Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

frenki
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la frenki » 18 mar 2013, 10:07

bhsport je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Bice Juka sigurno putnik za Sloveniju.
Malo cudno sa obzirom da ga je Aco izbacio iz Cedevite, tu mu nije imao mjesta a vodit ce ga u Sloveniju. :D
naravno da je čudno, izgleda da je aci lakše rizikovat u repci nego u cedeviti... jest da je imao bilana, andrića i sutona na tim pozicijama, ali imao je i zvijer u najavi, što od bože maljkovića, te što se to vidi, baš me to jako razočaralo...no, možda je bolje ovako, juka je nešto u zadru i naučio, šteta samo što je sezona kraju, doduše ima završnica hrvatskog prvenstva, biće i tu par jakih utakmica.

ja bih juku vodio kao trećeg centra, bez obzira igrao kuzmić ili ne.

p.s. svaka čast omiću, ali ne izgleda mi nešto posebno bolji od juke (ono par puta što sam ga gledao), a generacija su, ako se ne varam.

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 18 mar 2013, 12:39

Stariji je Omić, 1992 godište.

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 18 mar 2013, 13:59

treba imati na umu činjenicu da su na poziciji centra bila još tri jaka igrača koji su uzgred i plaćeni velike novce, a da je Cedevita očekivala puno više nego što je do sada postigla... Dolaskom u sredinu morao se dokazivati i nametati. Taman kad se kod Maljkovića izborio za poziciju ovaj je dao ostavku. Dolaskom Ace opet se morao dokazivati, ali je tada Cedevita bila duboko u minusu pa je za pretpostaviti da je Aco tipovao na ljude koji su mnogo plaćeni. Prelaskom u Zadar se opet morao dokazivati i ponovo se dokazao. Cijenim da je Nurkiću mjesto u reprezentaciji, a pripreme za repku će pokazati da li sam u pravu ili ne. Treba imati na umu i činjenicu da on ima samo 18,5 godina i da je napredovao te da je prilično jak u duelima sa puno starijim i iskusnijim centrima. Ja sam mišljenja da on svakako zaslužuje poziv za pripreme reprezentacije, a na istim neka dokazuje šta zna i umije.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 18 mar 2013, 14:09

Drago mi je radi jusufa nadam se da je sljedeca sezona njegova , da ce dobijat konsantno priliku da igra . Veliki je potencijal zaista sa 18 godina igra odlicno. Samo i meni je bilo beze sto ga je aco poslo u zadar taman se pokazo u cedeviti ja sam mislio da ce bit stalno u rotaciji on u zadar gdje je opet 10-5 tekmi gotovo sjedio na klupi...

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 20 mar 2013, 15:34

http://www.klix.ba/sport/kosarka/kuzmic ... /130320061" onclick="window.open(this.href);return false; citam ovo i sad sam stvarno skeptican oko njegovog nastupa u nasem dresu al eto..

konobar23
Kontakt:

Post Postao/la konobar23 » 20 mar 2013, 21:50

Ramirez5 je napisao/la:treba imati na umu činjenicu da su na poziciji centra bila još tri jaka igrača koji su uzgred i plaćeni velike novce, a da je Cedevita očekivala puno više nego što je do sada postigla... Dolaskom u sredinu morao se dokazivati i nametati. Taman kad se kod Maljkovića izborio za poziciju ovaj je dao ostavku. Dolaskom Ace opet se morao dokazivati, ali je tada Cedevita bila duboko u minusu pa je za pretpostaviti da je Aco tipovao na ljude koji su mnogo plaćeni. Prelaskom u Zadar se opet morao dokazivati i ponovo se dokazao. Cijenim da je Nurkiću mjesto u reprezentaciji, a pripreme za repku će pokazati da li sam u pravu ili ne. Treba imati na umu i činjenicu da on ima samo 18,5 godina i da je napredovao te da je prilično jak u duelima sa puno starijim i iskusnijim centrima. Ja sam mišljenja da on svakako zaslužuje poziv za pripreme reprezentacije, a na istim neka dokazuje šta zna i umije.

