Suarez46 je napisao/la:U grupi A (Europa) Belgija i Hrvatska su već objezbjedili prva dva mjesta pa će biti zanimljiva bitka za prvo mjesto , a Belgiji dajem prednost jer imaju bolji raspored od komšija.
U grupi B Italija će najvjerovatnije biti 1 , a drugo mjesto ide Danskoj iako imaju zaostatak 4 boda od Bugarske ali imaju puno lakši raspored od Bugarske koja ima još samo 1 domaću od 5 utakmica a u gostima sve najteže igraju.
U grupi C Njemačka će kao Italija na poziciju 1 a drugo mjesto velika borba Švedske i Austrije ali Švedska puno lakši raspored ima tako da prednost ide Švedskoj .
U grupi D Nizozemska je sigurni putnik i pozicija broj 1 , dok za 2 poziciju Rumunija i Mađarska se bore ali prednost ide Rumunije zbog boljeg rasporeda ali vidit ćemo u utorak posto obje selekcije idu Turskoj odnosno Nizozemskoj pa moglo bi biti svega ( Možda se i Turska priključi ako dobiju Mađarsku

).
U grupi E je veoma zanimljivo . 1 mjesto ide Švicarskoj jer imaju prednost ali i dobar raspored . Za 2 mjesto velika borba Islanda,Norveške i Albanije .Po mom mišljenju Norveška će biti 2 ,jer imaju bolji raspored od Albanije pogotovo od Islanda ,iako Albanija me je prijatno iznenadila tako da ako budu Albanci 2 ne bi me čudilo.
U grupi F Rusija ide kao prvoplasirani najvjerovatnije . Za drugo mjesto se bore Izrael i Portugal . Prednost ide Portugalu jer imaju bolji raspored ali su mi Portugalci nepredvidljivi uvijek tako da će biti zanimljivo za 2 mjesto.
U našoj grupi G mi bi trebali biti 1 . Grci će biti 2 100 % jer Slovaci nemaju ekipu za 2 mjesto ali možda pomrse račune nama i Grcima .A sto se tiče nas moramo biti koncentrisani i dobiti sve do zadnje utakmice s Litvom jer Grci imaju lakši raspored od nas ali ako kiksa Grčka protiv Litve mi smo direktni učesnici Brazila napokon
U grupi H Engleska bi trebala biti 1 , ali sve zavisi od utorka i utakmice protiv Crnogoraca u Podgorici.Za 2 mjesto borba Crnogoraca i Ukrajine jer Ukrajina ima do kraja 4 domaće utakmice i gostujuću protiv San Marina tako da će biti zanimljivo .
U grupi I Španija i Francuska prve 2 ekipe će biti. Veoma zanimljiva bitka za 1 mjesto gdje Francuzi imaju 2 boda prednosti , jer Španci su napravili glupost kiksajući s zadnjom Finskom. U utorak igraju Francuska - Španija tako da bi tu moglo biti jasno ako Francuzi dobiju i budu 1 , a iznenađujuće ako Španci budu tražili put u Brazil preko baraža.
Uglavnom mi moramo biti 1 i otići direktno jer je u baražu će biti dosta zeznutih ekipa. Dosta od mene