ABA Liga 2012/2013

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Ko osvaja ABA ligu?

Anketa je završila: 26 jun 2013, 19:13.

Partizan
19
17%
Cedevita
13
12%
Crvena Zvezda
18
16%
Olimpija
3
3%
Buducnost
1
1%
Radnicki
0
Nema glasova.
Cibona
1
1%
Siroki
5
4%
Igokea
47
42%
MZT Skopje
6
5%

Ukupno glasova: 113

vidovitadjemila

Re: ABA Liga 2012/2013

Post Postao/la vidovitadjemila » 20 mar 2013, 18:39

Ma ne napadam nikoga,mozda sam u afektu napisao malo zesci post,ali stvarno me ovo iziritiralo.
Jbg i na pocetku sezone se znalo da nemaju uvjete pa se obecalo da prvak regularnog djela ide dalje.ZASTO. Pitam vas sve na forumu.Valjda da bi se liga uopste igrala.Jeli zato.Ja drugog objasnjenja ne vidim.E ako je bilo zato a jest,onda je brate lijepo ni ne treba igrati i tacka.Ja sam do sada bio za ovu ligu,ali sad mislim da definitivno Bosanski klubovi trebaju istupiti iz ove lakrdije od takmicenja.Tu se slazemo.A ja ne tvrdim djabe da ima lobiranja u Evroligi iz Srbije i Beograda.
Nije mi jasno da svi vi kazete jednostavno niko ne zeli naseg predstavnika u Evroligi zato sto je mali.I Tacka.
Mene zivcira sto vi to pokusavate opravdati.E ne mozete opravdati brate dragi nikako...
Ovo da nije zalosno bilo bi smjesno.Ma daj... :oops:
Uostalo eto nek im igra Zvjezda .Igrace sad i ko zna kad....

Ma da ja tebe @ Devil pitam nesto.Jeli ovo po tebi u redu sto su uradili Igokei.I ne skakucem ja s jednog na drugi kraj nego ti.Ja ti cjelo vrijeme konkretno govorim da ovo nije u redu.A ti pravdas ono sto je nemoguce opravdati.I jesi klupski obojen ovdje to je sigurno ;)
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 20 mar 2013, 18:49

Opet ne shvatas celu poentu...

Kazes da pokusavamo opravdati to sto ne daju Igokei. :roll: Gde sam ja to napisao,pogledaj moje postove od ranije. Igokea je osvojila zasluzeno prvo mesto na iznenadjenje svih ali nemaju uslove za igranje EL usled mnogobrojnih pravila. A zasto su pravljena ta pravila,pa iz prostog razloga sto je Igokea premali klub da bi igrao EL, napisah to i pre mesec dana, napisah i pre par sati, i Zvezda i Partizan su trenutno mali klub za EL , ali su istovremeno i klubovi sa boljim uslovima od Igokee i Euroliga bira izmedju dva zla ono manje zlo po njih. Videcemo kako ce se tumaciti ovo pitanje oko nemogucnosti Igokee da igra EL, mislim da sam negde procitoa u dokumentima da tada EL bira koga ce kao drugog predstavnika pored sampiona da posalje tamo. ABA liga ima prednost da se dodeli ta pozivnica ali nista me ne bi iznenadilo i da neko drugi to dobije. Medjutim sve je to ponovo stvar tumacenja pravila koja su itekako zamrsena ove sezone.

Pricati o pravilima u ABA ligi ove sezone je i smesno. Tumaceno je na milion nacina,doslo je do milion izmena.A sve zbog toga sto na vreme nisu seli za sto celnici ABA lige i celnici EL. Oko svega toga i ova zabuna. Licno ne volim neke teorije zavere ali neko je iz ABA lige morao znati za pravila EL i da se moraju uskladiti. E sada da li su stvarno toliko nesposobni da to nisu znali ili su cekali da vide kako ce se razvijati dogadjaji ne znam.