Rekao sam vam ljepo. Aci nikada nije razvijao mlade igrace, a ponajmanje centre.

Jusuf je veliki potencijal, a kaznjavan je od Nazora zbog ponasanja i pristup koji je cesto nedolican mladom igracu. Ako zeli uspjeti mora se uozbiljiti

Inace za njega nebi bilo lose da Vulic ostane u Cedevite sljedece sezone

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 mar 2013, 22:25

Ramirez5 je napisao/la:treba imati na umu činjenicu da su na poziciji centra bila još tri jaka igrača koji su uzgred i plaćeni velike novce, a da je Cedevita očekivala puno više nego što je do sada postigla... Dolaskom u sredinu morao se dokazivati i nametati. Taman kad se kod Maljkovića izborio za poziciju ovaj je dao ostavku. Dolaskom Ace opet se morao dokazivati, ali je tada Cedevita bila duboko u minusu pa je za pretpostaviti da je Aco tipovao na ljude koji su mnogo plaćeni. Prelaskom u Zadar se opet morao dokazivati i ponovo se dokazao. Cijenim da je Nurkiću mjesto u reprezentaciji, a pripreme za repku će pokazati da li sam u pravu ili ne. Treba imati na umu i činjenicu da on ima samo 18,5 godina i da je napredovao te da je prilično jak u duelima sa puno starijim i iskusnijim centrima. Ja sam mišljenja da on svakako zaslužuje poziv za pripreme reprezentacije, a na istim neka dokazuje šta zna i umije.

od svih nabrojanih mu je Aco prvi dao sansu ;) svi vi to zaboravljate.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 21 mar 2013, 08:34

Marko Šutalo je novi bh reprezentativac ;)
Široki ih daje sve više 8-)
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 21 mar 2013, 08:42

Kevin je napisao/la:Marko Šutalo je novi bh reprezentativac ;)
Neka je sa srecom onda i treba da dajete sto vise. ;)
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 21 mar 2013, 09:04

Pogledajte kako Nazor završnicu utakmice tipuje na Nurkića.

http://www.abaliga.com/videonews/plyr3/ ... /movie.ogg" onclick="window.open(this.href);return false;

Time aut na 1:29:10 pa dalje

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 21 mar 2013, 10:02

Duboki naklon KS za trud i rad, prosiruju bazu igraca, sto je i vise nego dobro... Sutalo je dobar igrac, jako zahvalan i dobar igrac, samo mi s druge strane nije bas upotpunosti jasan njegov angazman, kako je on zamisljen i njegova uloga u reprezentaciji?

Ja bih puno veseliji bio, kad bi nam Siroki "dao" par nekih drugih svojih igraca...
Pravda za Papeta!

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 21 mar 2013, 10:06

Ramirez5 je napisao/la:Pogledajte kako Nazor završnicu utakmice tipuje na Nurkića.

http://www.abaliga.com/videonews/plyr3/ ... /movie.ogg" onclick="window.open(this.href);return false;

Time aut na 1:29:10 pa dalje
Samo jos da proradi na odbrani i bice zvijer 8-)

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 21 mar 2013, 10:29

Dufresne je napisao/la:
Duboki naklon KS za trud i rad, prosiruju bazu igraca, sto je i vise nego dobro... Sutalo je dobar igrac, jako zahvalan i dobar igrac, samo mi s druge strane nije bas upotpunosti jasan njegov angazman, kako je on zamisljen i njegova uloga u reprezentaciji?

Ja bih puno veseliji bio, kad bi nam Siroki "dao" par nekih drugih svojih igraca...
pa Peršić ti je upitan..
Marko je odlčan igrač, u obrani odličan, u napadu može riješiti utakmicu, zahvalan i daje 150% u svakoj utakmici. Kod nas je pravi vođa na terenu. Publika ga voli.

