Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Tarik14
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la Tarik14 » 15 nov 2009, 21:46

Slobodno me vi ismijavajte ali kladim se da cu, na kraju, biti upravu. ;)

nidjeveze
Kontakt:

Post Postao/la nidjeveze » 15 nov 2009, 21:48

a ništa, izderat grlo do bola, izviždat svaki njihov dodir s loptom i vjerovati u naše momke
VOLIM TE BOSNO!!!!!

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 15 nov 2009, 21:48

Tarik...onako kako si ti rekao da ce biti...mogu samo reci NEMA OD TE LJUBAVI NISTA
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 15 nov 2009, 21:49

nidjeveze je napisao/la:a ništa, izderat grlo do bola, izviždat svaki njihov dodir s loptom i vjerovati u naše momke
VOLIM TE BOSNO!!!!!
upravo to ;)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 15 nov 2009, 21:49

Jedan od najvećih nogometnih stručnjaka sa ovih prostora, Tomislav Ivić, kazao je kako je igru reprezentacije Bosne i Hercegovine gledao tek drugi put, no naprosto je oduševljen našim reprezentativcima.

"Igrali su izvanredno, fasciniran sam njihovom odmjerenom oštrinom, podsjetili su me na najbolje dane Željezničara. Kako su samo snažni u duelu, smatram da je Bosna najbolja ekipa od svih reprezentacija koje igraju dodatne kvalifikacije. Čak i od Portugala, koji je u tehničkom smislu fantastična ekipa", kazao je Ivić.

On je dodao i to da se borbenost naših 'zmajeva' graniči sa fanatizmom, te pohvalio Džeko riječima da ima 'prvoklasan ulazak u šut'.

Sinoćnji minimalni poraz reprezentacije BiH od selekcije Portugala Ivić je prokomentarisao riječima da se radi o zaista jeftinom golu, te da naše reprezentativce treba ograbriti sama činjenica da su tri puta pogađali stative.

Ivić je dodao i to da Ćiro ima šansu u revanš utakmici i da je Zenica svako igrač više za našu reprezentaciju.

"Hendikepiran je neigranjem trojice vrlo važnih igrača, ali ako će napraviti taktički dobru igru, ako će igru nasloniti na Džeku, mogu nešto napraviti. Ne znam samo mogu li ponoviti igru iz Lisabona. Nadam se da mogu, Zenica je njihova tvrđava, “igrač više”. Iako je 1-0 varljiv rezultat, možda i najneugodniji od svih tijesnih rezultata, Ćiro ima šansu. Zašto? Iako Portugal može igrati bolje, jeste li vidjeli njihovog trenera, kako je iz igre “nepogrešivo” izvukao trojicu najboljih igrača", kazao je Ivić za Jutarnj hr. dodajući da će, bez obzira na činjenicu što je radio u Portugalu i što je Portugal njegova simpatija, navijati za Bosnu i Hercegovinu.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

MIKIII_ZE
Kontakt:

Post Postao/la MIKIII_ZE » 15 nov 2009, 21:51

"BiH je na mene ostavila sjajan dojam. Gledao sam ih i protiv Belgije, te mislim da su iz utakmice u utakmicu sve bolji. Protiv Portugala su na travnjaku stajali vrlo dobro, bili strpljivi, ali nažalost nisu zabili gol. Zaslužili su u toj utakmici puno više, tako da očekujem vrlo zanimljivu uzvratnu utakmicu", pričao je Tomislav Ivić u superlativima o Ćirinim Zmajevima.

Ivić je odličan poznavatelj portugalskog nogometa, dvaput je trenirao Porto i jednom Benficu. Mišljenja je da igračima BiH treba odati priznanje za pristup igri i hrabru utakmicu na Luzu.

"Vodio sam utakmice na tom prekrasnom stadionu i mogu reći da je to poseban osjećaj. Igrali smo tamo pred 80. 000 ljudi, dolazio nam je Real Madrid, Benfica i Porto igrali su sjajne derbije. Zaista je nevjerojatan osjećaj biti dio toga. Kako su se samo ti mladići koji nemaju iskustvo takvih utakmica nosili s Portugalom, zaista im treba skinuti kapu. Remi bi bio najpravedniji rezultat, prava je šteta što neka od onih greda i vratnica nije na kraju bio gol", kaža Ivić.

BiH reprezentativcima može biti velika čast što primaju komplimente od strane tako iskusnog i mudrog stručnjaka. Sigurno će zbog toga biti preseretan i Ćiro. No nije tu Ivić stao. Pogledao je sve četiri utakmice i za njega nema dvojbi koja je najbolja momčad dokvalifikacija.

"Pogledao sam sve utakmice dokvalifikacija i BiH je na mene ostavila najjači dojam. Sve druge momčadi su mi se učinile mekšima, a niti jedna od ostalih utakmica nije bila na tako visokom nivou", nastavlja Ivić, koji s nestrpljenjem čeka uzvratnu utakmicu.

