Nisam hercegovac ni velezovac al ruzno si ovo reko brateNK_CELIK je napisao/la:jesu ovi hercegovci (velezovci) dosadni vise sa Cirom..Ebo vas on vise..Mrzite ga sto je Hrvat..Nije vam on kriv sto su vas Hrvati dole naprasili u ratu i rastjerali po cijelom svijetu..Daj skinite se vise sa kite, nije ovo politicki forum....Svaka vam druga recenica protiv Cire..Vise ste pravo dosadili..Eto imali smo i vaseg strucnjaka Kodru pa nije pobjedio ni jednu od dvije utakmice 8onu blamazu u Koreji i ne racunam)..Imao 2-0 u Zenici protiv mocne Makedonije pa bilo 2-2 na kraju i to na srecu...
Zacepite vise oko Cire i ne prozivajte covjeka bezveze jer on nije kriv..Kriv je Ibisevic jer nije korisnog poteza napravio 90 minuta...Krivi su Portugalci jer su blokirali Misketa i Dzeku..Ostali su igrali koliko su mogli, cak i vise...
Slijedi uzvrat i ako vam se ne gleda i ne navija za ovakvu BIH, idite ba, nemojte pratiti, no sta se vise zalite..Ne valja savez, ne valja ciro, ne valja ovaj, ne valja onaj....Idi buraz ako ti ne valja i navijaj gdje ti valja....
Bosna i Hercegovina - Portugal
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Bosna i Hercegovina - Portugal
-
- Kontakt:
- NK_CELIK
- Lokacija: Sjedim na gajbi piva u redu za ulaz na prepuno Bilino Polje
- Kontakt:
Sto se tice samog uzvrata, Ibricica i Salihovica ne treba stavljati na bekove, ne mogu oni tu biti korisni niti nam je sada potrebna takva usluga a mislim da je i Ciro toga svjestan.....
Golman: Hasagic - ovaj put bez ikakve dvojbe, Keno je u formi
Odbrana: Jahic, Nadarevic i uz njih Pandza i eventualno Milenkovic ili Berberovic..Kako ce se rasporediti neka se dogovore, nisam bas adekvatan jer ne znam ko od njih zna lijevom nogom da igra i ko bi mogao na lijevog beka, no idealno je da se njih 4 potrpaju u odbrani...
Vezni red: 4 komada i tu jer moramo igrati 4-4-2, nema druge...Dakle Miske kao ofanzivni siguran i mogli bi se nekako ugurati Pjanic, Ibricic i Salihovic....No ovako je ovo previse ofanzivno, niko od njih ne moze raditi onosto je Rahimic radio...dakle ne moze..Mora igrati Bajramovic sa defanzivnim zadacima, znaci ili Pjanic ili Ibricic na klupu...
Napda: isto kristalno jasno: Dzeko i Muslimovic..Zlatan nije girac za 90 minuta no ovdje mora od starta, nema se sta cekati i kalkulisati..Ibisevic na klupu, daleko je on od forme u kojoj je nekad bio, to su dva totalno razlicita Vedada...Kad dodje k sebi, bujrum jarane u prvih 11, a ovako treba biti sretan sto je i na klupi..eventualno u drugom poluvremenu da udje ako sta krene lose ili se Zlatan umori...
Dakle ja ovdje jedini problem vidim u tome ko ce zamjeniti Rahimica...Ostalo je sve nadoknadivo..Pandza moze da odigra dobru utakmicu, naravno ukoliko i lijevi bek odradi dobar posao, u ovom slucaju Berberovic ili Milenkovic, pa mozda cak i Jahic, sta znam...
Nista nije gotovo dok Rosetti ne odsvira 90 minuta na Bilinom Polju
Golman: Hasagic - ovaj put bez ikakve dvojbe, Keno je u formi
Odbrana: Jahic, Nadarevic i uz njih Pandza i eventualno Milenkovic ili Berberovic..Kako ce se rasporediti neka se dogovore, nisam bas adekvatan jer ne znam ko od njih zna lijevom nogom da igra i ko bi mogao na lijevog beka, no idealno je da se njih 4 potrpaju u odbrani...
Vezni red: 4 komada i tu jer moramo igrati 4-4-2, nema druge...Dakle Miske kao ofanzivni siguran i mogli bi se nekako ugurati Pjanic, Ibricic i Salihovic....No ovako je ovo previse ofanzivno, niko od njih ne moze raditi onosto je Rahimic radio...dakle ne moze..Mora igrati Bajramovic sa defanzivnim zadacima, znaci ili Pjanic ili Ibricic na klupu...
