Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

edoox
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la edoox » 24 mar 2013, 10:54

aqarius je napisao/la:Volio neko Nanda ili ne trka bez njega je kao kafa bez cigarete..nema ćeifa ni meraka.Totalna nemoć ostalih ekipa,Red Bul odličan, hladnokrvan i rutinski.Misli da Bi Alonso i da je otišao u boks svojim stilom začinio utrku...neću reći da bi konkurisao za 3 mjesto..ali.. :?: može biti.
upravo tako. Ferrari od odlaska Todt-a čini mi se nije napravio ni jednu dobru strategiju kako treba. Sa ovakvim ljudima u timu, samo donekle konkurentnim bolidom spram RB i talasikom od Mase on jednostavno ne moze stići do titule.

Kao fan Ferrarija , moram priznati da je Hamilton trenutno mozda najzanimljiviji vozač,uz Raikonena kada "ne spava".
A tek ulazak u McLaren-ov box..najbolji momenat u ovoj sezoni! Da onaj mehaničar nije mahnuo rukom, 100% bi ga podigli i izvrsili izmjenu guma jer mi se učinilo da ostali nisu odmah skontali...

Invincibles
Kontakt:

Post Postao/la Invincibles » 24 mar 2013, 10:58

Cuj ovog znalca gore,od svih majstora Formule 1 on nasao navijat za ovog degenerika.I meni govori sta da pratim :oops:

Ako ce ti bit' lakse,ja tvrdim da bi cak i ti osvojio poneki bod u ovakvoj konkurenciji,ako imas iznad 14(? :? )
__VICTORIA CONCORDIA CRESCIT__

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 24 mar 2013, 11:06

Invincibles je napisao/la:Cuj ovog znalca gore,od svih majstora Formule 1 on nasao navijat za ovog degenerika.I meni govori sta da pratim :oops:

Ako ce ti bit' lakse,ja tvrdim da bi cak i ti osvojio poneki bod u ovakvoj konkurenciji,ako imas iznad 14(? :? )
Ostavi se F1, nije to za tebe , ne znaš ni šta pričaš.

Šta se vidjelo za Vettela i Webbera ? Iz sezone u sezonu, iz utrke u utrku Vettel je bolji vozač za klasu od Webbera, što govori i prošlogodišnji poredak, kao i 6 sekundi na kraju ove.
Što se tiče te retardirane priče koju možemo očekivati samo od nekoga ko prati f1 svaka 3 mjeseca, pa nije upućen, evo ti malo da se podsjetiš, mada ti vjerovatno tada F1 nisi ni pratio:
[youtube][/youtube]

Mada opet vjerovatno je i TR dominirao tada, ima logike ...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 24 mar 2013, 11:09

Koji je kreten ovaj Vettel, sebican.

Vettel said he made a "big mistake today". And adds he should have stayed in position but didn't do it deliberately. "Apologies to Mark".

Marko: We told the drivers to stay in position because we were worried about tyres but it got out of control

:roll:

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 24 mar 2013, 11:11

NYKnicks Fan je napisao/la:Koji je kreten ovaj Vettel, sebican.

Vettel said he made a "big mistake today". And adds he should have stayed in position but didn't do it deliberately. "Apologies to Mark".

Marko: We told the drivers to stay in position because we were worried about tyres but it got out of control

Šta je sebičan ? Bolji duplo od Webbera, a ta priča o štednji guma - vidjelo se na kraju da ne pije vode, RB je ubjedljivo uzeo prva dva mjesta. A šta ćemo za Alonsa ? Pa njemu se Massa sklanja uvijek i to bez pitanja, a šta ćemo danas za Rosberga i Hamiltona ? Pa rosberg za klasu brzi a to je i hamilton priznao da nije trebao stajati na podiumu - ali to ce se brzo zaboraviti, samo Šampiona napadaju ljubomorni, trostrukog a nadamo se i četverostrukog uzastopnog šampiona.

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 24 mar 2013, 11:12

Genghis je napisao/la:
NYKnicks Fan je napisao/la:Koji je kreten ovaj Vettel, sebican.

Šta je sebičan ? Bolji duplo od Webbera, a ta priča o štednji guma - vidjelo se na kraju da ne pije vode, RB je ubjedljivo uzeo prva dva mjesta. A šta ćemo za Alonsa ? Pa njemu se Massa sklanja uvijek i to bez pitanja, a šta ćemo danas za Rosberga i Hamiltona ? Pa rosberg za klasu brzi a to je i hamilton priznao da nije trebao stajati na podiumu - ali to ce se brzo zaboraviti, samo Šampiona napadaju ljubomorni, trostrukog a nadamo se i četverostrukog uzastopnog šampiona.
De ba jarane, koliko ti placa Vettel mjesecno da ga branis? Ja dajem glavu da Alonso ne bi pretekao Massu da su mu rekli. ;)

Btw. pravis se previse pametan bgm, kao da si naki znalac jbt. A navijas za Vettela od 2010te godine. :)
Zadnja izmjena: NYKnicks Fan, dana/u 24 mar 2013, 11:14, ukupno mijenjano 1 put.

