Safet Nadarevic: Platio bih da igramo na Svjetskom prvenstvu
On ne zna zakazati. Simpatije bh navijača osvojio je borbenošću, idem glavom gdje drugi ne bi kopačkom. Safet Nadarević je borac bez straha i mane, beskompromisni stoper, Krajišnik čelična srca. Makar nekim svojim gestama tjera suzu na oči i sam je često pusti. O tome, ali o sutrašnjoj utakmici Safet je pričao za naš list.
- Ne znam da li je bilo koji sportista na Unsko - sanskom kantonu prolio suza kao ja. Prošao sam pakao dok nisam došao do ovoga. Kao igrač Krajine plakao sam ako ne bih igrao. Gledao sam i trpio kako drugi, privilegovani idu na pripreme, a ja ne mogu - priča Nadarević za «San» o svom putu.
Safet svaku utakmicu počinje učenjem fatihe?
- I kada ulazim u auto, avion, ja učim. Kada počnem utakmicu pomolim se Bogu, jer znam da je sve od Boga. Tako sam odgajan, tako učim svoje sinove.
Igrao je u četvrtoligašu Mladosti iz Polja, išao stepenicu po stepenicu i stigao nakorak do Afrike.
- Tone i tone znoja sam prolio dok nisam stigao ovdje. Za sve što sam postigao u životu i karijeru mogu zahvaliti vjeri u Boga. Dao mi je sve, imam skladnu porodicu, dva sina, igram u reprezentaciji, na putu sam da odem u još jači klub. Ne žalim se, iako želim uvjek više. Evo, ja bih platio da odemo na Svjetsko prvenstvo - izjavio je za «San! Safet Nadarević.
S.S.
Zuka i Tigar
Nadarević živi u braku sa Bišćankom Sadetom, ima sinove Ismara (6) i Adina (4), koji uveliko šutaju.
- Ismir će biti bolji fudbaler od mene - priznaje otac, koji je zahvalan selektoru Blaževiću i saigračima za uspjeh reprezentacije, a najzahvalniji je dvojici ljudi.
- Ibro Zukanović me doveo iz četvrte u Prvu ligu, vodio me u premijer ligi, a onda sam stigao do reprezentacije. I Hamdo Abdić je puno napravio za mene. Hamdo je za mene ljudeskara - kaže Nadarević.
...
To je nas Sajo.
100% sportski i krajnje opušten potpis