Napda: isto kristalno jasno: Dzeko i Muslimovic..Zlatan nije girac za 90 minuta no ovdje mora od starta, nema se sta cekati i kalkulisati..Ibisevic na klupu, daleko je on od forme u kojoj je nekad bio, to su dva totalno razlicita Vedada...Kad dodje k sebi, bujrum jarane u prvih 11, a ovako treba biti sretan sto je i na klupi..eventualno u drugom poluvremenu da udje ako sta krene lose ili se Zlatan umori...
Dakle ja ovdje jedini problem vidim u tome ko ce zamjeniti Rahimica...Ostalo je sve nadoknadivo..Pandza moze da odigra dobru utakmicu, naravno ukoliko i lijevi bek odradi dobar posao, u ovom slucaju Berberovic ili Milenkovic, pa mozda cak i Jahic, sta znam...
Nista nije gotovo dok Rosetti ne odsvira 90 minuta na Bilinom Polju
- NK_CELIK
- Kontakt:
Ma ovo je tako jarane..Od kako je Ciro imenovan za selektora oni protiv njega pricaju..Covjek se nije ni pojavio u reprezentaciji a oni mu ebali sve zivo, samo zato sto je Hrvat...No iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu ista prica..Ciro ovako, Ciro onako....Daj sjasite ljudi..Nije ovo politicki forum..Covjek fantasticno radi svoj posao i vi kao znate kako treba...elvir75 je napisao/la:Nisam hercegovac ni velezovac al ruzno si ovo reko brateNK_CELIK je napisao/la:jesu ovi hercegovci (velezovci) dosadni vise sa Cirom..Ebo vas on vise..Mrzite ga sto je Hrvat..Nije vam on kriv sto su vas Hrvati dole naprasili u ratu i rastjerali po cijelom svijetu..Daj skinite se vise sa kite, nije ovo politicki forum....Svaka vam druga recenica protiv Cire..Vise ste pravo dosadili..Eto imali smo i vaseg strucnjaka Kodru pa nije pobjedio ni jednu od dvije utakmice 8onu blamazu u Koreji i ne racunam)..Imao 2-0 u Zenici protiv mocne Makedonije pa bilo 2-2 na kraju i to na srecu...
Zacepite vise oko Cire i ne prozivajte covjeka bezveze jer on nije kriv..Kriv je Ibisevic jer nije korisnog poteza napravio 90 minuta...Krivi su Portugalci jer su blokirali Misketa i Dzeku..Ostali su igrali koliko su mogli, cak i vise...
Slijedi uzvrat i ako vam se ne gleda i ne navija za ovakvu BIH, idite ba, nemojte pratiti, no sta se vise zalite..Ne valja savez, ne valja ciro, ne valja ovaj, ne valja onaj....Idi buraz ako ti ne valja i navijaj gdje ti valja....
Da je Pjanic usao u 60. minuti fasovali bi 3 komada do kraja i to je to..mozda i vise...Pjanic jest talenat, slazem se, treba da igra, no ne mogu uz 2 napadaca igrati i Misimovic, Ibricic i Pjanic, neko mora na klupu
Ma slazem se za igru, al je.biga ruzno je spominjati neka ratna vremena , nasi su to ljudi, kakvi su da su.
- NK_CELIK
- Kontakt:
Ma oni na osnovu toga i mrze Ciru..To ja i pricam....Nije ovo politicki forum....Ne mozes nekoga mrziti i konstantno ali pazi, konstantno kritikovati samo sto je druge vjere ili nacionalnosti...elvir75 je napisao/la:Ma slazem se za igru, al je.biga ruzno je spominjati neka ratna vremena , nasi su to ljudi, kakvi su da su.
I Vaha vodi dole ono Slonove pa mu niko ne zamjeri dok ima dobre rezultate, cim zaskripi sa rezovima eto ga nazad u Fr, ne brini....
Ciro ima dobre rezultate i dok je tako treba postovati njegov rad, kakav god da je..Kad ne bude rezultata, Ciro hvala za sve i noga....
- Ponos Torina
- Kontakt:
Evo sada da definitivno potvrdim da ce umjesto Spahica,Rahimica,Muratovica u Zenici igrati:Bajramovic,Pjanic,I Pandza,sada sam slusao na radiju Ciro se javio uzivo.

usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
- NK_CELIK
- Kontakt:
Ciro laze ko lopov..Nema od toga nista...On je se oprzio jer je sastav protiv Por u prvoj tekmi najavio ranije i taj sastav izveo na teren....Nista ne vjerujem do srijede insallah..Kad vidim lavove onda cu razmisljati o taktici...Ponos Torina je napisao/la:Evo sada da definitivno potvrdim da ce umjesto Spahica,Rahimica,Muratovica u Zenici igrati:Bajramovic,Pjanic,I Pandza,sada sam slusao na radiju Ciro se javio uzivo.![]()
bojim se i ja da laze, ali mislim da je i logicno da ta tri igraca zamjene trojicu kartoniranih...a mozda mi je logicno i da muslimovic krene od pocetka umjesto ibisevica, vidjecemo..NK_CELIK je napisao/la:Ciro laze ko lopov..Nema od toga nista...On je se oprzio jer je sastav protiv Por u prvoj tekmi najavio ranije i taj sastav izveo na teren....Nista ne vjerujem do srijede insallah..Kad vidim lavove onda cu razmisljati o taktici...Ponos Torina je napisao/la:Evo sada da definitivno potvrdim da ce umjesto Spahica,Rahimica,Muratovica u Zenici igrati:Bajramovic,Pjanic,I Pandza,sada sam slusao na radiju Ciro se javio uzivo.![]()
Volim te Bosno!!!
light verzija veznog reda,nadam se pozitivnom osvježenjuPonos Torina je napisao/la:Evo sada da definitivno potvrdim da ce umjesto Spahica,Rahimica,Muratovica u Zenici igrati:Bajramovic,Pjanic,I Pandza,sada sam slusao na radiju Ciro se javio uzivo.![]()
Fifa gura Portugal na Sp-.....index hr.
pa naravno kako bi to bilo da ih nema u Africi marketing,zarada,sponzori....Daj bože da ih uništimo onako pošteno !
pa naravno kako bi to bilo da ih nema u Africi marketing,zarada,sponzori....Daj bože da ih uništimo onako pošteno !
Fi hajati.
GO Bosno.
GO Bosno.
- NK_CELIK
- Kontakt:
Ma to niko ne moze izracunati...Ja se smijem kladiti da bi navijaci BIH potrosili vise novca nego neke repke koje imaju i po 10 puta vise stanovnika nego BIH..loptica je napisao/la:Fifa gura Portugal na Sp-.....index hr.
Mi bi stedili do ljeta, otimali sebi iz usta, samo da se dokopamo Afrike...Bilo bi tu snalaznja na razne nacine.No na kraju bi se opet Bosnjo pojavio dole i lumpovao do zore, trosio na kredit, **** ga, jednom se zivi....Bilo bi nas i dole oko 5.000 po tekmi, minimalno....Nece biti vise ni Njemaca, Svicaraca ni Danaca niti ostalih....
- NK_CELIK
- Kontakt:
Imal neko onaj spisak pozvanih igraca za baraz? Ne da mi se ici nazad, moze li neko zaljepiti ovdje da vidim sta imamo tamo medju rezervama????
Bilo je valjda 26 igraca...
Bilo je valjda 26 igraca...
U Zenici je glavno ne primiti gol u pocetku, to bi sokiralo i igrace i navijace...
Idealan scenario, povesti 1:0 na pocetku drugog, a onda lagano jedni i drugi se spremat za produzetke, pa im uvalit za 2:0 u 93-oj, tako da mogu samo plakat do kraja
Idealan scenario, povesti 1:0 na pocetku drugog, a onda lagano jedni i drugi se spremat za produzetke, pa im uvalit za 2:0 u 93-oj, tako da mogu samo plakat do kraja

- NK_CELIK
- Kontakt:
vjerrujte mi da je teze duplo sada portugalskom treneru i igracima..Oni moraju sada da se kocentrisu i na napad i na odbranu, ne znaju sta im je vaznije, ili ga pokusati zabiti ili se braniti..Sem toga moraju ovih dana da se oko toga zezaju..
Kod nas je stvar cista, idemo samo da zabijemo, nema druge...