Do sada je ova liga bila i nesta,sada kada je odjednom cela liga postala cirkus ove sezone zbog par likova odjednom neke price o istupanju,sreca pa celnici ostalih BiH klubova ne razmisljaju tako. Sta bi onda radili Szolnok ili MZT kojima je receno da imaju siguran ugovor i da ne mogu ispasti,da bi dva kola pre kraja bilo receno da svi mogu ispasti bez obzira na te ugovore. Je li i to mozda skuhao Beograd u zelji da spasi svoj tim od ispadanja, samo ne znam koji je to tim. :roll:
Sledece sezone ce ovo sve da se vrati u normalu to je jasno,jer je sada veliki pritisak i na ABA ligi da zadrzi svoje postovanje u kosarkaskom svetu,a ovakve stvari im se nece smeti vise dogadjati.

I da,kako ti znas da ce Zvezda sada igrati i vise nikada, jesi to stvarno Vidovita Dzemila, ko ti je saradnik ? :D
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 20 mar 2013, 18:52

vidovitadjemila je napisao/la:Ma ne napadam nikoga,mozda sam u afektu napisao malo zesci post,ali stvarno me ovo iziritiralo.
Jbg i na pocetku sezone se znalo da nemaju uvjete pa se obecalo da prvak regularnog djela ide dalje.ZASTO. Pitam vas sve na forumu.Valjda da bi se liga uopste igrala.Jeli zato.Ja drugog objasnjenja ne vidim.E ako je bilo zato a jest,onda je brate lijepo ni ne treba igrati i tacka.Ja sam do sada bio za ovu ligu,ali sad mislim da definitivno Bosanski klubovi trebaju istupiti iz ove lakrdije od takmicenja.Tu se slazemo.A ja ne tvrdim djabe da ima lobiranja u Evroligi iz Srbije i Beograda.
Nije mi jasno da svi vi kazete jednostavno niko ne zeli naseg predstavnika u Evroligi zato sto je mali.I Tacka.
Mene zivcira sto vi to pokusavate opravdati.E ne mozete opravdati brate dragi nikako...
Ovo da nije zalosno bilo bi smjesno.Ma daj... :oops:
Uostalo eto nek im igra Zvjezda .Igrace sad i ko zna kad....

Ma da ja tebe @ Devil pitam nesto.Jeli ovo po tebi u redu sto su uradili Igokei.I ne skakucem ja s jednog na drugi kraj nego ti.Ja ti cjelo vrijeme konkretno govorim da ovo nije u redu.A ti pravdas ono sto je nemoguce opravdati.I jesi klupski obojen ovdje to je sigurno ;)
Pa "obecalo se" zato sto niko ni u snovima nije mogao sanjati da ce taj tim biti Igokea . Kako je odmicala sezona i sve jasnije bilo da bi taj tim upravo mogla biti Igokea , tako su se i uređivala pravila . Ali opet ti guras svoju pricu o istupljenju i slicno . Pravila Eurolige o licenciranju su bila jasna prije pocetka sezone , i tada (a i sada) je jasno da Igokea ne ispunjava ta pravila i da ne moze igrati EL . Zato nisi kriv ti , nisam kriv ja, nije Covic , nije Vujosevic niti bilo ko drugi . Ja ti opet ponavljam , a ti vjeruj u sta hoces , Partizan i Zvezda nemaju nikakve veze sa ovim , ULEBu bi najbolje bilo da niko odavde ne igra EL i da se podjele pozivnice bogatijim klubovima , ali eto kada vec mora neko odavde onda biraju manje zlo , a to su Partizan, Zvezda, Cibona , Cedevita ili Olimpija . Svima je jasno da se Borik ne moze srediti , jos pogotovo sto imaju zadan rok , . U Borik se sigurno ne moze natrpati tih 5000 mjesta , pogotovo jer se u julu igra svjetsko prvenstvo u rukometu (a dvorana sa 5000 mjesta bi bila iskljucivo namjenjena za kosarku) , a i da nekim cudom to urade , opet nemaju aerodrom sa međunarodnom licencom .

Takodje mi nije jasno zasto si uzeo "pik" na Zvezdu ? Ljudi su poslije Igokee pokazali najbolju kosarku ove godine , iza ledja imaju Covica koji sve gura , i sada su najmanje izjednaceni (ako ne i jaci) sa Partizanom , za razliku od proslih godina , i nece biti nezasluzeno ako prodju u EL
ZELJEZNICAR 1921!