"Zaslužili su bolji rezultat i imaju pravo nadati se da će kod kuće ostvariti cilj. Bit će to jako zanimljiva utakmica, a mene najviše interesira kako će Ćiro postaviti taktiku kad mora juriti rezultat. U Lisabonu je igrao s liberom, no u Zenici će morati krenuti prema naprijed. Portugal ima veću širinu u izboru taktike, biti će zanimljivo vidjeti na koju će se odlučiti Queiroz. Oni imaju pozitivan rezultat, imat će prostor koji će morati iskoristiti, a vrlo je nezahvalno sada raditi bilo kakve prognoze. Radi se o iznimno nepredvidivoj utakmici".

Iako je BiH na njega u prvim utakmicama dokvalifikacija ostavio najbolji dojam, Ivić je mišljenja da Portugal s Cristianom Ronaldom predstavlja reprezentaciju koja bi u Južnoj Africi bila favorit.

"Portugal je veći, ima veći broj nogometaša, a njihovi igrači igraju po najboljim klubovima. Tradicija je također na njihovoj strani. Izbornik Queiroz ima strašan potencijal čak i u drugom rasporedu igrača, a s Cristianom Ronaldom oni bi imali što reći i u Južnoj Africi. Malo sam i sam slagao tu momčad, čini mi se da s Ronaldom i Pepeom u vezi oni imaju ogromne mogućnosti", primijetio je Ivić, kojeg neke taktičke odluke portugalskog izbornika nisu dojmile.

"Portugal je izgubio sve konce u igri kad je Queiroz izvadio tri najbolja igrača Nanija, Lleidsona i Simaa", reći će Ivić.

Džeko je nogometu donio nešto revolucionarno, u Zenici će mu trebati centaršut s desne strane

Vratio se tad na BiH, te istaknuo Edina Džeku kao pravo osvježenje za svjetski nogomet.

"BiH u napadu ima izvrsne nogometaše, pogotovo Misimovića, Džeku... On je robustan napadač, koji svojom konstitucijom imponira. Donio je nešto revolucionarno u nogometu, odlično se snalazi boku, ne boji se visokih stopera, a niži bekovi ne mogu protiv njega. Džeko zaista izvanredno koristi svoju konstituciju i svoje prednosti", tvrdi Ivić.

Iviću je žao što BiH zbog kartoniranih igrača (Spahić, Rahimić, Muratović) neće biti u punom sastavu na Bilinom polju, no vjeruje da bi se to moglo pokriti time što se igra pred domaćom publikom.

"Žao mi je što neće igrati ti igrači, pogotovo njihovi kartonirani braniči. S druge strane, BiH ima, statistički gledano, prednost domaćeg terena. Bodriti će ih navijači, a orijentacija na terenu će im ići u prilog. Ne treba zaboraviti da je Portugal vrlo iskusna momčad, koja će se s tim znati nositi".

Iskusnog stručnjaka upitali smo je li Ćiro zakasnio sa zamjenama u Lisabonu?

"On najbolje poznaje te igrače, tako da je sad lako pričati da li je trebao mijenjati prije ili kasnije. Činjenica je da su u Lisabonu pokazali snagu i da su sjajno kontrolirali igru. Kao što sam rekao nijedna momčad u prvim utakmicama nije pokazala takvu kontrolu igre. Ćiro je izabrao najbolju igru i najbolje je znao kada i koga zamijeniti", diplomatski je odgovorio Ivić.

Na kraju Ivić je istaknuo da je primijetio da BIH, točnije Edinu Džeki, nešto nedostaje.

"Jako me zanima kako će riješiti problem centaršuta s desne strane. S lijeve strane za to imaju rješenje, no na desnoj je to problem. Uspiju li u tome, Džeko će biti još zaposleniji, dobivati će više upotrebljivih lopti i samim time biti još opasniji", zaključuje Ivić.

EV za ove nase selektore sa foruma ako vam nevalja Ciro pa cijenitel barem ovu instituciju!!!!!!!!!!!!!!

Lily
Kontakt:

Post Postao/la Lily » 15 nov 2009, 21:54

Tarik14 je napisao/la:Slobodno me vi ismijavajte ali kladim se da cu, na kraju, biti upravu. ;)
Ti izgleda vise bi volio da si upravu i da izgubimo vec da odemo SP :D
..Money not love, is your drive. But tell us... can you count to FIVE?? 77' 78' 81' 84' 05'

nidjeveze
Kontakt:

Post Postao/la nidjeveze » 15 nov 2009, 21:54

e nidjo odakle si ??

