell tech , cell mass , NO XPLODE i sl.) Prilikom mršanja/definicije ne koristimo kreatin sa tim da mozemo ubaciti neki NO REAKTOR kojeg necemo koristiti ako nemamo BCAA.Dakle na definiciji glutamin i BCAA su najvazniji cak dosta bodibildera preferiraju BCAA(Brain Chain Amino Acids) prije glutamina.Dakle savjetuju da ako nemamo novaca za oboje vec samo za jedno da uzmemo BCAA.
Npr.
Day 1- Prsa
Day 2- Ledja
Day 3- odmor
Day-4- Ruke
Day-5- odmor/noge
Day 6- ramena (sa tim da manje trenirate prednje rame zbog prekosutrasnjeg treninga prsa).
Day 7- odmor
Za pocetnika je mal' te ne svejedno po kojem ce programu raditi jer je za njega najbitnije da nauci pravilno izvoditi vjezbe i navici tijelo na anaerobni trening.Za one koji nemaju vremena ili ne mogu srediti prehranu najbolji workout je onaj klasicni , jedan dan - jedna velika jedna mala misicna skupina.
Takodjer vrstu treninga treba mijenjati svako 3-4 mjeseca ,ali neka vecinu mjeseci u godini bude onaj prvi navedeni program.
Preparati po vaznosti -
Dakle najvazniji je Whey ,ako nema whey pišaj se na ostalo.Poslije dolazi - glutamin , kreatin , bcaa , aminokiseline.Kreatin se moze zamjeniti nekom komplexnom takodjer kreatinskom smjesom(cell tech , cell mass , NO XPLODE i sl.) Prilikom mršanja/definicije ne koristimo kreatin sa tim da mozemo ubaciti neki NO REAKTOR kojeg necemo koristiti ako nemamo BCAA.Dakle na definiciji glutamin i BCAA su najvazniji cak dosta bodibildera preferiraju BCAA(Brain Chain Amino Acids) prije glutamina.Dakle savjetuju da ako nemamo novaca za oboje vec samo za jedno da uzmemo BCAA.
HZ_ilidzaa je napisao/la:Full Body je sranje od workouta osim ako se ne baviš nekim drugim sportom odnosno ako je ta vrsta treninga preporucena za odredjeni sport.
Npr.
Day 1- Prsa
Day 2- Ledja
Day 3- odmor
Day-4- Ruke
Day-5- odmor/noge
Day 7- odmor
Preparati po vaznosti -
Kao st rekoh,kada sve sredis na sebi, Full Body je odlican za odrzavanje.

- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Malo je onih koji su dosli to tog nivoa...Ovdje vecinom raja zeli napredak.
HZ_ilidzaa je napisao/la:Malo je onih koji su dosli to tog nivoa...Ovdje vecinom raja zeli napredak.
zato sam predlozio,mali,veliki misic

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
cuo sam da je dobar, ali i poskupOTNYS_YNWA je napisao/la:Znači preparat boli glava![]()
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Ja ga dobio jeftino iz baze, 61 marka. Inače se ovdje prodaje oko 80 markica, kila.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
ja dobio neke lovu i danas narucio The Amino whey hydro 3.5 KG 136 KM i Nanox creatin monohidrat 300g 24 KM i plus shaker na poklon
prvi put uzimam suplementaciju, ako me bude udar'o kreatin po bubrezima onda su popusili foru 

- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Taj se 6 sedmica pije, 6 odmara, jer je štetan po bubrege. I nemoj fazu punjenja raditi, to ti je moj savjet, ili ako budeš radio ne uzimaj više od 15gr. dnevno.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
ma jok, kakva crna doza punjena
neko govori da nije lose da se mijesa s dekstrozom 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.