Ja samo kontam šta za zamjenu za Zeku? Gordić pokazuje u Partizanu 0. Jedino onaj Muha..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 21 mar 2013, 11:28

Kevin je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:

pa Peršić ti je upitan..
Marko je odlčan igrač, u obrani odličan, u napadu može riješiti utakmicu, zahvalan i daje 150% u svakoj utakmici. Kod nas je pravi vođa na terenu. Publika ga voli.

Ja samo kontam šta za zamjenu za Zeku? Gordić pokazuje u Partizanu 0. Jedino onaj Muha..
ja ne mogu da vjerujem jos uvijek da taj pasalic na kraju ispade bolji od gordica. ja jos uvijek nisam promijenio svoje misljenje o muhi al ako ovako nastavi puno nas koji smo ovdje bili aktivni prije nekoliko godina cemo imati da pojedemo mnogo gov..a koja smo o njemu pisali....
You are someone else I am still right here

Ismire odlazi!!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 21 mar 2013, 11:43

@fera, naravno da hocete, sve je to krenulo od ex KK Bosna foruma, gdje su pojedini strucnjaci okrakterisali Muhu kao djecaka koji guzicom prenosi loptu i od kojeg nikad nece biti igrac.
Bilo je par ljudi koji su Neni Markovicu dali podrsku kada ga je uveo u Zagrebu protiv Zagreba, gdje je Muha odigrao odlicnu tekmu.
Na moju radost a njihovu zalost to se nije ostvarilo i Muha je danas solidan igrac, sa solidnom karijerom koji ce aBd dogurati i do repke.
Ti isti pojedinci su uzdizali Batine i ostale prangije do nebesa, a danas znamo gdje je i kako zavrsio Marko Batina, ex cro reprezentativac.

Pretpostavka je da su to tada pisali uvlaceci se nekim politicarima i najpozeljnijim nezenjama, dok danas nemaju toliku moc, kakvu su im pojedinci tada dali.

;)
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 21 mar 2013, 12:10

Ključna stvar je u glavi a Muha je ima, a stručnjaka će uvijek biti. Nažalost najviše onih koji gledaju samo poene. Muha je protiv ALBE bio jedan od najboljih igrača i to kao malte ne dječak. Po stoti put navodim bekovsku jedinu moguću petoricu za EP: Muha, Zeko, Gordić, Nihad i Adamović s tim da će Nemanja i Muha igrati i dvojku (sad koji od njih dvojice zavisi od Ace). Šutalo je itekako dobar igrač i takvog nemamo. Pogotovo će nam leći ako Peršić ne bude spreman, a i da bude Marko je bolji. Onda može Nihad na trojku sa Mašićem, a Šutalo na dva ili obratno.

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 21 mar 2013, 14:23

Lotus,

u potpunosti se slažem sa tvojim komentarom... Obzirom da se radi o mladom momku koji brzo uči nadamo se da će i tu sekvencu igre popraviti. Raduje činjenica da u Zadru dobija sve veći značaj i veću minutažu. Izborio se da ima bolju minutažu od Brkića koji je standardan igrač Zadra, a to je velika stvar. Ja se nadam i očekujem da vrijeme radi za Nurkića. Žalosti me činjenica da nam je upitan status Emira Sulejmanovića koga se Finci kako doznajem ne žele da odreknu. Juniorsko prvenstvo momak je komotno mogao igrati za finsku, ali se odlučio za Bosnu a ovi nisu dali saglesnost pa je momak cijelo prvenstvo presjedio na klupi. UZ Nurkića i on bi u budućnosti mogao biti veliki kapital Bosne i Hercegovine kada je košarka u pitanju.. Naravno kad govorim o ovim momcima ne isključujem momke koji igraju u domaćem prvenstvu kao što su Buza i Vrabac..

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 mar 2013, 14:34

Znaci,opet smo stali sa podmladjivanjem ekipe :!: :oops:

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 21 mar 2013, 14:40

Koji cemo mi igrati run and gun u deželi jbt :lol:
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 21 mar 2013, 14:51

I ja kontao ovaj Sutalo par godina mladji ... Al, ako bude dobar na pripremama, neka ga ovaj ciklus. Nemamo sta izgubiti ..

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.