Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Principatus
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la Principatus » 16 nov 2009, 01:13

Ja se samo pitam, zasto nama nije moguce naci jednu normalu. U radovanju, tugi, kako god. Uvjek moraju biti neke ekstreme. Moze se kritikovati, pa i ja sam to radio, ali braco sa malo vise normale pri biranju rijeci.

Na kraju krajeva, kada se pogleda utakmica jos jedanput, bilo je gresaka, igrali smo povuceno, izmjene su prekasno uradjene i sve drugo sam vec naveo ili su drugi naveli. Na drugu stranu, ova taktika nam je sa malo srece mogla omoguciti taj nerjeseni u Portugalu, ali nije htjelo. Za dobro se mora Ciri racunati ova zamjena Muslimovica za Misimovica, totalno ludo i zamalo je funkcionisalo. I na takvim potezima se prepoznaju veliki treneri. Da je on nesposoban ili da nema pojma o svom zanatu je prazna prica. Ta se uvjek vrti u krug, imao je kao srece 98 jer je imao igrace i tako dalje. To smo ovdje vec dovoljno prezvakali. Ja se najvise bojim vremena poslije Blazevica, bojim se taktike gdje ce Dzeko stojati pokraj Spahica i Nadarevica i gdje cemo se boriti za 3 ili 4 mjesto u kvalifikacijonoj grupi, unatoc dobrih pojedinaca.

Sada u momentu kada je sloga najbitnija, podrska nasim igracima a i selektoru, treba im tu podrsku pruziti. To trebaju medije da rade, ali i mi, u vrijeme interneta je i ovakav jedan portal/forum nesto kao katalizator misljenja i atmosfere, vjerovali ili ne. Igra u Lisabonu je proslost, a odlucujuca utakmica nije iza nas, nego je pred nama.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

bossna
Kontakt:

Post Postao/la bossna » 16 nov 2009, 01:13

ciro je legenda neka prica ko sta hoce ali da nije njega bilo nebi mi dogurali do baraza a to sto smo izgubili 1-0 od portugala to nije nista nisam ocekivo ni pobjedu zato sto su svi igraci izjavili prije utakmice da bi im pasalo da izgube jedan razlike nije ni jedan igrac reko pobijedicemo zato nemojte da pisete protiv cire kad smo mu pjesme pjevali prije ove utakmice.....................VOLIM TE BOSNO BOSNA -PORTUGAL 2-0

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 16 nov 2009, 01:16

Pratim fudbal od prvih kvalifikacija !

Jel to dovoljno za tebe ?

Ajde goni se, ti si samo jedan od one mase maloumaca koji su izmanipulisani kako je tata Ciro heroj, veliki trener itd..itd..

P.S. Otisao si previse sa onim ''moglo je'', ja ti kazem da bih drugacije bilo da su Pjanic i Muslimovic igrali. A ti ako to ne mislis onda se pitam dal ti pratis fudbal uopste !?
:lol:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 16 nov 2009, 01:19

1) Neka je svim jasno - Portugal nije favorit - Bosna i Hercegovina je favorit.
Nas je skupo kostala pogresna procjena stvarne vrijednosti Portugala. Mi smo bolji tim i bolja selekcija. Sve ostalo zaboravite.

2) Portugalski igraci su sami priznali da smo bolji od njih jer su na svom terenu slavili pobjedu od 1-0, znajuci da ce kod nas igrati drugu tekmu. Pitajte se samo sta bi svaki od vas koji ovo cita osjetio da se prva utakmica igrala u Zenici i da je bilo 1-0 za BiH. Ja bi se sav sjebo da izvinete.
Portugalski igraci su svojim osmjesima i cestitanjima jedni drugima za 1-0 u Luzu fakticki priznali da i oni sami vjeruju da nisu favoriti.

I ja sam 100% ubjedjen da nisu.