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 20 mar 2013, 19:43

I da,kako ti znas da ce Zvezda sada igrati i vise nikada, jesi to stvarno Vidovita Dzemila, ko ti je saradnik ?
E jarane moj najbolji saradnik je istorija na primjer.
Sjecam se da vas Partizan godinama dere ko macak vrecu.A imam jednog saradnika iz Zeleznika,prico mi neke stvari.
Da ne nosite ima slavnog Fudbalskog kluba nisam siguran da bi se i znalo za vas.Molim te da mi nabrojis vase trofeje od raspada bivse nam drzave naovamo.
Znam da ste prije 30-40 god mozda nesto i osvajali...Jesam li u pravu,cekaj bas da vidim sta kugla kaze :D
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 20 mar 2013, 19:58

A to ima veze sa ?
Moje pitanje to apsolutno nije bilo. ;)
Hajmo se vratiti lagano na njega koje kaze...
I da,kako ti znas da ce Zvezda sada igrati i vise nikada, jesi to stvarno Vidovita Dzemila, ko ti je saradnik ?
Buducnost nije isto sto i proslost jbm li ga.To me je nekada davno skola naucila. ;)

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 20 mar 2013, 20:27

Sve si ti shvatio sta sam ti rekao .Nisti ti glup.. :D ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 20 mar 2013, 20:30

vidovitadjemila je napisao/la:Sve si ti shvatio sta sam ti rekao .Nisti ti glup.. :D ;)
Jesam shvatio sta si rek'o ali to je jedna dijametralna suprotnost. ;)
To apsolutno nije odgovor na moje pitanje.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 21 mar 2013, 12:56

Evo svezih vesti iz Ljubljane....

Evroligu sledece godine igraju Zvezda i Partizan!

EL zahteva da kvalifikacije igra Cedevita (ili Olimpija ako ih prestigne, sto nije realno) - ipak, obzirom da ce bilo koja ekipa tesko proci kvalifikacije u bilo kojoj varijanti, Lorbek i Lisac se bore da u kvalifikacije ode Igokea i da im tako daju satisfakiju za ostvareni rezultat. Cedevita je navodno OK sa ovim, ali Olimpija ipak zeli kvalifikacije po svaku cenu. Sve bi bilo napravljeno po principu wild card-a (ako nisi ostvario plasman kroz ligu, ABA i EL daju WC onome kome misle da je adekvatno, kao nama ove sezone za EC).

Final 4 ne odlucuje nista sto se tice direktnih ucesnika, navodno je Bartolomeu rekao ljudina iz ABA da ni pod kojim uslovima ne vidi Igokeu / Radnicki kao ucesnike EL, ostaje da se vidi da li "omeksati" da im bar obezbedi kvalifikacije.

Inace play off je prakticno vec gotova stvar za sledecu godinu

ABA je takodje voljna da podrzi "2. jadransku ligu" koju bi manje vise organizovali nacionalni savezi, trazi se model po kojem bi pobednik iste mogao da ide u ABA ligu - ovo je inicijativa koju je predlozio Djilas pre par nedelja kad su pricali o F4 u Beogradu. Ideja je i da se ukljuce i klubovi iz Austrije, Slovacke, Ceske, Bugarske, Rumunije.....

naklapanja
al da bidne ovdje ako se ispostavi tacno na kraju
mada vecina? nas misli slicno
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 21 mar 2013, 13:21

E tako nesto sam i ocekivao i mislim da je to prava istina....

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 21 mar 2013, 13:51

Pos*rem se na EL i na ULEB i na Europu bez diskriminacija ikoga...hahahahha..Ajde što nam zamazuju oči svačim i nema veze sto bi sudije krale Igokeu i sve to ,ali onda kad neko nešto obezbjedi oni nedaju da taj neko igra jer oni imaju "razlog".A razlog je novac a ne kvaliteta takmicenja.Jasno mi je da žele Partizan ali Zvezdu da žele eh to nije uredu ili Cedevitu..Smijesno..Da su rekli Cibonu pa ajde ali Cedevita i Zvezda koje su jednom igrale EL u zadnjih 5-10 godina to mi nije jasno.
Zvezda po plasmanu zaslužuje u neku ruku ali Cedevita ove sezone? Smiješno i žalosno..I Lorbek se bori da Igokea dobije makar kvalifikacije.Manji klubovi bi trebali bojkotovati ABA ligu da vidimo sta bi bilo i to je jedini način da se pravda izvuče.Ali oni koji bi bojktovali to bi i odgovaralo ABA ligi jer karta da se igra košta 150 000 Eura pa lagano bi mogli zaraditi jos nekoliko stotina hiljada eura.