Invincibles
Kontakt:

Post Postao/la Invincibles » 24 mar 2013, 11:13

Genghis je napisao/la:
Invincibles je napisao/la:Cuj ovog znalca gore,od svih majstora Formule 1 on nasao navijat za ovog degenerika.I meni govori sta da pratim :oops:

Ostavi se F1, nije to za tebe , ne znaš ni šta pričaš.

Šta se vidjelo za Vettela i Webbera ? Iz sezone u sezonu, iz utrke u utrku Vettel je bolji vozač za klasu od Webbera, što govori i prošlogodišnji poredak, kao i 6 sekundi na kraju ove.
Što se tiče te retardirane priče koju možemo očekivati samo od nekoga ko prati f1 svaka 3 mjeseca, pa nije upućen, evo ti malo da se podsjetiš, mada ti vjerovatno tada F1 nisi ni pratio:
[youtube][/youtube]

Mada opet vjerovatno je i TR dominirao tada, ima logike ...
Opet ti znalac stavljas nove stvari,od kako je F1 izgubila car dolaskom RB-a na tron,i uvodjenjem hejbet novih pravila... ;)
Momak ti je dole postavio razlog zasto sam ovo iznad komentarisao,a na ovu tvoju smijesnu opasku nemam rijeci,ustvari imam dvije-Djecija prica :oops:

edit: sta ti bolan pricas?

pit RB-a je rekao da ostanu na svojim pozicijma,i Svabo mali je to prekrsio,pit Mercedesa je odlucio da Rosberg ne ide ispred i tako je i bilo...O tome se radi,ne mijesaj timske naredbe i krsenje istih.
Zadnja izmjena: Invincibles, dana/u 24 mar 2013, 11:15, ukupno mijenjano 1 put.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 24 mar 2013, 11:14

genghis, koje po tvom misljenju najbolji vozac trenutno, ne kada se sve uzme u obzir nego samo vozac
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 24 mar 2013, 11:16

Vettel je loš gubitnik. Šta tek reći za ono "Prespor je, sklonite ga" :o :lol: Webber je naučio lekciju iz ovoga i sljedeći put sigurno neće popustiti kao danas.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 24 mar 2013, 11:18

LenBias je napisao/la:genghis, koje po tvom misljenju najbolji vozac trenutno, ne kada se sve uzme u obzir nego samo vozac
Raikkonen.

@Invicibles - Mislim da se ne isplati raspravljati sa neznalicom, jednostavno ne pratiš dovoljno F1 da bi razumio neke stvari, tako da je svaka dalja rasprava s tobom suvišna.
Zadnja izmjena: Genghis, dana/u 24 mar 2013, 11:20, ukupno mijenjano 1 put.

Invincibles
Kontakt:

Post Postao/la Invincibles » 24 mar 2013, 11:18

Trequartista je napisao/la:Vettel je loš gubitnik. Šta tek reći za ono "Prespor je, sklonite ga" :o :lol: Webber je naučio lekciju iz ovoga i sljedeći put sigurno neće popustiti kao danas.
:lol:

Prespor,jer nije mogao meda.Webber ga 2-3 puta napravio budalom,i objasnio mu da se ne mora vozit po sablonu da bi nekoga prosao... ;)

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 24 mar 2013, 11:29

Genghis je napisao/la:
LenBias je napisao/la:genghis, koje po tvom misljenju najbolji vozac trenutno, ne kada se sve uzme u obzir nego samo vozac
Raikkonen.

@Invicibles - Mislim da se ne isplati raspravljati sa neznalicom, jednostavno ne pratiš dovoljno F1 da bi razumio neke stvari, tako da je svaka dalja rasprava s tobom suvišna.
aha, imao sam osjecaj po komentarima da je to vettel pa mi bilo cudno da neko ko tako nesto misli pametuje ostalima okolo, dobro je :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 24 mar 2013, 11:30

Daj video Hamiltona :lol: :lol: :lol:
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 24 mar 2013, 11:32

neo je napisao/la:Daj video Hamiltona :lol: :lol: :lol:
[youtube][/youtube]
To su te stvari koje se mogu desiti samo u F1 - sve ostalo je buranija!
LenBias je napisao/la:aha, imao sam osjecaj po komentarima da je to vettel pa mi bilo cudno da neko ko tako nesto misli pametuje ostalima okolo, dobro je :mrgreen:
Ja sam samo realan, a ovaj što misli da je Webber "sramotio" Vettela vjerovatno nije se puno nagledao F1 tako da se mora reagovati u takvim situacijama ;) .