3)

----------------------------------------Hasagic-----------------------------------

-------------------Jahic--------------Nadarevic-------------Pandza---------------

-------------------------Pjanic------------------Bajramovic--------------------

Ibricic---------------------------------------------------------------------Salihovic

---------------------------------------Misimovic------------------------------------

-----------------------------Dzeko-----------Muslimovic--------------------------

Sto napisase momci od ranije - ovo je odlican sastav.
Samo sto bi volio vise da je Pjanic istureniji malo vise uz Misimovica. Tako da i Pjanic i da Miske mogu nabacivati Dzeki i Muslimovicu/Ibisevicu.

POBJEDICEMO ABD! VIDICETE.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 16 nov 2009, 01:20

Portugalska reprezentacija jutro nakon utakmice održala je trening na kojemu se pojavilo samo 11 igrača. Svi igrači koji su igrali u prvoj utakmici protiv Bosne ostali su u hotelu, dok su rezerve, uključujući Fabia Coentraa, Jamesa i Huga Almeidu, trenirali oko sat vremena, pretežno napadačke akcije. Na kraju su uvježbavali izvođenje jedanaesteraca. Novi trening održat će na nacionalnom stadionu još jednom 17 sati prije polaska u Bosnu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 16 nov 2009, 01:22

Znaci po ovim nekim likovima Ciro je postavio odlicno igru sinoc?Je li mozda to neko hoce da napise?
Ja mislim da nije..formacijski to i nije bilo lose ,koliko je bio los odabir igraca ,pogotovo u drugom poluvremenu ,morao je mijenjati jer se nismo micali sa mrtve tacke ,morao je unositi svjezinu u igru ,morao je mijenjati Ibisevica koji je bio katastrofalan ,i morao je osloboditi Misimovica ubacivanje doze kreativnosti u vezu...
I nikad mi nece biti jasno kako je moguce da ibricic ,koji je inace odigrao dobru utakmicu ,onako propusti igraca pored sebe ,ni okrenuo se nije ,a svaki nogometni laik bi se okrenuo da vidi ima li iko iza njega ,mozda je mislio da ce lopta biti zaustavljena prije druge stative..mozda osnovano ,ali nema sta on o tome razmisljati ,ako igra beka,mora na tu loptu prici i nabiti je kilometar od gola ,u korner.
Sta sam mislio napisati sa ovim da formacijski i nije lose bilo ,pa vidilo se da igramo 3-4-1-2...i stajali su svi disciplinirano ,4 igraca ispred ove trojice su dobro radili ,a ono sto bi proslo su zaustavljali Spahic i Jahic,a Nadarevic je bio zasluzan za izlete prema sredini..nije lose zamisljeno..ali opet ,Muratovic nije smio nastaviti 2.poluvrijeme ,vidilo se da je Miske udvajan ,i moralo se naci rjesenje na sredini u vidu kreativnog igraca ...i to je bio Pjanic.
Ima ovdje kometara tipa "mogli smo i izgubiti",naravno da smo mogli ,ali nikome ne bi bilo krivo da smo se potrudili iskoristiti maksimano svoje kapacitete ,jer ipak smo gubili na poluvremenu ,i moralo se nesto uraditi prema naprijed ranije.
U zenici mislim da se moze puno uraditi ,jer Portugalci ne zasluzuju da ih smatramo nekom velesilom,nicim to nisu zasluzili ,niti prezentirali...mogli smo ih na njihovom terenu potuci da nismo imali tako visoko misljenje o njima!

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 16 nov 2009, 01:24

Nismo bolji od Portugala, njihovi igraci igraju u mnogo jacim klubovima i tehnicki su bolji od nas. Netreba da nam bude stid da kazemo istinu. Naravno da smo favorit u Zenici ali to nemora nista znaciti.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 16 nov 2009, 01:26

mogli smo ih na njihovom terenu potuci da nismo imali tako visoko misljenje o njima!
E ovo je jedina istina. Igra je bila sasvim solidno postavljena, i ja bi stavio prije Pjanića no Murata, ali to nije ključna stvar. Izgubili smo utakmicu u glavama i tačka.