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 21 mar 2013, 14:09

merdanovic je napisao/la:Pos*rem se na EL i na ULEB i na Europu bez diskriminacija ikoga...hahahahha..Ajde što nam zamazuju oči svačim i nema veze sto bi sudije krale Igokeu i sve to ,ali onda kad neko nešto obezbjedi oni nedaju da taj neko igra jer oni imaju "razlog".A razlog je novac a ne kvaliteta takmicenja.Jasno mi je da žele Partizan ali Zvezdu da žele eh to nije uredu ili Cedevitu..Smijesno..Da su rekli Cibonu pa ajde ali Cedevita i Zvezda koje su jednom igrale EL u zadnjih 5-10 godina to mi nije jasno.
Zvezda po plasmanu zaslužuje u neku ruku ali Cedevita ove sezone? Smiješno i žalosno..I Lorbek se bori da Igokea dobije makar kvalifikacije.Manji klubovi bi trebali bojkotovati ABA ligu da vidimo sta bi bilo i to je jedini način da se pravda izvuče.Ali oni koji bi bojktovali to bi i odgovaralo ABA ligi jer karta da se igra košta 150 000 Eura pa lagano bi mogli zaraditi jos nekoliko stotina hiljada eura.
Ovo je skalamerija od lige....Ja sam partizanovac i želio bih da Partizan igra Evroligu,ali ovo što se Igokei radi ove godine je katastrofa,užas.....Ova trojica sa vrha ABA lige su za strijeljati,đubrad poltronska....Dovoljno je facu da im vidimo.
Mens sana in corpore sano.

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 21 mar 2013, 14:45

Ovo je skalamerija od lige....Ja sam partizanovac i želio bih da Partizan igra Evroligu,ali ovo što se Igokei radi ove godine je katastrofa,užas.....Ova trojica sa vrha ABA lige su za strijeljati,đubrad poltronska....Dovoljno je facu da im vidimo.
I na osnovu čega Olimpija hoce kvalifikacije.Đubrad nego šta.Olimpija ce u kvalifikacije mogla je zadnja biti i ici u kvalifikacije.Samo me zanima broj predstavnika Slovenije u narednoj sezoni ABA lige hocel ih biti 1 kao sto bi trebalo ili 5-6.Sa ovim se odlukama uništava sport.A koliko vidim mediji u BiH nije ni briga zato.Umjesto da sad pišu o tome oni imaju pametnijeg posla.

filip13

Post Postao/la filip13 » 21 mar 2013, 22:31

http://****/main.asp?dir=news&newsid=45965" onclick="window.open(this.href);return false;

Opet "visi" Igokea?

U razgovoru za srpski portal košarka24.com, Roman Lisac tvrdi da se još uvijek ne zna tko iz regionalne lige igre u Euroligu.

Dok čelnici Igokee, prvoplasirane nakon regularnog dijela ABA lige, razmišljaju o tome gdje će sljedeće sezone igrati Euroligu koju su potpuno zaslužili, moguće je da im najelitnije košarkaško natjecanje ipak izmakne ukoliko se ne plasiraju u finale doigravanja.

"Euroliga isključivo određuje tko ulazi u njeno natjecanja i određuje da li se zadovoljavaju uvjeti ili. Mislim da je već određeno kako se ulazi i do petka bi to trebalo biti objavljeno. Čini mi se da će samo finalisti u Euroligu, ali nije moje da to komentiran" - izjavio je danas GM ABA lige Roman Lisac i dodao:

"Više ništa neću napamet govoriti. Dosta toga se napričalo do sada i greška je na našoj strani, u prijevodu i razumijevanju pravila. Mislim da Igokea treba tražiti objašnjenje od strane Eurolige."