Derim

Post Postao/la Derim » 15 nov 2009, 21:55

- Hasagic -
........................Mravac...................................Nadarevic......................
Berberovic ......................................................................................................... Jahic

- Bajramovic-

Ibricic....................................................................................................................Salihovic

Misimovic ..............................................................Pjanic

DZeko

Ja bih postavio to ovako i forsirao ubacaje na Dzeku i Mravca u prekidima, mozemo zabiti lako (sinoc iz skoka pogodjene dvije precke). Ojacani bokovi zaustavili bi prodore Nanija i Simao,(ubijali nas sinoc)a samim tim Salihovic i Ibricic idu na svoje prave pozicije.Ovako smo vise opasni nego u situaciji sa Ibisevicem.
Zadnja izmjena: Derim, dana/u 15 nov 2009, 21:59, ukupno mijenjano 1 put.

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 15 nov 2009, 21:56

Tarik14 je napisao/la:Slobodno me vi ismijavajte ali kladim se da cu, na kraju, biti upravu. ;)
jesi debil najvise mrzim kad ima 100 ljudi optimista i jedan sto sere

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 15 nov 2009, 21:56

jest ti sredina prazna :D

SMRT FASIZMU!!!

ST-57 Ciciban
Kontakt:

Post Postao/la ST-57 Ciciban » 15 nov 2009, 21:58

Onaj orkestar njihov mi se lagano popeo na kiticha .
Znaci dobrodoslica portugalcima obiljeziti im put od hotela do stadiona -Pishnut se dobro, izhrakat iz peta ,urlati ko zvjeri da se uplase ko chichkice ebem im pleme ono cigansko gusarsko :evil:
Prepuna Grbavica i sjajan ambijent, domaći igrači jednostavno nisu mogli a da ne ostvare trijumf.

1921-until the end of time

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 15 nov 2009, 21:58

joj ovog kralja :mrgreen:

imal gdje sredine ?
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 15 nov 2009, 21:59

nidjeveze je napisao/la:e nidjo odakle si ??
odg sam ti na pp
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

BB BiH
Kontakt:

Post Postao/la BB BiH » 15 nov 2009, 22:00

Maik Nakić,Sead Hajrović i Haris Seferović su prvaci svijeta do 17-god sa reprezentacijom Svicarske...............Haris Seferović je i jedini strijelac u finalu protiv Nigerije.Nadam se da ce i ovi momci jednom zaigrati za reprezentaciju jedine nam Bosne i Hercegovine........i to uskoro. :D ;)
BB BiH

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 15 nov 2009, 22:02

HASAGIĆ

NADAREVIĆ

IBRIČIĆ-PJANIĆ-MISIMOVIĆ--MEDUNJANIN-BAJRAMOVIĆ-SALIHOVIĆ

MUSLIMOVIĆ--DŽEKO--IBIŠEVIĆ

:mrgreen:
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 15 nov 2009, 22:03

Evo jedna moja zamisao za srijedu

----------------------------------------------------Hasagic--------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----Berber---------------------Nadarevic------------------------Pandza-------------------Jahic---------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------Bajramovic----------------------------------------------------
------------------Pjanic-------------------------Misimovic----------------------------Salihovic--------------
-----------------------------------Ibisevic---------------------------Dzeko--------------------------------------

Moramo napasti i biti sto jaci u napadu sabiti u 16 odma na startu i tako raditi cijelu utakmicu. :mrgreen: :mrgreen:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 15 nov 2009, 22:04

Ponos Torina je napisao/la:Evo jedna moja zamisao za srijedu

----------------------------------------------------Hasagic--------------------------------------------------------
-----Berber---------------------Nadarevic------------------------Pandza-------------------Jahic---------
---------------------------------------------------Bajramovic----------------------------------------------------
------------------Pjanic-------------------------Misimovic----------------------------Salihovic--------------
-----------------------------------Ibisevic---------------------------Dzeko--------------------------------------

Moramo napasti i biti sto jaci u napadu sabiti u 16 odma na startu i tako raditi cijelu utakmicu. :mrgreen: :mrgreen:
nije losa...zapravo odlicna,jos da te ciruliru hoce poslusat :lol:

SMRT FASIZMU!!!

ST-57 Ciciban
Kontakt:

Post Postao/la ST-57 Ciciban » 15 nov 2009, 22:05

Kakav Ibisevic -Muslimovic na njegovo mjesto -Vedo jos nije onaj stari....
Prepuna Grbavica i sjajan ambijent, domaći igrači jednostavno nisu mogli a da ne ostvare trijumf.

1921-until the end of time

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 15 nov 2009, 22:05

rob do bagro je napisao/la:

nije losa...zapravo odlicna,jos da te ciruliru hoce poslusat :lol:
Salihovic mora gore igrati a manje misliti na odbranu trebaju nam centarsutevi u kazneni da Napad moze zabijati sto vise tako i Pjanic sa desne 8-) 8-) Miske ce imati vise prostora kroz sredinu,treba portugal RAZVUCI na bosanski nacin kao JUFKU KAD NANA RAZVUCE ZA PITE!!! :mrgreen:
Zadnja izmjena: Ponos Torina, dana/u 15 nov 2009, 22:07, ukupno mijenjano 2 puta.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.