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 16 nov 2009, 01:31

Da, to su rekli i igraci. Previse veliko misljenje su imali o Portugalcima a, na kraju, se ispostavilo da oni nisu ni priblizno onoliko dobri koliko neki mediji pisu. Jucer me Portugal nije nimalo impresionirao.

bossna
Kontakt:

Post Postao/la bossna » 16 nov 2009, 01:33

Tarik14 je napisao/la:Nismo bolji od Portugala, njihovi igraci igraju u mnogo jacim klubovima i tehnicki su bolji od nas. Netreba da nam bude stid da kazemo istinu. Naravno da smo favorit u Zenici ali to nemora nista znaciti.
ja tebe ne mogu da skontam nikako prvo pises ovo nakon pet minuta drugo
Tarik14 je napisao/la:Da, to su rekli i igraci. Previse veliko misljenje su imali o Portugalcima a, na kraju, se ispostavilo da oni nisu ni priblizno onoliko dobri koliko neki mediji pisu. Jucer me Portugal nije nimalo impresionirao.
sad ti skontaj i smij se sam sebi

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 16 nov 2009, 01:34

Bio si brzi od mene bossna. ;)

Pastuh
Kontakt:

Post Postao/la Pastuh » 16 nov 2009, 01:35

Nabija postove.
Don't spend time with someone who doesn't care spending it with you.

bossna
Kontakt:

Post Postao/la bossna » 16 nov 2009, 01:35

Principatus je napisao/la:Bio si brzi od mene bossna. ;)
ma lupa majke mi ko maksim po diviziji ;) :D :D al neka mlad je polako netreba mu zamjerit

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 16 nov 2009, 01:36

bossna je napisao/la:
Tarik14 je napisao/la:Nismo bolji od Portugala, njihovi igraci igraju u mnogo jacim klubovima i tehnicki su bolji od nas. Netreba da nam bude stid da kazemo istinu. Naravno da smo favorit u Zenici ali to nemora nista znaciti.
ja tebe ne mogu da skontam nikako prvo pises ovo nakon pet minuta drugo
Tarik14 je napisao/la:Da, to su rekli i igraci. Previse veliko misljenje su imali o Portugalcima a, na kraju, se ispostavilo da oni nisu ni priblizno onoliko dobri koliko neki mediji pisu. Jucer me Portugal nije nimalo impresionirao.
sad ti skontaj i smij se sam sebi
Nemoj mi stavljati rijeci u usta! Nikada nisam rekao da smo bolji od Portugala. Slago bih da sam to rekao svakako.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 16 nov 2009, 01:36

Mojne mi ba Tareta :evil:

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 16 nov 2009, 01:36

Principatus je napisao/la:Bio si brzi od mene bossna. ;)
I od mene. :mrgreen:

Al ne kontam stvarno neke likove ovdje. Kakvih je sve gluposti napisano, zapitam se da li su to uopste navijaci nase repke.
Zadnja izmjena: Trasimaco, dana/u 16 nov 2009, 01:37, ukupno mijenjano 1 put.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 16 nov 2009, 01:37

Tarik je car!

bossna
Kontakt:

Post Postao/la bossna » 16 nov 2009, 01:38

@tarik sine dragi de ti ciki reci kako si ti

Nade
Kontakt:

Post Postao/la Nade » 16 nov 2009, 01:40

Kakva bi ovdje bila diskusija da smo izgubili 3-4 razlike?'Glave gore bolan,nadati se trebamo identicnom sudenju Rossetija u Zenici i slicnom taktikom kao sto je to bio slucaj u Subotu ;)
------------------------Cech---------------------
--Bosingwa---Carvalho---Terry---A.Cole-----
---------Essien(Balack)-----Lampard----------
---J.Cole------------------------Malouda(Deco)
-----------Drogba-----Anelka(Kalou)-----------

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 16 nov 2009, 01:51

Nade je napisao/la:Kakva bi ovdje bila diskusija da smo izgubili 3-4 razlike?'Glave gore bolan,nadati se trebamo identicnom sudenju Rossetija u Zenici i slicnom taktikom kao sto je to bio slucaj u Subotu ;)
Identicno sudenje kao u Lisabonu nas vodi u propast. Atkinson je slabo sudio u prvoj utakmici ali njegove pogreske nisu uticale na rezultat. Slicna taktika takoder nas vodi u propast jel bi to znacilo da bi se brani gotovo svih 90 minuta.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.