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 24 mar 2013, 11:54

Prespavo sam trku, kad pogledah poredak kad me srčani ne strefi. :(
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

Klare

Post Postao/la Klare » 24 mar 2013, 12:09

Grožaan 6, Raikonen 7,
obojica u bodovima, zadovoljavajuće s obzirom na uslove,
Lotus ima potencijala, ova sezona se čini još bolja u odnosu na prošlu gdje su ionako ostvareni rezultati iznad očekivanja, uz dozu sreće mogući su oni najviši rezultati.
Kimi godinama dodao iskustvo, smirenost na onaj mladalački žar za utrkivanjem,
ovim povratkom u f1 čini se zaista boljim no pre.

A za razliku od Ferarija ovi su i taktički obrazovani,
tu su mislim odmah iza Red Bula, tik ispred Ferarija i Mercedesa,
a Mclaren na putu za razočarenje godine,
no novaca se ima, za očekivati da podignu formu,
pitanje koliko Perez može, da li će se uspjeti priviknuti na novi bolid, i koliko će mu za to trebati.

Jutros gnjili potez Mercedesa, Rosberg u mogućnosti bio bez i najmanjeg rizika obići Hamiltona,
nevalja im ono, nevalja...

A pozitivno iznenađenje svakako jesu bolidi Force Indie,
konkurentna vremena, imaju taj šmek da konstantno budu u TOP 10,
Hulkenberg odradio odličnu trku...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 mar 2013, 12:24

A ti Mclarena :roll:

Luis Hamiltonu očigledno nedostaje Mclaren :mrgreen: Lijepo je vidjeti kako su to mehaničari Mclarena gospodski odradili sa mahanjem. Nije izgubio 1-2 sekunde, a mogao je više.

Katastrofalan početak srebrenih strijela. Očigledno svi su radili preko višemjesečne pauze osim dotičnih :roll:

Semsudin
Kontakt:

Post Postao/la Semsudin » 24 mar 2013, 12:26

Jači Caterham od McLarena. :mrgreen:

EDIT: Evo bodovi.

1 Sebastian Vettel 40
2 Kimi Raikkonen 31
3 Mark Webber 26
4 Lewis Hamilton 25
5 Felipe Massa 22
6 Fernando Alonso 18
7 Nico Rosberg 12
8 Romain Grosjean 9
9 Adrian Sutil 6
10 Paul di Resta 4
11 Nico Hulkenberg 4
12 Sergio Perez 2
13 Jenson Button 2
14 Jean-Eric Vergne 1
15 Valtteri Bottas 0
16 Esteban Gutierrez 0
17 Jules Bianchi 0
18 Charles Pic 0
19 Giedo van der Garde 0
20 Max Chilton 0
21 Daniel Ricciardo 0
22 Pastor Maldonado 0

Ja sam za Kimija ove godine. :mrgreen:
Inače momak je legenda mislim na Sea
Stil rušiljende strogo prekucende

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 mar 2013, 12:40

I u teškim trenucima kada je Michael dominirao bio sam uz Mclaren, a sada kada smo očigledno postali srednja žalost moja ljubav prema njima ostaje. Toliko lične satisfakcije su mi donijeli da se to tek tako ne može zaboraviti.

Je li ono još jedna utrka pa 3 sedmice pauze ?

Upravo u te 3 sedmice se mora mnogo toga promjeniti. I Vettle je prošle sezone imao užasan start ali je kasnije sve izdominirao. Inače pad Mclarena je pošao onog trenutka kada nas je Njui napustio.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 24 mar 2013, 12:43

Neutral je napisao/la:I u teškim trenucima kada je Michael dominirao bio sam uz Mclaren, a sada kada smo očigledno postali srednja žalost moja ljubav prema njima ostaje. Toliko lične satisfakcije su mi donijeli da se to tek tako ne može zaboraviti.

Je li ono još jedna utrka pa 3 sedmice pauze ?

Upravo u te 3 sedmice se mora mnogo toga promjeniti. I Vettle je prošle sezone imao užasan start ali je kasnije sve izdominirao. Inače pad Mclarena je pošao onog trenutka kada nas je Njui napustio.
3 sedmice pauze su sada.

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 1 gost.