Nema vise paziti na zute i slicno, cim se razlete Portugalci klizeci i odneses ga u reklame..Nema tu puno filozofije...No bit ce malo takvih situacija, mal je teren, nece to biti one klasicne kontre, nemaju gdje da bjeze sa loptom....A sa druge strane, teren je dovoljno mali da svako moze gadjati Dzeku u glavu iz svake pozicije..Cak ga i Hasagic moze traziti u protivnickom sesnestercu
Kod nas je stvar cista, idemo samo da zabijemo, nema druge...
Nema vise paziti na zute i slicno, cim se razlete Portugalci klizeci i odneses ga u reklame..Nema tu puno filozofije...No bit ce malo takvih situacija, mal je teren, nece to biti one klasicne kontre, nemaju gdje da bjeze sa loptom....A sa druge strane, teren je dovoljno mali da svako moze gadjati Dzeku u glavu iz svake pozicije..Cak ga i Hasagic moze traziti u protivnickom sesnestercu
Autor: Tomislav Židak
Tomislav Ivić proglasio je reprezentaciju BiH najtvrđom momčadi u dodatnim kvalifikacijama ZAGREB - Bosnu sam gledao tek drugi put, prvi put u Bruxellesu protiv Belgije (4-2), i vrlo su me iznenadili. Godinama sam radio u Portugalu i znam što znači i kako je teško igrati protiv njihove reprezentacije na “Luzu”.
Tako je Tomislav Ivić oslikao igru Ćirinih “sinova”, koji su minimalno poraženi u prvom poluvremenu dodatnih kvalifikacija.
- Igrali su izvanredno, fasciniran sam njihovom odmjerenom oštrinom, podsjetili su me na najbolje dane Željezničara. Kako su samo snažni u duelu, smatram da je Bosna najbolja momčad od svih reprezentacija koje igraju dodatne kvalifikacije. Čak i od Portugala, koji je u tehničkom smislu fantastična momčad - zaključio je Ivić i dodao.
- Bosna ima žar do neba, njihova borbenost je na granici fanatizma, a u napadu imaju dobrog Džeku na boku. Pozicija na kojoj igra daje mu prednost, jer se ne mora tući sa stoperima, lakše je eliminirati beka. A “ulazak u šut” mu je prvoklasan.
Ivić će podvući:
- Doista su primili jeftin gol, jer Ibričić nema naviku zatvarati beka. Ali, ako nešto mora ohrabriti Bosance, onda su to tri vratnice. Ako su Portugalce na “Luzu” triput spašavale vratnice, i to puno govori o snazi Bosne i pukotinama u portugalskoj momčadi. Gledao sam sve kvalifikacijske utakmice, Bosna je najtvrđa od svih...
• Može li Ćiro proći?
- Hendikepiran je neigranjem trojice vrlo važnih igrača, ali ako će napraviti taktički dobru igru, ako će igru nasloniti na Džeku, mogu nešto napraviti. Ne znam samo mogu li ponoviti igru iz Lisabona. Nadam se da mogu, Zenica je njihova tvrđava, “igrač više”. Iako je 1-0 varljiv rezultat, možda i najneugodniji od svih tijesnih rezultata, Ćiro ima šansu. Zašto? Iako Portugal može igrati bolje, jeste li vidjeli njihovog trenera, kako je iz igre “nepogrešivo” izvukao trojicu najboljih igrača.
Carlos Queiroz je također Ćirina šansa. No, o tome Ivić ništa nije želio reći, samo se nasmijao:
- Navijat ću za Bosnu. Iako je Portugal moja dugogodišnja simpatija, ovaj put srce kuca za susjeda.
I ovih nekoliko rečenica će Ćiri otvoriti oči. Jer, Ivić je detektirao portugalske slabosti i bosanske prednosti. Jedino je nejasno kako će Blažević nadoknaditi izostanak Spahića, Muratovića i Rahimića. Znam da ih je često apostrofirao kao najbolje igrače.
Stvarno je lijepo čitati hvalospjeve velikog trenera na našu igru prikazanu u Lisabonu.
Tomislav Ivić proglasio je reprezentaciju BiH najtvrđom momčadi u dodatnim kvalifikacijama ZAGREB - Bosnu sam gledao tek drugi put, prvi put u Bruxellesu protiv Belgije (4-2), i vrlo su me iznenadili. Godinama sam radio u Portugalu i znam što znači i kako je teško igrati protiv njihove reprezentacije na “Luzu”.