Mi mislimo kako bi Igokea nakon svih ovih upitnika u vezi s (ne)igranjem Eurolige poželjela da se vrate stara dobra vremena kada se najbolja košarka igrala u manjim gradovima (sjetite se Zadra, Splita, Šibenika, Kraljeva, Čačka, Trevisa, Pesara...) i kada ekonomski aspekti nisu bili u prvom planu.

xxl basket
Kontakt:

Post Postao/la xxl basket » 24 mar 2013, 03:31

xxl basket je napisao/la:
xxl basket je napisao/la:imam neki osjecaj kako ce se zvezda i partizan fino dogovoriti da se ne nadju u polufinalu ... evo scenarija
25. kolo Radnicki dobio Splita Zvezda Buducnost 1 Skopje Partizan 1
26. kolo Radnicki Zvezda 1 Buducnost 1 Partizan 1

Tabela
1 Igokea
2 Zvezda
3 Radnicki
4 Partizan

zivi bili pa vidjeli mislim da ce se sve uradit da se vjeciti ne sretnu prije finala lijep pozz
jos Zvezda da pusti Radnickog i to je to...
samo da ne bude da nisam rekao , sve kako sam i ocekivao...

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 24 mar 2013, 14:33

djoleprijedor je napisao/la:,i na ff gledamo Igokea-Partizan Zvezda-Radnički....90%
Tačno sam znao ;) .....Biće zanimljiv ovaj ff u Laktašima,ja ću 99% ići da gledam,i nadam se da se neću pokajati.. 8-) ...Ako ćemo na osnovu rezultata i forme gledati,okreni,obrni ja najviše šanse dajem domaćinu Igokei da osvoji i zvanično ABA ligu,iako navijam za Partizan...Zvezda je po igračkom kadru najkvalitetnija,ali je u očitom padu forme,i ne vjerujem u njih....Što se mog Partizana tiče sve je moguće,i da budemo 4.,ali i da osvojimo ABA ligu...Čitave sezone ,ovaj mladi tim se muči,traži igru,nema pravog centra,pleja što i jeste kičma ekipe...ali opet Dule Vujošević zna kad treba dići formu,zna kako dobiti utakmice u kojima nije favorit,zna kako se osvaja ABA liga...Sve u svemu biće zanimljivo.
Mens sana in corpore sano.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 24 mar 2013, 16:51

http://bstream4.net/index2.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadar - Split

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 24 mar 2013, 18:55

The Game je napisao/la:http://bstream4.net/index2.html
Zadar - Split
Zadar je u ovoj utakmici bio manje losiji sto se kaze.

Zasluzeno su slavili - cestitke.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 25 mar 2013, 09:30

Žao mi Splita, ali što je tu je, zasluženo su zadnji. Vujčić ipak ne može sam nositi čitavi klub.
Pitanje je sad koliko će im igrača iz ovog kadra ostati za sljedeću sezonu kad budu igrali samo hrvatsko prvenstvo.

Nego, je li netko zna kada idu u prodaju karte za ovaj fajnl four u laktašima? I gdje će se sve prodavati?
Naletio bih sa 4 purgera, doduše, više u obilazak Banje Luke, ali da se malo i košarke pogleda.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 25 mar 2013, 10:56

Nego, je li netko zna kada idu u prodaju karte za ovaj fajnl four u laktašima? I gdje će se sve prodavati?
Naletio bih sa 4 purgera, doduše, više u obilazak Banje Luke, ali da se malo i košarke pogleda.
Tesko da ces doci do karata za utakmicu,to ce vecina biti podjeljeno guzonjama koji ne znaju ni kako izgleda kosarkaska lopta,onda ce guzonje podjeliti svojim poznanicima,radnicima,**** i tako.
Ako se neko od njih odluci prodati kartu mozda odem i ja pogledati f4,a ne vjerujem da ce biti vise od 200 karata u slobodnoj prodaji,da i ucesnici f4 ce dobiti dio karata CZ,Partizan i Radnicki.

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 25 mar 2013, 17:20

Papalukas je napisao/la:
Tesko da ces doci do karata za utakmicu,to ce vecina biti podjeljeno guzonjama koji ne znaju ni kako izgleda kosarkaska lopta,onda ce guzonje podjeliti svojim poznanicima,radnicima,**** i tako.
Zadivljen sam tvojom duhovitoscu, ha-ha-ha!

Vrlo sam upucen u nacin dosadasnje distribucije karata za utakmice u Laktasima, a niti sam guzonja, niti guzonjin poznanik ili radnik. I na sve to, znam kako izgleda kosarkaska lopta.

@dubrava

Vidim da si ozbiljno postavio pitanje, tako da ako hoces da mimoidjes ove sto neuspjesno pokusavaju da se prave duhoviti, javi mi se na pp.

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.