Tako je Tomislav Ivić oslikao igru Ćirinih “sinova”, koji su minimalno poraženi u prvom poluvremenu dodatnih kvalifikacija.
- Igrali su izvanredno, fasciniran sam njihovom odmjerenom oštrinom, podsjetili su me na najbolje dane Željezničara. Kako su samo snažni u duelu, smatram da je Bosna najbolja momčad od svih reprezentacija koje igraju dodatne kvalifikacije. Čak i od Portugala, koji je u tehničkom smislu fantastična momčad - zaključio je Ivić i dodao.
- Bosna ima žar do neba, njihova borbenost je na granici fanatizma, a u napadu imaju dobrog Džeku na boku. Pozicija na kojoj igra daje mu prednost, jer se ne mora tući sa stoperima, lakše je eliminirati beka. A “ulazak u šut” mu je prvoklasan.
Ivić će podvući:
- Doista su primili jeftin gol, jer Ibričić nema naviku zatvarati beka. Ali, ako nešto mora ohrabriti Bosance, onda su to tri vratnice. Ako su Portugalce na “Luzu” triput spašavale vratnice, i to puno govori o snazi Bosne i pukotinama u portugalskoj momčadi. Gledao sam sve kvalifikacijske utakmice, Bosna je najtvrđa od svih...
• Može li Ćiro proći?
- Hendikepiran je neigranjem trojice vrlo važnih igrača, ali ako će napraviti taktički dobru igru, ako će igru nasloniti na Džeku, mogu nešto napraviti. Ne znam samo mogu li ponoviti igru iz Lisabona. Nadam se da mogu, Zenica je njihova tvrđava, “igrač više”. Iako je 1-0 varljiv rezultat, možda i najneugodniji od svih tijesnih rezultata, Ćiro ima šansu. Zašto? Iako Portugal može igrati bolje, jeste li vidjeli njihovog trenera, kako je iz igre “nepogrešivo” izvukao trojicu najboljih igrača.
Carlos Queiroz je također Ćirina šansa. No, o tome Ivić ništa nije želio reći, samo se nasmijao:
- Navijat ću za Bosnu. Iako je Portugal moja dugogodišnja simpatija, ovaj put srce kuca za susjeda.
I ovih nekoliko rečenica će Ćiri otvoriti oči. Jer, Ivić je detektirao portugalske slabosti i bosanske prednosti. Jedino je nejasno kako će Blažević nadoknaditi izostanak Spahića, Muratovića i Rahimića. Znam da ih je često apostrofirao kao najbolje igrače.
Stvarno je lijepo čitati hvalospjeve velikog trenera na našu igru prikazanu u Lisabonu.
Moje osobno mišljenje je da bosna mora povesti u prvih 20minuta ako misli u afriku. Što utakmica više odmiče, bit će teže, portugal je iskusna ekipa,simao,deco,carvalho,pepe,ferreira...
To prvo poluvrijeme, stadion mora goriti. Moliti Boga da se ne primi gol i čvrsto muški. Ukoliko portugalu na poluvremenu bude odgovarao rezultat, bit će teško.
Što se tiče stopera, definitivno bi u vatru ubacio pandžu. on je čvrst, srčan, zna ispasti nekad ko totalni kreten, al valjda će ga to u srijedu zaobići
To prvo poluvrijeme, stadion mora goriti. Moliti Boga da se ne primi gol i čvrsto muški. Ukoliko portugalu na poluvremenu bude odgovarao rezultat, bit će teško.
Što se tiče stopera, definitivno bi u vatru ubacio pandžu. on je čvrst, srčan, zna ispasti nekad ko totalni kreten, al valjda će ga to u srijedu zaobići
nego recite mi ko će sada obećati da ide u Južnu Afrikicu kada u srijedu prođemo... ja znam da ja idem................
NK_ČELIK tebe trebamo za selektora
Ma Ciro nikad ne izvede one koje najavi...A m islim da bi i moglo tako....3 stopera--Jahic-Nadarevic-Pandza ,Bajram i Pjana ispred njih ,na bokovima Sejo i Ibro ,Miske iza Vede i Dzeke.Ponos Torina je napisao/la:Evo sada da definitivno potvrdim da ce umjesto Spahica,Rahimica,Muratovica u Zenici igrati:Bajramovic,Pjanic,I Pandza,sada sam slusao na radiju Ciro se javio uzivo.![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.